Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להפנות את תשומת הלב של חברי הפורום, ושל בעלי הרכב, לשרלטנים שמסתובבים בדרכים, ומתחזים לבעלי מוסכים, ומנצלים את תמימומתם בורותם ומצוקתם של אוחזי ההגה.

... ומישה שהיה כך היה:

לקוחה נכבדה שלי בעלת רכב פרטי מסוג סקודה שנת יצור 93 קרבורטור, המתגוררת כעת בירושלים,

מתקשרת אלי ביום חמישי האחרון בסביבות השעה 17:00, ושואלת אותי כמה עלול לעלות בערך החלפת סליל הצתה בסקודה שלה, כולל פרוק הרכבה אבחנה ואחריות, כשהיא תקועה בכבישי איילון צפון, משום מה נפלט לי מחיר של 300 שקל,ואז היא שואלת האם המחיר שנגבה ממנה בסך 600 שקל הוא סביר?

לפתע ירד לי האסימון, והבנתי שהיא נפלה לידי מתחזה , שודד דרכים אשר מנצל מצוקתה של אישה צעירה יפה ותמימה,

ומוכר לה סליל הצתה במחיר מופקע של 600 אחוז, ואז התחלתי לשאול אותה מדוע היא לא התקשרה אלי לפני החלפת הסליל הצתה והצעת המחיר הגבוהה ולא אחריה, והאם יש אחריות לסליל ההצתה האם הוא מתאים לסקודה, והאם הוא חדש והוצא מאריזה לנגד עיניה?

ואז נחרדתי, לשמע התשובה, מתברר שהורכב סליל הצתה ישן, משומש שלא ידוע את מצבו , ומאיזה רכב פורק,בעקבות התשובה, ולאחר שהתברר לי שהמכונאי לידה ומקשיב לשיחה הטלפונית ביננו,ביקשה ממנו הלקוחה, ,לבקש מהמכונאי

לפרק את הסליל הצתה, בהמלצתי כמובן ולהזמין גרר מחברת הביטוח, שיגרור את הרכב ללא תמורה, וזאת בטענה שאין לה כסף מזומן, וכרטיסי אשראי ברשותה, מכיוון שהציד הרגיש שהטרף עומד להשמט מפיו, הסכים הציד להסכם הבא: לתת את מספר הטלפון שלא למקרה של תקלה חוזרת, והוא לקח את פרטי הטלפון של הלקוחה, והיא הבטיחה לו, שאם תגיע לירושלים בשלום, היא תשלח לו צק של....... 200 שקל בלבד....

המשך ידוע יבוא.......

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא מצליח להבין למה אנשים משלמים מאות שקלים בשנה בעבור ביטוח גרירה, וכשמגיע הרגע בוחרים להכנס לעסקאות מפוקפקות בשטח במקום לגרור את הרכב למוסך אמין ומוכר, כזה שבעל הרכב מכיר מהטיפולים השוטפים.

נתקעתם באמצע הדרך? תוציאו את הסלולרי ותודיעו שאתם מאחרים. את השיחה הבאה תעשו לחברת הגרירה והזמינו גרר למוסך הקבוע שלכם. גם אם חברת הגרירה מציאה לשלוח מכונאי או חשמלאי שיבצע תיקון דרך - לא להסכים!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגרמניה יש חברה שיש ברשותה מס' רכבים ואם מישהו נתקע ומתקשר לחברה, הם שולכים לו טכנאי שמתקן, במידה וזה אפשרי את הרכב במקום.

חבל שאין דבר כזה בארץ.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
גם אם חברת הגרירה מציאה לשלוח מכונאי או חשמלאי שיבצע תיקון דרך - לא להסכים!

זה לא תמיד עובד במיוחד עם חברות גרירה מסוימות.

Veni Vidi Vici

פורסם

אין לי מושג כיצד נוהגים הגרריסטים כיום, כיוון שהרבה מאוד שנים רק שילמתי ולא נזקקתי לשירות.

אבל אני זוכר שבשנות ה- 80 חברת מ.מ.ס.י לא היתה שולחת גרר אלא קודם כל ניידת תיקונים. בכל המקרים שהגיעו אלי, תוקנתי בדרך והמשכתי לנסוע כרגיל. רק אם ניידת התיקונים לא עזרה היה מגיע גרר.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
זה לא תמיד עובד במיוחד עם חברות גרירה מסוימות.

השיטה פשוטה מאוד. כשמתקשרים למוקד - במקום להגיד "אין לי סטארטר" אמור "נקרעה לי רצועת טיימינג". במקום להגיד "התחמם לי המנוע" אמור "הלך לי ראש מנוע, יש מים בשמן" וההמשך ברור.

בדרך כלל במוקד יבינו שניידת שירות לא תעזור וישלחו ישר גרר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בגרמניה יש חברה שיש ברשותה מס' רכבים ואם מישהו נתקע ומתקשר לחברה, הם שולכים לו טכנאי שמתקן, במידה וזה אפשרי את הרכב במקום.

חבל שאין דבר כזה בארץ.

שגריר?

פורסם

חבל שאין דבר כזה בארץ.

יש הרבה חברות כאלה בארץ.

פורסם

ברחבי אירופה יש חברה כזאת, היא נקראת AAA או משהו כזה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפחות בפעם האחת שהייתי צריך לגרור את הג'ינג'ית (נשרף לי החוט של הסטרטר אחרי 5k) ניסו באמת לדחוף לי ניידת תיקונים אבל לאחר התעקשות קצרה והבהרה כי הטכנאי רק יבזבז את זמנו נשלח גרר. זה שהגעתי לחיפה מנתניה דרך בית-שאן זה כבר סיפור אחר...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין לכם מושג איזה נזקים ניידות השירות עושות ברכבים,

אומנם מרצון טוב.

מבחינתו, מה שהניע לו היום הניע, אם זו עבודה טובה או לא זה לא מעניין אם זה יכול לגרור אחריו צרות.

המקסימום שהם יודעים לעשות זה לבטל ניתוק באימוביליזר או דברים קטנים, מעבר לזה הם לא באמת בעלי מקצוע, עם כל הכבוד.

פורסם
ברצוני להפנות את תשומת הלב של חברי הפורום, ושל בעלי הרכב, לשרלטנים שמסתובבים בדרכים, ומתחזים לבעלי מוסכים, ומנצלים את תמימותם ,בורותם ,ומצוקתם של אוחזי ההגה.

... ומעשה שהיה כך היה:

לקוחה נכבדה שלי בעלת רכב פרטי מסוג סקודה שנת יצור 93 קרבורטור, המתגוררת כעת בירושלים,

מתקשרת אלי ביום חמישי האחרון בסביבות השעה 17:00, ושואלת אותי כמה עלול לעלות בערך החלפת סליל הצתה בסקודה שלה, כולל פרוק הרכבה אבחנה ואחריות, כשהיא תקועה בכבישי איילון צפון, משום מה נפלט לי מחיר של 300 שקל,ואז היא שואלת האם המחיר שנגבה ממנה בסך 600 שקל הוא סביר?

לפתע ירד לי האסימון, והבנתי שהיא נפלה לידי מתחזה , שודד דרכים אשר מנצל מצוקתה של אישה צעירה יפה ותמימה,

ומוכר לה סליל הצתה במחיר מופקע של 600 אחוז, ואז התחלתי לשאול אותה מדוע היא לא התקשרה אלי, לפני החלפת הסליל הצתה ,והצעת המחיר הגבוהה ולא אחריה, והאם יש אחריות לסליל ההצתה האם הוא מתאים לסקודה, והאם הוא חדש והוצא מאריזה לנגד עיניה?

ואז נחרדתי, לשמע התשובה, מתברר שהורכב סליל הצתה ישן, משומש שלא ידוע את מצבו , ומאיזה רכב פורק,בעקבות התשובה, ולאחר שהתברר לי שהמכונאי לידה ומקשיב לשיחה הטלפונית ביננו,ביקשה ממנו הלקוחה, ,לבקש מהמכונאי

לפרק את הסליל הצתה, בהמלצתי כמובן ולהזמין גרר מחברת הביטוח, שיגרור את הרכב ללא תמורה, וזאת בטענה שאין לה כסף מזומן, וכרטיסי אשראי ברשותה, מכיוון שהצייד הרגיש שהטרף עומד להשמט מפיו, הסכים הצייד להסכם הבא: לתת את מספר הטלפון שלו למקרה של תקלה חוזרת, והוא לקח את פרטי הטלפון של הלקוחה, והיא הבטיחה לו, שאם תגיע לירושלים בשלום, היא תשלח לו צק של....... 200 שקל בלבד....

המשך ידוע יבוא.......

ולהלן ההמשך:

אחרי כשעה ספורה, מתקשרת שוב הלקוחה, ומעדכנת אותי, שהיא העדיפה לנסוע לעבר נתניה ולא לירושלים, מכיוון שיש לה קרובי משפחה בנתניה, ומה שצפוי קרה, תוך כדי נסיעה וסמוך לנתניה, הרכב החל לקרטע, ובמאמץ רב הצליחה, להגיע לאזור שיש בו מרכז מסחרי, ומסעדה, היא החנתה את הרכב, התקשרה למכונאי השרלטן, שדרך אגב לא שייך לאף אחד מחברות הגרירה.

הוא אדם פרטי, אשר מתחזה לבעל מוסך, והוא בנימת פליאה, התחיל לגמגם , ויתר כנראה גם על הסכום, שלא מגיע לו, וניתק את השיחה.

הלקוחה מתקשרת מידית אלי, ותוך כדי ארוחה ושתייה, הזמינה אותי להצטרף אליה,ומספרת לי שבעצתי, הפעילה את ביטוח הגרירה שיש לה, ושהיא ממתינה בניחותה לגרר שיגיע לגרור אותה , אל מחוז חפצה.

מסקנה:אם יש לך ביטוח גרירה הפעל אותו, למרות הזמן הרב שבו תמתין לגרר או למכונאי של חברת הגרירה, אשר מהכרותי

עם כמה שכאלה, מוסמכים , ומסוגלים ברוב המקרים, להתניע רכבים, ולצידם בחלק חילופי, כדי שיגיעו לביתם, ולצמרת למוסך הרם שלהם ללא לחץ, הדבר משתלם לחברת הגרירה, וללקוח גם יחד, וגם אם בוצע טיפול זמני ברכב, והוחלף חלק מסויים, לאנגבה שקל בעבור העבודה, אלא תמורת החלק בלבד, במחיר עלות,וזהו חלק מהשרות של חברות הגרירה.

והכי חשוב שיש כתובת למי להתלונן,לכל רכבי השרות של חברות הגרירה, יש רשיון מטעם משרד התחבורה, ואין צורך לרדוף אחרי הרוח.

יש לציין עובדה נוספת, שלעתים המכונאי דרכים השרלטנים, גורמים נזק בלתי הפיך, וזאת מלבד העובדה, שהם מנצלים אנשים במצוקה, וגובים מחיר של עשרות אחוזים, מעל המקובל, ראו הוזהרתם.

עדכון ופרטים נוספים בוודאי יגיעו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...