Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עריכה- לחבר טוב יש קורסה GSI משופרת, הוא סיפר לי שניתן להשתיל מנוע של אסטרה GSI בקורסה, זה יושב 1:1,

וזה שיפור נפוץ בחו"ל. חוקי זה לא, אבל מעניין זה לבטח כן.

כן, שיפור קל מאוד.יום, יומיים עבודה, ממש כמו החלפת מנוע.

הבעיה המרכזית עם השיפור הזה בארץ היא השגת המנוע C20XE ולאחר שמצאת, הקושי לעמוד בעלותו הלא פרופורציונאלית לכלום.

סתם אנקדוטה נוספת בקשר להחלפת מנועים באופל, יש עכשיו בגרמניה קיט שנמכר ב 300 יורו שמאפשר להשתיל בקלות את מנוע ה 3 ליטר V6 החדש של אופל. מנוע220 כ"ס באסטרה דוקא נשמע מעניין :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב הוא כנראה הדגם עם ה60 כ"ס סתם כאנקדוטה , ה70 וקצת באו בדגם הJOY ששונה קצת ובא עם הזרקה רב נקודתית.

היה לי רכב כזה במשך 3 שנים וההמלצה שלי - עזוב את המנוע בשקט.

מה שכן ואני לא מסכים עם מה שכתבו פה - האחיזה של הרכב דווקא סבירה ביותר וחוץ מזוויות גלגול נוראיות הרכב מתנהג לא רע.

מה שאני אומר בקיצור - זה סע ותהנה מהאוטו - תשקיע בצמיגים טובים ותתקן את הברקסים (הם מצויינים במקור , למרות החסרון של הABS) את השיפורים - תשאיר לרכב הבא , אבל זו דעתי ומניסיוני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שכן ואני לא מסכים עם מה שכתבו פה - האחיזה של הרכב דווקא סבירה ביותר וחוץ מזוויות גלגול נוראיות הרכב מתנהג לא רע.

ליביו

ואללה את זה תצתרך להסביר לי, איך מתנהג לא רע עם זויות גלגול נוראיות?

פורסם

תשמעו,קודם כל שוב אני מדגיש שיש בה 73 כוחות סוס במדוייק ולא פחות ואין על מה להתווכח כיוון שיש לי את ספר הרכב ואם יש אם זה בעיה ואתם עדיין לא מאמינים אז אני יצלם לכם את הדף שרשום בו את הדברים הנ"ל,דבר שני לא אמרתם איך הרכב?הוא נראה טוב? צילמתי את התמונה בסוני K800I שלי ולכן יכול להיות שהאיכות לא טובה כ"כ גם בגלל ששמרתי את התמונות בקובץ GIF בשביל להעלות את התמונות לאתר,דבר שלישי אני מעוניין לקנות פז'ו ראלי או דור ראשון או דור שני,אבל עד שאני ימצא אחת כזאת יסתיימו החיים שלי כבר,אבא שלי מנהל מוסך ואני מאמין שאני יכול לשפר ממש בזול

בגלל זה אני מת לשפר כבר איזה רכב טוב כי זה החלום שלי,האהבה שלי זה מכוניות,גם ראיתי אתמול שרנו RXI זה אוטו דיי טוב אבל נראה לי שהוא זולל כמויות של לק נוראיות בגלל המנוע 1800 , אני מחפש רכב בעל מנוע גג 1400 אבל שיהיו בו ככה 100 כוחות סוס או אפילו יותר,שלא יהייה מנוע בעייתי נגיד כמו בGSI אופל,אבא שלי לא המליץ לי עלייה בכלל ואמר שבגלל שיש לו 2 קאמשאפטים הוא בעייתי נורא,שיהייה חייה של אוטו,מהיר,אחיזת כביש טובה(אני לא דורש אחיזת כביש שלSTI או אבולושיין)משהו ברמה של מנוע 1400

אין משהו ברמה כזאת שמגיע סטנדרט מהחברה? אני יודע שפג'ו ראלי יש גם 1300 וגם 1600 ואני מעוניין באחת כזאת,כמובן שלא משנה לי איזו אבל אני מעדיף מנוע 1300

אני מחפש אחת כזאת בנרות,מחפש כבר חודש,מאז שקניתי את האופל הזאת אני מת לקנות משהו טוב ולמכור אותה,וזאת שיש לי דווקא מציאה,ממש מציאה

106Rallye S2 :onfire:

פורסם

תגובה ראשונה הייתה מיד לנעול, ככל שיותר ויותר קראתי חיוך התחיל להתפשט על פני מצד לצד ודמעות של אושר ביצבצו העיניי, חמודי, תודה שהזכרת לי איך הייתי לפני 20 שנה. באמת!

אה, דרך אגב, נשמע לי שבעצם אתה מחפש פולו 16V או GTI.

פורסם
תשמעו,קודם כל שוב אני מדגיש שיש בה 73 כוחות סוס במדוייק ולא פחות ואין על מה להתווכח כיוון שיש לי את ספר הרכב ואם יש אם זה בעיה ואתם עדיין לא מאמינים אז אני יצלם לכם את הדף שרשום בו את הדברים הנ"ל,דבר שני לא אמרתם איך הרכב?הוא נראה טוב? צילמתי את התמונה בסוני K800I שלי ולכן יכול להיות שהאיכות לא טובה כ"כ גם בגלל ששמרתי את התמונות בקובץ GIF בשביל להעלות את התמונות לאתר,דבר שלישי אני מעוניין לקנות פז'ו ראלי או דור ראשון או דור שני,אבל עד שאני ימצא אחת כזאת יסתיימו החיים שלי כבר,אבא שלי מנהל מוסך ואני מאמין שאני יכול לשפר ממש בזול

בגלל זה אני מת לשפר כבר איזה רכב טוב כי זה החלום שלי,האהבה שלי זה מכוניות,גם ראיתי אתמול שרנו RXI זה אוטו דיי טוב אבל נראה לי שהוא זולל כמויות של לק נוראיות בגלל המנוע 1800 , אני מחפש רכב בעל מנוע גג 1400 אבל שיהיו בו ככה 100 כוחות סוס או אפילו יותר,שלא יהייה מנוע בעייתי נגיד כמו בGSI אופל,אבא שלי לא המליץ לי עלייה בכלל ואמר שבגלל שיש לו 2 קאמשאפטים הוא בעייתי נורא,שיהייה חייה של אוטו,מהיר,אחיזת כביש טובה(אני לא דורש אחיזת כביש שלSTI או אבולושיין)משהו ברמה של מנוע 1400

אין משהו ברמה כזאת שמגיע סטנדרט מהחברה? אני יודע שפג'ו ראלי יש גם 1300 וגם 1600 ואני מעוניין באחת כזאת,כמובן שלא משנה לי איזו אבל אני מעדיף מנוע 1300

אני מחפש אחת כזאת בנרות,מחפש כבר חודש,מאז שקניתי את האופל הזאת אני מת לקנות משהו טוב ולמכור אותה,וזאת שיש לי דווקא מציאה,ממש מציאה

קודם כל, טוב שירדת מהרעיון לשפר את הקורסה המסכנה, זה ממש לא היה מומלץ, ודבר שני, אני ממליץ לך בחום על איביזה 1400 ספורט - מודל 2003 ומעלה, גם אוטו יפה,גם חזק יחסית,וגם חסכוני.

STI 2004

פורסם

אני אתייחס לנושא (ברשותך) מזוית אחרת:

יש לך משיכה למהירות, לאדרנלין, ואתה קודם כל מחפש לשפר את הכלי יותר ויותר.

אבל תענה בכנות:

אתה יודע כיום למצות את כל מה שהרכב הזה יודע לתת?

אם התשובה היא שלילית - תשפר קודם את עצמך. כנהג. אח"כ גם תדע יותר טוב מה חסר לך ברכב ותוכל לנהוג על רכבים שונים ולהחליט באמת מה אתה רוצה (לפי מה שבעת שאתה רוצה דווקא ראלי ודווקא את הדור הראשון 1300? סתם כדוגמה).

המשיכה לחיידק הנהיגה מובנת, היא שורצת אצל רובנו, היא מעירה אותנו בבוקר ולא נותנת לנו לעיתים מנוח בלילה, היא מה שיוצר אצלנו את החיוך של הילד בן השלוש כשאנחנו מתקרבים לרכב.

וזה נפלא. באמת.

אבל עם ההתלהבות ושמחת החיים לא מגובה בידע אמיתי ובשליטה ברכב - היא יכולה להיות הרסנית.

קח את הזמן, תלמד לנהוג נכון באמצעות קורסים, תלמד את האוטו.

אח"כ כשתגיע למצב שבו אתה ממצה לגמרי את הרכב - תשפר אותו. או שתחליף אותו. התשובה תהיה ברורה הרבה יותר כשתגיע למצב הזה, תאמין לי.

תזכור שמהירות זה לא הכל בחיים, ותאמין לי שאפשר להשיג המון אדרנלין בהחלקה בכיכר על 40 קמ"ש, הרבה יותר (לדעתי)מאשר נסיעה בקו ישר על 250. מניסיון.

בברכת חג שמח, מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
תשמעו,קודם כל שוב אני מדגיש שיש בה 73 כוחות סוס במדוייק ולא פחות ואין על מה להתווכח כיוון שיש לי את ספר הרכב ואם יש אם זה בעיה ואתם עדיין לא מאמינים אז אני יצלם לכם את הדף שרשום בו את הדברים הנ"ל,

אם לא קשה לך, תעלה בבקשה סריקה של הדף הזה, בו רשום שמנוע עם 73 כ"ס מותקן בדגם שלך.

לא היה מנוע כזה.

קורסה סאלון זה קורסה עם 4 דלתות דור קודם (דור ראשון משנת 82 או 83), זה היה השם שלה בשווקים מסויימים. בדף נתונים בCARFOLIO שצירפת שים לב לאורך של הרכב - 3.92 מטר, לעומת הקורסה השלך שהיא 3.73 מטר.

אולי באמת בדגם קודם עם 4 דלתות הורכב מנוע 1.4 עם קרבורטור שהפיק 73 כ"ס.

בקורסה דור 2 (כמו שלך) לא היה מנוע כזה.

אשמח, אם תוכיח לי אחרת.

פורסם
,גם ראיתי אתמול שרנו RXI זה אוטו דיי טוב אבל נראה לי שהוא זולל כמויות של לק נוראיות בגלל המנוע 1800 , אני מחפש רכב בעל מנוע גג 1400 אבל שיהיו בו ככה 100 כוחות סוס או אפילו יותר/

סתם הערה לגבי צריכת דלק, הייתה לי VW פולו 16V עם מנוע 1.4 100 כ"ס, כרגע יש מגאן קופה 2000 סמ"ק ו-150 כ"ס, המגאן לא צורכת יותר דלק מהפולו ומחות לעיר אפילו פחות!

ממוצע בפולו היה ליטר לכל 11 ק"מ.

ממוצע במגאן כרגע, ליטר ל12 ק"מ.

פורסם

אם אתה משוגע על אופל, אז קנה כבר אסטרה GSI ולא קורסה GSI. את הכסף שאתה רוצה להשקיע בשיפורים על הקורסה החלשה, תשקיע ביישור קו על רכב ספורטיבי.

מנועי האסטרה GSI דווקא כן אמינים ומאוד מוצלחים. פשוט בארץ קשה להשיג להם חלפים וגם אם משיגים אז המחירים מטורפים. לכן האנשים מתחילים להזניח או לאלתר וזה מה שגורם לבעיות.

לדעתי אם אין לך סטייה לאופל, אז מבחינה כלכלית עדיף כבר איזה VAGית ספורטיבית עם מנוע נפוץ 1.8TURBO

פורסם

איזה סבטוכה עשיתם פה...

אז ככה לעניין, הקורסה בדור הזה איך שהיא מגיעה כמו שציין ליביו מקודם מגיעה עם ברקסים מעולים, את ההגה גם די אהבתי(מתוגבר הידראולית) ואחיזת כביש טובה, אמנם זוויות הגלגול פוגעות בה קשות אבל האוטו אוחז יפה מאוד לסופר מיני ממוצעת מאמצע שנות ה90!

לעניין השיפורים וכד', באמת תעזוב את המנוע הקטן האמין והחלש בשקט חבל על הכסף המאמצים והזמן כשתדע למצות אותו תחליף אותו לרכב אחר, כרגע אתה חסר נסיון וזה מאוד יפה ונחמד לבוא ולהגיד אני רוצה כוח גם אני חשבתי ככה בעבר, אבל אחרי כמה זמן יימאס לך ללחוץ להאט ללחוץ להאט במיוחד כשזה יהיה על אופל קורסה שזה יהיה הדבר היחיד שתוכל לעשות איתה וגם זה הרבה פעמים לא.

אני מצטער שאני ישיר, ואולי זה גם פוגע אבל תעשה לעצמך טובה את כל ההתלהבות והאגו של הילדים בשכונה שכל אחד כאן מכיר טוב ויפה תשאיר בבית ואל תקח אותו איתך כשאתה נוהג.. אולי ההמלצה הכי טובה שיש לי אלייך כרגע זה ללכת לשבת קצת במוסך ללמוד דבר או שתיים להתעניין ולקרוא ספרות (גם הפורום הזה נחשב לספרות) ולאט לאט תבין על מה אני מדבר.

ודבר נוסף ואחרון, גם אם יהיה לך רכב ספורטיבי אולי חוץ מללחוץ בקו ישר לבלום ללחוץ ולבלום אתה לא תנצל שום איכויות של הרכב. תחשוב על זה קצת

חג שמח,

אבי.

פורסם

(לבגירה )

הערה סתמית??

הייתה לי קורסא שניקנתה ב 36K, שפשוט סירבה לצאת מהמוסך, התפרקו לה פלסטיקים, וכל חלק אפשרי במנוע הוחלף, אפילו הכפתור של האורות מצוקה היתקלקל, באיזה שלב גילינו סדק בשילדה שאם לא היה מתגלה בזמן היה עלול לקצר את תקופת השירות שלי. בסוף מכרתי אותה ב 9000 אחרי שנה או קצת יותר, (הסדר רותך) רק שיקחו אותה, הוצאתי עליה מ-ל-א כסף.

אז אני חושב שההערה שלי לא הייתה סתמית ביכלל, ודיי אובייקטיבית.

פורסם

ונראה לך שההרפתקאות שלך עם הקורסה רלוונטיות לכל הקורסות בעולם ?

לכל הקורסות יש קרעים בשילדה?

כל הקורסות בארץ נקנות ב 36 ונמכרות ב 9?

פורסם

אז אני ישלים את בגירה ואגיד שלא כולן.

שלנו לעומת זאת יד ראשונה שנת 97 מאותו דור הפגינה אמינות מעולה עד שנמכרה לפני כחודשיים.

האוטו נמכר עם 120 אלף קילומטר בלי בדיקה, באותו יום שפורסמה 10 שעות לאחר מכן כבר היה זכרון דברים של אלף מעל המחירון. אז תסלח לי אתה טועה מר. כהן.

אגב הקונה עשה את עסקת חייו שבוע לפני שעוד תהיתי אם למכור או לא העלנו את האוטו על ליפט במוסך בשביל בחור מהעבודה של אמי שרצה לראות את האוטו, כל הקליפסים המקוריים בטמבונים היו מחוברים עדיין הכל כמו ביום שיצאה מהחברה... באמת יפיפייה, יש פוטנציאל אבל באמת שלא שווה את ההשקעה המטורפת שרכב כזה צריך לעבור!

אבי.

• תוכן חדש...