Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור כזה, כאשר שני הצדדים הגיעו לדואר לבצע העברת בעלות נאמר להם שרק בראשון לינואר זה יהיה אפשרי.

הם עשו הסכם בכתב שאומר שהרכב נמצא בבעלות של הקונה מאותו תאריך ועד לתאריך העברת הבעלות(כל הדוחות ותלונות בקשר לנסיעה ברכב יופנו לקונה בתקופה זו) ושהצד המוכר קיבל את מלוא הסכום, ושאם ביום העברת הבעלות יתגלה שעבוד או עיקול העסקה מבוטלת, ז"א הרכב חוזר למוכר והכסף לקונה.

האם יש איזה שהוא סיכון במהלך זה לצד המוכר?

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בין חכם לנבון ?

נבון יודע לצאת מצרות שחכם לא היה נכנס אליהן.

ולעניינו אתן כמה דוגמאות :

א. מה יקרה אם מחר בבוקר חס וחלילה הצד הקונה לא ביצע ביטוח חובה ודורס ילד והופך אותו לנכה ??? את מי יתבעו ?

ב. נניח שמחר בבוקר הרכב ישמש כמכונית תופת ?

ג. נניח שמחר בבוקר הרכב ישמש לטובת שוד בנק ע"י עבריינים ?

הבנת את הכיוון שלי בשאלה, כל זמן שלא ייקרה כלום רע אין עם זה בעיה לצד המוכר הואיל והוא כבר קיבל את כל התשלום, אבל אם יקרה משהו חריג אז הצד המוכר תלוי באיכות נהיגה של מישהו אחר ברכבו.

מוגש כחומר למחשבה, תזהר ממצבים כאלו.

פורסם

לא נראה לי שחוקית אתה צודק.מכול מה שכתבת אני מסכים רק למשפט הבא,"נבון יודע לצאת מצרות שחכם לא היה נכנס אליהן." :-P

תשובה לתיאור המקברי בסעיפים א.ב.ג. שכתבת,בכול שלושת המקרים לא תיפול אחריות משפטית על בעל האוטו.מה שכן אם ייקרה אחד מהמקרים הנ"ל יוזמן בעל האוטו למשטרה, יציג את ההסכם שבידו .ומשם הביתה.

לא זוכר כמה שנים עברו מאז, מכירת מכונית היתה מתבצעת בצורה הבאה,

המוכר נתן שטר מכר לקונה,בלי לכתוב את שם הקונה,הקונה היה הולך לדואר לבד,לפי החוק מותר היה לו עד 30 יום.לא היה צורך ביפוי כוח,או ת.ז. של המוכר.כך היתה מתגלגלת מכונית ועברה מס' ידיים ללא רישום בעלות ברשיון.

אלא מיי,ברגע שקרה מקרה שמצריך חקירת משטרה כולל עברות תנועה,היתה היא מזמינה מס' בעלים עד שהגיעה למחזיק באוטו,אז לא היו סלולרים,הדבר גזל זמן יקר של חקירה.לכן שינו את החוק וקבעו שהמוכר והקונה ילכו יחד לדאר או ע"י ת.ז. ויפוי כוח.גם אני נקראתי למשטרה מס' פעמים,ברגע שהצגתי את ההסכם ובתוכו כתובת של הקונה,אמרו לי לך הביתה.

לכן אני לא חושב שיש שינוי באחריות המשפטית.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
אתה יודע מה ההבדל בין חכם לנבון ?

נבון יודע לצאת מצרות שחכם לא היה נכנס אליהן.

ולעניינו אתן כמה דוגמאות :

א. מה יקרה אם מחר בבוקר חס וחלילה הצד הקונה לא ביצע ביטוח חובה ודורס ילד והופך אותו לנכה ??? את מי יתבעו ?

ב. נניח שמחר בבוקר הרכב ישמש כמכונית תופת ?

ג. נניח שמחר בבוקר הרכב ישמש לטובת שוד בנק ע"י עבריינים ?

הבנת את הכיוון שלי בשאלה, כל זמן שלא ייקרה כלום רע אין עם זה בעיה לצד המוכר הואיל והוא כבר קיבל את כל התשלום, אבל אם יקרה משהו חריג אז הצד המוכר תלוי באיכות נהיגה של מישהו אחר ברכבו.

מוגש כחומר למחשבה, תזהר ממצבים כאלו.

אני חושב שהתכוונת להבדל בין פיקח לחכם ולא ההבדל בין נבון לחכם:wink:
  • תוכן חדש...