Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אתמול התחילה להבהב לי נורת השמן בסרק זה קורה רק כאשר המנוע בטמ"פ עבודה מקסימלית (90 מעלות) והשמן דליל כנראה

כאשר המנוע קר אין את זה.

הייתי היום במוסך שם נאמרו לי האופציות הבאות: יוניט לא טוב או פילטר שמן או שמן(לי ממש לא נראה שזה השמן) או לאגרים או סתימה במעברי שמן באזור היוניט או משאבת שמן, לדבריו המנוע עובד חלק לגמרי ללא רעשים של מייסבים אך בנוסף נאמר לי שהשמן בהיר מדי בשביל 2500 ק"מ שעברו מהטיפול ולכן יכול להיות שהספיקה של המשאבת שמן נמוכה וזה מה שגורם לבעיות.

הציעו לי לעשות פלאשינג למנוע על מנת לפתוח סתימות אם יש ואז לפרק קרטר ולהחליף משאבה מה דעתכם על האופציות שניתנו .

הרכב פונטו 90 שנת 95 שעבר מעל 220K עד היום נסע מעולה ללא רעשים או קירטועים.

כמו כן בהמשך הוחלף יוניט אך הבעיה לא נתרה. לדעתי פלאשינג לא יעזור כי גם כך הבעיה היא כאשר השמן דליל.

בגלל הגיל אישית הייתי הולך לכיוון המשאבה ללא הפלאשינג וזאת כי תמיד הטיפולים מבוצעים בזמן עם שמנים איכותיים ופילטרים מקוריים, כמו כן האם לדעתכם זה יכול להגרם מהפילטר למרות שעד עכשיו לא היו בעיות.

אני יודע שהיו נושאים דומים אך חשוב לי לקבל התיחסות ספיציפית לרכב ולאופציות שניתנו לי.

כמו כן אם מישהו יוכל להגיד בערך כמה אמורה לעלות העבודה ללא החלקים אני אשמח.

תודה רבה.

פורסם

האם קיימת מעיכה באגן השמן?

במידה ואובחנה מעיכה באגן, יתכן ושברת/סדקת את מסנן השמן הראשוני שבאגן אשר נותן את אותה תופעה שציינת(במיוחד בסיסובים).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אל תמשיך לנסוע כך,עמוד על כך שימצאו את התקלה במדוייק כי אם לא תקצר את חיי המנוע,שישבוק פתאום חיים כמו שקרה לי בקיץ בעיצומה של המלחמה הארורה בסיבוב שכוח אל בדרך 6 ק"מ מהבית,(סיפור כואב שעלה 6000 ש"ח + ) כי בגלל שמשאבת השמן נסתמה השמן לא היגיע ליעדו וכך המנוע נותר ללא שימון למרות שבעצם במדיד ראיתי שהיה שמן עד למקסימום

(היו 2 חורים בבלוק המנוע שהתפוצץ ואפילו אוברול אי אפשר היה לעשות ,החליפו מנוע,עד שהשיגו אחד כזה דייהטסו הזרקה הוציאו לי את הנשמה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טוב היום הייתי שוב פעם במוסך, רעיון הפלאשינג ירד מהפרק כמו כן בגלל יום קצר (שישי)הוחלט לא לפרק בינתיים כלום ולהשאיר הכל ליום ראשון בבוקר הוחלף שמן ל 15W40 שפטר את הבעיה לבינתיים.

אומנם זה מוסך שאני סומך עליו אך עדיין ברצוני לקבל מספר עצות פה בפורום.

הדעות התפצלו ל 2 בעל המוסך חושב שזה המשאבה העובדים אומרים שיש סיכוי שזה הלאגרים.

לגבי בדיקת לאגרים וגל הארכובה לא מאמין שתהיה בעיה לבדוק בראיה על ידי פירוק חלקי.

מה שכן מעניין אותי זה איך ניתן לבדוק משאבת שמן לאחר הפירוק .

במידה והמשאבה היא הגורם לבעיה האם ניתן לשפצה או שכדאי לחפש מפירוק, והאם מייצרים גם חלופיות כי מבדיקה אצל היבואן מחיר חדשה מקורית יהיה בסביבות ה 1500 ש"ח.

שאלה נוספת שמעניינת אותי האם חייב להוציא בוכנות (וכתוצאה מזה פתיחת ראש מנוע) אם צריך לחרוט את גל הארכובה והאם צריך להחליף רינגים.כיוון שנאמר שבין היתר כתוצאה מאטימה טובה במיסבים של גל הארכובה לחץ שמן גבוהה יופנה כלפי הבוכנה תהיה אטימה יותר טובה וכך הרינגים הקיימים ישברו עם הזמן.

מאוד תעזרו לי אם תענו לי על התשובות.

תודה!

פורסם

במידה ומשאבת השמן פגומה אפשר לנסות לחפש אולי בפירוקיות אם כי לא ניתן לדעת בוודאות את מצבן.

אין קשר בין החלפת משאבת שמן לפירוק המנוע /אי אילו מחלקיו ולכן אם לא נגרם נזק למנוע /לבוכנות ולא ייגרם עד שתאותר התקלה במלואה אין צורך לפרק /לשפץ מנוע /מי מחלקיו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

משאבת שמן משומשת תשיג רק במקרה של מנוע שנפגע בתאונה כי בפרוקיות הרכב לא ישביתו מנוע תקין כדי להוצי ממנו מש' שמן.

ברר אם יש מש' שמן חליפית בחנות חלפים מתמחת פיאט (גם חליפיים) "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א,

טל' 03-5618052.

אפשרות לנסות להשיג מש' שמן משומשת תקינה הנה דווקא במוסכים מורשי ו/או מתמחי פיאט שיתכן ויש להם מש' משומשת ממנועים שהוחלפו.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

אז ניסו להח' יוניט, ולא הלך, חושבים לעשות פלאשינג ולא עושים כי התזמון לא מתאים, ואולי יחליפו לך שמן כדי לבדוק.

עובדים אצלך בשיטה של אלימינציה, כי אין להם כוח לעשות דיאגנוזה רצינית ולהחליף רק את מה שדורש החלפה, וזו שיטה שעולה ללקוח המון כסף ובד"כ לא נותנת את התוצאות הראויות.

חבר או תדאג שיחברו שעון לחץ מכני תקין ומכויל במקום היוניט. יש לבדוק אם לחץ השמן עונה לספציפיקציות בסל"ד סרק ובסל"ד בינוני גבוה, כשהשמן בטמפ' עבודה.

תקין? בדוק מה קורה עם היוניט/חיווט/שעון.

לא תקין? עוברים הלאה. אפשר לעשות בדיקה של איכות השמן, אבל בד"כ פשוט יותר להחליף את השמן והמסנן ולבדוק שוב לחץ.

מורידים קרטר, בודקים טולרנסים ובדיקות נוספות במשאבה ובמכלולים הנלווים אליה. יש סידרה של בדיקות שרשומה בספר היצרן. בודקים טולרנסים במיסבי הקרנק והטלטלים.

על פניו, ע"פ הקילומטראז' של הרכב, אתה כנראה תגמור בהחלפת מיסבי קרנק וטלטלים (אבל יש סיכוי גם שתצטרך לחרוט קרנק) , ואולי גם משאבת שמן חדשה.

פורסם

תודה על התגובות.

מה שנשאר זה באמת לבדוק לחץ שמן (למרות שעכשיו כאשר החלפתי לצמיגות גבוהה יותר הנורה לא נדלקת)

ואז לפרק קארטר ולבדוק גם מיסבים וגם את המשאבה.

שאלה שלא נענתה האם משפצים משאבות כאלו?

וכמובן שאני אבדוק במוסכים המתמחחים בפיאט.

האם המשאבות בכל דגמי פונטו זהות?

פורסם

שאלה שלא נענתה האם משפצים משאבות כאלו?

בהחלט, ניתן להחליף גג"שים וחלקי האוזינג, אבל להערכתי, ברכבים פרטיים, ובפרט בפיאטים עם חלקי החילוף הזולים שלהם, מקובל יותר להח' משאבה קומפלט, אם המדידות של המרווחים בה יוצאות לא תקינות.

פורסם

מכוון שיוניט לחץ שמן כבר הוחלפה ללא פתרון, אני מניח שאכן לחץ השמן הוא נמוך כאשר המנוע חם.

ראשית להחליף למסנן שמן מקורי וחדש ואם התופעה חוזרת על עצמה יש לפתוח אגן שמן ולבדוק לפי סדר את הדברים הבאים:

• משמרת שמן לסתימות - בדיקה חזותית.
  • מייסבי טלטל וגל ארכובה - בדיקה חזותית ופלסטיגייג'.
  • משאבת השמן - החלפה.
  • במידה והתקלה לא נפתרה יש לבדוק את גל הזיזים ומעברי שמן בראש המנוע.

פורסם

DANNIEL תודה.

הבדיקות הפשוטות נעשו ומחר הכוונה לבדוק את שאר הדברים לאחר הורדת הקארטר.

יש לי שאלה נוספת לרכב הוחלף יוניט לפני כחודש בערך ומאז החום מנוע נמצא על החצי בערך(93 מעלות בערך).לפני זה ובמשך כל חייב היה לרכב יוינט נמוך 80 מעלות בערך.

התופעה הנ"ל הופיעה רק כאשר היה ממש חם בחוץ והחום היה בטח במקסימום שלו ,

כאשר המד חום נמצא על הרבע שזה 80 מעלות בערך אין את התופעה.

האם יכול להיות שהמנוע עבד כל חייו בטמ"פ נמוכה מזו שהוא עובד בה עכשיו ולכן "התאים עצמו לשמן צמיגי יותר" ועכשיו בעקבות העלעת טמ"פ עבודה השמן הדליל יותר פשוט לא מתאים לו וכדאי פשוט להחזיר את היוניט נהמוכה?

מחר אני רוצה לבדוק מה הלחץ שמיוצר ב 80 מעלות ואם הוא תקין אז להחזיר את המצב לקדמותו.

לגבי המשאבה חדשה עולה בערך 1500 ש"ח.

כך שנראה לי ששיפוץ יותר ישתלם אבל אני אבדוק את דרך המוסך מחר.

ואיפה ניתן לראות מה המדדים התקינים של המשאבה שלי,כי למרות שאני סומך על המוסך לא בטוח שיש להם נתונים מדויקים של משאבות לדוגמה.

• תוכן חדש...