Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טרמוסטט רדיאטור זה בד"כ התקן מכני שחוסם או מאפשר מעבר נוזל קירור מהמנוע לרדיאטור. לא ניתן לכוון את הטמפ. בה הוא נפתח.

אתה שואל לגבי משהו שנקרא יוניט מאוורר, ותפקידו להפעיל את המאווררים כשנוזל הקירור מגיע לטמפ. מסויימת. תיאורטית אפשר להחליף את היוניט שברכבך ביחידה אחרת שתפעיל את המאווררים בטמפ. נמוכה יותר, אך אין סיבה לעשות זאת.

בניגוד למה שהאינטואיציה אולי אומרת לך, מנוע קריר יותר עובד קשה יותר, נשחק יותר ומזהם יותר. הטמפ. בה המאווררים נכנסים לפעולה היא הטמפ. האופטימלית. אם אינך חושב כך, יש לך בעיה במערכת הקירור שעליך לפתור. החלפת יוניט חום מנוע תטפל בסימפטום, ולא בגורמים לו.

פורסם

ברוב (כל?) המכוניות בטרמוסטט יש שעווה שניתכת בטמפרטורה מסויימת.

בזמן ההתכה השעווה מתפשטת ודוחפת בוכנה שמפעילה את הברז. כאשר השעווה מתקררת היא הופכת מוצקה ומתכווצת והבוכנה נעה בכיוון ההפוך.

טמפרטורת ההתכה של השעווה היא תוצאה של תכונותיה הפיסיקליות וכפי שכתב ארנון אינה ניתנת לשינוי.

פורסם

לטרמוסטטים שונים טמפרטורות פתיחה וסגירה שונות והטמפרטורות האלה מצויינות על הטרמוסטט.

לא ציינת באיזה רכב מדובר אבל יש בהחלט סוגי רכבים שאפשר להתקין בהם טרמוסטטים שונים עם טווח פתיחה-סגירה שונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש אפשרות. אולם לא רצוי.

מאחר ולא רשמתה את דגם הרכב. זו תשובה כללית.

בד"כ ברכבים עד סוף שנות ה 80 יש טרמוסטט ויוניט חום הפועלים בנפרד.

ברכבים אלא. יש אפשרות להחליף אותם לערכי פתיחה יותר נמוכים. וחום המנוע הכללי ירד.

אולם. מנוע העובד בחום נמוך מהוראות היצרן שורף דלק ללא צורך ונשחק.

במכוניות חדשות אסור לנגוע ברכיבים אלו. מאחר וכולם מחוברים למחשב המנוע המנהל אותם.

במידה ולהרגשתך. יש חום גבוה מהרגיל צריך להיתחבר למחשב בדיקת הרכב במוסך.

חג שמח - אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל ליין מן ,מדובר בסקודה ניו פליסיה, שהחלה להתחמם לאחר הסבת הרכב לגז,עם ההסבה לגז החל הרכב לשמור על סלד לא יציב, תצרוכת גז גבוהה יחסית,והתחממות הרכב, הוחלף בית תרמוסטט קומפלט, הרכב המשיך להתחממם, המוסך שטיפל בתרמוסטט, מאשים את מרכיב מערכת הגז, מרכיב מערכת הגז, מאשים את המוסך שהחליף, את התרמוסטט, הרכב ממשיך להתחממם, תצרוכת הגז ממשיכה לעלות, הרכב הוסב חזרה לדלק, המכון שהיסב חזרה לדלק, שכח לסתום צינור וואקום, המנוע נחל לזייף, והלקוח פותח השרשור שאין לו מניות בחברת החשמל, ולא בחברות הדלק והגז למרות שמו(רוטנברג), נשאר לחוץ בין הפטיש הסדן, ובעל המקצוע העבריין!

מצפה בכליון רב לעזרה.

פנה אלי טלפונית

שלחתי אותו לחברי הפורום לעזרה

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ובכן , כמו שאתה מבין הרכב עבר עוד פעם "שינוי מין" למנוע בנזין ותודה לאל רוב הכסף הוחזר.

נראה שאין מה לעשות לגביי חום האוטו וזה כנראה החום הנורמלי עד קו האמצע ,שאלתי כמה בעליי ניו פליסיה והם אמרו שגם אצלהם זה היה בהתחלה רבע ופתאום ללא כל סיבה זה הגיע לחצי.

אבל מה שמטריד אותי עכשיו שלאחר שהאוטו נוסע שוב על בנזין הוא שוב החל לקרטע.

המצערת לא הייתה סגורה היטב עם הצינור הואקום זה סודר והם חיזקו את זה אבל למרות זאת הרכב שוב מקרטע וגם מסריח , הוצע לי לנסוע שבוע שבועיים עד שכל הג'יפה תצא , זה הגיוני ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
ובכן , כמו שאתה מבין הרכב עבר עוד פעם "שינוי מין" למנוע בנזין ותודה לאל רוב הכסף הוחזר.

נראה שאין מה לעשות לגביי חום האוטו וזה כנראה החום הנורמלי עד קו האמצע ,שאלתי כמה בעליי ניו פליסיה והם אמרו שגם אצלהם זה היה בהתחלה רבע ופתאום ללא כל סיבה זה הגיע לחצי.

אבל מה שמטריד אותי עכשיו שלאחר שהאוטו נוסע שוב על בנזין הוא שוב החל לקרטע.

המצערת לא הייתה סגורה היטב עם הצינור הואקום זה סודר והם חיזקו את זה אבל למרות זאת הרכב שוב מקרטע וגם מסריח , הוצע לי לנסוע שבוע שבועיים עד שכל הג'יפה תצא , זה הגיוני?

מה שהגיוני שעובדים עליך בעינים, גוזלים את כספך, מאכילים אותך לוקשים ללא שום בסיס, ולא הגיוני שתאכל זאת ועוד תגיד תודה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עליך לבדוק מספר דברים

1 את הצמה של ניתוק משאבת הדלק (כאשר אתה לוחץ על כפתור מערכת הגז ,משאבת הדלק החשמלית מתנתקת )אשר המתקין ביצע

2 בדוק שחורי מזרקי הגז אטומים כהלכה בסעפת היניקה

3 בדוק את צינור הכניסה מהפילטר לבית המצערת שהוא תקין ולא חתוך (ישנם מתקינים אשר שמים מפזר גז על הצינור הנ"ל במקום מזרקים ,האם היו לך ארבע מזרקים או מפזר בודד?איזה מערכת גז הותקנה brc italia או משהו אחר)

4 אם היו ארבע מזרקים לגז ,בדוק את צמת מזרקי הדלק נהוג למשוך משם חוטים ליחידת הבקרה של הגז ,אל מנת להעתיק את דפוס תיזמון המזרקים כאשר ראיתי כבר התקנות "קשות" באיזור זה

5 בדוק חוטי הצתה שהם במקומם הנכון

יגאל

פורסם

לך מהקל לכבד.

בסיבובי סרק חמם את המנוע לחום העבודה הנורמלי.

בדוק מעבר מים עם פתיחת הטרמוסטט. וכעבור מספר דקות. כניסת יוניט הרדיאטור לפעולה.

והפעלת המאורר.אם הערכים הללו נימצאים בגדר הנורמה. סביר שמערכת הקירור תקינה.

כעת. בדוק את מערכת ההצתה. לפעמים כאשר משחקים ! במנוע. הטכנאים מזיזים בטעות. חוטי חשמל ומימסרים. בדוק והדק היטב את החוטים .

במידה ומערכות ההצתה והקירור תקינות. הבעיה כנראה במערכת הדלק.

כאן הייתי נזהר. בודק שאין נזילות הנראות בעין. והופה למוסך מורשה .

ובמידה והבעיה היא באחריות מתקין מערכת הגז. עדכן אותו לפני התיקון שישתתף בתשלום.

בהצלחה - אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לגביי הצינור ואקום שמחובר למצערת הצלחתי לראות שלא היה מחובר כהלכה ונכנס דרכו אוויר , הבעייה תוקנה שהלכתי למתקיני הגז והם חיברו את זה .

יחד עם זאת מחוג החום מגיע לחצי אבך לא עובר.

האוטו ממשיך לקרטע והוצע לי על ידי המעבדה שבדקה את הרכב לנסוע במשך שבוע עד שהריח יעלם

וגם הקירטוע השאלה האם זה הגיוני ?

לגבי שאר הדברים שנרשמו שאני אבדוק , אני לא בטוח שאני ברמה כזאת שאני יכול לאבחן את התקלות ונראה לי שאצטרך מחוסר ברירה למוסך צ'מפיון .

פורסם

צריך לעדכן אותכם ש 90 אחוז מהקרטועים עברו כתואה ממשהו נורא פשוט שעשיתי גם בעיצת המעבדה לרכב שאמרו שפשוט צריך לנסוע באוטו עד שזה יחלוף

ובכן היום עמדתי ברמזור ונתתי פול גז בנוטרל יצא המון עשן שחור מהאגזוז ואחר כך נסעתי מחוץ לעיר על מהירות 100 רצוף .

והקרטועים כמעט עברו גם בהתחלת נסיעה .

איזה הסבר יש לזה ?

והאם כדי לגשת למוסך בכל זאת שיבדקו אם הכל בסדר לאחר הסרת ערכת הגז?

פורסם

רוטנברג צהריים טובים.

תן לנו פרטים יותר מלאים.

מה היה האיבחון במעבדה ? מה עשו במעבדה. האם עשו אינפוזיה. או שמו תוסף בדלק

ועכשיו צריך לנסוע שבוע עד שמערכת הדלק. תעבוד יציב.

בכל אופן. הדבר החשוב מבחינתך. לבדוק שחום המנוע לא עולה ונשאר בגדר הנורמלי.

סע כמה ימים. ואם לא יהיה שיפור. כדאי להיכנס למוסך.

כדאי גם לבדוק מפלט (אגזוז)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

במעבדה קבעו שהחיישן חמצן הוצא כי המערכת גז לא יכולה לעבוד איתו.

ויש להסיר את מערכת הגז.

לאחר הסרת מערכת הגז החיישן הוחזר.

האם יכול לקרות נזק למערכת כל שהיא ברכב עקב זה שהחיישן חמצן היה מנותק במשך שלושה שבועות בערך ?

פורסם

יתכן שנגרם נזק לממיר ,סימפטומים:קיטועים בנסיון להגיע לסלד גבוה(נתקע ב2000 סלד לערך)פליטה של תערובת דרך בית המצערת החוצה,ועכשיו אני מבין מדוע רכבך התחמם מכיון שלא היה לגזים השרופים לאן לצאת ,והענין גרם להתחממות סעפת הפליטה ומנוע כולו(בלילה הסעפת היתה מקבלת גוון אדמדם)

אין לנתק את חיישן החמצן בהתקנת מערכת גז!מכיון שהמערכת מגובה עי דלק ואז הקריאה במחשב הרכב שגויה והתוצאה הזרמת דלק לא מבוקרת הגורמת לשאריות פיח בכמות גדולה בתא השריפה ובמערכת הפליטה

שים תוסף בטנק הדלק 44k מומלץ ,כאשר במיכל יש 20 ליטר דלק .צא לכביש מהיר ושמור על תחום של 3000 סלד וצפונה

יגאל

דאג להיכנס למוסך למחוק תקלות ,ואיפוס מערכת

• תוכן חדש...