Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט עם נזק - טולדו TDI 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון מהיום:

הגעתי עם הרכב למוסך "פליקס" בת"א ולאחר שאלו הדביקו מחיר שכמעט גרם לי להתקף לב קיבלתי ייעוץ ללכת למוסך אחר ביפו.

הנזק: 2 טלטלים גמורים בבוכנה 3 ו-4.

עדיין סבורים שאין לי עילה לתביעה?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

תעשה מה שנראה לך, אני - היתי תובע. למרות שעל פניו אין על מה, (הוא סך הכל נתן גז) ואף שופט לא מכונאי ולא מומחה לדיזל ורכבים מוגדשים.

יתכן שתצליח - יתכן שלא

בכל מקרה את הרכב תצטרך לתקן

תתקן - תתבע , תשמור קבלות

הפסדתה אין מה לעשות, הצלחתה - הרווחתה.

בכל אופן , אני לא רואה סיבה (ואמרתי את זה כבר) להביא מנוע דיזל מוגדש אל מעבר ל 4000 סלד, מיותר, הוא לא מגיע לשם לעולם, ואם כן - אז אין מה לדאוג בקשר לזיהום אוויר. המנוע לא יחיה הרבה כדי לזהם.

העוצמה והדיחסה, בשילוב מגדש לא עושות טוב בטורים האלה לדיזל (אתה גם יכול לשמוע את הרעש של המנוע בטורים האלה... רמז: הוא לא נעים לאוזן)

• ספונסר פורום
פורסם

כמה קמ יש לרכב ,זה מונית?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

אין מה לדבר כואב הלב ,אלו מנועים של מיליון קמ ,תזמין שמאי לפני שאתה מפרק לגורמים ,

אני חושב שיש לך קייס.

פורסם

אז מה בדיוק עשה הבוחן במכון הרישוי, לחץ גז עד השמיים? אז מה.

ואני חושב שאין לו קייס, יצא לי לעבוד הרבה עם מנועי טורבו דיזל, במנוע תקין עם מפלס שמן תקין, אין מצב שיתפס המנוע על סיבובי יתר. ולא משנה מה תעשה (למעט שילוב להילוך נמוך במהירות גבוהה).

יש במערכות בקרת דלק של דיזל מנגנון קיצוב דלק למניעת סל"ד יתר שאמור לשמור על המנוע מפני דברים כאלו בדיוק.

חוץ מזה, טלטלים עקומים נובעים מנעילה הדרוסטטית ולא סיבובי יתר.

• ספונסר פורום
פורסם

כפי שתארתי קודם דניאל מנוע דיזל שטיפס לטורים בבדיקה שכזאת ולפתע התחיל לצבור תאוצה לעלות בטורים ללא אפשרות לכבותו

באמצעות הסוייטש ,אותו מנוע דיזל עבד באותם הרגעים על שמן מנוע שזרם עם האויר אל המנוע ,ברור שבמצב

כזה כל מגבילי הסיבוב של המנוע כגון קיצוב דלק בקרת מש סולר וכו לא יכולים להשפיע על המנוע .

טלטלי מנוע דיזל לא מתעקמים מנעילה הידרוסטטית בלבד ,וברור שבמנוע הנל לא התבצע נעילה כזאת

מאחר ובסלד כזה צריך כמות אדירה של נוזל לזרום אל המנוע (מאיפה זאת תבוא)פר פעימה .

הסיבה לעיקום הטלטלים הינה שרשרת ארועים שבסופה לחץ הדחיסה באותם צילינדרים עלה אל מעבר

הגבול אותו יכול הטלטל לשאת .

במנוע טורבו תקין כגון הפאסט ישנה זליגה קלה של שמן דרך הטורבו אל צנרת האויר ,בפאסט הצנרת הזו

ארוכה במיוחד כ 2 מטר +אינטר קולר .

רכב כזה שנהגו שומר על המנוע ולא מעלה גבוה את הסלד (והגדישה)אותם טיפות שמן נשארות בצנרת האויר.

הרכב מגיע לבדיקת עשן בטסט ,מקבל לפתע מכת סלד וגדישה שהוא לא מכיר ,רסיסי השמן נכנסים לתאי השריפה

ונוצרת עליית טורים מטורפת שזאת מצידה מזרימה עוד שמן פנימה ולא ניתן לכבות את המנוע ,מנוע כזה שהקו האדום

שלו נמצא ב 5000 פתאום ל-8000 מספיק לכמה שניות .

עכשיו מע הקרור ,זאת בנויה לפנות חום מהצילינדרים לפי סלד מקסימלי מסויים ,כשהסלד מכפיל את עצמו הטמפרטורה

הרגעית בתוך חלל הצילינדר גבוהה מאד הרבה יותר מהמקסימום שהמנוע בנוי אליו .

מין הידועות שחום גורם ללחץ ,אותו אויר בכמות נתונה של גדישה מקסימלית בחום הזה ,מעלה את לחץ הדחיסה

אל מעבר לסף שהטלטל יכול לעמוד בו וגורם לעיקום הטלטל .

שאלת הקייס היא משפטית אני לא מבין בזה ,אך עיקום הטלטלים נגרם מסלד יתר ,בזה אני מבין.

פורסם

ראשית, שווה לבדוק עם צ'מפיון האם הם מוכנים להכיר בנזק. רכב בן 3 לא אמור לסבול נזק כזה בטסט, לא משנה מה.

שנית, לפי מה שמפורט כאן יתכן שגם למכונים יש אחריות.

אם יודעים שעודף שמן יכול לגרום להריסת מנוע בבדיקה כזו, ראוי לבדוק שמן בטרם מבצעים את ההליך, למרות הסיכוי הנמוך לבעיה, או לפחות להזהיר את הנהג ולבקש ממנו לבדוק.

האם עליית טורים בצורה הדרגתית לפני הבדיקה יכולה להקטין את הפוטנציאל לנזק?

עמית, האם המכונים פנו למשרד התחבורה והצביעו על הנזק שהבדיקה עלולה לגרום?

שמ

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

המכונים אינם צד בעיניין.

הבדיקה אינה גורמת לנזק, הנזק נגרם כתוצאה מפגמים שקיימים ברכב.

מקרים כגון זה שהוצג פה, וכזה שאני הצגתי, נדירים הם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שאלת הקייס היא משפטית אני לא מבין בזה ,אך עיקום הטלטלים נגרם מסלד יתר ,בזה אני מבין.

בעירת שמן מנוע היא איטית מאוד יחסית לסולר (מספר צטן מאוד נמוך) ולא סביר שהטמפ' והלחצים יגרמו לעיקום טלטלים, זה מנוע דיזל והוא בנוי לעמוד בלחצים מאוד גבוהים. לדעתי הבוכנות ינזקו עוד קודם במצב כזה.

ברור גם שכמויות השמן לא היו גדולות מספיק כדי לגרום לנעילה הידרוסטטית.

סיבובי יתר כן יגרמו למפגש שסתומים בוכנה וכאן באמת יתכן עיקום טלטלים, אבל גם זה פחות סביר, גלי הזיזים והשסתומים ישברו עוד קודם.

טורבו שזורק שמן? אם כך יש תצרוכת שמן קבועה במנועים האלו מעבר לתצרוכת המקובלת דרך טבעות הבוכנה?

ולמה שהעלת סל"ד כאשר הרכב סטטי יהיה יותר דראסטי מאשר נסיעה בעומס בעליה? בעומס בנסיעה, גם בסל"ד נמוך לחץ הטורבו יותר גבוה מאשר העלת סל"ד במקום.

לא מסתדר לי הסיפור הזה ושוב, מעולם לא פגשתי במנוע תקין שיחליט לזרוק שמן מעל המותר מהטורבו.

• ספונסר פורום
פורסם

מכל טורבו זולג מעט שמן זה טיבעי ,אין צנרת טורבו שתפתח ולא תראה מעט שמן בדפנות,ובטוח באינטר קולר,

בפאסט הצנרת מאד ארוכה יורדת ועולה ותמיד יש מעט שמן בצנרת בחלקה התחתון ובתחתית האינטרקולר

במיוחד ברכב שמור שלא לוחצים אותו מידי פעם ומנקים .

נכון שהגדישה גבוהה יותר בנסיעה בעומס ,אבל בסלד גבוהה הספיקה גבוהה יותר כי החישוב הוא פר פעימה .

במקרה שהיה מפגש עם שסתומים ניתן לראות את זה בבירור ,אך אם לא רואים שום סימן פיזי על החלקים

אז אין אפשרות אחרת פרט ללחץ דחיסה גבוהה במיוחד .

פורסם

טורבו לא אמור לדלוף שמן .

השמן במערכת היניקה מקורו בנשם המנוע, שבמנועי טורבו לחץ העוקה גבוה יותר מאשר מנוע אטמוספרי, וכאשר מסנן האויר סתום נוצר מצב של וואקום ביניקה האויר (עקב מהירות סיבוב המגדש) שתורם ליניקה אדי שמן בכמות מוגברת מהנשם, שבמצבי וואקום קיצוניים (מסנן אויר ממש סתום) גם יונק שמן מציר הטורבו עצמו.

שם לב שתמיד נשם המנוע ממקום לפני הטורבו במעגל זרימת האויר, ולכן תמיד ניתן להבחין בסימני לחות ושמנוניות בצנרת המגדש ועל המגדש עצמו.

• ספונסר פורום
פורסם

כמובן גם מהנשם לדעתי שילוב של השניים .

האם בעל הרכב יכול לספר אם באותם השניות שהטורים עלו המכון התמלא עשן לבן סמיך .

פורסם

ממה שאני מכיר כל טורבו זורק שמן גם אם מדובר בכמות קטנה מאוד. מפלס השמן ברכב היה תקין לחלוטין והרכב היה במצב מדהים (אבא שלי מכונאי הרבה שנים ומכונאי מרצדס מוסמך מזה 16 שנים). לא משנה מה קרה, אם אני נוהג ברכב 116 אלף ק"מ ללא כל תקלה ואחרי בוחן כלשהו קרה מה שקרה אני בטוח שלא מדובר בצירוף מקרים או בתחזוקה לקויה של הרכב. אני בטוח שאתם מסכימים איתי שצריך ממש להתאמץ כדי לעשות את הנזק שנעשה...

בצ'מפיון אגב דפקו הצעת מחיר של 13500 ש"ח לפני מע"מ.

• תוכן חדש...