Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :)

לאחר דיון עם חברים (חלקם מביני עניין) נאמר לי שכדאי לי להחליף את הפילטר אוויר שברכב שלי מה"קרטון" שיש בו למשהו יותר איכותי שיתן זרימה טובה יותר של אוויר ולא יחנוק את המנוע בסל"ד גבוה.

לאחר חיפוש באינטרנט ושוטטות בפורומי VAG בכלל ואודי בפרט, ראיתי שיש 2 סוגי "קיטים"..

1- AIR FILTER, שזה כאמור פילטר אוויר, שלפי הבנתי מדובר על פילטר אוויר שמחליף את המקור וזהו.

2- COLD AIR INTAKE, שזה נשמע כמו משהו יותר מקצועי ומשמעותי, אם כי גם עולה יותר..

רציתי לדעת מה ההבדל בין 2 המוצרים הללו ואם תוכלו להמליץ לי על קיט ספציפי שכדאי לרכב שלי (A3 מנוע 2 ליטר אטמוספירי), כמו כן איפה כדאי לבצע את ההתקנה של הפילטר הזה.

לפי מה שאני מבין אין מה לפתח ציפיות לביצועים משופרים (וזאת גם לא הכוונה שלי),

מה שאני רוצה זה שהאוטו לא ייחנק כלכך בסלד מעל 5-5.5 ותגובת דוושה זריזה וחדה יותר - והבנתי שאת 2 אלו אפשר בהחלט לצפות לקבל בעקבות השדרוג הזה.

אני רוצה לציין שאני רוצה קיט איכותי ומתקין איכותי, אני לא רוצה להתפשר על איכות - לא של הקיט ולא של ההתקנה.

התקציב נכון לעכשיו לא מוגבל - אני רוצה את התמורה הטובה ביותר.. ולא משנה לי אם זה יעלה 400 שקל, 800 שקל או 1200 שקל, כל עוד זה בגבול הסביר לשדרוג שכזה.

אין לי מושג לגבי המחירים של הדברים האלה, שכן לא יצא לי עדיין לבצע דברים שכאלה ברכב משלי.

תודה לכולם :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הראשון זה כמו שאמרת, מחליף את המקור וזהו, אבל הוא מגיע בלי בידוד (כמו הקופסת אויר המקורית) אז הוא בדרך כלל סתם מקבל אויר חם ומוריד מהביצועים...

AIR%20FILTER.jpg

השני הוא פילטר עם צנרת שמורידה אותו לאיזור הטמבון\כנף וכך הוא מקבל אויר קר יותר (כמה שהאויר יותר קר זה יותר טוב)

CAI.jpg

cold_air_intake.gif

יש עוד שני סוגים:

יש פילטר אינבוקס שזה פילטר אויר מרובע\מלבני ודק, שדומה בצורתו למקורי אך הוא עשוי מכותנה ונושם טוב יותר, שמים אותו באותו מיקום של המקורי (בתוך הקופסת אויר)

Cotton_Filter_02.jpg

Cotton_Filter_01.jpg

ויש את הסוג הרביעי שהוא "ראם אייר"

זה פילטר קטן ש"עטוף" בקופסה בצורה מיוחדת שגורמת לזרימה יותר מהירה של אויר, הקופסא יושבת בדרך כלל בגריל

ram_air_motorraumlr.jpg

volant_ram_39420_cinstall.jpg

פורסם

ואיזה מכולם עדיף?

ראיתי תמונות של המנוע ברכבים של אנשים ששמו את הקיט הזה של oettinger, הייתי בטוח שזה בשביל הטורבו.. :roll:

בכל מקרה, ממה שקראתי, הקיט הזה של oettinger מיוצר בעצם ע"י Carbonio וההבדל היחיד הוא השם שרשום עליו..

את הקיט של Carbonio מצאתי באתר בריטי בעלות של 165 פאונד שהם כ1350 ש"ח (הקיט הזהה של oettinger עולה בערך פי 2!)

האם זה הקיט שהכי כדאי ? ואיפה כדאי לבצע את ההתקנה של הקיט הזה ?

פורסם

ממה שאני יודע, ראם איר יעודי לרכב שלך

מחברה ידועה ובעלת מוניטין יתן הכי הרבה מבין כל השאר.

אצלי לדוגמה, ראם-איר יעודי ל206 של סימוטה עולה 900 ש"ח בפיטסטופ.

ההתקנה זה שטויות במיץ, כל אחד יכול.

אבל חשוב לשים לב למיקום הברגים.

במקרה שלי, אחד הברגים גרם נזק שיכל להגיע לתיקון יקר אם לא הייתי שם לב, וזה למרות היותו יעודי.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אפשר עוד תגובה ממישהו שמבין?

המלצה על קיט ספציפי או סוג מסויים ?

המלצה איפה להתקין דבר כזה ?

פורסם
ממה שאני יודע, ראם איר יעודי לרכב שלך

מחברה ידועה ובעלת מוניטין יתן הכי הרבה מבין כל השאר.

מה כל כך הרבה הוא יתן, ומה עוזר עם החברה בעלת מוניטין וידוע?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ככלל אצבע - חברה מוכרת ובעלת מוניטין תתן מוצר איכותי יותר מחברה עלומת שם.

התמורה היא תגובת דוושה משופרת ועליית סל"ד מהירה יותר.

הכוונה הייתה שמבין כל האפשרויות שהוצעו, קיט יניקה יעודי יתן את התמורה הטובה ביותר.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

טוב, אז קודם כל, התמונות שפורסמו פה (ויתקן אותי פותח השירשור במידה ואני טועה), הן של מנוע ה-2.0 TFSI.

במנועי ה-2.0 FSI ולמיטב זיכרוני, תא המנוע וכניסת האויר בנויים באופן קצת שונה.

מה זה אומר מבחינה טכנית?

במנועי ה-2.0 FSI, יש לשים מתאם מיוחד ונכון לבדיקה האחרונה שעשיתי, עוד לא קיים מתאם כזה בשוק. ניתן ואפילו אפשרי לייצר אחד כזה. הבעייה היא בנקודת החיבור לפילטר, היכן שממוקם חיישן ה-MAF ברכב.

אגב, גם במנועי ה-2.0 TFSI, קיימת בעייה טכנית מבחינת נקודת החיבור ולכן תוכל לראות במרבית התמונות שמופיעות באינטרנט שכיסוי המנוע הוסר לטובת צנרת יניקה. אך גם על בעייה זאת ניתן להתגבר מבלי להפטר מהכיסוי.

בכל אופן, בשני המקרים, ניתן להשתמש בכניסות האויר המקוריות של הרכב על מנת ליצור את אפקט ה"ראם-אייר" - לזרימת אויר יעילה יותר.

נ.ב:

Cold air intake, היא אומנם מערכת יעילה אך גם ה"מסוכנת" מבין כולם. בגלל המיקום בתחתית הרכב הפילטר חשוף ליותר "מפגעים סביבתיים" (מים, אבק וכדו'). באקלים שלנו ובכבישים שלנו, זה סוג של התאבדות.

• תוכן חדש...