Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו שמע על צמיגי Debica Passio?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוחלפו היום צמיגים בקסארה שלנו.

הליסינג הנבלות מאשרים רק החלפה לצמיגים מהסוג הנ"ל.

גיא מצמיג ישיר אמר לי שהצמיג טוב ושזאת חברת בת של GOODYEAR.

למישהו יש חוות דעת על הצמיגים האלה? ניסיון איתם?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

משתתף בצערך. גם לי ב-306 הנבלות מהליסינג שמו צמיגים זבליים, למזלי הם מאחורה אז הזנב נהיה קצת יותר "משוחרר" :wink:

הוחלפו היום צמיגים בקסארה שלנו.

הליסינג הנבלות מאשרים רק החלפה לצמיגים מהסוג הנ"ל.

גיא מצמיג ישיר אמר לי שהצמיג טוב ושזאת חברת בת של GOODYEAR.

למישהו יש חוות דעת על הצמיגים האלה? ניסיון איתם?

פורסם
משתתף בצערך. גם לי ב-306 הנבלות מהליסינג שמו צמיגים זבליים, למזלי הם מאחורה אז הזנב נהיה קצת יותר "משוחרר" :wink:

גם לי אישרו להחליף רק זוג צמיגים וגם אני ביקשתי שירכיבו אותם מאחורה.

רק שהמטרה הייתה בדיוק הפוכה, תמיד אני אעדיף שהצמיגים הטובים יותר יהיו מאחורה, האחיזה שם חשובה יותר.

אבל עם הצמיגים האלה אני חושש שאני מקבל בהפוכה... :?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

רק שהמטרה הייתה בדיוק הפוכה, תמיד אני אעדיף שהצמיגים הטובים יותר יהיו מאחורה, האחיזה שם חשובה יותר.

דבקה זה ריקוד ערבי או משהו לא ? :twisted:

לא נורא , אצלי יש רבעיית SAVA EFFECTA תורכיים. הדבר היחיד שנחמד שם זה שהם מקבלים גוון כחול כל פעם שאני יורד מהכביש לדרכי עפר. פסיכודלי משהו.

חברת בת MY ASS...

פורסם

אחרי שיטוטים קצרים באינטרנט בחיפוש אחר צמיגי Debica אני כבר מתחיל לקנא בצמיגים הטורקיים שלך שמר.

המידע ברשת על הצמיגים האלה ממש ממש דל, רובו בשפות שהמשפחה שלי לא מבינה כבר לפחות שני דורות... :roll:

לפי המידע שכן הצלחתי ללקט יש חשש כבד שהצמיג הזה מיוצר בפולין. :shock:

טוב נו... חזרה לשורשים. :lol:

פורסם

זו טעות.

קודם כל, כל הצמיגים צריכים להיות במצב מספק.

את הזוג המספק יותר, במכונית הנעה קדמית, יש לשים מלפנים בגלל ש...

1. עיקר העומס בבלימה נופל על הקדמיים

2. עיקר המשקל והעומס נופל על הקדמיים

3. הקדמיים הם המניעים, כלומר האחראים על הורדת הכוח לכביש. אם יש להם פחות אחיזה יש לך כנהג יכולת פחותה להאיץ. זה יכול להיות קריטי אם צריך להאיץ בסיבוב, לדוגמא.

4. ככלל היגוי יתר ניתן לתקן תמיד. במקרה הכי גרוע, עדיף ספין על תתיגוי טרמינלי.

בקיצור, האחיזה מלפנים יותר חשובה לשליטה טובה במכונית.

אפילו אחת ההמלצות בקורס נהיגה מתקדמת ללחומה בבתתיגוי היא להוסיף מעט לחץ באחוריים.

ושוב, אין זה אומר שאני ממליץ לנהוג עם אחוריים שעבר זמנם ובטל קורבנם!

מי שמפקפק מוזמן להדגמה בה נשחק עם עודף לחץ בציר האחורי לעומת הקדמי ונראה איזו מכונית יותר קשה לשליטה....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו טעות.

קודם כל, כל הצמיגים צריכים להיות במצב מספק.

את הזוג המספק יותר, במכונית הנעה קדמית, יש לשים מלפנים בגלל ש...

1. עיקר העומס בבלימה נופל על הקדמיים

2. עיקר המשקל והעומס נופל על הקדמיים

3. הקדמיים הם המניעים, כלומר האחראים על הורדת הכוח לכביש. אם יש להם פחות אחיזה יש לך כנהג יכולת פחותה להאיץ. זה יכול להיות קריטי אם צריך להאיץ בסיבוב, לדוגמא.

4. ככלל היגוי יתר ניתן לתקן תמיד. במקרה הכי גרוע, עדיף ספין על תתיגוי טרמינלי.

בקיצור, האחיזה מלפנים יותר חשובה לשליטה טובה במכונית.

אפילו אחת ההמלצות בקורס נהיגה מתקדמת ללחומה בבתתיגוי היא להוסיף מעט לחץ באחוריים.

ושוב, אין זה אומר שאני ממליץ לנהוג עם אחוריים שעבר זמנם ובטל קורבנם!

מי שמפקפק מוזמן להדגמה בה נשחק עם עודף לחץ בציר האחורי לעומת הקדמי ונראה איזו מכונית יותר קשה לשליטה....

מה שאתה אומר תקף לגבי מי שמיודע מה לעשות במקרה של היגוי יתר, 80 אחוז מהנהגים לא יודעים ולכן האינסטינקט הוא מה שיקבע מה יקרה באיבוד שליטה, כמו שאתה בטח יודע, האינסטינק של נהג לא מיומן תופס בתת היגוי, בהיגוי יתר, הוא לא.

פורסם

כל מה שאמרת נכון אבל השיקול שלי היה אחר לגמרי.

לנהג ההדיוט הדרך לצאת מתת היגוי היא אינסטינקטיבית (הרמת רגל מהגז, לחיצה על הבלם).

הדרך לצאת מהיגוי יתר לעומת זאת, ממש לא. להיפך, כשהרגל תורם מהגז בזמן היגוי יתר או אפילו יותר גרוע - אם יהיה שימוש בבלם, היגוי היתר רק יחריף ויחמיר.

מאחר והנהג העיקרי ברכב הזה הוא אבא שלי...

קאפיש?

פורסם
מה שאתה אומר תקף לגבי מי שמיודע מה לעשות במקרה של היגוי יתר, 80 אחוז מהנהגים לא יודעים ולכן האינסטינקט הוא מה שיקבע מה יקרה באיבוד שליטה, כמו שאתה בטח יודע, האינסטינק של נהג לא מיומן תופס בתת היגוי, בהיגוי יתר, הוא לא.

יופי שלומי, היית חייב להקדים אותי בדקה, הא? :wink:

פורסם
כל מה שאמרת נכון אבל השיקול שלי היה אחר לגמרי.

לנהג ההדיוט הדרך לצאת מתת היגוי היא אינסטינקטיבית (הרמת רגל מהגז, לחיצה על הבלם).

הדרך לצאת מהיגוי יתר לעומת זאת, ממש לא. להיפך, כשהרגל תורם מהגז בזמן היגוי יתר או אפילו יותר גרוע - אם יהיה שימוש בבלם, היגוי היתר רק יחריף ויחמיר.

מאחר והנהג העיקרי ברכב הזה הוא אבא שלי...

קאפיש?

לא אתה ולא שלומי התייחסתם לנקודה המרכזית והיא כושר הבלימה. אין דבר בדיד יותר חשוב לביטחון הרכב מכושר הבלימה.

בנוסף, היגוי יתר לנהג ההדיוט נוצר בד"כ משרשרת תגובות שתחילתה תתיגוי, המשכה האטה חריפה וסופה היגוי יתר (המלווה בד"כ בהיגוי הפוך ונגמר בתאונה הידועה של מכה בזנב ומכה בפרונט...).

ועוד, רוב ההדיוטות נוהגים בגבולות ההיגיון והסיכוי שלהם להיכנס להיגוי יתר כתוצאה מפרובוקציה שלא נוצרה מכתוצאה מתתיגוי התחלתי הוא קטן, בשל הכיול הבסיסי של המכונית המודרנית, ולא שווה את אובדן כושר הבלימה וההיגוי של צמיגים קדמיים לא אידיאליים.

ולסיום, ניתן לשאול את דעתם של מקצועני הפורום המדריכים בבתי הספר השונים לשם קבלת דיעה עם אסמכתא.

וכמובן שההזמנה לניסוי עומדת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הפנצ'ר מאעכר של צמיג ישיר דווקא צדק. ראה כתבה באנגלית:

Tyre Manufacturer Profile: Goodyear

Since the company announced its global alliance with Sumitomo Rubber Industries, Goodyear has re-established itself as the world's number one tyre manufacturer. Besides tyres, the company makes several lines of belt, hose and other rubber products, rubber related chemicals and owns retail stores world-wide. It is split into six business units: Goodyear Asia, Goodyear European Union, Goodyear Latin America, North American Tire, Engineered and Chemical Products and also Goodyear Eastern Europe, Africa, and Middle East. Its tyres are sold under various brand names besides Goodyear, including Dunlop, Kelly, Fulda, Lee, Sava, Pneumant, India and Debica.

זו חברת בת אבל גם לא חברת בת - גודייר כתאגיד ענק קונה חברות צמיגים מכל העולם בין השאר גם את SAVA ו DEBICA, בדיוק באותו משקל אם חברת גודייר תקנה את אליאנס הישראלית. כך שבתשקיף החברה DEBICA היא חברת בת אולם הטכנולוגיה המתקדמת של צמיגי גודייר F1 לבטח לא ייושמו בצמיגים הזולים אולם טכנולוגית הייצור והISO לבטח שם.

בהצלחה.

פורסם

FALOU, בעניין "הנקודה המרכזית - כושר בלימה":

הצמיגים הקדמיים שהיו השחוקים ביותר מכל הארבעה נזרקו לאלף עזאזל.

במקומם הורכבו מקדימה הצמיגים האחוריים לשעבר שהיו משמעותית פחות שחוקים ובמצב הרבה יותר טוב (הוחלפו בהצלבה כבקשתי).

כך שבכל זאת דווקא בעניין זה כן יצאתי נשכר, המצב השתפר לעומת המצב הקודם.

SSC, תודה על המידע.

פורסם

אני השלמתי עם העובדה שחברות הליסינג חוסכות כמה שאפשר בכל מה שקשור לצמיגים, הווה אומר החלפת צמיגים כשהם במצב קרוב לסליקס ורק אז הם מאשרים החלפה לצמיגים שלא הייתי מתקין על נגרר של ג'טסקי.

הבטיחות שלי ושל הקרובים לי שווה יותר מכמה מאות שקלים ולכן ברור לי שגדולים הסיכויים שהחלפת הצמיגים הבאה ב-C3 תהיה על חשבוני, האנרג'י במידה 185/65/15 כבר החלו לאבד גומי בכתפיים הקידמיות.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בכל מקרה אבא שלי כבר מאס בקסארה.

הוא מיודד קצת יותר מדי עם סוכן חברת הליסינג (שאותו פוגשים רק במקרה של תקלה), היום הוא הודיע לקצין הרכב שלו שהוא סיים את הקריירה עם הקסארה.

בקרוב נדע אם אנחנו מקבלים מונדאו חדשה מהליסינג.

אם לא (משמע פוקוס/לנטיס) הסיכויים שאבא שלי ישאר איתם קלושים ביותר והוא פשוט יקנה רכב משלו - לא צריך טובות.

הDebika ששברה את גב הגמל... :roll:

(ותודה על הקישורים עמית)

• תוכן חדש...