Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו הוא רנו קליאו RSI

המצבר חדש בן חודש. לפני כן הוחלף הקודם שהיה בן חצי שנה בגלל אותה הבעייה.

האלטרנטור מטעין בנסיעה ל13 וחצי

אחרי שאני מכבה המתח יורד ל12 וחצי. ואז כל שנייה הוא מאבד 0.01 ולט. מה שאומר שתוך כ3-4 דקות המתח עומד על 11.70 ושם הוא נשאר כמה ימים.

במצב הזה הרכב לא מצליח להניע. הסטרטר קשה. נותן סיבוב ונעצר, ואחרי מספר נסיונות, הסטרטר בכלל לא מנסה.

הסטרטר עבר שיפוץ לפני שנה. והאלטרנטור חדש.

ניסיתי לנתק חוט מינוס של המצבר ככה שהמצבר מנותק לגמרי מהרכב. ובדקתי אם יש זליגה. המתח ממשיך לרדת עד לרמה של 11.7 וולט.

יש מספיק חומצה בתאים של המצבר. אין לי דרך לבדוק את אחוז החומצה

מה כנראה הבעייה?

פורסם

הדבר נורמלי לחלוטיין שמתח המצבר יורד בהדרגה ב-0.3 וולט במצבר טעון באופן מלא ותקין בשעה הראשונה.

הבעיה אצלך שמתח הטעינה נמוך מאוד, מתח טעינה נורמלי בסיבובי סרק הוא כ-14 וולט כאשר המצבר טעון.

במידה ומתח המצבר נמוך מ-12.3 מתח הטעינה צריך להיות לפחות 14.5 וולט ולאחר מכן לרדת ל-14-13.8 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש צורך לבצע בדיקה האם המצבר חלש ואם לא מה הבעיה האחרת.

אם המצבר חלש, יש לבדוק האם הוא תקול, או שמשהו מרוקן אותו עת הרכב חונה, או שאין מספיק טעינה בזמן הנסיעה, או שהנסיעות של הרכב קצרות למדי ולא כל יום.

חשמלאי איכותי ומקצועי, יתן תשובה לאחר בדיקה של דקות בלבד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
יש צורך לבצע בדיקה האם המצבר חלש ואם לא מה הבעיה האחרת.

אם המצבר חלש, יש לבדוק האם הוא תקול, או שמשהו מרוקן אותו עת הרכב חונה, או שאין מספיק טעינה בזמן הנסיעה, או שהנסיעות של הרכב קצרות למדי ולא כל יום.

חשמלאי איכותי ומקצועי, יתן תשובה לאחר בדיקה של דקות בלבד.

בברכה

דני

דני תודה.

אני ניתקתי את המצבר לגמרי מהרכב, והמתח עדיין ירד לסביבות ה11.70 שם הוא נשאר מספר ימים בלי לזוז.

המצבר חדש. יש טעינה של 13 וחצי בערך, בעבר היה 14 אבל עדיין זה לא משפיע, נורת המצבר לא נדלקת בזמן נסיעה.

אתה צודק. לא נסעתי באוטו שבוע. אבל אחרי זה נסעתי איתו 30 דקות כדי להטעין, בסלד גבוה.

פורסם

כמו כן צריך גם לבדוק את תפוקת הזרם המירבית של האלטרנטור, דבר שרק מעטים מבצעים אותו.

אלטרנטור שטוען חלש יגרום לכך שהמצבר לא יטען מספיק וגם יפרק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

במקרה שלך בדיקת תפוקת הזרם מיותרת מכיוון שאלטרנטור מתוכנן לספק מתח מיוצב של 14.1-14.5 וולט ולא זרם, במידה ומתח הטעינה נמוך אזי יש בעיה באלטרנטור וצריך לתקנו בכול מקרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבי תבדוק קצרים. לפעמים יש איזה קצר בחוטים,קצר קטן שלא תמיד מבחינים בו,תנענע את החטוים {מהאלטרנטור לסטארטר\מצבר}אולי אחד החוטים נוגע בגוף ומקצר.זה יכול לקרות בנסיעה ואז שאתה עוצר זה מפסיק ואתה לא מצלח למצוא את הבעיה{מנסיון אישי שעברתי עם פורד אסקורט אחרי שהחלפתי מצבר+אלטרנטור}

• תוכן חדש...