Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעוד כמה ימים אני אסיים לתרגם מאמר מאוד מעניין על כל נושא של בידוד אקוסטי לרכב.

תמצא שם את כל התשובות לשאלות.

עד אז ובהסבר פשוט:

בידוד אקוסטי לוקח את האנרגיה הקולית וממיר אותה לאנרגיית חום.

בידוד אקוסטי מוסיף מסה (משקל) לשטח עליו הוא מתוקן, מה שמפחית ויברציות.

חלק ממוצרי הבידוד האקוסטי מהווים מעין "מחסום" לגלי הקול, חלק מהווים "שיכוך" וחלק גם וגם.

זה בגדול.

איתמר.

זה ידוע הרי... אבל אחכה למאמר שלך, מעניין.
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תמיד היו ותמיד יהיו את הויכוחים הללו או חילוקי הדעות הללו.

גם edead לא היה מקובל פעם בארה"ב כי היה את דיינמאט, והרי "דיינמאט זה דיינמאט" ו" מי מכיר

בידוד/איטום/השקטת החומר לרכב יותר מדיינמאט".

היום edead ועוד מוצרים נמכרים יותר טוב אפילו מדיינמאט כנראה מהסיבה שכבר הוכיחו את עצמם.

גם היריעות של דיינמאט הן ביטמניות, גם בהן יש זפת ומה לא.

שורה תחתונה, הם משקיטים את החומר - בדיוק כמו ששאר התחליפים עושים.

להגיד שהם עושים זאת בצורה אקוסטית טובה יותר - לדעתי מחייב בהוכחה אקוסטית כזו או אחרת.

ונניח ואפשר "לקנות" את העובדה שהם משקיטים טוב יותר (שוב - הוכחה יש?) אני עדיין חושב

שזו לא סיבה לא לקנות את התחליפים שהם הרבה יותר זולים.

גם אם כל שנה נצטרך להחליף את החומר, עדיין יהיה זול יותר.

בכל מקרה, זו רק דעתי...

פורסם

מסכים

סיכמנו עם אנדריי על שיתוף פעולה

יש לציין כרגע אין לי איטום כלל

אני מתכנן לנסות את החומר קודם בדלתות יהיה טוב

נעבור לבאגאז'

ונמליץ לאנשים לפי נסיון אישי זה הכל

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם

blackmazdaF

יפה. אהבתי את דבריך בנושא. זה בדיוק מה שנותן הדיינמאט, הוא "משטיק". זה הכל. אף אחד לא מדבר על התכונות של החומר מבחינה האקוסטית, איך הוא משנה תדרים וכד'...

אז... כדאי לנסות אם מישהו רוצה.

* שוב, זו רק דעתי!

פורסם

זה נושא בעייתי מכיוון שאין ממש דרך לבדוק האם חומר אחד יותר טוב מהשני או להפך, רק בדיקות מעבדה דקדקניות יכולות לתת ציון למוצר כזה או אחר.

החברות שומרות בסוד את התרכובות של החומרים, ובתכל'ס מה שמשפיע על הצרכן הוא פרסומות ומחיר.

דיינמאט עד היום נחשבת לחברה המובילה בתחום (עם האקסטרים), והיא גם הראשונה שפרצה לשוק עם החומרים האלה.

היום יש מבחר כל-כך גדול של חומרי בידוד כאלה והתחרותיות במחיר מהווה פאקטור די משמעותי.

באופן אישי הייתי בוחר חומר שעשוי מ butyl שזה גומי סינטטי. "הסדרות הגבוהות" של כל היצרנים עשויים מגומי סינטטי ולא מאספלט, מה שמאפשר חומר דק יותר, גמיש יותר ונוח יותר להתקנה.

אני גם לא מאמין שמישהו יוכל לשמוע הבדל האם מותקן ברכב סקנד סקין, דיינמאט אקסטרים או טאק מאט.

בכל מקרה, יריעה ביטומנית עבה וכבדה שמשמשת לאיטום מים בגגות בתים לא הייתי ממליץ לשים ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יריעה ביטומנית עבה וכבדה שמשמשת לאיטום מים בגגות בתים לא הייתי ממליץ לשים ברכב.

איתמר.

בדיוק ציינת את הדיינמאט הרגיל (לא האקסטרים) והוא בזמנו נמכר (ועודנו) כמו לחמניות.

הוא ביטומני, עבה, לא גמיש ודביק כמו האקסטרים.

פעם אמרו שליריעות הביטמניות של פזקר בעיה של התפרקות/התכה של החומר בחום.

כבר בדקתי את הנושא שהתברר כבדייה.

בכל מקרה, אני עוד לא הגעתי למצב של התנסות אישית עם איטום, אך בטוחני כי אם אתחיל, אנסה

אופציות זולות.

(לא שאני בעד/נגד כל מוצר - בין אם פזקר ובין אם דיינמאט)

סתם דעה שלי בעניין

פורסם

קיימים גם 2 קבוצות של אנשים יש מקצוענים ויש מתחילים. אני בין המתחילים, גם עוד לא יצאתי לתחרויות בSQ. אבל, אולי בעתיד הקרוב אני אנסה לצאת להתחרות בקבוצה שלי. כמובן אם נקח את הקבוצה של מקצוענים, אלה שמתחרים, חשוב להם כל דציבאל... אבל כאן אני מציע את החומר לאנשים "הפשוטים" שרוצים להגיע לרמה לא רעה בפחות השקעה, למרות שאני משקיע הרבה.

פורסם

אגב שיפור בעוצמת השמיעה, אני מכיר מישהו (שהיה חבר בפורום זה) שאחרי איטום יסודי

של תא המטען קיבל ירידה של 3DB, לא עליה.

מיותר לציין את גודל אכזבתו - בעיקר כי היתה לו מערכת SPL ברכב.

וזה היה דיינמאט אקסטרים, מהסוג שמבטיח עליה של 3DB ;)

פורסם

אני יכול לומר ובביטחון מלא כי אצלי לאחר איטום הדלתות התקבלה עליה רצינית בעוצמת השמע וכמובן שהמיד הפך לדומיננטי יותר.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
אני יכול לומר ובביטחון מלא כי אצלי לאחר איטום הדלתות התקבלה עליה רצינית בעוצמת השמע וכמובן שהמיד הפך לדומיננטי יותר.

דודו

כמובן, הרי למה אוטמים את הדלתות? באוטו שלי אני שומע פחות רעשים חצוניים לאחר האיטום.

פורסם
יקרים לך חומרי הבידוד שנמכרים בארץ? אתה יכול לעשות חיפוש ב ebay תחת הנושא sound deadener ותראה שתוכל להזמין חומרי בידוד עם כמות שמספיקה לשלושה רכבים בפחות מ 1,000 ש"ח.

איתמר.

איתמר, עשיתי חיפוש מהיר באי בי ומצאתי את זה:

http://cgi.ebay.com/120-FT-eDead-v1-Sound-Deadener-w-Free-Dynamat-Roller_W0QQitemZ190043653507QQihZ009QQcategoryZ67760QQrdZ1QQcmdZViewItem

הכמות המדוברת פה כמות שמספיקה לרכב מלא? כלומר דלתות קידמיות + תא מטען?

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

. לוקחים דבק מגע, מערבבים אותו עם מדלל, אני אישית שמתי ליטר דלק 95 ל 0.7 ליטר דבק מגע. מורחים את הדבק החדש.

..

.יהיה סרחון באוטו איזה כמה ימים, העבודה לא ממש נקיה, אבל זה שווה!

ביום בהיר , אחד המשתמשים בפורום ,

יקשיב לשטויות המסוכנות שרשמת כאן, יערבב דבק מגע עם מדלל (עפ"י ההוראות שלך!!),

ויצור נוזל צמיגי ודליק מסוג חדש .

יש לך מושג אם זה יכול להתלקח ? בדקת את זה ? זה עפ"י ספר או ע"ס הניסיון המקרי שלך?

אתה מבין שאדי דלק(המדלל שבו השתמשת ) הם חומר דליק ונפיץ ?

ה"סירחון " שהרחת ברכב , מקורו באדים של חומרים דליקים,

אם היינו עכשיו בתקופה חמה יותר, כנראה שריכוז האדים היה גבוה יותר.

לא הכל מותר במטרה לחסוך עוד כמה ש"ח.

ZZR

פורסם

כל אחד מחליט לבד אם הוא צריך את זה או לא. מותר לדלל עם הדלק, זה בכללל לא בעיה, הוא מתאדה וזהו... הסרחון היה בדיוק יום אחד. אחרי ששמתי תיבה חדשה, היה סרחון של דבק מגע באוטו, הוא היה ללא כל מדלל, דבק נטו. אז מה נעשה, הכל כימיה....

פורסם

. מותר לדלל עם הדלק, זה בכללל לא בעיה, הוא מתאדה וזהו..

נכון , אבל הוא מתאדה בתוך הרכב שהוא חלל סגור.

אגב, אדים בריכוז מסויים יוצרים תערובת נפיצה.

ZZR

פורסם
נכון , אבל הוא מתאדה בתוך הרכב שהוא חלל סגור.

אגב, אדים בריכוז מסויים יוצרים תערובת נפיצה.

כן, תערובת נפיצה. אם אתה מדבר על ריכוז, איזה ריכוז יכול להיות כאשר אתה עושה את העבודה מהבוקר, ובערב (האוטו היה פתוח) כבר אין לך שום אדים. לא ככה?

• תוכן חדש...