Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בעל דהייטסו שרייד שנת 93 - מנוע 1000 סמ"ק - גיר ידני .

יש לי ברכב מערכת סטריאו עם שני מגברים שצורכים המון חשמל .

נאמר לי שעליי להחליף את האלטרנטור לאטרנטור בעל הספק יותר גדול .

מ- 40 אמפר מה שקיים היום ל - 85 אמפר .

שאלתי היא האם זה לא יכול להזיק לסחיבה של האוטו או בכלל .

כח הרי במקור הרכב לא תוכנן לעבוד עם אלטרנטור בגודל שאני רוצה להחליף אליו .

אשמח לשמוע תשובות שיעזרו לי לקבל החלטה בנושא .

תודה ושבוע טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שלום לכלום

אני מפעיל ברכב מגבר שצורך 50A, האלטרנטור והמצבר חלשים בשביל המגבר וכניראה בעתיד האלטרנטור ישרף מעומס יתר, עכשיו מה עדיף לי לעשות לקנות אלטרנטור בהספק גדול יותר או לעשות משהו אם מה שיש לי כרגע? וכמה העלויות של כל הסיפור הזה

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

אין להגדיל את תפוקת האלטרנטור מבלי להתחשב בכול ההשלכות הכרוכות בכך.

1. עומס נוסף על המנוע שכנראה לא תוכנן לאלטרנטור בעל תפוקה של 83A שזה פי 2.

2. מערכת החשמל כלומר החיווט החשמלי לא תוכנן לצריכת זרם גבוהה.

3. משקל נוסף לרכב.

לפי דעתי אין לבצע את השינוי ברכב עם מנוע בעל נפח 1000 סמ"ק.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלי המנוע בסיאט הוא 1.6 לכן מה אתם אומרים להחליף לאלטרנטור חדש חזק יותר או לעשות ליפוף?

פורסם
2: מערכת החשמל כלומר החיווט החשמלי לא תוכנן לצריכת זרם גבוהה.

3. משקל נוסף לרכב.

.

יש אפשרות להגדיל הספק אלטרנטור ברכב בתנאים הבאים.

יש לחבר קו נוסף בין האלטרנרוט והמצבר לפחות 10 - 15 קוודרת מעבר לכך רצוי להגדיל את נפח המצבר אך לא חובה. אל הצרכן (מערכת הגברה) במקרא שלנו לחבר קוים עבים לפי הצריכה .

לגבי שאר הצרכנים ברכב אין שינוי הם לא יצרכו יותר זרם ממיקודם לכן אין דאגה בנוסה , משקל האלטרנטור החדש זניח , לגבי עומס על המנוע: העומס יהיה רק כאשר אתה מפעיל את הצרכנים בעוצמות שעולות על 45 AH . הגדלת נפח המצבר או הוספת מצבר תפצה על הדרישה בסיבובים נמוכים (רמזורים או עצירות) , והאלטרנטור לא יעבוד בעומסים קיצוניים וחייו יעריכו.

לגבי הסיאט תמיד רצוי לקחת אלטרנטור שהוא מחוזק מלתחילה ולא להתעסק עם הקיים.

יום טוב יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
אין להגדיל את תפוקת האלטרנטור מבלי להתחשב בכול ההשלכות הכרוכות בכך.

1. עומס נוסף על המנוע שכנראה לא תוכנן לאלטרנטור בעל תפוקה של 83A שזה פי 2.

2. מערכת החשמל כלומר החיווט החשמלי לא תוכנן לצריכת זרם גבוהה.

3. משקל נוסף לרכב.

לפי דעתי אין לבצע את השינוי ברכב עם מנוע בעל נפח 1000 סמ"ק.

מרק אתה כותב שטויות!!!

מה זה מישקל נוסף על הרכב עוד 2 קילו בננות?

כול מערכת החשמל מתאימה ואיין שום בעיה למעט עובי החוט שהולך מה-+ אלטרנטור למצבר יש להחליפו בעבה יותר.

העומס של האלטרנטור על המנוע הוא בטל בשישים [כסף קטן].

מצבר אם ניתן רצוי להחליפו ביותר גדול אבל גם לא סוף העולם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כדברי בני, לתוספת המשקל אין משמעות כלל, יש לעבות כבל + אדום ומומלץ גם להוסיף הארכה או שניים.

אם אתה מתכוון להכפיל את תפוקת האלטרנטור, אני ממליץ לך להגדיל גם את תפוקת המצבר.

פורסם

בטח שאני ישנה את גודל החיווט, כרגע העובי של החיווט מהמצבר לאלטרנטור הוא סטנדרטי, אני הולך לשנות הכל לעובי של 4G, אני צריך תוספת של 50A לאלטרנטור, לכן מה הפתרון שלי לגביו? קנייה של חדש (איפה אני קונה דבר כזה וכמה זה יעלה לי)? וכמו שהבנתי אפשר לעשות ליפוף לקיים (במה זה גורע ולמה לא מומלץ)?

תודה מראש דני

פורסם

לפני שאתה רץ ומגדיל אותו (ואין בעיה לבצע זאת, וכן, הוא יעמיס את המנוע, -המנוע יעמוד בזה) האם נוצרה לך בעיה כלשהיא בגללה אתה שואל שאלה זו, או בגלל ש"הכניסו לך לראש"?..

האם יש באוטו מזגן?

בגדול, אם אין מצב שהאוטו פתאום לא מניע, אזי נראה שלמרות שהנתונים שאתה מוסר, אין לך בעיה בפועל.

אם יש מצב שהאוטו לא מניע (ולא בגלל ששמעת את המערכת ללא מנוע פועל עד שנגמר המצבר) אז יש לבדוק את המצבר ואת האלטרנטור, אם המצבר לא תקין, להחליף אותו, ואם מתברר שהמצבר תקין אבל פרוק ובגלל זה לא מניע,יש לבדוק כיסוי צרכנים על ידי האלטרנטור בזמן מנוע פועל, מזגן פועל, ומערכת פועלת,בסיבובי מנוע של 1200 סלד לפחות, ולהחליט על התקדמות לפי התוצאות.

כל הבדיקה הנל עורכת כ 3 דקות על הצד המקצועי ביותר, תוך בדיקת מצב אלקטרוליט במצבר, בדיקתו בעומס, בדיקת מערכת הטעינה הכוללת בדיקת זרם, בדיקת מתח וכל זאת בעומס מלא, תוך בדיקת נפילות מתח אפשריות.

ודרך אגב, איך המערכת ?....

בברכת ערב נעים

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חבר'ה ובמיוחד בני ל'

אני כתבתי שיש להתחשב במספר פרמטרים לפני שמתקינים אלטרנטור בעל תפוקה גבוהה יותר ולא כתבתי שלא ניתן בכלל לבצע שינוי זה.

לידיעתכם לא ככה מבצעים את השינוי, כלומר קונים אלטרנטור בעל תפוקה גבוהה יותר ומתקינים וזה מה שבדרך כלל החשמלטורים עושים וזה שווה לתחת.

לרוב היצרנים יש אלטרנטורים המיועדים בדיוק למטרה זו ! כלומר הם בעלי אותו משקל ומידות חיצוניות רק בעלי הספק גבוה יותר.

אלטרנטורים אלה נקראים בשפה מקצועית High-Output Alternators אשר מפיקים מכסימום הספק בסל"ד נמוך וזה מה שצריך להתקין ברכבים שבהם יש מערכות 'כריזה'.

איזה כייף לי :)

פורסם

מאחר והתשובות שקיבלתי חלוקות

כך הייתה גם התשובה אצל חשמלאי רכב שונים שביקרתי אצלם .

כך גם לגבי האלטרנטור חלק אמרו שהלטרנטור הוא 45 אמפר וחלק אמרו ש -60 אמפר .

איך אפשר לדעת כמה אמפר יש לאטרנטור ? , והאם אפשר להגדיל אותו ל - 80 אמפר ?

בתודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...