Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן לא עדכנו את השרשור המעולה הזה:-).

Doug MacLeod - Come To Find

בלוז נהדר ו"קריספי" לכל חובבי הSQ

Patricia Barber - Companion

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

• תגובות 209
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מזמן לא עדכנו את השרשור המעולה הזה:-).

Doug MacLeod - Come To Find

בלוז נהדר ו"קריספי" לכל חובבי הSQ

Patricia Barber - Companion

מצטרף לפטריסיה בארבר ומוסיף את הדיסק היותר יפה שלה (לטעמי) Cafe Blue

בברכה יהודה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות התקלות בכמה דיסקים, אבל בגרסאות הרימסטרד שלהם, ראיתי צורך לשתף.

ראשית, את רוב הדיסקים שמעתי בעבר אבל רק לאחרונה נתקלתי ברימסטרים שלהם לבית DCC או MFSL וכו'. חייב לציין שהעבודה שנעשתה ממש משמעותית, ומי ששומע את המקור ואח"כ את הרימסטרד ישר מזהה את השיפור.

חלק סתם שמעתי מחדש וכמובן שמאוד נהנתי מהם ברכב, אז הם ראויים..

לאוהבי פרוגרסיב ורוק

Jethro Tull- Songs From The Wood 1977 לזה יש גירסא של MFSL. מי שמכיר את המקור יבחין מייד בהבדל. החליל של איין אנדרסון צלול מתמיד.

Van Der Graaf Generator- Pawn Harts 1971 אחד מאבני הדרך בפרוגרסיב רוק. לא שמעתי את ההקלטה המקורית אבל אומרים שהיא היייתה גרועה, והרימסטרד פשוט מדהים.

The Moody Blues - To Our Children's Children's Children 1969

Uriah Heep- Salisbury 1971

Creedence Clearwater Revival - Cosmo's Factory 1969 רוק מחוספס קיצבי. גירסת DCC.

Camel- The Snow Goose 1975 יצירת אומנות אינסטרומנטלית, עם הרבה רגש ו"אוירה".

ג'ז וג'ז פיוז'ן

Billy Cobham - Spectrum 1973 אומן התופים בדיסק הבכורה שיצא תחת שמו. קיים ברימסטרד.

Spyro Gyra - Morning Dance 1979 ג'ז פיוז'ן שמח ומרקיד. תענוג לאוזניים.

גואה

Ubar Tmar- Fusion 1997 לקרחניסטים הרציניים מביננו (וגם למי שלא). מאוד מורכב, מאוד יפה. אומנות לשמה. לוקח זמן לעכל את השיגעון אבל למי שמכיר ויודע למה לצפות מיפני על סמי הזיות, זה ה-דבר. אגב דיסק מאוד נדיר. לא בדיוק מייצג גואה טראנס אבל עדיין נכלל.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

הדיסק האחרון והחדש של "היהודים" . האלבום נקרא פורטה והוא הדיסק שנשמע הכי טוב במערכת שלי..

לשם שינוי, היהודים לקחו את עצמם בידיים ועשו הקלטה איכותית ! לאלבום הראשון שלהם, "מציאות נפרדת", היתה גם כן איכות הקלטה ומיקס טובה. בדיסק השני שלהם , "היהודים", ההקלטה היתה לא משהו בכלל בלשון המעטה.. הדיסק השלישי, "פחד מוות", היה נחמד באיכותו אבל לא משהו מטורף. אלבומי ה"לייב" שלהם בכלל גרועים ומלווים על ידי היס מעצבן ברקע כשיש בעיקר שירה (בעריכה הצליחו קצת להוריד את ההיס/צרימה הזאת בקטעים בהם אין שירה..(כנראה נבע מאיזה מיקרופון מקולקל או משהו בכבלים שם..)

ועכשיו , סוף סוף בדיסק האחרון כאמור, הם לקחו את עצמם לניו-יורק והקליטו ועשו את המיקס שם באיזה אולפן שכרגע שכחתי את השם שלו (הדיסק גם באוטו אז אני לא יכול לראות) התוצאה - מעולה ! סאונד נקי ברמות ואחד הדיסקים היחידים שאני שומע ב FLAT לגמרי והכל נשמע בדיוק. לא צריך להוסיף או להוריד כלום . הבאס מאוזן הטרבל מאוזן והכל נשמע פרפקט.

בקיצור , מספיק עם החפירה, גם ככה נסחפתי פה מעבר לנורמה וכבר עשיתי חצי ביקורת להקה..

אז למי שאוהב רוק ישראלי/ רוק בכלל ו/או אוהב את היהודים שיילך לפרגן להם ולעצמו בעיקר וייקנה את הדיסק.

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

דוגרי ?

אני ממש שמח שמישהוא הקפיץ את הת'רד הזה מהאוב ,

על מנת להבין כמה פיספסתי , קראתי שני עמודים אחורה ונתקלתי בתגובה הזו אחרי דיון של איתמר ו"דלקן" על טימבו (טימבלנד):

צודק, בעיקר באלבומים של YUNG JOC וקאסי.

אבל השירים של פאף עצמו לא משהו לדעתי.

אז ככה ,

אני מתנצל על התגובה מראש כי היא לא ממש הולמת (פשוט אין לי דרך אחרת לרשום את זה) אבל :

"דלקן" , סליחה יקירי, אתה ילד , אני בטוח שבגיל ובטח ובטח שבתפיסה שלך ,

מכיוון שYUNG JOC הוא סוג של מיץ של זבל במוסיקה השחורה,

קאסי היא פעוטה כוסית שקיבלה מתנה דיסק והפקה וגם נעלמה אחרי שני סינגלים , אתה רואה יותר מידי MTV איש , וחבל.

אין ספק שטימבלנד עושה מוסיקה טובה , ומה שהוא עשה לג'אסטין טימברליין בדמות אלבום קרוב למושלם לא עובר על סדר היום ,

המוסיקה שלו מקפיצה ומעניינת עם ביטים מוזרים ומאוד לא רגילים (תקשיבו קצת למיסי אליוט ותבינו), אבל מבחינת הקלטה יש לו עוד המון לאן ללכת ..

האמנים שציינת הם רק דוגמא לגל חדש בהיפ-הופ יחד עם T.I ו-BUN B ו-JIM JONES וה-YING YANG TWINS שפשוט מבזה את המוסיקה השחורה ובטח את הקהל שלה , עם שירים על כסף ובחורות שלרובם לא היה מעולם לפני הסינגל המצליח הראשון שלהם בTRL ,

איפה המסר החברתי ? איפה הנושאים שעליהם ההיפ-הופ מושתת ? לא שם זה בטוח וכך גם נשמעת המוסיקה שלהם מבחינת איכות הסאונד והדיוק ותתפלא ,

יש דיוק בהיפ-הופ הוא פשוט קצת נדיר , אבל אם בא לך , חפש איזה דיסק של DIDDY או של JAY-Z או של אפילו FUN LOVIN' CRIMINAL (שזה סוג אחר של שחורה עם קצת רוק קל) ותקשיב ותראה על מה אני מדבר (ואני לא מתייחס כאן למילות השירים שלהם אלה לסאונד נטו).

אני מקשיב להיפ-הופ עוד מתקופת ICE T ו-Naughty By Nature בתחילת שנות ה90 , אני מת על המוסיקה הזו ,

מקשיב לטובים ביותר והלא ממוסחרים ביותר (מוס דף , טאליב קוולי , פרעה מונץ' ויש עוד..) ואני חייב לומר לך שכמה שאני אוהב אותם המוסיקה הזו מגניבה ומזיזה לבנות את התחת ומזיזה לי את הראש עד כאבי צוואר אני רוקד אותה ורק אותה כל שישי עד שיוצא לי עשן מהנייקי אבל היא לא מוסיקה אודיופילית , יש ?

הסאב ייתן בראש עד מוות , השכונה תתעורר , הגוף יזוז אבל אין פה איזו עליונות באיכות גם בדיסקים שמוקלטים נהדר כמו 2001 של ד"ר דרה ו-G.O.A.T של LL COOL J או אפילו IRON FLAG של הWU TANG CLAN .

אם לחזור לנושא הת'רד,

לגבי ההמלצה שלי לדיסק מצויין לרכב ובכלל - כזה שעושה לי נעים באוזן (למרות שהוא לא ממש קל להקשבה) - אני זז לקצה השני של הסקאלה:

DREAM THEATER - SYSTEMATIC CHAOS

הלהקה שעושה רוק\מטאל פרוגרסיבי בצורה מצויינת , באלבום הזה מגיעה למצויינות - כל שיר פוגע בול בין אם אכזרי ובין אם רגוע ,

תשאלו את יאריק שהדיסק הזה פיצץ לא את הראש ברכב (ולבן-אדם יש מערכת מושלמת לרוק למיש לא מכיר או יודע) רק בשישי האחרון במפגש צפון והשאיר אותי עם שמיעה לוקה בחסר לאיזה יומיים :wink:

כל חברי הלהקה מוסיקאים מחוננים , הן טכנית והן בתיאוריה ותיזמור והלחנה , דיי פשוט כשאתם נפגשים כשלומדים לתואר במוסיקה בכתת המוסיקה מהטובות בארה"ב (ברקלי קולג' בבוסטון).

המתופף מייק פורטנוי שהיה למתופף הצעיר אי פעם שנכנס לHALL OF FAME של מגזין DRUMMER והגיטריסט ג'ון פטרוצ'י שנחשב שעילוי על הגיטרה וניגן עם מי שתרצו מסטיב וואי ועד ג'ו סטריאני , הם רק דוגמא .

ים של כלים ותפקידים בכל בית וכל פיזמון בכל שיר באלבום , מומלץ בחום למי שאוהב להתעמק ולחפש "מה כל אחד מנגן" ..:?:

במקרה יש לי את המהדורה המיוחדת בבית עם DVD שמכיל סרט של שעה וחצי בערך על תהליך ההקלטה של כל שיר ושיר , מומלץ בחום .

51qsry2bb2bolaa240bm8.jpg

לגבי אותו חבר פורום שרשם על דיאנה קראל אז ,

הדיסקים שלה הומלצו בת'רד הזה בתחילתו לדעתי (אני כמעט בטוח שרשמתי עליהם כבר),

ההופעה בפאריז מוקלטת מושלם ללא תקלות וללא ספק ,

אבל יצא לה ממש עכשיו אוסף חדש שמכיל ה-מ-ו-ן להטים נפלאים שלה מכל שנות העבודה שלה ועוד כמה קטעים חדשים ,

כך שמי שרוצה לשמוע ג'אז ווקאלי משובח (עם איכות שמגובה בפרסי גראמי אני לא מתווכח) חייב לקנות את הדיסק הזה .

kralljt6.jpg

תהנו אנשים , ותקנו דיסקים מקוריים !

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

+1 ל DREAM THEATER.

באמת איכות מעולה אבל אני נהנה במיוחד מהמוסיקה שלהם. טובה ומאד חריגה לטובה..

יש להם כמה שירים שהם בגדר יצירת אמנות.

+1 ל מייק פורטנוי. ראיתי סולו תופים שלו ב DVD של LIVE AT THE BODUKAN . פשוט יפה.

+1 לכל מה שרשמת על ההיפ-הופ/ראפ (אלעק) של היום ושל כל האמנים החדשים שצצים להם שלא שרים על כלום..

אני עדיין בורח לדיסקים ישנים של 2PAC או AT THE SPEED OF LIFE המעולה של XZIBIT כשאני רוצה לשמוע ראפ אמיתי.:wink:

פורסם

למה דיסקים מקוריים ?

לי אישית יש המון דיסקים מקוריים (3 של 2pac xzibit & more)

אבל למה אתה עדיין "קורה" לקניית דיסקים מקוריים ? אני חושב שזה סתם מיותר , בזבוז כסף אמיתי , בעידן של ימינו יש הרבה מאוד אפשרויות לצרוב דיסקים ברמה של דיסק מקורי ואף אם יותר אופציות , כמו אם יש שיר שאתה לא אוהב להוריד אותו ולהשים שיר אחר שאתה כן אוהב וכו' ...

גם אם יש dvd לאוטו אפשר לעשות שומר מסך יפה , תפריט יפה והכל , קיצור יש לדיסק צרוב הרבה מאוד יתרונות על דיסק רגיל , אבל לפעמים גם לדיסק רגיל יש יתרון , והיתרון הוא יכול להיות באיכות השיר , אבל הסברתי וכתבתי שאפשר היום להגיע בדיוק לאותו רמה של איכות .

בברכה

יעקב

עריכה :

אני מחפש איזה שיר עם "באסים" כבדים שנתנו כאן בדיון.

אם אני לא טועה זה היה הודעה של lanosforce גם שאני מחפש אחורה אני לא מוצא .

בכל מקרה אם משהו יודע על מה אני מדבר ויכול להביא לי עוד שירים מאותו סגנון אודה לו מאוד .

תודה מראש .

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

הנה כמה שירים עם בס מודגש (הלינקים הם לעמוד של האלבום שתדעו מהיכן זה לקוח):

Would You של Benzino

zinoyd5.jpg

BOUNCE של MOBB DEEP

mobbqv3.jpg

ILL BOMB של LL COOL J

cooljzy7.jpg

ליעקוב S ,

אני קורא לאנשים לקנות דיסקים מקוריים ,

כי רק כך אמנים יתפרנסו בכבוד ,

רק כך מחירים הדיסקים בארץ ירדו ,

רק כך לא יהיה עלינו חרם כל שני וחמישי של חברות תקליטים מחו"ל ויהיה אפשר לקנות פה דיסקים

(למרות שאני מזמין את הרוב מחו"ל או קונה בחנות מאוד מסויימת בתל-אביב) ,

רק כך נוכל להינות ממוסיקה באיכות מקסימלית ולא מהזבל באינטרנט בMP3 שהבאס הוא לא באס והטרבל לא טרבל ,

יש סגנונות שלמים במוסיקה שאי אפשר לשמוע בMP3 ללא הריסתם כמו מטאל , היפ-הופ וכאלה - מספיק להחליף למקור (עם מערכת בינונית) כדי לשים לב להבדל .

אם תרצה עוד סיבות תודיע ,

תהנו מהמוסיקה,

תומר .

פורסם

ממליצים על דסיקים מקוריים גם מהסיבות ש SUPER-T רשם וגם בגלל שזה דיון שהכותרת שלו היא :

" שרשור דיסקים "אודיופילים" - להנאה ממערכת טובה "

אודיופיל , הנאה ו MP3 אלו דברים שלא מסתדרים ביחד. MP3 יכול להיות באיכות טובה אם עושים עבודת דחיסה טובה אבל הוא לעולם לא יגיע לאיכות של WAV לא דחוס..

חוץ מזה שלא על כל דיסק אני ממליץ לקנות. ישנם דיסקים חולפים של אמנים חצופים שנולדו אתמול וחושבים שהם לא יודע מה.. מוציאים דיסק שבמקרה הטוב יש לו שיר אחד טוב וכל השאר זה שירים של פח זבל.. ו/או דיסקים בהפקה גרועה שהאיכות שלהם מסריחה ולא נופלת הרבה מ MP3..

פורסם

חוץ מזה שלא על כל דיסק אני ממליץ לקנות. ישנם דיסקים חולפים של אמנים חצופים שנולדו אתמול וחושבים שהם לא יודע מה.. מוציאים דיסק שבמקרה הטוב יש לו שיר אחד טוב וכל השאר זה שירים של פח זבל.. ו/או דיסקים בהפקה גרועה שהאיכות שלהם מסריחה ולא נופלת הרבה מ MP3..

אני לא אומר לקנות כל דיסק שיוצא ,

אני מסכים שישנם דיסקים שאנחנו לא אוהבים את כל השירים בהם או שלא שווים את זה ,

כל מיני אמני ONE HIT WONDERS או שטויות מMTV שאין צורך לקנות אותם ,

אבל דיסק שאני אוהב - אני אקנה ללא ספק , מה גם שיש כמה דיסקים שהם חובה - אבל פה , איש אשי ודעתו .

תומר

פורסם
לגבי אותו חבר פורום שרשם על דיאנה קראל אז ,

הדיסקים שלה הומלצו בת'רד הזה בתחילתו לדעתי (אני כמעט בטוח שרשמתי עליהם כבר),

ההופעה בפאריז מוקלטת מושלם ללא תקלות וללא ספק ,

אבל יצא לה ממש עכשיו אוסף חדש שמכיל ה-מ-ו-ן להטים נפלאים שלה מכל שנות העבודה שלה ועוד כמה קטעים חדשים ,

כך שמי שרוצה לשמוע ג'אז ווקאלי משובח (עם איכות שמגובה בפרסי גראמי אני לא מתווכח) חייב לקנות את הדיסק הזה .

תומר

שעה אתה כותב על איכות ובסוף ממליץ על זמרת הפופ דיאנה קראל וקורא לזה "ג'אז ווקאלי משובח?"

חאליק...:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שעה אתה כותב על איכות ובסוף ממליץ על זמרת הפופ דיאנה קראל וקורא לזה "ג'אז ווקאלי משובח?"

+1 הייתי קורה לזה ג'אז פופ. מה שכן אחרי שאתה מכיר במגבלות שלה אתה באמת מתחיל לחפש ג'אז ווקאלי . אז אולי זה כן מתאים לומר "ההתחלה של הג'אז הווקאלי"

בברכה יהודה

פורסם

אני ממש לא חושב שדיאנה קראל היא פופ .

אין ספק שהדיסק האחרון שלה (לפני האוסף) היה יחסית "אחר" אבל היא לא נתפשת כפופ בעיני ובטח לא בעיני המבקרים .

אבל אולי אנחנו שופטים את המוסיקה שלה אחרת .. זה לא שרשמתי נורה ג'ונס ...:wink:

תומר

פורסם

אני פעם ראשונה נתקל בתגובה שלך פה ותרשה לי להעיר לך .

דיאנה קראל היא בראש ובראשונה פסנתרנית וזמרת ג'אז גם אם יש נגיעות פופיות בשירה שלה!

מסופק אני אם הקהל שקונה את הדיסקים של בריטני ספירס , שמע בכלל את השם דיאנה קראל -מבלי לזלזל באף סגנון כמובן.

כהגדרה פילולוגית פופ הוא קיצור של פופולרי,ולכן יכול לכלול מגוון רב של סגנונות .הביטלס הם פופ ? רוקנרול ? רוק פסיכדלי ? הכל יכול להיות נכון תלוי באיזה זמן של היצירה שלהם אתה מסתכל,גם יהודה פוליקר התחיל ברוק ועבר ליווני-מזרחי והוא עדיין נחשב לאחד היוצרים החשובים אצלנו בארץ.

דיאנה קראל היא זמרת איכותית שזכתה בפרסי גראמי רבים, והיא מבצעת בעיקר קלאסיקות ג'אז ובלדות על זמניות של מיטב היוצרים האמריקאיים של תחילת ואמצע המאה העשרים כמו:

סינטרה ,קול פורטר ,גרשווין ואחרים.

רוב הסיכויים שאודיופיל יחזיק דיסקים שלה, ולא של כל מיני הצעות הזויות שעלו פה ע"י אנשים שפירסמו ספריות שלמות של כל הדיסקים שיש בבית .כנראה שהמושג אודיופיל ודיסקים אודיופיליים דרושים הבהרה.

אשמח אם תבהיר את תגובתך.

יוסי

• תוכן חדש...