Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי מגבר של phase opus150.4 שמוציא 170rms לערוץ X 4, בעבר הלא רחוק היו לי מקדימה morel hybrid6, המגבר הרג אותם חודש אחרי ההתקנה (לא הופתעתי)

עכשיו אני בחיפוש אחרי סט חדש להחליף את המוראל.

יש לי גולף דור 4, עד כמה שאני יודע ניתן להרכיב שם גם רמקולים יותר גדולים מ6.5 אינץ' (?)

התקציב די נדיב, אין לי בעיה להוציא 5000ש"ח, כמובן תמורת תמורה הולמת!!!

האפשרויות שחשבתי עליהן:

1. mb quart qsd216

2. eton discovery d160sq

3. focal k2 power

4. rainbow cs265p vanadium

5. kicker 65.2ss

אני מניח שיש עוד לא מעט אפשרויות בסד"ג הזה אך לפני שאני רץ להוציא כל כך הרבה כסף הייתי מאד שמח שלשמוע חו"ד של אנשים שנתקלו או שמעו את הסטים הנ"ל.

תודה מראש על העזרה!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאתה מחפש סט בכזאת רמה, אנשים מניחים שיש לך איטום, אז עם יש לך, איזה איטום ואם לא אז כדאי שתתכנן את התקציב לפי 2000 שקל איטומים והתקנה ראויה. ויכול להיות שיהיה צורך בבניה.לקנות סטים ברמה כזאת ללא התקנה ואיטום ברמה גבוהה זה לעשות עוול לסט.

אריק.

בשיפוצים

פורסם
אהלן,

יש לי מגבר של phase opus150.4 שמוציא 170rms לערוץ X 4, בעבר הלא רחוק היו לי מקדימה morel hybrid6, המגבר הרג אותם חודש אחרי ההתקנה (לא הופתעתי)

תודה מראש על העזרה!

עם כיוונים לא נכונים , קומפוננט ב10000 ש"ח גם ילך לך אחרי חודש...

מצחיק אתה, זה לא מדליק לך נורה אדומה ? שהולך לך קומפוננט תוך חודש??

בהצלחה.

פורסם

מי התקין לך את המערכת?

אין שום סיבה מתקבלת על הדעת שתצדיק נזק לסט כמו היבריד על ידי הגברה של 170 לערוץ.

אם ההתקנה תבוצע באותה רמה של "מקצועיות" כל אחד מהסטים שציינת לא ישרוד יותר מכמה ימים.

בכל מקרה, המלצה שמלווה בהשוואה בין הסטים שהצגת קשה לי להאמין שתמצא פה בפורום כי מעטים (אם בכלל קיימים) האנשים ששמעו את כל או את רוב המוצרים שהצגת.

אני יכול להגיד לך שגם הK2 וגם הסט של האיטון שהצגת טובים אך אופי הצליל שלהם שונה - אני הייתי מעדיף את הK2 אבל אני בטוח שדעתי לא תהיה כדעת הרוב מאחר ואני חובב מושבע של טוויטרים דומיננטיים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מדובר על קומפוננט שלא באותה רמה כמו המגבר ולכן לא הופתעתי שהם התחילו להוציא רעשים.

ההתקנה ברמה גבוהה מאד כולל איטומים וכל מה שנדרש.

במידה ואין כל פסול בהתקנה ואיטום, מה ההמלצות ?

תודה.

פורסם

מזה לא באותה רמה?? בשביל מה אתה הולך למתקין? בשביל שאחרי זמן קצר ישרף הסט? בשביל דבר כזה אתה יכול להתקין בבית בחינם...

ובטח שזה לא "התקנה ברמה גבוהה"

אריק.

בשיפוצים

פורסם
עם כיוונים לא נכונים , קומפוננט ב10000 ש"ח גם ילך לך אחרי חודש...

מצחיק אתה, זה לא מדליק לך נורה אדומה ? שהולך לך קומפוננט תוך חודש??

בהצלחה.

12345.

אגב, פרט מאוד משעשע שאני לא יכול להתעלם ממנו:

סט קומפוננט במחירים האלה בהכרח מכוון ל-SQ.

בני אדם, כדי לעכל ולהעריך פרטים שSQ נותן, לא יכולים להאזין למוסיקה מעל לעצמה מסויימת.

כמובן שהעוצמה משתנה בין אדם לאדם - אבל הטווח הוא פחות או יותר אותו טווח, כשמעליו, האוזן האנושית [בפרמטרים מדידים, כמובן] נכנסת למצב של "מגננה" או "דחיסה" מסויימת ופשוט מאבדת פרטים. כמובן שבעוצמה שכזו כבר לא משנה לאוזן אם היא אתה שומע מוסיקה בסט איכותי מאוד או סתם פיוניר 140W נצילים להפליא...

בסופו של דבר מה אני שאני מנסה לומר זה שאולי אתה לא משקיע בכיוון הנכון אם בכיוון של הסאונד אצלך באוטו [כי באמת, לשרוף סט קומפ' איכותי מראה על תקלה או כיוון ממש לא נכון של המערכת] או שאולי אתה צריך לפנות לכיוון של PA \ SPL ולא של SQ

ואז למעשה אתה תגדיר רשימת דרישות אחרת לגמרי ממה שיש לך כרגע מהמערכת

וכנראה שגם תהנה ממנה יותר כי ברור שבעוצמות של האזנה לSQ אתה לא תגיע למצב של שריפת סט כל כך מהר

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ההיבריד הוא סט איכותי ביותר ואם תחפש בפורומים בחו"ל אתה תמצא אנשים שמגבירים סטים של מורל אם מאות וואטים לסט.

עליך לחזור למי שביצע את ההתקנה הרשלנית לדרוש פיצוי (במידה ולא עשית שטויות עם הכיוונים בעצמך) או החלפה של הסט שנהרס.

הסטים שהצגת אינם מהוים קפיצת מדרגה מעל ל- היבריד של מורל מבחינת יכולת עמידה בהספקים. במידה ולא תבוצע התקנה באופן מקצועי אתה יכול לצפות לעתיד זהה לכל סט אחר שתתקין.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

טוב, תודה רבה לכל המגיבים והממליצים!

אם ה SQ הוא לא הפתרון במקרה שלי, מה הן האפשרויות שלי בתחים ה SPL?

ומה מומלץ לעשות כדי לא לשרוף עוד זוג רמקולים.

אגב, ה "מק אודיו" אולימפיק גולד 6x9 מאחורה לא נפגעו באותה עוצמה בדיוק מהמגבר (לא שזה משנה כרגע)

פורסם

כיוון הגיין שונה לערוצים הקידמיים ולאחוריים לכן ככל הנראה הכיוון היה שונה בין הסט הקדמי לאחורי.

אין כל קונפליקט בין SQ להגברה חזקה (בדרך כלל הם באים ביחד). אם שומע בעוצמות כאלו שמביאות להרס של סט קומפוננט אז כדאי לפני שאתה פונה למתקין שתפנה לבדיקת שמיעה. יתכן וכבר קיים נזק מצטבר וחבל שמשיך ותפגום בשמיעה שלך.

ברכב אפשר לגרום לזק שמיעתי בלתי הפיך בחשיפה ממושכת לסטים בהגברה זעומה כמו 10WRMS - אתה יכול לצפות למעל 100DB ברכב כאשר יש לך 10WRMS לערוץ.

פורסם

אין כל בעיה עם השמיעה שלי והרגלי שמיעה ברכב.

רוב הסטים שיש היום בשוק הם בין 80-110wrms, וכאשר המגבר חזק במיוחד (170נקי ב 4 אום-זה חזק) ייתכן שיגרם נזק לרמקולים גם לא בעוצמה מטורפת, ואני לא שומע בפול ווליום, חזק אך לא מטורף!

וכאן זה מחזיק אותי לשאלה המקורית, מה הסט הממולץ למגבר שלי, לאו דווקא מהרשימה שהבאתי בהתחלה?

שוב, תודה לכולם על התגובות.

פורסם

מה שאתה לא מבין זה שגם עם המגבר הוא 400 RMS בהתקנה וכיוון כמו שצריך לא צריך להשרף סט, אבל אתה נראה לי בן אדם שנהנה להחליף סט בעלות של שכר ממוצע במשק כל חודש...

אריק.

בשיפוצים

פורסם

לא בדיוק שכר ממוצע במשק. השכר הממוצע במשק לעובד ישראלי עמד ברבעון הראשון של 2006 על 7,695 שקל.

לידידנו יש לאן לשאוף אם הוא רוצה להמשיך ולשרוף סטים יקרים.

• תוכן חדש...