Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשר + חלב, לא בריא ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השמועות אומרות שזה מזיק לטווח הארוך בחיים, לגבי הוכחה כתובה אף פעם לא ראיתי אבל אני מאמין שזה נכון.זה לא יכול להיות נכון

ובתור אחד ששומר אני יכול להגיד שגם אם הייתי יודע שזה לא מזיק לא הייתי מערבב.. כי זה מגעיל ודוחה בתור דתי , אם תסתכל על כול דבר כמגעיל זה לא יהיה טוב לך , תסתכל על זה כאילו שאתה מחליט להנזר מזה כי אתה מאמין שמישהו יצר אותך והוא יודע יותר טוב מה טוב בשבילך :x

ולגבי הוויכוח , בתור דתי אני לא מאמין שתראו הוכחה לכך או שזה יזיק למישהו (כי אז הדת הייתה מעוקרת מעקרון הבחירה החופשית ) ובבקשה לא להכנס לוויכוח על העקרון .

כך שמי שרוצה לאכול יכול לאכול הכול (אלא אם כן יש לו בעיית כולסטרול , ואז שימנע ממאכלים עם כולסטרול)

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יודע שכאשר אני נותן לילד שלי קציצות בשר, ואחרי זה הוא רוצה בקבוק מחכה לי לילה מלא בפלוצים... :lol:

לכלב זה לא ממש מזיז... הוא תמיד מפליץ!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
שיואו !

אני צריך מחקר שמראה שאין בעייה לבשל את הגדי בחלב של דודה שלו !

:shock:

אתה רציני ? זה לא בחלב אגב זה בלבן (יוגורט) וזה אחד המאכלים הכי טובים שיש ! עם הרבה שומן :D

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

כולם להרגע יש בזה משהו

אני לא אוכל בשר וחלב במלוא מובן המלה

מה זאת אומרת:

יש לי אולקוס והכיבה שלי רגישה מאוד

אם אני אוכל בשר דוגמא, על האש אני לא יכול לאכול שוקולד או שוקו או חלב

או כל דבר אחר ממוצרי החלב, רק אחרי כמה שעות אני יכול לאכול.

אבל משום מה המבורגר עם גבינה או לזניה בשר לא עושה לי רע.

קיצר יש מחקרים שאנשים מבוגרים קשה לכיבה שלהם לעכל חלב

אז אולי לאלוהים היה אולקוס:lol:

פורסם

וזה נוגע אליך בלבד. זו לא אמת אוניברסלית.

לכל אחד מאיתנו יש קטע אחר עם אוכל. לאחד יש נאדים מתירס ולאחר מתנפחת הלשון כשהוא אוכל קיוי.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אגב, לאברהם זה לא הפריע להגיש סטייק בחמאה:

ח וַיִּקַּח חֶמְאָה וְחָלָב וּבֶן-הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה וַיִּתֵּן לִפְנֵיהֶם וְהוּא-עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ וַיֹּאכֵלוּ:

(בראשית י"ח 8 )

עכשיו יהיו כאלה שיקפצו ויאמרו שזה קרה לפני שהתורה ניתנה במעמד הר סיני,

אבל אותם קופצים יפספסו את הנקודה: אברהם ממש לא מת מזה, אלא חי דווקא שנים ארוכות.

ובלי קשר, יש אנשים שיהיו פחות או יותר רגישים לשילובים שונים של אוכל,

זה יכול להיות בשר וחלב, וזה יכול להיות גם כל שילוב אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

טוב, אז לפני הכל: אני חילוני אוכל טריפות. בשר וחלב יחד אני לא אוכל, מהסיבה הפשוטה שזה פשוט לא בא לי טבעי. זה לא שיש לי בעיה מצפונית עם זה.

עכשיו אפשר לעבור לצד המדעי של העניין:

שמעתי פעם הרצאה כלשהי בעניין. אל תתחילו להתפלפל איתי על דברים מדוייקים כי אני לא מבין בזה ואם מישהו יביא הוכחות שכל מה שאני הולך לכתוב כאן עכשיו זה קשקוש אז סביר שאני גם אאמין לכך מהסיבה שאני לא מבין יותר מידי בביולוגיה או רפואה. אבל:

על מנת לפרק את המזון בקיבה, מופרשים מיצי קיבה שהם בעצם סוג של חומצה שמאכלת את המזון.

החלב נחשב בסיס, וכידוע בסיס נוגד חומצה.

כאשר חלב ובשר נאכלים יחד או במועדים סמוכים, מיצי הקיבה אינם מצליחים לפרק את הבשר, הוא נשאר בקיבה להרקיב ומכאן הבעייתיות שבעניין.

שימו לב שאחד הכללים לא להשתכר (או להשתכר פחות) אומר שיש לשתות חלב בטרם מתחילים לשתות אלכוהול - בדיוק מהסיבה שהחלב נוגד את חומציות הקיבה ולא נותן למיצים לפרק את האלכוהול ולעכל את האלכוהול.

שוב, אני לא מוכן להתחייב ב-100% שזה אכן מה שקורה, וזאת על בסיס העובדה שאיני מבין גדול בביולוגיה. עם זאת, מההבנה המאוד קלושה שלי בתחום אני יכול לומר שההסבר נשמע די הגיוני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אגב, לאברהם זה לא הפריע להגיש סטייק בחמאה:

ח וַיִּקַּח חֶמְאָה וְחָלָב וּבֶן-הַבָּקָר אֲשֶׁר עָשָׂה וַיִּתֵּן לִפְנֵיהֶם וְהוּא-עֹמֵד עֲלֵיהֶם תַּחַת הָעֵץ וַיֹּאכֵלוּ:

(בראשית י"ח 8 )

עכשיו יהיו כאלה שיקפצו ויאמרו שזה קרה לפני שהתורה ניתנה במעמד הר סיני,

אבל אותם קופצים יפספסו את הנקודה: אברהם ממש לא מת מזה, אלא חי דווקא שנים ארוכות.

ובלי קשר, יש אנשים שיהיו פחות או יותר רגישים לשילובים שונים של אוכל,

זה יכול להיות בשר וחלב, וזה יכול להיות גם כל שילוב אחר.

מה שאני לא אוהב זה אנשים שאין להם דבר ועניין עם נושא מסוים, אבל זה לא מונע מהם להוציא משפט אחד וללמוד ממנו על הכלל.

ונניח, בלי להיכנס לעובי הקורה, ואברהם אכן בישל / הגיש / אכל [מחק את מה שבא לך] בשר וחלב ביחד. זה אומר שזה כשר?

ואם, נניח, דוד [המלך, לא הכיטוב] עשה מה שעשה לבת שבע, זה אומר שמותר לנאוף...?

ואם, נניח, רק לדוגמא, אהרון [הכהן, לא אהרון אהרון] עשה עגל [העם לחץ, הוא חף מפשע כמובן], זה אומר שמותר לעבוד אלילים...?

מוסר השכל:

1- תלמד את הדברים החיוביים מכל אחד, לא משנה מי הוא.

2- אל תלמד את הדברים השליליים מאדם רק בשל גדולתו.

3- תעשה מה שטוב לך, אין צורך להשוויץ.

יצא לי לשוחח עם לא מעט נבערי דעת שטענו בלהט שאכילת בשר וחלב ביחד היא פעולה לא בריאה

מוטי... יש גם כאלה, נו, מה לעשות... העולם מגוון, לא? אחרת איך יהיה מעניין?

dirty old man

need love too

פורסם

למה ישר הלכתם למוות ביסורים ?

הלקטוז בחלב ידוע כחומר אלרגני שרוב בני האדם התרגלו אליו.

בבשר אני מניח שיש חומר שברגע שמערבבים אותם עם חלב\לקטוז נעשית תרכובת כימית כזו או אחרת.

עכשיו השאלה אם התרכובת הזאת יכולה להזיק לגוף (?)

שוב, מקרים פרטיים לא נותנים לנו כלום. ומי אמר שצריך למות ממשהו אם הוא לא בסדר ?

מספיק לי שזה לא בריא כמו לאכול קילו סוכריות גומי והפסדתי בהתערבות.

איפה ישי כשצריך אותו ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

נו, בחייכם. משהו כמו פרומיל -פרומיל וחצי מאוכלוסיית העולם שומרים בקפדנות על הפרדה בין בשר לחלב. במקרה אתם נמצאים באמצע ריכוז של כאלו אנשים מוזרים אז כנסו קצת לפרופורציות.

אם מישהו היה רואה הבדל משמעותי בין אחוז הסובלים ממחלות עיכול בקרב היהודים הדתיים לבין האחוז בקרב שאר 99.9% שוכני העולם - חלק גדול מהאוכלוסיה הייתה עוברת להתנהגות כזו.

פורסם

דניאל, זה בדיוק כמו שלערבב פחמימות וחלבונים (לדוגמא, אני לא זוכר בדיוק) זה לא בריא

זה לא אומר שמתים מזה, זה לא אומר שזה מזיק כמו לאכול קילו סוכריות גומי, אבל יש אנשים שמקפידים על כל מיני הפרדות בין כל מיני סוגי מזון

עוד דוגמא - לחם מקמח מלא נחשב לבריא יותר מלחם מקמח "רגיל", עדיין אף אחד לא ממש מת מזה

פורסם

אופיר - עוד אחד מהמיתוסים שידועים כקשקוש.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

או קיי ,לשאלתו החוזרת של פותח השירשור ,אני מוכן להתערב שאין מחקר ריציני כזה.

מהסיבה הפשוטה שרוב אלה שמעניין אותם מחקר כזה לא יודעים לעשות מחקרים.

ולא אני לא טוען שרוב הדתיים לא יודעים לעשות מחקרים אלא שזה מעניין רק מחזירים בתשובה.

הסיבה לשמירת מצוות היא כאלוהים אמר, לא כי זה בריא או לא .

להלחם על ארץ ישראל זו מצווה גדולה ומאוד לא בריאה .

אבל אלוק' אמר אז עושים .

נשמע לכם מוזר לחיות ככה?

גם לי ,לכן עזבתי.

לכל המתפלספים על הוכחות וחומצות ,מעניין אותי לראות דברים כתובים אם יש לכם ,ואם זה נוגע לחלב כחלב או לכל מוצר חלב.

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...