Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, מישהו שאל אותי אתמול במפגש על איזה חומר לאיטום, שבעצם אני השתמשתי בו. אם מישהו מעוניין לקבל פרטים אני בכיף יסביר איפה קונים, בכמה ואיך עובדים איתו.

* אני חדש פה, אני מפורום אחר. שמחתי אתמול להכיר חבר'ה מcarsforum.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מוזמן לפרט לנו כאן עם מה עבדת, כמה עולה, ואיך עבדת איתו.

ככה כולנו נחכים ולא רק מי שישאל אותך באופן אישי. :idea:

פורסם

:lol: בכיף! יש חומר לאיטום שנמכר בחנויות של חברת פז קר. הוא נקרא "יריעות ביטומניות לאיטום". מוכרים אותו בגלילים של 1.2X10 מ'! עלותו 200-250 ש"ח. הוא מאוד דומה לדיינמט הלא דק. כמובן שהוא בא ללא דבק, אין לו את השכבה עם הדבק כמו שיש לדיינמט או קאדנס. אבל לפי דעתי זה שווה. אם תעשו חשבון, קיט ל2 דלתות עולה בסביבות ה400 ש"ח. ובעזרת אותו גליל של 10 מטר ניתן לאטום כמה מכוניות (כולל דלתות, בגז'). לגבי מקומות מכירה אני לא יכול להגיד בדיוק, אני מכיר חנות בחולון, בשאר הערים אני לא יודע. אבל ניתן למצוא אותם בקלות כי החברה מאוד מוכרת בשוק כבר המון שנים בתחום האיטום.

אם מישהו יקנה, אני מסביר איך מדביקים אותו. יש על היריעה הזה ניילון, ובכדי להוריד אותו (חייבים להוריד) צריך להרטיב עם אציטון או טינר, טרמפנטין... ותוך כדי להוריד את הניילון. לא צריך להוריד ת'ניילון של כל הגליל (אני מקווה שזה ברור), חתכתם חתיכה, מורידים ניילון. לוקחים דבק מגע, מערבבים אותו עם מדלל, אני אישית שמתי ליטר דלק 95 ל 0.7 ליטר דבק מגע. מורחים את הדבק החדש שהכנו נותנים להתייבש 100 דקות ומדביקים. אני התפלאתי שהוא מחזיק כל כך חזק. כמה דקות אחרי שהדבקתי נסיתי להזיז, לא הצלחתי... יהיה סרחון באוטו איזה כמה ימים, העבודה לא ממש נקיה, אבל זה שווה!

פורסם

יש סיבה לכך שקיימים מוצרי בידוד אקוסטי לרכב.

מה שאתה מדבר עליו יכול להיות נחמד בהתחלה, אבל אחרי חודש הוא עלול להתנתק מהפח ולעשות שמח בתוך הדלת.

זה שהוא "דומה לדיינמאט הלא דק" לא אומר שום דבר. אתה יודע ממה הוא מורכב? מה התכונות שלו? מה קורה לו בטמפ' X וטמפ' Y?

היריעות האלה טובות לבתים, לא לרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
יש לך אולי תמונה של החומר? כן, יש תמונה, מחר אני יעלה אותה

הוא גמיש? כן, דומה לדיינמאט (הלא אקסטרים). החומר עבה (2-3 מ''מ)

איפה החנות בחולון? נמצאת ברחוב הבנאי 36 (לא בטוח במסר), זה לא רחוק מפרונט ארביב

אני מראשון גם אני מראשון, נעים מאוד

גם אני לא הבנתי את הסיבה לערבוב הדבק הסיבה היא לדלל, גם הבנזין או מדלל שקונים באיס, נספג בתוך היריעה ונותן יותר דביקות, גם הזפת של היריעה דביק ועוד דבק מגע נותנים שילוב קטלני.

המשקל של החומר כבד מאוד? יחסית כן, אם אתה לא יוצא לדריפט רייסינג לא אמור להפריע לך שהדלת שלך כבדה יותר ב100-200 גר'

התוצאה דומה לדינמט?

ת'אמת, לא יכול להשוות מסיבה אחת פשוטה: בדלתות עשיתי איטום עם חומר שנקרא Cadence, זה כמו דינמאט אקסטרים. אבל בגז' עשיתי עם החומר שאמרתי. ועוד מעט אני עוזר לחבר שלי לאטום גם את הדלתות וגם את הבגז', והכל עם החומר הנ"ל.

מקווה שעזרתי. :wink:

פורסם

אנדריי יש מצב אני מצטרף לחבר שלך ואתה עוזר לשניינו

רוסים צריכים לעזור אחד לשני

בהזדמנות נכיר אחד את השני גם

אני וחבר שלך נוכל לקנות גליל אחד לשנינו וככה נחסוך עלויות גם

נשב על איזה בירות ככה איזה סוף שבוע נעשה איטום מה אתה אומר?

LIFE IS GOOD IF YOU HAVE VW

למכירה סאב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=139659

פורסם
יש סיבה לכך שקיימים מוצרי בידוד אקוסטי לרכב.

איתמר.

כן, יש סיבה, קיימים הההמון דברים בעולם שניתן להחליף אותם במשהו אחר ולקבל את אותה תוצאה והסיבה העיקרית היא כסף. מי שמשווקת את אותו החומר רוצה להביא אותו לשוק כחומר הטוב ביותר ורק החומר הזה יעזור... לא תמיד זה קורה. רק בארץ הדינמאט עולה כמו זהב... בארצות הברית למשל הוא עולה הרבה יותר זול! מה לעשות כשאין המון כסף ועוד לאיטום?

אתה יודע ממה הוא מורכב? הוא מרכב מזפת, ומה זה דינמאט? מה התכונות שלו? לגבי הדציבאלים אין לי מושג מה קורה לו בטמפ' X וטמפ' Y? זה נבדק ע"י מישהו, הדבקו את החומר בתא המנוע, על מכסה מנוע, וככה נסעו חודש. אני לא יודע איך הורידו אותו אחר כך, אבל נראה לי עד עכשיו נשאר לו החומר על המכסה... תאר לעצמך אם הוא החזיק מעמד בטמפ' של תא מנוע, בטח יחזיק מעמד בתוך דלת או כנף של הבג'.

איתמר.

פורסם

במקרה הזה אתה לא מדייק.

יש הרבה דברים שאפשר להחליף אותם, במקרה הזה אין יותר מדי.

חלק ממוצרי דיינמאט עשויים זפת (או אספלט, יותר מדוייק) וחלק עשויים מגומי סינטטי.

אתה אומר שהוא עבר מבחן השרדות של חודש תחת מכסה המנוע? סבבה. מה עם שנה?

שוב, זה שהוא מאוד דומה לדיינמאט אוריג'נל (זה הדיינמאט העבה) לא אומר שום דבר.

כשאתה לוקח שני צמיגים מיצרנים שונים שנראים בדיוק אותו הדבר - זה אומר שהם אותו דבר? יש הבדל בסוג החומרים, במקדם האחיזה, בעומס ובמהירות המרבית שהצמיג בנוי אליה.

אותו דבר גם חומרי הבידוד לרכב. הם בנויים לעמוד בטמפ' גבוהות יותר של הרכב, בנויים לעבור שינוי טמפ' קיצוניים, מכילים דבקים שנצמדים טוב למשטח אשר עליו הותקנו (אני באמת שלא מבין מה עשית עם 95 אוקטן, בטח לא להמליץ על דבר כזה שהוא בגדר סכנת נפשות) והכי חשוב - מבודדים אקוסטית.

יקרים לך חומרי הבידוד שנמכרים בארץ? אתה יכול לעשות חיפוש ב ebay תחת הנושא sound deadener ותראה שתוכל להזמין חומרי בידוד עם כמות שמספיקה לשלושה רכבים בפחות מ 1,000 ש"ח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעוד כמה ימים אני אסיים לתרגם מאמר מאוד מעניין על כל נושא של בידוד אקוסטי לרכב.

תמצא שם את כל התשובות לשאלות.

עד אז ובהסבר פשוט:

בידוד אקוסטי לוקח את האנרגיה הקולית וממיר אותה לאנרגיית חום.

בידוד אקוסטי מוסיף מסה (משקל) לשטח עליו הוא מתוקן, מה שמפחית ויברציות.

חלק ממוצרי הבידוד האקוסטי מהווים מעין "מחסום" לגלי הקול, חלק מהווים "שיכוך" וחלק גם וגם.

זה בגדול.

איתמר.

• תוכן חדש...