Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדצמבר לפני שנה קניתי סונומה מודל 95 אחרי שעברה אוברול מנוע (הבעלים הקודם שרף את המנוע).

כל חודשי החורף האוטו נסע מצויין, באביב כשהתחילה התחממות של מזג אויר בשעות החמות של היום האוטו פשוט נכבה לי בנסיעה לאחר כחצי שעה בערך, אני עוצר בצד מניע אותו שוב(הוא מניע בקלות) נוסע איתו 300 מ' והוא שוב נכבה ככה אני יכול להתקדם איתו בלי סוף. לעומת זאת בלילה או בבוקר שהטמפ' נמוכה אני יכול ליסוע איתו שעות בלי שיכבה.

החליפו לי במוסך את החיישן גל ארכובה(נמצא ליד הקרטר של השמן), ושוב חזרה התקלה, החליפו לי מודול, (לא אורגינאלי, אמרו לי שהם מתפקדים אותו דבר) נסעתי איתו שבועיים ושוב חזרה התקלה, החלפתי תוך כדי גם את כל חוטי ההצתה.החלפתי מוסך והלכתי לחשמלאי מוסמך של umi הוא טען שהחיישן שהחליפו לי לא טוב והחליף לי אותו עוד פעם עם צמת חוטים חדשה. חצי שעה אחרי שעזבתי את המוסך האוטו נכבה לי שוב, התקשרתי אליו, והוא אמר לי שצריך להחליף כנראה שוב את המודול, ויכול להיות שגם את הכוייל.

השאלה שלי מהמומחים פה לפני שאני מחליף שוב מודול ואת הכוייל (כי נראה לי שגם החשמלאי המורשה של umi לא בדיוק בטוח במה שהוא עושה) האם זה הגיוני ? האם התקלה היא רק סביב החיישן, מודול והכוייל ? (דרך אגב בזמן שהרכב נכבה המודול רותח, האם הוא אמור להגיע לטמפ' כזאת ? אולי הפלטת קרור שהוא יושב עליה לא מקררת אותו מספיק ? כי עכשו ברגע שהאוטו נכבה לי אני מחליף את המודול במודול השני (עושה תורנות בין המודולים) ואז מניע ושוב נוסע איתו 25 דק' ואז שוב נכבה לי הרכב וגם המודול שהחלפתי רותח

אני על סף יאוש נראה לי שגם החשמלאי של umi לא בכיוון , אם מישהו מכיר את התופעה או יודע מה לעשות אני אודה לו מאוד.

תודה מראש, בעז.

פורסם

נכון, כשהחליפו לי את המודול הם שמו את החומר, מאז הורכבו ופורקו שני המודולים שלי לסירוגין כבר הרבה פעמים, קשה לי להאמין שלחומר הזה יש אחריות כל כך גדולה לקרור המודול... אכן הבעיה נראית לי שהמודול מתחמם האוטו נכבה, השאלה היא מה גורם לו להתחמם כל כך (החשמלאי טען שהחיישן הלא תקין גרם לו להתחמם, ועובדה שגם כשהוא החליף אותו לחדש אורגינלי של החברה לגמרי התקלה חזרה)

יכול להיות שהפלטת קרור שהוא יושב עליה לא מתפקדת ומקררת כמו שצריך וצריך להחליף אותה ?

פורסם
קשה לי להאמין שלחומר הזה יש אחריות כל כך גדולה לקרור המודול...

תתפלא, אך זה משמעותי!, בכל אופן, חייבת להיות "משחת קירור" ייעודית.

אכן הבעיה נראית לי שהמודול מתחמם האוטו נכבה, ............

יתכן והמודול הזה בעל הגנה מסויימת, ובמצב מסויים קיצוני שכזה פשוט מתנתק, לחילופין החום הזה מביאו למצב שאינו מתפקד, לחילופי חילופין, יתכן ופשוט שהמודול החליפי שאתם מתקינים הוא ליגה "ז" מאיכות ירודה. (ראה סדרת בדיקות מתחייבת שציינתי ותיארתי בהמשך)

יכול להיות שהפלטת קרור שהוא יושב עליה לא מתפקדת ומקררת כמו שצריך וצריך להחליף אותה ?

לא סביר

יש לבדוק צורת פולס וגובה מתח על חוט מס' 1 ("מינוס" כוייל) בכוייל עם אוסילוסקופ (למי שיודע לבצע את הבדיקה הזו כמובן) את מתח הפולס "המגיע" (הפולס שמגיע מאת המודול לכוייל, תלוי מאוד בהספקים הנדרשים ממנו)

יש לבדוק את המתחים בחוטי ההצתה (שמתחברים לפלגים) עם אוסילוסקופ מעבדתי לבדיקת מתחים.

יותר מסביר , תקלה בכוייל (סליל מקוצר בחלקו) ו/או חוטי הצתה, ו/או מצתים , שגורמים לתופעה זו, כמו כן חובה לבדוק קומפרסיה שאיננה גבוהה מהסביר, ואם כן שלא בהרבה.

אם כל אלה תקינים (ולא אתפלא שמשהו לא תקין, ושיחליטו שלכאורה (כן) תקין,

נתקלתי בכך רבות) יש להמשיך בבדיקות.

מומלץ להתקין מודול מקורי, אך רק לאחר איתור הבעיה.

קיבלת כאן בדיקות "זהב" לביצוע, הן אמורות להצביע באופן חד משמעי על התקלה ללא נסיונות ותהייה.

קח בחשבון שמעטים יודעים לבצע בדיקה מקיפה כזו באופן מקצועי ומושלם.

(או שפשוט תחבר אל מול המודול יציאת מזגן......:wink: סתם........)

תעדכן ונתקדם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הלכתי על פיתרון שונה...

מכיוון שהגענו למסקנה שהאוטו נכבה כאשר המודול מתחמם ומפסיק לעבוד, מה שעשינו החלפנו לו את הפלטת קרור המקורית וחיברנו אותו על צלעות קרור של מחשב פנטיום 4 ואת הצלעות והמודול חיברנו למיכל גז של המזגן, עשינו נסיעת מבחן בה העלינו את חום המנוע ל110 מעלות +- למשך כ20 דקות(בדר"כ כלל המנוע היה נכבה כבר ב70-80 מעלות) טמפ' קיצונית שאף פעם לא הגעתי אליה והרכב תיפקד כרגיל. אני מקווה שזה פתר את הבעיה, שוב אשמח לתגובות.

תודה לרפי, ולדני על התשובה המקיפה שחידדה וחיזקה לי את כיוון המחשבה.

• תוכן חדש...