Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

reverse mode בסאב....מזיק?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה יש לי סאב ROKFORD 200W בתיבה לא אטומה (עם פורט) מוגבר עם BOSS 1000W

(PIONEER 6850)

 

השאלה שלי היא כזאת...מה זה בדיוק האפשרות הזאת REVERSE??

כשאני בוחר אותה אני שומע באסים יותר חזקים ויותר חדים...פחות "מרוחים"....

זה יכול להרוס את הסאב?? כי הוא מותקן רגיל...הוופר מכוון כלפי חוץ התיבה....

פורסם

האופציה הנ"ל פשוט גורמת למימברנה לזוז במקום קדימה (אל מחוץ לתיבה) לזוז אחורה (לתוך התיבה)

אני שם תמיד את את האופציה ככה גם חיברתי את החוטים בכוונה כך כי אני יותר אוהב שהבאסים נכנסים לתוך האוטו ולא מנסים לברוח החוצה

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם
האופציה הנ"ל פשוט גורמת למימברנה לזוז במקום קדימה (אל מחוץ לתיבה) לזוז אחורה (לתוך התיבה)

אני שם תמיד את את האופציה ככה גם חיברתי את החוטים בכוונה כך כי אני יותר אוהב שהבאסים נכנסים לתוך האוטו ולא מנסים לברוח החוצה

אל תעלב.. אבל רשמת פה שטות .

פורסם

למה שטות בדיוק

החוטים אצלי מחוברים הפוך

אם היית במפגש היית רואה שהמימברנות שלי זזות הפוך

הם נכנסות פנימה

וכשהבגאג' סגור לדעתי זה עוזר לסאונד להגיע לאיזור הנהג

זאת לפחות ההרגשה כשאתה הופך פאזות (reverse)

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

הפונקציה הזו הופכת את הפאזה של הסאב ב180 מעלות וזה גורם לבאס להגיע לאוזניים שלך פחות או יותר באותו זמן שהבאס מהרמקולים מגיע לאוזניים שלך, וזה כדי שלא יהיה דיליי בין הבס שיוצא מהרמקולים לעומט הבס מהסאב...

 

לא יקרה שום נזק אם תישתמש בפונקציה זו.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

באמת אין קשר בין הפאזה לבין "כיוון הבאס" מכיוון שראשית צליל בתדרים כאלו הוא אינו כיווני, כלומר קשה לגרום לו להשמיע לכיוון מסויים.

מה שכן ברגע שאתה משנה פאזה אתה גורם לתזמון להשתנות, במילים אחרות "לאחר" לשאר המוזיקה שמגיעה מקדימה ולכן סאב נשמע מאחור, או להגיע במידת האפשר עם שאר המוזיקה ולגרום לכל הצלילים להשמע ביחד מלפנים, בכך לנסות ליצור במה יותר טובה.

 

אריק.

בשיפוצים

פורסם

קודם כל תודה רבה לכם...מה שהיה חשוב לי זה שזה לא הורס ת'סאב...(כי כביכול הוא מורכב רגיל ולא הפוך..)

 

זה פשוט נשמע יותר טוב....אצלי לפחות....

 

תודה

פורסם

אני לא מאמין שזה "נשמע יותר טוב" או פחות טוב (עם אותו אלמנט כמובן), מה שכן זה נשמע שונה שהתרגלת לסאב שלך להישמע ככה, ועכשיו הפכת את הפאזה ב180 מעלות (PHASE?) וזה נשמע אחרת זה הכל.

בברכה.

פורסם
אני לא מאמין שזה "נשמע יותר טוב" או פחות טוב (עם אותו אלמנט כמובן), מה שכן זה נשמע שונה שהתרגלת לסאב שלך להישמע ככה, ועכשיו הפכת את הפאזה ב180 מעלות (PHASE?) וזה נשמע אחרת זה הכל.

זה לא תמיד נכון, ישנם רכיבים, למשל מידים בדלתות שללא שינוי הפאזה הם נשמעים אנמים נורא וכאשר הופכים לאחד מהם את הפאזה מתקבל סאונד הרבה יותר עמוק, זה קורה לרוב כאשר הם נמצאים בצורה כזאת שהם "מבטלים" אחד את השני ולכן השינוי שם בהחלט גורם לסאונד "להשמע יותר טוב"

 

אריק.

בשיפוצים

פורסם

זה לא גורם ל"צליל עמוק" או צליל טוב יותר, או משהו אחר. אתם אולי מתכוונים לאותו דבר אבל הניסוח או ההגדרה לא מדוייקת.

בכל מקרה - מדובר בהפיכת פאזה ב 180 מעלות. ידוע שחלק מכיוון המערכת אנחנו "משחקים" עם הפאזות, ע"מ למצוא איזון נכון מול האוזן כדי לקבל במה מדוייקת. הדבר כמובן נכון גם לגבי סאבים.

ישנם מערכות או מגברים המסוגלים לאפשר כיוון פאזה בטווח של בין 0 ל- 180 מעלות בכדי להשיג "דיליי" מסויים ומדוייק יותר המתאים לאקוסטיקה של הרכב ולכיוון גלי הקול למעשה גם כדי שלא יבטלו אחד את השני וגם בכדי לקבל איזון סאונד ביחס לנקודת המאזין (דומה לTIME ALIGNMENT אבל שונה :-D ) .

הדבר משתנה בין רכב לרכב (אקוסטיקה שונה) ורכיבים שונים וכו' לכן אין לכך חוק אצבע והאוזן היא הקובעת (או מיכשור מתקדם שאין לי בו נסיון כזה או אחר...).

 

שורה תחתונה, זה כמו להפוך את הדקי ה + וה - המחוברים אל הסאב, ההבדל הוא שזה נעשה מהפאנל. מאוד פשוט.

אין לכך שום נזק וזה כמובן לא גורם לתנועות הפוכות של הממברנה (סליחה, אבל אין דבר כזה...:-D )

מקווה שעזרתי

שנה טובה

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם
לטעמי, ההבדל בהפיכה בפאנל לא משתווה להפיכה פיזית

יכול להיות שאתה צודק, במיוחד אם מדובר בפאנל פשוט של PIONEER.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

×
×
  • תוכן חדש...