Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרגע חזרתי מהעבודה, עכשיו השעה מעט לאחר 20:00, לקח לי 35 דקות לעבור דרך שבד"כ לוקחת בין 40 ל 45 דקות. אחח...איזה כיף יכולה לספק העלייה לגולן לפעמים.

לא יודע מה איתכם אבל אני מרגיש, שבכביש מוכר (מאוד), הנהיגה בלילה יותר בטוחה וזאת מהסיבה הפשוטה שלפני סיבובים רואים אם מגיע רכב או לא, מה שביום קשה עד בלתי אפשרי לדעת.

בנוסף, מאותה הסיבה תמיד יודעים אם יש רכב סביבך או לא ואפשר לנהוג בהתאם.

כמובן שכל זה בטל בשישית במקרה ולא מכירים את הכביש ואל לנו לנסות לנסוע מהר בכביש לא מוכר, בעיקר בלילה.

מה דעתכם?

בריאות לכולם!

פורסם

את הרכב שבא מעבר לסיבוב אולי תראה טוב בלילה. את העז שבדיוק חוצה את הנתיב שלך, הבור שמע"צ השאירה, האבנים שהתגלגלו מראש ההר והשיכור שבדיוק מחפש את המטבע שלו מתחת לפנס כבוי - לא תראה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מהעז/הפרה/החזיר באמת צריך לדאוג, אבל שיכורים ומשוטטים למיניהם אין בכביש המדובר, בורות של מע"צ אני כבר מכיר ואבנים מתגלגלות הן סכנה גם אם אתה נוהג בתחום המהירות המותרת.

אין לי ספק שלא נוהגים בפזיזות כאשר יש מכוניות אחרות בטווח, ושאסור להתפרע על הכביש.

לא צריך להסיק מה'ביטחון' שלי שאני עושה שטויות, בעצם, לכל אחד הגדרה שונה מהן שטויות על הכביש; ההגדרה שלי לשטויות על הכביש כוללת נהיגה לא זהירה, במיוחד כאשר ישנם כלי רכב אחרים בסביבה, חציית קו לבן ותמרור עצור.

מעבר לכך, כשאני לבד אני די אוהב ליהנות בכביש ולדעתי רבים אחרים פה חולקים את אותה אהבה/תחושה.

בריאות לכולם!

פורסם

אגב אלעד, לא תמיד נכון, בכבישים שאני מכיר מצוין ברמת הגולן, סכנת נפשות לנסוע בלילה, ומי כמוך יודע, כמו כן! מי כמוני יודע איך זה מרגיש למראה הימנית כשפרה נכנסת בלילה לנתיב בלי לאותת קודם. ברמת הגולן.

(ושוטר חוסם את הנתיב השני כדי שלא יהיה לאן לברוח, מה עדיף להוריד את המראה הימנית על הפרה או להוריד את המראה השמאלית על השוטר? האם תשובתך תשתנה לאחר שקיבלת דו"ח?)

פורסם

אני משער שאם בחרתי באפשרות ב', לא יהיה דו"ח, נכון..?

יש גם חזירים משתוללים בכבישים אבל בוא אני אספר לך על נסיעה שהיתה לי בעוקף כינרת - בחיפושית שנת 74 במהירות 70 קמ"ש - כמעט פגשתי סוס פעמיים באותו הכביש. לא חושב שהייתי יוצא יותר קל ממפגש במהירות גבוהה וגם בחושך שכזה אין לך שום אפשרות להתחמק.

בריאות לכולם!

פורסם

כאחד שנוהג בעיקר בכבישי גוש דן המוארים, אני מרגיש ביטחון הרבה יותר גדול בנהיגה בכביש מוכר (נניח איילון שאני מכיר במדוייק ונהגתי בו אלפי פעמים בלי להגזים) בכל שעות היממה לעומת כביש בו אני נוסע פעמיים-שלוש בשנה (נניח כביש 57)

בכבישים לא מוארים אני לוקח מקדמי ביטחון גבוהים יותר.

זו גם הסיבה שבנסיעות לאילת (ד' מצפה רמון בלבד) אני משתדל לתכנן כך שיוצאים מת"א מוקדם בבוקר ונוהגים באור יום, ויוצאים מאילת אחה"צ ומגיעים לבאר שבע עם אור אחרון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אין כמו כבישים שאתה מכיר היטב. בעיקר אם הם לא ישרים...ואתה עם הרכב המתאים. תענוג. :-)

או, בשעה טובה, תגובה כנה...

בריאות לכולם!

פורסם

השאלה לא היתה אם יותר בטוח לנסוע בלילה בכביש מוכר מאשר בכביש לא מוכר (ברור שזה נכון), אלא אם יותר בטוח לנסוע בכביש מוכר בלילה מאשר ביום - והתשובה היא לא. הראות היא אחד ממכלול הגורמים שנקראים "תנאי הדרך", וכשמדובר על "מהירות המתאימה לתנאי הדרך" זה אומר בין השאר, פחות ראות - פחות מהירות.

תמיד אפשר למצוא הסברים יוצאי דופן לכיוון ההפוך ("יותר בטוח לנהוג מהר בגשם, כי הנהגים האחרים נוסעים לאט יותר ואם תהיה התנגשות החזיתית המהירות היחסית תהיה נמוכה" "יותר בטוח לנהוג ברברס במשאית, כי היא מצפצפת ואנשים נזהרים"). אבל כמכלול - בחושך צריך יותר מקדמי בטחון. זה לא אומר לנהוג כמו סבתא, אבל יותר ריכוז, להפעיל אורות גבוהים ולשלוח את המבט יותר קדימה, בסיבובים האור הגבוה לא עוזר כי הוא עדיין מפספס את רוב תוואי הדרך, ולכן למרבה הצער צריך להאט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הכלל התופס הוא שתמיד בטוח יותר לנהוג כששדה הראיה גדול יותר והראיה עצמה ברורה. לכן עדיף (מבחינת בטיחות - כיף זה כבר משהו אחר) לנהוג ביום על פני הלילה או במזג אויר בהיר ע"פ ערפל או גשם. גם לגבי כביש מוכר או לא ברור שעדיף להכיר את הכביש אך נהיגה ביום בכביש לא מוכר בטוחה יותר מנהיגה בלילה בכביש מוכר. ראיית האורות של מכונית ממול היא רק פקטור אחד מכל המכלול

• תוכן חדש...