Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוט איתות תקוע בפיג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש ברשותי פיג'ו 306 XR, מטיפוס MK1 (שנת מודל '96).

ישנה בעיה ידועה יחסית (או כך גיליתי אתמול) שבה, באופן ספוראדי - ללא קשר לתפעול השוטף של ידית האיתות אך בעיקר בימים חמים, נשמעים התקתוקים שעושה הממסר שבידית האיתות במהירות כפולה מהרגיל. כלומר: נוסעים כרגיל, לא נוגעים בידית האיתות ופתאום מתחילים התקתוקים המהירים. אורות האיתות לא פועלים, זה רק התקתוקים של הממסר. אפילו נורות הכיוון לא נדלקות. לאחר משחק עם הידית התקתוקים מפסיקים ולא מופיעים שוב עד להופעה הפתאומית ההבאה. הידית עובדת כראוי מלבד זאת, והאיתותים עובדים בצורה מצויינת גם כן.

הבעיה קיימת ברכב שלי כבר כמה שנים, אבל בגלל "התיקון המהיר" של המשחק עם ידית האיתות לא התעסקתי עם הנושא יותר מדי (פתחתי את ה-Pillar של ההגה והסתכלתי על הידית - שום דבר לא נראה בעייתי בה, אבל זה דבר שמאוד קשה לזהות וויזואלית ללא הכשרה מתאימה). לפני כחודשיים, בשיא הקיץ, פתאום החלו התקתוקים בעת חניה ברכב. זרזיף עשן לבן החל לעלות מתוך ה-Pillar של ההגה. מפחיד קצת, אבל הכל עבד בסדר - הנחתי שזה נובע מעבודה חשמלית לקויה שביצעו על הרכב ותכננתי לפתוח את ה-Pillar ולנקות ולסדר קצת את כל הבלאגן שבפנים בהזדמנות. לצערי לא הגעתי לזה.

אתמול, באמצע נסיעה על איילון, פתאום התקתוק המהיר החל. מיד לאחר מכן הרחתי ריח של עשן, ואז ידית האיתותים נתקעה. אי אפשר היה להזיז אותה ימינה או שמאלה - אפשר היה רק למשוך אותה (כדי להפעיל את האורות הגבוהים). במשיכה למטה או למעלה, אפשר לגרום לאיתות - אך חופש התנועה של הידית נדפק לחלוטין ואין "נעילה" באיתות מסויים. אני לא יודע אם יש לזה קשר לשן מתחברת להגה (כדי לבטל איתות שמאלה לאחר משיכה ההגה ימינה) או שזה משהו אחר - שכן זה ממש מזכיר לי את ההתנהגות של מוט האורות הגבוהים שלא מוכן להשאר במצב "דולק" כאשר הרכב אינו מותנע (אתם יודעים על מה אני מדבר: כשמושכים את מוט האיתות/אורות גבוהים - הידית משנה מצב ונתקעת כך שהאורות הגבוהים דולקים. מאידך, אם מושכים את המוט כשהרכב לא מותנע, או לפחות כאשר הסוויטש לא מסובב, אזי המוט לא נתקע והאורות הגבוהים נשארים דלוקים כל עוד אתה משאיר את המוט במצב משוך אחורה).

חיפשתי מידע על הבעיה גם כאן וגם ב-Google Groups (שם אני מוצא פיתרון לרוב הבעיות שלי), אבל לא מצאתי דבר. חשבתי לפרק את ה-Pillar של ההגה ולבדוק אם השן של מוט האיתות יצאה ממקומה, אך העשן והתקתוקים המהירים גורמים לי לחשוב שייתכן וזו בעיה אלקטרו מכאנית. אני זקוק לעצתכם. יש למישהו מושג מה אפשר לעשות?

לקנות ידית חדשה מפירוקיה?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם
ידית חדשה מקורית 230 שח

pillar=חובק הגה

יגאל

לצערי יש לי אותה בעיה בדיוק רק בלי עשן (לא לבן ולא שחור).

אין אלטרנטיבה אחרת מלבד ידית חדשה?, ואם כן המחיר תקף לגא'ן או לחנות אחרת?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

שלום רב!

עצה שלי קנה ידית חדשה ותחסוך לעצמך כאב ראש עם ידית מפירוק שאתה לא יודע כמה זמן עבדה או עוד כמה תעבוד. דרך אגב זאת "מחלה" ברכבי פיג'ו שהידית מתקלקלת הממסר של האיתות מזמזם וזה פשוט מרגיז.

כל טוב

פלוני

עדיף לאבד רגע בחיים מאשר חיים ברגע !!! :arrow: :arrow: :arrow:

פורסם

ערב טוב.

גם אני סובל מאותה הבעיה בסיטרואן דווקא.

המחיר של הידית הוא למקורית של וולאו-תמצא אותה ברוב חנויות החלפים ולאו דוקא בגאן.

יש מישהו כאן או בפורום אחר שהצליח לתקן אותה.

פורסם
שלום רב!

עצה שלי קנה ידית חדשה ותחסוך לעצמך כאב ראש עם ידית מפירוק שאתה לא יודע כמה זמן עבדה או עוד כמה תעבוד. דרך אגב זאת "מחלה" ברכבי פיג'ו שהידית מתקלקלת הממסר של האיתות מזמזם וזה פשוט מרגיז.

כל טוב

פלוני

אצלי הוא מזמזם בגלל שמתג אורות החרום בעייתי מבחינת המגעים שלו.

תבדוק שזו לא הבעיה אצלך.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

- זה באמת קורה דווקא כשחם או שזה סתם מיקרי?

- אין אפשרות פשוט להפסיק את התקתוק המעצבן הזה? נניח לנתק איזה חוט שקשור לרעש?

- סחתיין על המילה ספוראדי, זו לא מילה של יום יום.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

קניתי ידית מקורית אצל ג'אן, בערך 200 ש"ח.

הרכבתי לבד, היה מאוד פשוט - רק צריך מברג Torx מתאים.

הכל עובד פיקס.

תודה לכולם.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

יש לך מזל שאין לך את המולטיפלקס.

כשסיטרואן עברו לשיטה הזאת-גם בידית האיתות הם שתלו מחשב.

אבל הם שכחו כנראה לטפל בבעיה הזאת-כך שכשאתה צריך להחליף ידית איתות מהדור החדש-אתה תפרד מ1200 ש"ח לפני מע"מ.

הקידמה,אתה יודע...

(ד"א-בדור ישן יותר,כמו בסיטרואן BX,C15 ודומיו-עד שנת 1993-לא קיימת הבעיה.(

פורסם
יש לך מזל שאין לך את המולטיפלקס.

כשסיטרואן עברו לשיטה הזאת-גם בידית האיתות הם שתלו מחשב.

אבל הם שכחו כנראה לטפל בבעיה הזאת-כך שכשאתה צריך להחליף ידית איתות מהדור החדש-אתה תפרד מ1200 ש"ח לפני מע"מ.

הקידמה,אתה יודע...

(ד"א-בדור ישן יותר,כמו בסיטרואן BX,C15 ודומיו-עד שנת 1993-לא קיימת הבעיה.(

אין קשר הדוק בין המולטיפלקס לידית איתות.

קיימים דגמים, עוד מהתקופה של ה"מעבר" לרשת תקשורת בין מחשבים, בהם היו ידיות איתות מהדור הישן + מע' מולטיפלקס ברכב (ואם אתה מתעקש לקבל הוכחות חפש ב; 406, ברלינגו, פרטנר וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במכונית החדשות הכל עובד באמצעות "רשת תוך רכבית"? אינטר-car? :)

וברכבים ישנים, הכל עבד באמצעות מעגלים אנלוגיים? או דיגיטליים מקומיים?

מעניין, איפה אפשר לקרוא עוד על הנושאים הללו?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

• תוכן חדש...