Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לעבוד בחלוקת עיתונים עם הרכב בשעות הבוקר המוקדמות (מאוד..), בעת העבודה אתמול עלתה בי השאלה האם הכיבוי וההתנעה המרובים של הרכב מזיקים לו ואם כן איך אפשר להתמודד עם הענין בצורה אחרת? הרכב הוא רנו קליאו RT שנת 95 ,1400 ידני.

אם יש למישהו טיפים נוספים לעבודה הזו אשמח לשמוע.!

פורסם

עצם העובדה שאתה מניע את הרכב כל פעם מחדש גורמת בלאי למנוע בכל התנעה.

אם המנוע עדיין חם ואתה מתניע אותו שוב זה פחות קריטי. אבל עדיין, בכל התנעה והתנעה של המנוע נוצר בלאי מסויים.

דרך טובה יותר? אופניים זה הדבר היחיד שעולה לי לראש, תעשה קצת כושר בנוסף.

GS300.

פורסם

הבהרה- המסלול הוא באורך של 4 קילומטרים משולבות בו עליות וירידות רבות ,כמות העיתונים היא 80+ קשה במיוחד לסוע באופניים כשהגוף עייף .

פורסם

לנו ברחוב(גם כן רחוב עם עליות וירידות,די ארוך) היה מחלק עיתונים תימני זקן כזה טיפוסי.

הייתה לו פיאסטה מתחילת שנות השמונים, ששווה בערך 1500 שקל.

הוא פשוט היה משאיר את הרכב דלוק ויורד לחלק. ככה בכל בנין.

בשעות כאלה, הרחובות ריקים, אין כל כך מי שיגנוב לך את הרכב. אבל מקסימום אם כן, הלכו 1500 שקל.

לדעתי זה צ'נס ששווה לקחת.

ואם אתה מתכנן לחלק עיתונים עוד הרבה זמן, קנה לך איזה רכב שנוסע בגרושים, ותשתמש בו רק לצורך הזה.

תומר

172

פורסם

ואם אתה נשאר עם מכונית יקרה דווקא, אולי לפחות תבדוק את האפשרות להוסיף פעם אחת את התוסף שמן של LM שמיועד לשימון השניות הראשונות אחרי מנוע כבוי. זה מיועד הכי למצבים כאלה.

פורסם
אם יש לך מפתח ספר תשאיר את הרכב מונע ותנעל את הדלתות עם המפתח ספר :).

בדיוק מה שרציתי להציע!

פורסם

בעברי גם חילקתי עיתונים. היתה לי אונו 93, וגם התחבטתי באותה הבעיה. השתמשתי במפתח ספייר כמו שהציעו כאן. האוטו לא נגנב, אבל היה חשש תמידי לשלומו.

לדעתי לא משתלם לחלק עיתונים עם אוטו, ובייחוד עם אוטו עם מנוע בנזין. גם כשאתה משאיר את האוטו מונע תמידית, האוטו יהיה מונע לפחות שעתיים בממוצע ביום. החזרי הנסיעות הם מצחיקים, ואתה עדיין ממשיך לשחוק את המנוע.

אני חושב שאם כבר עובדים בעבודה כזאת, אז חייבים שיהיה טוסטוס (אם תמצא איפה לדחוף את כל העיתונים, השבועונים והירחונים).

פורסם

עבדתי גם אני לפני הרבה שנים בעבודה הזאת.

הצלחתי להחזיק כמעט שנה שלמה.

בבוקר לנקודת איסוף היו באים כ 15 אנשים, רובם דווקא עם מכוניות, רק 3-4 עם טוסטוסים.

לא זכור לי, שבמהלך השנה שעבדתי, הלך למישהו סטרטר או משהוא אחר בגלל התנעות מרובות. מכוניות היו מגוונות, רובן כמובן משומשות מאוד, בנות 10 שנים ויותר.

אני ספרתי ביום ממוצע (כולל נסיעות רגילות במהלך היום) כ 35 התנעות.

הבעייה שבעבודה כזאות הרכב לא מספיק להגיע לטמפ' עבודה, אתה נוסע קצת, אחר כך עוצר לכמה דקות, חום מנוע אצלי לא עלה מעל 70.

עבל עדיין, מנוע לא ילך לך בגלל זה, והבלאי זניח לדעתי.

תחליף לפילטר שמן מקורי (חשוב מאוד-פילטרים זולים מאפשרים לשמן להתנקז במהירות לקרטר) ותמלא שמן נורמלי של חברה מוכרת - בכלל לא חייב סינטטי יקר.

על תשאיר רכב מונע (גם אם אתה נועל אותו מבחוץ) בשום מצב.

רעש מנוע עובד נשמע בלילה למרחקים, ומושך כל מיני טיפוסים ( לא בהכרח גנבים) שגם בשעות האלו מסתובבים ברחובות.

אה, ועוד משהו - אם יש ברכב קודנית, מבאס עד מאוד להכניס את הקוד 30 פעם במשך שעתיים.

אם לא איכפת לך לרשום, כמה משלמים היום, יהיה לי מעניין לדעת.

לשם השוואה, בשנת 96 שילמו בבוקר-טון מעריב 1650 ש"ח, כולל הוצאות דלק.

ליטר דלק עלה אז בערך 2 ש"ח.

למעשה לא הייתה בכלל הפרדה בין הוצאות דלק לשכר עצמו.

פורסם

לי משלמים כ2300 שח לחודש כולל החזרי נסיעות בקו של בערך 4 קילומטר.. ככל שהקו ארוך יותר השכר גבוה יותר .

לסיכומו של ענין האם אתם חושבים שהתנעה תכופה (בערך 10 פעמים כל חלוקה) תגרום נזק רציני או שהבלאי הינו זניח?

פורסם

הבעיה היא לא חוסר שמן במנוע. השמן לא מספיק להתנקז ב-2 דקות שירדת לשים עיתונים.

הבעיות הן:

1. טמפ' עבודה נמוכה (במיוחד אם אתה גר 2 דקות נסיעה מנקודת ההתחלה)

2. בלאי סטרטר.

3. בלאי מצבר.

יש קודניות עם מצב נגד חטיפה, בו לאחר פתיחת דלת נהג (עם מנוע דלוק) הקודנית נדרכת ואז כדי להמשיך לנסוע צריך להקיש את הקוד, אחרת הרכב ייכבה תוך איזה דקה. שווה לשקול דבר כזה, ואז אפשר אולי להשאיר את הרכב פועל (ולנעול עם מפתח נוסף מבחוץ)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...