Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפוך. הטלטלים שוחים בשמן, ובגלל תנועתם המהירה מעלה-מטה הם מתיזים אותו כלפי מעלה על דופן הצילינדר. הטבעת הזו פועלת כמו מגב וגורפת את השמן חזרה כלפי מטה, כדי שלא יחדור לתא השריפה, תוך שהיא משאירה שכבת שימון דקיקה לטבעות האטימה שמעליה.

פורסם

הטלטלים לא אמורים לטבול בשמן. לגבי סיכת דפנות הצילינדר והסבר על טבעת השימון בצע חיפוש, הסברתי באריכות בנושא זה לא מזמן.

פורסם

ארנון כתב, "הטלטלים שוחים בשמן".

danniel כתב, "הטלטלים לא אמורים לטבול בשמן".

אני כותב, החלק התחתון של הטלטל החובק את הקרנק ,כן נוגע בשמן כאשר הבוכנה בנ.מ.ת.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

וארנון בכלל התכוון כשכתב "שוחים בשמן" שהם נוטפים שמן, יענו משומנים עד קצה יכולתם, ולכן גם מתיזים אותו מעלה.

ארנון ישפר את ניסוחיו בהמשך.

ויפסיק לדבר בגוף שלישי.

פורסם
ארנון כתב, "הטלטלים שוחים בשמן".

danniel כתב, "הטלטלים לא אמורים לטבול בשמן".

בברכה דוד.

אבוי לנו דוד אם כך היה, זה בדיוק הסיבה למה אסור למלא שמן מעל המידה.

הטלטל שיפגע בשמן במהירות גבוהה יגרום להקצפה חזקה של השמן, ערפל שמן סמיך שיגיע לנשם ויצא ממנו לסעפת היניקה, שבמנועי טורבו דיזל עלול להיות הרסני ביותר, השמן גם יגיע בכמויות בילתי נשלטות לטבעות הבוכנה ותתחיל תצרוכת שמן גבוהה, שמן מוקצף שנשאב במשאבת השמן גורם להרעבת שמן למייסיבי המנוע ושאר החלקים הנעים, קוויטצייה במשאבת השמן עצמה, חמצון מזורז של השמן והתחממותו.

אכן ארנון, בניסוחו האחרון, צודק! שמן שמגיע למייסב הטלטל ניגר מימנו בטיפטוף, הטיפטוף הזה הוא חלק ממנגון שימון דפנות הצילינדר כמו גם שיטות נוספות שפורטו כאן.

פורסם

הטלטלים אינם "נוטפים" שמן,מי שלא יודע מה זה נוטף, שיסע לבקר במערת הנטיפים ליד עין גדי.:razz:

הטלטלים מתיזים שמן,או שכפות הקרנק,כן כפות הקרנק מרימות שמן מהאגן ותוך כדי סיבוב מעיפות אותו על דפנות הצילינדר.לכן ההוראות להרכבת חריץ הרינג היו,נגד זריקת השמן(כלומר נגד סיבוב המנוע.)עד היום יש ברשותי טלטלים שאין בהם נקב והמייסבים שלהם גם הם לא מנוקבים כיצד אם כן משומן הצילינדר במנועים אלה?.ארנון כתבת נכון:"בגלל תנועתם המהירה מעלה-מטה הם מתיזים אותו כלפי מעלה על דופן הצילינדר".מי לחץ עליך לשנות ?. :razz:

בברכה דוד.

פורסם

אף אחד לא לוחץ את ארנון (לפחות לא במקרה הזה...) ודווקא הוא מפתיע אותי בידע שיש לו, בניגוד אליך בשרשור הזה..:shock:

ראית פעם כפות התזה של גל ארכובה? אני לא! שלמדתי על זה במכללה לא הבנתי באמת מה הצורך בכך ושאלתי את השאלה המתבקשת, למה אני צריך כזו כמות של שמן על דפנות הצילינדר?

כמובן שלא קיבלתי תשובה, כי גם המורה המהולל והזקן לא ראה כפות התזת שמן כאלו, חוץ מבתמונות.

אני משער שמדובר במנועים ממש ישנים עם מערכת שימון בעלת ספיקה נמוכה שמקבלת עזרה ע"י הכפות שמותקנות על חציו התחתון של הטלטל וגורפות שמן מאגן השמן. אני בנוסף חושב שמבנה הכפות האלו היה מספיק חכם כדי להתגבר על נושא ההקצפת שמן.

כמות השמן על דפנות הצילינדר נשלטת ע"י טבעת בקרת השימון (טבעת שמן), השמן מגיע לטבעת ברובו מהתצה ישירה לכוון חלקה התחתון של חצאית הבוכנה או מעבר ישיר של שמן דרך הטלטל (ראה קישור לשרשור בהודעתי למעלה) וחלק נוסף מגיע מהמייסבים.

אם הכנסת פעם שמן בלחץ לתוך מנוע סגור שאגן השמן בו מפורק (דרך יוניט לחץ שמן למשל) היית רואה כי ממייסבי המנוע מתחיל לטפטף שמן, ממש כמו ברז שלא סגור הייטב, הרי חייב לצאת משם שמן כי המייסב לא אטום.

זאת אגב, להזכירך, סוג של בדיקה למצב מערכת שימון ומייסבים, ע"י בדיקת קצב הטיפטוף מהמייסבים, לא שמישהו משתמש בבדיקה זאת כיום.

שכחת כנראה למה מנוע שהמייסבים שלו שחוקים מאבד לחץ שמן..כי הטפטוף מהמיסבים הופך לחזק יותר עד כדי זרימה ולחץ השמן במערכת נופל.

וזו גם סיבה נוספת (ונדירה) לתצרוכת שמן מוגברת. זרימה שמן חזקה מידיי דרך מייסב שחוק שמצפה את הצילינדר בשכבת שמן עבה מידי לטבעת בקרת השימון להתמודד איתה ואז שמן חודר בכמויות דרך הטבעות ונשרף במנוע.

לא להאמין, אך לאחר שכתבתי את הדברים ניסיתי למצוא תמונה שתמחיש מהם הכפות לגריפת שמן...ומצאתי יותר ממש שציפיתי:

14264_242_1.jpg

הסבר נוסף על סיכה בהתזה.

פורסם

דניאל כתב:"הטלטל שיפגע בשמן במהירות גבוהה יגרום להקצפה חזקה של השמן"

כפות השמן שיפגעו במהירות גבוהה לא יגרומו להקצפת השמן.זה תלוי בזוית הפגיעה ובחוד הכף.

כפות ההתזה בחלק מהמנועים נמצאים על משקולות הקרנק ולא על הטלטל.התמונה שהעלת מוכיחה

שהידע שלי בשרשור זה לא היה צריך להפתיע אותך. :-P

אני פשוט עסוק בלסיים טיימינג לגיפ' ניבה,אחרת הייתי מצלם לך קרנק וטלטל שאוסף שמן מהקרטר

ומעיף אותו בכוח צנטרופוגלי לצילינדר.

בברכה דוד.

פורסם

הנה מה שכתבת שהפתיע אותי.

בברכה דוד.

אז הבנו שמנועים מודרנים בעלי מערכת שימון בלחץ אין מצב שהטלטל יפגע בשמן ומה יקרה אם כן.

הטלטלים אינם "נוטפים" שמן,מי שלא יודע מה זה נוטף, שיסע לבקר במערת הנטיפים ליד עין גדי* .:razz:

הטלטלים מתיזים שמן,

והנה כאן הבנו שאין זרימה מהמייסבים אלא טיפטוף, אחרת יש לנו מצב של מייסב שחוק.

תסיים את עבודותיך ומטלותך ותחזור להגיב בראש נקי , כי התערבבו לך כמה סוגים של מערכות שימון לאחת.

* מערת הנטיפים היא ליד בית שמש ולא ליד עין גדי.

פורסם

דניאל נהנתי מאוד לקרוא את מה שכתבת

והתמונה מצא חן מאוד בעיני

חסר פרט קטן וזה מהירות סיבובי המנוע

המונע שבציור לא עובר 1500 סל"ד

וזה מה שהיה חסר לך בהבנה של עבודת הכפות

ישר כח

אורי

• תוכן חדש...