Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מסגרת:

הכל התחיל לפני חודש (גוד דאמ חודש) שהקלריון DZX865mp שקניתי בניו יורק לפני שנה וחצי נדפק מעבר תיקון (בעית עדשה או מעבד, מעבירים את זה בסבב אבל כנראה שהגיע הקץ). כנראה שאני אצטרך לקנות HU, הפעם עם אחריות... :oops:

דרישות:

יציאה 4 וולט ומעלה.

24 ביט המרה.

קרוס אובר.

טיים קוררקשן.

mp3 לא חובה.

רדיו לא חובה.

ומצידי שיראה כמו צואת גמלים עם תצוגה של שעון קסיו משנות השמונים.

תקציב: לא יותר מ 3000 ש"ח כולל אחריות.

כל תגובה בברכה רבה תתקבל.

פורסם

כדאי שתבצע חיפוש. הנושאים האלו נטחנו מכל הכיוונים, ונראה שנמאס לחברי הפורום לענות לאותן שאלות שחוזרות על עצמן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קלריון 775, אלפיין 9855, פיוניר P880. כולם איכותיים וניתנים לרכישה חדשים + אחריות + עודף לשווארמה.

אם אתה רוצה עוד פרטים עליהם, כעצת דני, חיפוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין הבדל, אותו דגם רק שה 775 הוא אמריקאי במקור עם תדרים אי זוגיים וה 776 הוא אירופאי.

מה חשוב לך ה 24 ביט? חיפוש יראה לך שמדובר בסוג של גימיק שיווקי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר , האלפיין עדיין נמכר בחנויות עם אחריות ? כי הוא רוצה אחריות אחרת הוא היה מייבא עוד פעם .

ולפותח השירשור כאן בארץ המבחר די מצומצם וגם די יקר (היבואנים מנצלים היטב את היתרון השיווקי של אחריות , להעלות מחירים , מי יותר מי פחות) , אני הייתי ממליץ לך למרות הנסיון המר שעברת לשקול עוד פעם את החלטתך . מכול מקום לדעתי בין השלושה שהוזכרו כאן אזי ה775 יהיה יותר טוב (וזה למרות שרועדות לי הידיים על המקלדת בהמלצה ולא בגלל המוצר , אלא בגלל התמחור השערורייתי שלו ע"י היבואן )

בברכה יהודה

פורסם

פשוט מאוד.

775 - מכשיר ביבוא פרללי לא חוקי בעקרון . מגיע עם שנת אחריות אלהים יודע אצל מי . יש סיכוי גבוה לריפרביש.

776 המכשיר המיובא חוקית ע"י היבואן הרשמי של קלריון בארץ. מגיע עם 3 שנות אחריות.

אגב הייתי ניגש במקומך לSG (היבואן) (www.sge.co.il) יש להם מעבדה . תשאל כמה עולה תיקון . אני לא בטוח שהם יתקנו כיוון שזה לא נקנה אצלם אבל תתחנן טיפה, לא יהיה רע ;) . אולי ישתלם לך יותר.

בקיצור אחרי שאכלת חתול בשק (משתתף בצערך באמת, באמת) במקום לקנות 775 תקנה מכשיר כמו שצריך.

המכשיר משיחה עם היבואן כנראה יעלה בסביבות ה 3K . כלומר בתקציב ויגיע בסוף החודש לארץ.

פורסם

עדיין לא אמרתי נואש מלתקן, אבל אני מתכונן לגרוע מכל.

האחריות של קלריון בארץ היא 3 שנים שזה די מרשים.

תודה על התגובות העינייניות והסימפטיות.

איתמר, אשמח לקישור לדיון על הצורך או חוסרו של ממיר D/A מתקדם יותר.

פורסם

תסלח לי איתמר אבל אתה משתמש בתואר המנהל שלך כדי שכולם יחשבו ויפחדו להגיב על אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי.

24BIT זה יתרון עצום.

זה שאתה לא מסוגל לשמוע את זה או שרבים לא יכולם לנצל את זה לא קשור לשום גימיק שיווקי בהכרח.

במכשירים גבוהים ל24ביט חשיבות מכרעת , במכשירים פשוטים היא גימיק.

זה ההבדל.

מי שטוען אחרת לצערי פשוט לא עשה מה שבאמת צריך וזה ללכת וללמוד באמת. אלא הסתמך על כתבות בעיתונים חסרי פשר , שמועות והרבה וודו.

אגב אם 24 ביט זה כ"כ גימיק , למה את הפיוניר שלך קנית עם 24 ביט ולא הסתפקת במכשיר ללא 24 ביט?

פורסם

טוב גררתם אותי לקרוא על זה. המאמר שהכי מכניס לעניינים הוא וויקיפדיה

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital-to-analog_converter

הסעיף הרלוונטי הוא

Oversampling DACs

ממיר ברזולוציה גבוהה יבטל רעשי "קוונטיזציה" כלומר רעשים שנובעים משפע התדירויות שמסתתרות בין דגימות האות כשהוא עוד היה דיגיטלי. במילים אחרות מקטין את הסיכוי שבאות האנלוגי יהיו קפיצות (כמו פונ' מדרגה). מה שעוד משתמע זה שממיר עם רזולציה נמוכה אבל LPF טוב (לא LPF לברירת תדירויות בתחום הנשמע אלא מעליו) אפשר לקבל את אותו אפקט.

לא יודע מה אפשר לשמוע ומה לא, אבל כשאני רואה רדיו דיסק עם ממיר 24BIT אני מבין מזה שהמהנדסים השקיעו קצת מחשבה בלנסות לגרום לצליל להשמע פחות 'דיגיטאלי' וזה סימן טוב.

פורסם
עדיין לא אמרתי נואש מלתקן, אבל אני מתכונן לגרוע מכל.

האחריות של קלריון בארץ היא 3 שנים שזה די מרשים.

תודה על התגובות העינייניות והסימפטיות.

איתמר, אשמח לקישור לדיון על הצורך או חוסרו של ממיר D/A מתקדם יותר. יש כמה אבל הם מאוד טכניים .

אז אני אקצר לך את התהליך ואומר לך , יש שתי שיטות יש שיטה שבה קוראים את הDATA ביט אחר ביט וזה נקרא 1DAC , העניין הוא שאז צריך להכפיל את הביט הדגום במספר אדיר כולשהו ולחלק באותו מספר ע"מ לוודא שלא נכנס אות שגוי או דיסטורשן , השניה שהיא 24BIT , לוקחת את המילה הדיגיטלית שהיא 16BIT ומכניסה אותה לבפר של 24BIT וכך יש חפיפה בין מילה אחת לעוקבת אחריה , ובחלק החופף אתה בודק את העיוותים אם יש ומתקן .

בשתי השיטות יש בעיות . בשיטת ה24 אתה צריך תזמון מדוייק של הדגימה כי אחרת לא תוכל לקבלתיקון ו/או תכניס עוד , בשיטה הראשונה אתה מסתבך עים חישובים (זה בגדול , לא נכנסתי לעומק )

מה שקורה הוא שלמעשה לציבור נכנס הנושא של 24BIT כי קל מאוד יחסית להגיע לתוצאות טובות , ויש חברות שפיתחו שבבים שעושים את זה מעולה (בור בראון נחשבת הכי טובה אבל גם לה יש כמה ליינים). ויצא גם שהחברות שהיו מוכנות לשלם עבור ערכת השבבים גם השיקיעו קצת יותר בכול החלק הדיגטלי הנוסף כמו שעון ועוד דברים , והיגיעו לתוצאות מעולות , וזה דחף את ההיפ של 24BIT . כמו כול דבר בחיים ברגע שיש הייפ עולות עליו גם חברות שאינן יודעות כלום

הנקודה החשובה היא שאם עושים את זה נכון לא תשמע הבדל בין השיטות הבעיה היחידה היא : האם עושים את זה כמו שצריך? וכשלא עושים אז מתחילות הבעיות. וכאן לדעתי יש יתרון קטן לשיטה הראשונה ולא ל24 BIT

תסלח לי איתמר אבל אתה משתמש בתואר המנהל שלך כדי שכולם יחשבו ויפחדו להגיב על אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי.

24BIT זה יתרון עצום. כפי שהסברתי לעיל , לא בטוח . אם יש לך הסבר יותר טוב ו/או היכן אני טועה אני מוכן לשמוע

זה שאתה לא מסוגל לשמוע את זה או שרבים לא יכולם לנצל את זה לא קשור לשום גימיק שיווקי בהכרח.

במכשירים גבוהים ל24ביט חשיבות מכרעת , במכשירים פשוטים היא גימיק.הנה אתה מצדיק את דעתי ואת דעתו שלו על הנושא

זה ההבדל.

אגב אם 24 ביט זה כ"כ גימיק , למה את הפיוניר שלך קנית עם 24 ביט ולא הסתפקת במכשיר ללא 24 ביט? אהה ? אני יכול לענות על זה ,אבל אז ,אני כנראה אצלב על ידו ועל כול אנשי הפיוניר כאן בפורום ,אז אני אחסוך לעצמי את הצליבה :lol:

בא לא נכנס לנושא הפיוניר כי יש לי בטן מלאה עליו

פשוט מאוד.

775 - מכשיר ביבוא פרללי לא חוקי בעקרון . מגיע עם שנת אחריות אלהים יודע אצל מי . יש סיכוי גבוה לריפרביש. שטות מקושקשת . אם אתה קונה מאתרים טובים הם לא יסכנו את המוניטין שלהם ואת העובדה שתלונה עליהם למועצת המסחר עלולה לעשות להם בעיות , בשביל להרוויח כמה דולרים

776 המכשיר המיובא חוקית ע"י היבואן הרשמי של קלריון בארץ. מגיע עם 3 שנות אחריות. וואו

בקיצור אחרי שאכלת חתול בשק (משתתף בצערך באמת, באמת) במקום לקנות 775 תקנה מכשיר כמו שצריך.

המכשיר משיחה עם היבואן כנראה יעלה בסביבות ה 3K . כלומר בתקציב ויגיע בסוף החודש לארץ.

תגיד אתה שם לב למה אתה מקליד לפני שאתה מקליד ? אתה אומר שהמכשיר יעלה 3000 ש"ח בסוף החודש ?!!! הוא יכול לקנות את ה775 ב1700 , גם אם יקנה שניים (רק למקרה וגם זה יהיה תקול), עדיין הוא מרוויח שהוא לא נתן ל"שדוד" אותו.

בברכה יהודה

פורסם

טוב אתה, תודה רבה על ההסבר - מתיישב לא רע עם מה שקראתי. (אני מהנדס חשמל אז אני זורם עם הדברים האלה לא רע)

ולעניינו -איפה קונים 755 ב 1700 ש"ח? (אם יש בעית פרסום אפשר במסרים)

פורסם

פשוט מאוד , מחפשים בסאונדדומיין/סוניקאלקטריק ועוד חנויות אינטרנט מחו"ל , המחיר הוא כ220 דולר , תוסיף משלוח ועליו תוסיף מיסים ואתה מגיע לפי חשבוני לכ1750 ש"ח כאן בארץ . אם תעשה קומבינות שהאתר יתן לך חשבונית מזוייפת ויכתוב שזה ריפרביש (לא בטוח שיעבוד בסאונדדומיין אבל אפשר לנסות) המיסוי ירד ואתה עלול לגמור עם 1400 ש"ח כאן בארץ

בברכה יהודה

פורסם

הדילמה פה היא האם בשביל שנתיים נוספות של אחריות כדאי להוסיף 900 ש"ח.

התשובה האינטואיטיבית היא לא.... אבל מי יודע?

• תוכן חדש...