Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה GAIN?

עוצמת הכניסה, לדוגמא, במיקסר מקצועי של הגברות גדולות, יש לכל כניסה (מיקרופון/LINE) כפתור GAIN, כלומר, אם הCD מוקלט בעוצמה נמוכה - מכשיר הCD יוציא צליל בעוצמה נמוכה, ובסופו של דבר הצליל הסופי יהיה חלק יותר ממה שניתן להגיע אליו, וממה שאמורים לשאוף אליו, בעזרת כפתור הGAIN אפשר לכוון את עוצמת הכניסה ולהביא אותה ל 0-DB, נצילות מקסימלית של המגבר וכדומה.

ברסיברים (לפחות בשלי) יש אפשרות כיוון של עוצמת הכניסה של כל ערוץ.

בעצם שינוי התנגדויות.

פורסם

הבנתי. לא קיים אצלי דבר כזה.

בכל מקרה, מחר אחבר לכבל קצר יותר ואדווח על התוצאה.

(אני מעט חושש במידה וזה יצליח, מכיוון שאין לי האפשרות לשים את הרסיבר ואת המחשב האחד ליד השני).

פורסם
הבנתי. לא קיים אצלי דבר כזה.

בכל מקרה, מחר אחבר לכבל קצר יותר ואדווח על התוצאה.

(אני מעט חושש במידה וזה יצליח, מכיוון שאין לי האפשרות לשים את הרסיבר ואת המחשב האחד ליד השני).

אפשר למצוא פתרונות להכל! בלי להזיז דברים

פורסם

ישנו פיתרון אלחוטי, העובד על תדר 2.4GHz. המכשיר עולה כ-300 ש"ח.

אני לא מצליח למצוא כעת, אך בעבר הייתה עליו כתבה ב-YNET או NRG.

פורסם

בדקתי ולכן אקיים:

הכבל הארוך בעייתי. אני יוצא מנקודת הנחה כי הכבל עצמו תקין, מכיוון שבחיבור ישיר לטלוויזיה התמונה חלקה, אך יכול להיות כי ההנחה שלך (ארז) לגבי התנגדות הכניסות היא הכיוון.

פורסם

מה שאני הייתי עושה: בתור ניסוי,

תבנה לך כבל "איכותי" מחוט חשמל עבה, לא בדקתי התנגדויות בהשוואה, אבל (וזה כבר סתם ניחוש) אולי זה יעזור לך, קנה קצוות של RCA שאפשר להלחים בתוכם, ותנסה, גם זול, ואולי יעבוד, לא מבטיח כלום!

אבל בטוח הייתי מנסה.

פורסם
אז אני צריך 6 גידים עבים (לכל RCA נכנסים 2 אני חושב)?

איזה קוטר נחשב "עבה"?

אני לא אומר לך לעשות את זה, כי זאת עבודה חוראנית, אבל אני הייתי עושה בכיף בשביל הניסוי,

הייתי לוקח אולי כבל אחד עם גידים בעובי 2.5 בשביל הסאונד, ומחבר לו כמובן RCA בקצוות, ככה יהיה לך סטריאו.

צריך כמובן לפצל את ה"כאילו מינוס" שיתחבר לשני חיבורי הRCA.

בשביל הוידאו כבל נוסף עם 2 גידים או 3, זה לא משנה כי תשתמש רק ב2 מהם.

גם כבל לבן כמו של מאריך חשמל, בעובי 2.5, וגם פה מחבר RCA בקצוות.

שוב! אני אומר מה אני הייתי עושה! בשביל הניסוי.

חשבתי על עוד פתרון פשוט יחסית אם אכן הבעיה היא אורך כבלים, חיבור אקולייזר, עם GAIN. אולי ביציאה של המחשב.

פורסם
אני לא אומר לך לעשות את זה, כי זאת עבודה חוראנית, אבל אני הייתי עושה בכיף בשביל הניסוי,

זה בסדר, אני גם לא הולך לקנות מחר את המצרכים, אם בכלל זה יבוצע, זה יקרה רק בחופשת סמסטר הבאה :wink:.

רק התעניינתי ברעיון ברעיון ובביצועו.

יצא לי לעשות בעבר דבר דומה, כולל הלחמת ראשי RCA לכבלים - עסק מאוד עדין ומורכב. באמצעים ביתיים זה בהחלט יוצא די חוראני (בניתי כבל RCA לשכן שהיו לו תעלות מוכנות בקיר, אבל לא מספיק גדולות בשביל להעביר פלאג RCA בתוכן).

פורסם
קראתי על פתרון דומה, של חיבור חוט בין הארקה בקיר לבין שאסי של מכשיר מסויים - אני צריך לנסות לחבר בין שאסי הרסיבר להארקה אם כך?

באמת קיימת חשיבות לאיזה תקע אני אחבר את ההארקה (תקע של מחשב או של רסיבר)?

בודאי שיש חשיבות, כי למגבר אין הארקה.

שורש הבעיה היא שאתה מקשר בין מכשירים שאין להם הארקה למכשיר שיש לו(מחשב)

וגם שלאנטנה ברוב המקרים אין הארקה.

עשה ניסוי קצר - קח חוט פשוט, אפילו של רמקול וחבר בין ההארקה בתקע של המחשב

(התחתון מבין שלושה), לבין הגוף החיצוני של האנטנה.

STI 2004

• תוכן חדש...