Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

קרה לי לפני חודש שהשארתי בכוונה אורות דלוקים ברכב (פיקניק), דבר שהצריך מפתח בסוויץ - רכב לא מונע.

האם ישנה סכנה למודולים אחרים ברכב ? - כהל ? מצבר (מלבד הצריכה של האורות) ?

ד"א, אצלי בפונטו, האורות נדלקים רק במצב עבודה של הרכב (לא ב ACC).

אשמח על תשובה, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אין שום סכנה, למעט פריקת המצבר.

רק ברכבים ישנים, בעלי פלטינה וכבל, יש אפשרות לשרוף את סליל ההצתה, אם משאירים מתג הצתה דולק לזמן ממושך.

פורסם

בספר רכב של הטויוטה 97' שלי רשום שעלול להיגרם נזק למערכת ההצתה אם משאירים מפתח ב ON למעלה מ 30 שניות. לגבי ACC לא מצויין דבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

2 אנשים שענו, 2 דעות שונות.

האם מישהו יכול לבוא ולהכריע ? איפה רפי לין שצריך אותו ? - מדובר בפונטו HSD.

פורסם

מעולם לא בדקתי זאת ולכן אין לי תשובה ברורה.

צרכן הזרם היחידי שעלול לפעול ולהנזק הנו האלטרנטור אלא אם יש בוסת מתח האלטרנטור ניתוק זרם כשמתג ההצתה ב ON אך המנוע אינו פועל וזאת, כאמור, איני יודע.

ניתן לבדוק זאת אצל חשמלאי רכב ע"י חבור מד זרם אל חוט נורת האלטרנטור וכשמתג ההצתה במצב ON לראות אם יש צריכת זרם (אני כמעט בטוח שכן ואז לא טוב להשאר עם מתג הצתה ב ON ללא הפעלת מנוע).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא יודע כמה זה "חכם", אבל השארתי פעם פונטו (דור 1) דולק, לא מונע, עם מאוורר פועל למשך קצת יותר מידי זמן.

בקצת אני מתכוון כל הלילה (אופס נרדמתי והוא נשאר לעבוד), וכמובן שבבוקר המצבר היה מת.

חוץ מהצורך להתניע עם מצבר של מישהו אחר, לא ידוע לי שנגרם נזק לשאר המכלולים, למרות שקצת קשה להסיק מזה משהו חכם וחינוכי (חוץ מזה שלא משאירים רכב עובד כשהולכים לנמנם...)

ולא לדאוג - הרכב חנה, בלם יד מורם, וכד' (לא נרדמתי על ההגה :-))

ניר

פורסם

הסכנה שאני חושב עליה, שלא צריך להיות גיבור, יכנס מישהו לרכב ויגנוב אותו כי יש לו את המפתח.

זה נדיר עד כמעט בלתי מתקבל על הדעת, אבל אתה מוכן להתחייב שדבר כזה לא יכול לקרות?

ואז, כסף מהביטוח לא תקבל. ודאי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מדובר על פיקניק שעשיתי עם החברה שלי במקום נטוש.

את הרכב לא ניתן להניע בקלות גם אם יש מפתח בסוויץ, צריך להקיש את הקוד של הרכב.

אין כמו תמונה להמחיש את המאורע...

רפי, מישהו, יש שיטה שאני יכול לבדוק בוודאות שאין לי צרכן זרם ?

אולי אני אחבר מד זרם בטור למצבר, ואשאיר מנוע עם סוויץ במצב ON.

מה צריכה להיות צריכת הזרם במצב הזה ? - יש צרכנים שאוכלים זרם קבוע ? - דוגמת ה HU.

DSCF3323.JPG

• תוכן חדש...