Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב: טויוטה סטארלט 97'.

לפני שנה קיבלתי החלטה להשתמש אך ורק בשמן סינטטי מלא 5W40, לבצע החלפת שמנים פעם בחצי שנה ולהחליף פילטר שמן מקורי פעם בשנה. Money is not an issue.

לאחרונה מישהו יעץ לי כי לא מומלץ להתשמש בשמן סינטטי מלא במנוע ישן ו"עייף" לכאורה. הרכב עבר 200K בקירוב ועל אף השימוש בשמן הדליל אין נזילות וצריכת השמן אפסית.

השאלה שלי היא האם דווקא העובדה כי השמן סינטטי מלא יכולה להזיק למנוע? התקן בו עומד היום השמן הוא SM, בעוד אי שם בשנות ה 90 השמן הכי מתקדם ומומלץ עמד בתקן SH. השמן הנ"ל הוא 5W40 בעוד שבספר ממליצים על 10W30, 20W50 או 15W40. ישנה גם המלצה ל 0W30 אך היא תקפה לאקלים קר.

שוב, האם יכול להיות שעצם הרעיון לתחזוקה מונעת רק פוגעת במנוע?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היית צריך להתחיל מ-0, מה זה משנה עכשיו? אתה חושב שהמנוע יהיה צעיר יותר? תצמד למה שהייתה ממלא עד כה, תחליף שמן + פילטר מקורי פעם ב- 7/8 אלף ק''מ.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

למה שלא תשים כמו שמומלץ ? כלומר 20/50

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
היית צריך להתחיל מ-0, מה זה משנה עכשיו? אתה חושב שהמנוע יהיה צעיר יותר? תצמד למה שהייתה ממלא עד כה, תחליף שמן + פילטר מקורי פעם ב- 7/8 אלף ק''מ.

קראת בכלל לפני שרשמת את התגובה? רשמתי שאני מחפש להצעיר את המנוע? החלפת שמן סינטטי מלא פעמיים בשנה זה לא מספיק? :roll:

אני מנסה לשמור על המנוע כמה שיותר. המנוע במצב טוב מאוד ואני מתכוון להמשיך ולשמור עליו כמה שיותר, בגלל זה פתחתי את הת'רד.

GSI, לכל רכב יש כמה סוגי שמנים שניתן לשים. אני מאמין שאם זה אפשרי מבחינה כלכלית, אין כל סיבה להתקמצן ולהתפשר על שמן 20W50 מינרלי.

השאלה שלי היא האם יש מניעה בשימוש בשמן סינטטי מלא במנוע ישן יחסית.

תודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה מהמנוע? שהוא יהיה מה? "מוגן"? בפני מה? לא תעצור את הבלאי הרי, וכדי לשמור עליו לטווח ערוך היית צריך להתחיל מ-0, כמו שכתבתי. נכון לעכשיו ניתן להמליץ לך רק על פי בחינת המנוע עצמו, ורק על פי תיאורך לא ניתן לעשות זאת. המלצתי במצב כזה להצמד למה שהיית משתמש עד כה ללא ניסויים מיותרים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אתה יכול השתמש ללא בעיה , רק חשוב לעשות את ההחלפה השניה מוקדם מהצפוי.

אם יש חשש ש5W40 דיל מידי יש סינטטי בכל הצמיגויות...

פורסם

החשש הוא שהמשאבת שמן,שעברה 200K, לא תצליח לבנות את הלחץ הדרוש בשמן כל כך דליל ולמעשה במקום להועיל למנוע תפגע בו.

מדילמה דומה אצלי החלטתי להישאר עם 10W-40 איכותי והחלפות כל 10K.

היה איזה שרשור ישן על מישהו שהחליף בפורד שלו ל5W-40 והיתה לו בעיה בשסתומים בעקבות כך.

פורסם

בעיקרון אני הייתי משתמש בשמן חצי סינטטי בצמיגות 10W/40 או מינרלי אבל בצמיגות 15W/40 הם יעשו את עבודתם די טוב.

קשה לי להגיד כי הטיפול המסור שלך לרכב גורם לו נזק, למייטב הבנתי אם אין צריכה של שמן אז ככל הניראה אטם ראש מנוע וראש מיכסה שסתומים תקין והטבעות הנימצאות על הבוכנות שומרות על כך ששמן לא יחדור לתאי השריפה.

בכל אופן אני הייתי עובר להשתמש בשמן שציינתי בראש המודעה. לגבי מרווח הטיפולים שאתה עושה אז לדאתי מהחלפה של שמן פעם בחצי שנה ופילטר פעם בשנה נזק בטוח לא יהיה.

מקווה שעזרתי

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה. אם אין נזילות אז לדעתי אפשר להמשיך עם ה5W40, כשהמנוע חם הצמיגות היא 40

וזאת הצמיגות שיש גם ב- 15W40 ,10W40. ההבדל בצמיגות הוא בהנעה שהשמן קר, 5 יהיה דליל יותר.

יש גם שמנים סינטטיים מלאים בצמיגות 10W40 בארץ (בוודאות), אני לא הייתי ממליץ לך לעבור ל-20W50 במקרה שהמנוע שלך שמור ואוכל מעט שמן.. 5W40-10W40 חצי סינטטי או סינטטי מלא.

פורסם

איתמר שלום רב,

אין שום מניעה טכנית להשתמש בזמן סינטטי מלא ברכב מרובה קילומטרים.

אני התייחס לנושא צמיגות השמן, במקצועי אני מהנדס מכונות ולא פעם יצא לי לתכנן מערכות שימון/קירור למכונות CNC יישנות שבוצעה להם הסבה ולצורך כך למדתי את הנושא השמנים לעומק. כמובן מנסיוני בנושא רכב הכתוב כמה מילים.

ראשית יש להתייחס בכובד ראש להמלצות היצרן ולאמץ אותם מבחינת הצמיגות. המעבר לשימוש בשמן בעל צמיגות 5W40 שזה מצויין לתקופת החורף, אך שמן בעל צמיגות נמוכה מידי העמידות שלו בפני מאמצי גזירה כלומר השכבה שגורמת להפרדה בין חלקי המתכת במנוע עלולה להתנתק או להתעוות מה שיגרום לחיכוך גבוה יותר בלאי מוגבר של המנוע.

שמן בעל צמיגות נמוכה רמת החיכוך שלו נמוכה יותר מצד אחד ומאידך גיסא העמידות שלו בפני כוחות גזירה נמוכה יותר אי-אפשר להתפנק משני העולמות.

מתי הצמיגות היא נמוכה מידי עבור המנוע ? מה שהיצרן ממליץ

דרך יותר מעשית לקבוע האם השמן שנמצא כעת אצלך במנוע הינו אידאלי למצב המנוע והמשך שמירה על מצב המנוע והורדת רמת החיכוך היא בעזרת בדיקה ספקטרומטרית, קרי לקחת דגימת שמן לאחר 10K ולמסור אותה למעבדת שמנים לבדיקה ולקבל אנליזה של השמן.

לאחר מכן לעבור לשמן 10W40 ולבצע את אותה בדיקה.

אני בזמנו שלחתי שמנים תעשייתים לבדיקה במכון הנמצא בהרצליה בבניין מרכזים 2000 (שכחתי את שם החברה)

או חברה נוספת שמבצעת בדיקות כאלה היא 'המכון לחקר הכשל'.

מצורפת סקיצה

scan (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

עם ההסבר המעמיק של מרק קשה להתווכח...

גם אני די מתמצא בתחום וההצעה שלי אליך היא - תמשיך עם הסינטטי. אם לא קרה כלום עקב המעבר המאוחר מחצי למלא אז גם לא יקרה. ההבדל בצמיגויות זניח והמנוע לא ינזק ואף יפיק תועלת מהשמן העדיף.

כמו שכתבתי בפורום אחר, ההבדל המשמעותי כיום בין סינטטיים ומינרליים מסחריים הוא שסינטטי בעל איכות קבועה ואילו מינרלי משתנה באיכותו גם בין בקבוק לבקבוק בטווחים איכות רחבים שלפעמים גרועים מסינטטי ולפעמים עדיפים מסינטטי, כתלות בהרבה גורמים.

גם אני משתמש בסקסו בסינטטי למרות שיש לי 150Kק"מ, אבל ההחלפה היתה עקב התנעה קצת קשה. הסינטטי פתר את הבעיה והרכב לא צורך בכלל שמן.

ההבדל בין C3 ל-C6 הוא פסיכולוגי

• תוכן חדש...