Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

במזל טוב מכרתי את הפיאסטה 97 שלי , וקניתי גטס 2004 ידנית, במצב מצוין, מאישה חביבה (אחרי שעברתי תלאות ובזבזתי כסף על בדיקה שהתגלתה כרכב עם תאונת שלדה). הבדיקה העלתה את הממצאים הבאים:

1. צמיג ימני קדמי ואחורי שחוקים לגמרי(הבוחן העיר שלדעתו צריך לכוון פרונט - ופשוט העבירו צמיג שחוק אחד מקדימה לאחור).

2. קלאץ מפריד גבוה (ע"פ הבוחן - בלאי סביר לקילומטרז' - 42,000 ).

כל השאר - תקין. אין תאונות, המנוע פיקס, כמו שצריך. הרכב בהחלט נראה מלוקק, ויש קבלות על טיפולים בזמן.

אחרי שנסעתי קצת באיילון, שמתי לב שההגה רועד החל מ110 קמ"ש צפונה. קפצתי לאוטו דיפו, ומכיוון שהיה מבצע על צמיגים בגודל המתאים (175x65xR14), קניתי זוג של טייפון, שמתי אותם מקדימה, ואת השניים השמאליים (שהיו במצב טוב) מאחורה. הבחור שם , שהיה אחלה דרך אגב, ככשמע את סיפור הרעידות, החליט לאזן את כל ה4 .

לטענתו, אחרי שהוא התבונן על הצמיגים - השחיקה שלהם היא לא של כיוון פרונט לא תקין, אלא של חוסר לחץ אוויר - ולראיה, בצמיג הימני האחורי היו 14PSI! (בשאר 28).

לדעתכם, אם הרעידות לא יפסקו, ללכת לעשות כיוון פרונט? זה כלול באחריות? אם כן, איך מנצלים אותה? (ע"פ הקבלות של התיקונים, הרכב באחריות עד סוף דצמבר 2006, אני צריך להביא איתי איזה אישור מיוחד, או פשוט לבוא, וזה יהיה במחשב?) . אם לא, יש המלצה למכון פרונט טוב?

בנוסף, יש המלצה למוסך מורשה של יונדאי באיזור המרכז, עדיף ר"ג? הטיפול הבא (ע"פ הריחנית שהם תלו ברכב, עם התאריך והקילומטרז של הטיפול הבא) הוא בספטמבר, ומכיוון שהאחריות עד דצמבר, עדיף לעשות במורשה.

המון תודה :)

אבי

פורסם

ושאלה קטנה נוספת - כדאי להוסיף איזה תוסף חזק (44K?) כדי לנקות קצת את המערכת, או עדיף שלא? הרכב אמנם טופל כראוי, אבל לא נראה לי שמישהו פתח את מכסה המנוע חוץ מאשר המוסך בזמן הטיפולים הנקובים...

פורסם

כיוון פרונט עולה בערך 150 עד 200 ש"J.\צמיג עולה 150 ש"ח לפחות.

השתתפות עצמית היא בערך 1500 ש"ח.

תעשה את החשבון לבד.

פורסם

צמיגים החלפתי (את השחוקים).

מה קשור השתתפות עצמית לאחריות?

כיוון פרונט עולה בערך 150 עד 200 ש"J.\צמיג עולה 150 ש"ח לפחות.

השתתפות עצמית היא בערך 1500 ש"ח.

תעשה את החשבון לבד.

פורסם

קודם לשאלה האחרונה - אם אין בעיות אין צורך בתוספים, בטח ובטח ברכב כזה חדש.

לגבי כיוון פרונט אינני יודע אם זה כלול אבל מומלץ ללכת למוסך להגיד שיש בעיה של רעידות ולשאול מה ניתן לעשות.

אם הרכב באחריות אין מה להפסיד.

כמו כן כדאי לעשות זאת זריז כי חבל לשחוק גם את הצמיגים החדשים אם הבעיה באמת כיוון פרונט...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

בנוגע לאחריות, אתה יודע אם אני צריך להביא איתי משהו / מוסך מומלץ של יונדאי במרכז?

אני אנסה לראות אם יש רעידות אחרי שהחלפתי את הצמיגים, ודעגתי שההפרש בלחץ אויר יהיה פחות מ50% ;-).

בכל מקרה, אני אוכל רק בסוף השבוע לבדוק - אני מאמין שכמה עשרות ק"מ לא יהרגו את הצמיגים החדשים...

קודם לשאלה האחרונה - אם אין בעיות אין צורך בתוספים, בטח ובטח ברכב כזה חדש.

לגבי כיוון פרונט אינני יודע אם זה כלול אבל מומלץ ללכת למוסך להגיד שיש בעיה של רעידות ולשאול מה ניתן לעשות.

אם הרכב באחריות אין מה להפסיד.

כמו כן כדאי לעשות זאת זריז כי חבל לשחוק גם את הצמיגים החדשים אם הבעיה באמת כיוון פרונט...

צביקה

פורסם
צמיגים החלפתי (את השחוקים).

מה קשור השתתפות עצמית לאחריות?

כיוון פרונט לקוי (שפור) הוא עניין בטיחותי. השתתפות עצמית משולמת במקרה של תאונה.

אל תחסוך. עד סוף השבוע לא יקרה כלום.

פורסם

לא התכוונתי לחסוך 150 ש"ח אחרי שהוצאתי 55,000 ש"ח - רק לברר אם זה משהו שכלול באחריות, או שבסוף תפוג לי האחריות בגלל שהלכתי למכון פרטי...

כיוון פרונט לקוי (שפור) הוא עניין בטיחותי. השתתפות עצמית משולמת במקרה של תאונה.

אל תחסוך. עד סוף השבוע לא יקרה כלום.

פורסם
הי,

במזל טוב מכרתי את הפיאסטה 97 שלי , וקניתי גטס 2004 ידנית, במצב מצוין, מאישה חביבה (אחרי שעברתי תלאות ובזבזתי כסף על בדיקה שהתגלתה כרכב עם תאונת שלדה). הבדיקה העלתה את הממצאים הבאים:

1. צמיג ימני קדמי ואחורי שחוקים לגמרי(הבוחן העיר שלדעתו צריך לכוון פרונט - ופשוט העבירו צמיג שחוק אחד מקדימה לאחור).

2. קלאץ מפריד גבוה (ע"פ הבוחן - בלאי סביר לקילומטרז' - 42,000 ).

כל השאר - תקין. אין תאונות, המנוע פיקס, כמו שצריך. הרכב בהחלט נראה מלוקק, ויש קבלות על טיפולים בזמן.

אחרי שנסעתי קצת באיילון, שמתי לב שההגה רועד החל מ110 קמ"ש צפונה. קפצתי לאוטו דיפו, ומכיוון שהיה מבצע על צמיגים בגודל המתאים (175x65xR14), קניתי זוג של טייפון, שמתי אותם מקדימה, ואת השניים השמאליים (שהיו במצב טוב) מאחורה. הבחור שם , שהיה אחלה דרך אגב, ככשמע את סיפור הרעידות, החליט לאזן את כל ה4 .

לטענתו, אחרי שהוא התבונן על הצמיגים - השחיקה שלהם היא לא של כיוון פרונט לא תקין, אלא של חוסר לחץ אוויר - ולראיה, בצמיג הימני האחורי היו 14PSI! (בשאר 28).

לדעתכם, אם הרעידות לא יפסקו, ללכת לעשות כיוון פרונט? זה כלול באחריות? אם כן, איך מנצלים אותה? (ע"פ הקבלות של התיקונים, הרכב באחריות עד סוף דצמבר 2006, אני צריך להביא איתי איזה אישור מיוחד, או פשוט לבוא, וזה יהיה במחשב?) . אם לא, יש המלצה למכון פרונט טוב?

בנוסף, יש המלצה למוסך מורשה של יונדאי באיזור המרכז, עדיף ר"ג? הטיפול הבא (ע"פ הריחנית שהם תלו ברכב, עם התאריך והקילומטרז של הטיפול הבא) הוא בספטמבר, ומכיוון שהאחריות עד דצמבר, עדיף לעשות במורשה.

המון תודה :)

אבי

היי אבי,

הרכב החדש שקנינו במשפחה אחרי 1500 ק"מ היה צריך להחזיק את ההגה שהוא מסובב טיפה ימינה בשביל שהרכב יסע ישר,

נסעתי למוסך המורשה , העלו את הרכב על ליפט, בדקו שהרכב לא קיבל מכה , ועשו כיוון פורנט וישור הגה על חשבון האחריות...

תנסה להוציא את זה גם מהאחריות בטענה שאף אחד לא נוסע על הרכב והרכב לא קיבל שום מכה

וזה לא הגיוני שסתם ככה ההגה מחליט לרעוד ....

בהצלחה

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
הי, ומכיוון שהיה מבצע על צמיגים בגודל המתאים (175x65xR14), קניתי זוג של טייפון, שמתי אותם מקדימה, ואת השניים השמאליים (שהיו במצב טוב) מאחורה. הבחור שם , שהיה אחלה דרך אגב, ככשמע את סיפור הרעידות, החליט לאזן את כל ה4 .

ממתי מעבירים צמיגים מצד לצד?

זה משנה את כיוון הסיבוב של הצמיג, וזה לא נשמע כמו רעיון בטיחותי במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אם הצמיג אינו כיווני, מאד מומלץ שלא להעביר צמיג מצד לצד.

מדוע?

הצמיג בנוי, בין היתר, מחגורות פלדה, ומשכבות של חומרים שונים (לא משנה כרגע מהם), המולבשות אחת על השניה.

במהלך הנסיעה, הצמיג מסתובב בכיוון קבוע, ופועלים עליו תנאי סביבה שונים וקיצוניים, כגון:

-טמפרטורות משתנות

-מהמורות שונות וויברציות רבות, המשתנות בכוחן, בכיוונן ובתדר שלהן.

-מהירויות משתנות

ועוד.

כתוצאה מכך, כל חומרי הצמיג "מתיישבים" היטב ומשתלבים אחד בשני, ברמה מקרוסקופית, שאינה נראית לעין.

הדבר, כמובן, בא לידי ביטוי עם זמן השימוש והק"מ שהצמיג גומא.

שינוי, או ליתר דיוק, היפוך בכיוון הסיבוב של צמיג משומש, עלול להביא לידי הפרדה מיקרוסקופית שתוארה לעיל, מה שעלול להוביל להחלשות הצמיג, איבוד תכונותיו, ובמקרה הגרוע, לא עלינו, אף להפרדות השכבות והחומרים (בעיקר רצועות הפלדה), עד לפיצוץ או התפוררות הצמיג.

זו הסיבה שמאד לא נכון לבצע הצלבת גלגלים ברכב, לאחר ק"מ מסויים.

הפעולה הנכונה היא החלפה של הגלגל הימני קדמי בימני אחורי, ואותו הפעולה בגלגלים השמאליים.

הדבר שומר על כיוון הסיבוב של כל הצמיגים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

הי,

עדכון קטן - אחרי החלפת הצמיגים, נסעתי היום קצת בכביש מהיר (הגעתי ל120, ואפילו 130 לשניות בודדות), כדי לראות אם הרעידות ממשיכות, ולא הצלחתי לשים לב לשום דבר מיוחד.

מה דעתכם? לעשות כיוון פרונט, או שכנראה שזו לא היתה הבעיה?

תודה :)

אבי

• תוכן חדש...