Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה הוחלט שזה אצל סוחר ?
כי הם קונים את הרכב מחברת הביטוח

משקיעים בו מינימום אפשרי הנראה לעין

ומנסים למכור במקסימום.

חבל שחברות הביטוח נותנות לגיטימציה לזה.

פורסם

אגב, הפכתם את ה-TS הזו לנבלה הכי סרוחה שקיימת עם עשרה מוקדים שונים של פגיעה בשילדה.

מישהו עומד מאחורי זה עם הוכחות קונקרטיות בזמן שמפיצים את מספר הרישוי

של היפנית המסכנה בכל רחבי ה-cyber space הישראלי הצפוף?

MCS 2008

פורסם

תודה לך על ההפניה, מיצובישישולללטטטטטטתתתתתתתתתת!!!!!!!!!11111111111

זה בסה"כ עיוות קל בקורה תחתונה.

עשר דקות עם העובד שלי, שמר מיישר השלדות ואף מכון לא מגלה את זה.

יש לי עשרות מכוניות כאלו בעסקי הרכב שלי.

כנסו ל: http://www.drugstore-cars.co.uk (אלק UK. חברת קש, נו... ראשי התיבות של "אולפן כוכב-נולד")

10% הנחה למגיעים מהפורום.

Daniel (שלא תצטרכו לתרגם את השם שלי מאנגלית לעברית . ככה הוא נכתב)

MCS 2008

פורסם

אני בטוח שבעוד כמה זמן נראה גם מיאטה NA 1995 בצבע ירוק שיש לה פגיעה בשילדה,שעברה סדנת שיפוצים אצלך מוצעת למכירה כמו חדשה! יא סוחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

באמת סליחה, מר חנות סמים. שכחתי שאתה מחזיק מוסך ליישור שילדות דרך הרשת.

אתה גם יודע בוודאות שמוט הפיתול הוחלף , והקורה התחתית שנתלשה ממקומה חוזקה חזרה למקומה כהלכה...

פורסם
כי הם קונים את הרכב מחברת הביטוח

משקיעים בו מינימום אפשרי הנראה לעין

ומנסים למכור במקסימום.

חבל שחברות הביטוח נותנות לגיטימציה לזה.

לא שאני בעד לגמרי כל העניין, אבל חשוב שתבינו גם צדדים אחרים של העניין.

אוטו מסויים עבר תאונה, הוכרז טוטאל לוס. נניח והאוטו היה שווה 40K שח ועלויות תיקון שקבע השמאי מגיעות ל 20K שח - ולכן הוכרז טוטאל לוס.

עכשיו חשוב לציין שלא כל תאונת טוטאל לוס חייבת לגרור אחריה נזק שלדתי, במיוחד במכוניות ישנות שערכן לא גבוה. ישנן מכוניות שמספיק שניזוק החלק הקדמי (ללא הקורות), כמו למשל הפנסים, פגוש, רדיאטור, מעבה וכד' - הנזק הוא אדיר ומגיע לטוטאל לוס.

במכוניות חדשות יותר שערכן גבוה מאוד צריך נזק רציני בשביל להשבית, נזק שמגיע בקלות לחלקי מתלה, שלדה וכיוצ"ב.

נחזור לעניין הרכב ב 40K שח לצורך הדוגמא -

לוקח הסוחר את הרכב ומשקם אותו.

לסוחר יש קשרים עם המון פירוקיות ומוסכים. המחירים שהוא יכול להשיג חלקים הם מצחיקים ביחס למה שאתם או כל אחד מהמניין (שאין לו את קשרי העבודה שיש לסוחרים או בעלי מקצוע בתחום) יכול להשיג.

במקום להשקיע 20K בשיקום, הוא משקיע אולי 10-15K.

הסוחר מביא חלקי פח מפירוק, קצת צבע, עבודה - ואם צריך גם סט כריות אויר ומחשב כריות אויר (הכל מפירוק).

כשהעסק מתקתק כמו שצריך ואין שום תקלות מיוחדות, הוא מציע את הרכב למכירה.

אם לא היתה פגיעה בשילדה והתיקונים בוצעו בצורה סבירה עבור רכב משומש ששווה, לצורך העניין 40K שח, העסק מתחיל לזרום (במיוחד אם מדובר ברכב סחיר).

ברמה העקרונית, כל רכב שהוא קצת נפוץ (ומעלה), גם אם ישן יחסית, הוא בעל פוטנציאל גבוה לשיקום. למה ?

קודם כל קיימת סבירות שלא תהיה בעיה בכלל למצוא הרבה כמוהו בפירוקיות (כמו למשל המשפחתיות הנפוצות; קורולה, אימפרזה וכד') ומעבר לכך, מכוניות *נפוצות* בעלות סחירות נמוכה קל מאוד למצוא בפירוקיות כי מחירון לוי יצחק דואג לתמחר אותן נמוך, כך שכל פגיעה קטנה "מטיסה" את הרכב למגרשי הפירוקיות - וכך יש חלקים בשפע ובזול לתקן רכב שהוא לא סחיר אבל "נפוץ" יחסית (צרפתיות למינהן שלוי יצחק שוחט את המחירון שלהן, מיצובישי סופר לנסר למשל וכד').

בהרבה מאוד מקרים הסוחרים קונים גם רכבים קלים לשיקום. מה זה אומר ?

רכב שעבר קצת הזנחה ודורש פחחות וצבע וקצת טיפול מכאני.

הוא שוחט את בעל הרכב במחיר, מוריד מהק"מ בלוח השעונים, עושה לרכב פחחות וצבע כללית בכמה אלפים - מתקן קצת מכאניקה, דואג לניקיון יסודי - ומוכר.

עבור אנשים מסויימים שווה לקנות מסוחר. למה ?

כי ק"מ לא מעניין אותם באופן היסטרי, הסוחר "שיפצר" להם את הרכב (קוסמטית וכד') ולא מעניינת אותם הרבה ההיסטוריה של הרכב אלא פשוט לקחת לבדיקה ולראות את מצבו העדכני של הרכב.

המחיר, כמובן, בהתאם - ולכן שווה להם.

סביר להניח שגם אנשים מהסוג הזה שמחפשים זול, בחיים לא יקנו אוטו שנראה קצת מוזנח וישקיעו בו בפחחות וישפצרו אותו בעצמם, עניין של טיפוס - או ליתר דיוק, מנטאליות ישראלית של קמצנים. אז לאנשים כאלה עדיף לפעמים לקנות רכב שעבר "השקעה" מסויימת כי זה עושה עליהם רושם טוב.

בקיצור, סוחר או לא, צריך לבדוק כל מקרה לגופו. לא לשכוח שלסוחר יש פריבילגיות להביא את החלקים בזול ולכן שווה לו להתעסק עם עניין התיקון. כמובן שאסור לשכוח שסוחרים הם לא תמיד אנשים אמינים במיוחד (בלשון המעטה) וצריך להיזהר מהם מאוד. מצד שני, לפעמים נופלות להן מכוניות במצב לא רע בכלל, שעם קצת השקעה קוסמטית או מכאנית הן מכוניות ששווה לשקול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני לא מסכים איתך

אני במקרה הכרתי כמה סוחרים (drugstore ;-) ) ואני יודע בודאות ששיטת ה"שיפוץ" שלהם היא בינונית ומטה

דבר ראשון, הם משיגים חלקים בעלות סופר נמוכה, במקום 20K הוא משיג ב6,7 והתיקון הוא ברמה הכי ירודה שיש.

דבר שני, פחחות וצבע לכל האוטו בד"כ עולה להם בסביבות 1000-2000 ש"ח אלא אם מדובר במקרה חריג של ממש הרבה עבודה.

דבר שלישי, חלק מהמכות שתוקנו נוטות לצאת בחזרה עם הזמן והצביעה נראית נורא חאפרית.

דבר רביעי, שוק החלקים הגנובים באיזור ירושלים הוא גבוהה מאוד ובהחלט יש סיכוי שמשם הביאו את הגיר/מנוע/קלאצ'/טורבו/דלתות וכדומה.

דבר חמישי ואחרון, בוא לא נשכח שבעצם העבודה שלהם היא למכור לא משנה מה, לשקר ולרמות אנשים אם צריך

זה בעצם מה שהם עושים עם כל "מציאה" שתוכל לקנות מהם

אם זה בלהוריד קילומטראז' ואם זה בלהעלים הסטוריית תאונות של הרכב

שאסי?? מה פתאום הרכב במצב בובה! חדש!

אני שנתקלתי בכאלו אנשים לא מוכן להתעסק עם סוחרים בשום פנים ואופן גם אם במקרה יש להם איזו מציאה אמיתית!

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

• תוכן חדש...