Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר שלך נסע ללא ביטוח תקף.

מה שהופך אותו לאשם.

משום שאם כך אסור היה לו לעלות על הכביש מלכחתחילה.

מאיפה השטות הזו?

לנסוע ללא ביטוח תקף זו עבירה, אבל זה לא אומר שכל תאונה שתקרה למי שלא נוסע עם ביטוח תקף היא אוטומטית באשמתו של הנהג הלא מבוטח.

הביטוח של הנהג הנפגע בסיפור הזה הוא בכלל לא צד בסיפור, כי הנהג הנפגע איננו אשם. התביעה היא נגד הביטוח של הצד הפוגע וכל עניין הנהיגה שלא בהתאם לחוק היא בין הנהג הנפגע לרשויות החוק ולביטוח שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מאיפה השטות הזו?

לנסוע ללא ביטוח תקף זו עבירה, אבל זה לא אומר שכל תאונה שתקרה למי שלא נוסע עם ביטוח תקף היא אוטומטית באשמתו של הנהג הלא מבוטח.

הביטוח של הנהג הנפגע בסיפור הזה הוא בכלל לא צד בסיפור, כי הנהג הנפגע איננו אשם. התביעה היא נגד הביטוח של הצד הפוגע וכל עניין הנהיגה שלא בהתאם לחוק היא בין הנהג הנפגע לרשויות החוק ולביטוח שלו.

ביטוח במדינת ישראל הוא חובה. במקרה המתואר, הביטוח אינו תקף. מכאן ה-"שטות" שאם אתה לא עומד בהגבלות שקבועות בחוק אינך רשאי לעלות על הכביש.

כאשר יש לו יותר משני נוסעים ברכב, במיוחד יותר מחמש שזו הקיבולת המקסימלית של הרכב, הרשיון לא תקף כי זו הגבלה ברשיון.

אז בוא תגיד לי אתה לנהוג בלי רשיון ובלי ביטוח לא הופך אותו לאשם מבחינת החוק בכל בעיה שתתרחש תוך כדי הנהיגה האחראית הזו?!

פורסם
אז בוא תגיד לי אתה לנהוג בלי רשיון ובלי ביטוח לא הופך אותו לאשם מבחינת החוק בכל בעיה שתתרחש תוך כדי הנהיגה האחראית הזו?!

בדיוק.

מה גם שבמקרה הזה החוק איננו מעורב. זו תאונת נזק בלבד והתביעה היא מול חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי מה שאתה אומר גם אם הבן הקטן בן ה-7 של שכנה שלי היה מאחורי ההגה וברכב היו 12 תאילנדים, ומישהו היה מתנגש בו הוא היה מקבל כסף מהביטוח?!

טיפה הגיון בריא. אם אין לך רשיון תקף וזה המקרה זה לא משנה מה קרה. אתה אשם סוף פסוק.

פורסם

falou אתה לא קצת סותר את עצמך?

ומשה, "סוף מעשה במחשבה תחילה" מכיר?

use it next time :)

מעבר לזה, אם הנהג הפוגע לא שם לב לעניין העבירה אז לא קרה כלום, אחרת - אתם בבעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חבר'ה, תפרידו בין 2 המקרים:

א) התאונה- הקייס פה הוא שלך נגד חברת הביטוח של הנהג השני (במקרה ויש לו צד ג'). אם הוא לא יודה אז תצטרך להגיע לבית משפט, שם הוא יוכל להשתמש בעובדה שהסעת 6 אנשים באוטו כתור "נהיגה בחוסר אחריות" ואז העניין עובר לשיקול דעת של השופט/ת.

ב) חוק- מכיוון שמדובר בתאונת נזק לרכוש בלבד לא התערבה משטרה וגם במשפט לא תהיה נוכחות משטרתית (אם הנהג השני יחליט להעלות את הקטע של ה-6 נוסעים) ולכן אין מה לחשוש משלילה.

בכל מקרה, להפעיל את הביטוח של חבר שלך לא תוכל (במקרה ויש לו ביטוח מקיף) מכיוון שאתה לא נקי בעניין הזה. זה אומר שלא תוכל לתבוע את הביטוח שלך ולקבל את הכסף ואז להשאיר להם את הטרטורים והתביעה של הנהג השני ובנוסף הם לא יוכלו לספק לך סיוע משפטי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מפורט בפוליסה שהיא תקפה אך ורק עם רשיון תקף.

אם אתה עובר על אחת ההגבלות ברשיון הנהיגה שלך- משמע הוא לא תקף.

מתוך כלל המעבר= הפוליסה לא תקפה.

לתשומת ליבך, אני במקומך הייתי מחליף חברת ביטוח.

בברכה, שי.

יש לי רישיון טרקטור, כך שבעקרון "מותר" לי ליסוע מעל 2 אנשים (כמובן שזה נתון בוויכוח, לפי האתר מותר, לפי משרד הרישוי אסור, האתר לא מעודכן וכו'...).

זה עדיין אומר שהפוליסה שלי תבוטל במקרה תאונה? או שגם לגבי זה אפשר להתווכח??

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...