Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תחבר לסט מגבר המפיק יותר מאשר MAX שלו הוא ישרף בקלות מכיוון שלא יצליח לקרר את הסליל של אצמו, זה גם לגבי אם תעלה יותר מדי מעל הRMS שלו הכלל מסתובב סביב קירור עצמי של הסליל

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים, אתם מסיטים את הדיון מהשאלה שהעלה פותח השרשור -

הוא בעצמו אומר שכנראה לא SQ הוא מחפש

כי עובדה שזה לא מה שחשוב לו, וכנראה הוא צריך המלצות שהן יותר לכיוון של SPL - הוא רוצה עוצמה ולא איכות.

אגב, הסיבה לשימוש במגברים חזקים בהתקנות של מערכות SQ היא לוודא שלא יהיה מצב שההגברה תגיע למצב בו היא "מאבדת שליטה" ברמקול.

יש המון מצבים בהם ישדכו לרמקולים מאוד נצילים ולאוו דווקא מאוד עמידים [כלומר, שיכולים לקבל XXX וואט] מגברים חזקים מאוד - לא כי מתחשק למתקין לשרוף את הסלילים אלא כדי להשיג שליטה טובה יותר ברמקול.

ו

רון.

-אצלי בבית המגבר "חזק" פי כמה מהרמקולים, ולא כי אני מעונין לצלות את הסלילים שלהם אלא פשוט כי כך משיגים את התוצאה הטובה ביותר של "שליטה" של המגבר ברמקול.-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הנסיך, זהו אכן העניין!

אני לא חושב שמטרת הדיון היא השכר הממוצע או כמה אני מוכן "לשרוף" כל חודש.

בסה"כ ביקשתי המלצה טכנית לסט רמקולים כאשר התקציב אינו מהווה בעיה מבחינתי.

האם יש מישהו שמוכן\יכול לעזור לי עם העניין של בחירת הסט המתאים לדרישותיי-עוצמה ואיכות?

שאר המערכת גם כן בנויה ממרכיבים איכותיים מאד, לכן אין שום סיבה לדעתי שהקומפוננט לא יהיו באותה רמה!

פורסם
אהלן,

יש לי מגבר של phase opus150.4 שמוציא 170rms לערוץ X 4, בעבר הלא רחוק היו לי מקדימה morel hybrid6, המגבר הרג אותם חודש אחרי ההתקנה (לא הופתעתי)

עכשיו אני בחיפוש אחרי סט חדש להחליף את המוראל.

יש לי גולף דור 4, עד כמה שאני יודע ניתן להרכיב שם גם רמקולים יותר גדולים מ6.5 אינץ' (?)

התקציב די נדיב, אין לי בעיה להוציא 5000ש"ח, כמובן תמורת תמורה הולמת!!!

האפשרויות שחשבתי עליהן:

1. mb quart qsd216

2. eton discovery d160sq

3. focal k2 power

4. rainbow cs265p vanadium

5. kicker 65.2ss

אני מניח שיש עוד לא מעט אפשרויות בסד"ג הזה אך לפני שאני רץ להוציא כל כך הרבה כסף הייתי מאד שמח שלשמוע חו"ד של אנשים שנתקלו או שמעו את הסטים הנ"ל.

תודה מראש על העזרה!

תן לנו פירוט של הציוד שיש לך ברכב.

ומה אתה אוהב גם לשמוע. ומבחינת סגנון סאונד

ואני הייתי משקיע חלק מהתקציב באיטום (עם אין)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

פוקל 165K2P לא חייב להישרף בעוצמה כזאת.

פעם חיברתי את ה6K של פוקל שהם 80 RMS למגבר בגישור של (מוצהר) 210 RMS לא קרא כלום עבדו כמה חודשים פשוט החלפתי אותם והם עובדים אצל מישהו אחר. רמקול בן 4 או 5 שנים ערך.

אבל כמו שאמרו פה תזהר אם הכיוון!

פורסם

תרד' רווי בשטויות והבלים.

לשים סט כמו הייבריד על הגברה של 170 וואט RMS (בחלומות שלנו, מדובר על תקינת DIN גרמנית, אומנם האופוס הוא מגבר חזק אבל לא העוצמה המוצהרת עליו יותר בכיוון של 125-140 וואט RMS).

לא יקרה לסט שום דבר, הכל דורש כיוון נכון וכנראה שזה מה שחסר למערכת של פותח התרד'.

כבר ראיתי הייבריד אוביישן מחובר על מגבר 4 ערוצים של ארק-אודיו ב2 גישורים של 200 וואט RMS והסט עובד פנטסטית.

אגב,

אני במקרה השבוע שמעתי את הסט של ETON מסדרת הPRO, על האופוס וכפי שכבר אמרתי עם כיוון נכון לא יקרה לסט כלום.

וכך הסט עובד ברכב כבר מס' חודשים...ולא מראה שום סימן של עיוות או גסיסה מכל סוג.

ועוד דבר חשוב, לנסיך,

עוצמת המגבר אינה קשורה בשום קשר ישיר לשליטת המגבר באלמנט, גורמים כמו דאמפינג פאקטור,אחוזי עיוות,SNR,ותחום דינאמי כן.

היתרון היחידי שמגבר חזק בכ20-25% יותר מההספק המוצהר של האלמנט הוא רק על מנת לספק לו את העוצמה שדרושה לעבודה גם בפיקים.

במבחן התוצאה גם מגבר של 200 וואט RMS אבל עם נתונים מזוויעים ייתן תוצאה זוועתית גם על סט של 70 וואט RMS.

מגבר חזק לא אומר בהכרך שהוא איכותי.

ובנוגע לSQ ועוצמה...

אין כלל קשר..אפשר לבנות מערכת SQ מתוכננת בקפידה בעלת רכיבים סופר איכותיים ,סטייגינ' ,אימגינ'

מאוזנים ומכוונים היטב וכמובן גם חדות ופירוט המערכת, ונאמנות למקור כמובן.

שום דבר ממה שרשמתי לא סותר שימוש באלמנטים חזקים.

מערכות SQ חזקות, נקראות בשפת העם SQL, ואין שום מניעה לשמוע בעוצמה גבוהה אך איכותית...

להיפך, התענוג הגדול הוא לפוצץ בווליום כאשר עדיין המערכת מאוזנת מכל התחומים והצליל נקי וללא עיוותים.

under construction..

פורסם

אני אכן מחכים מתגובה לתגובה אבל את התשובה לשאלה אני לא מצליח לקבל, הרי בסופו של דבר את הסט אני אלך לקנות, אבל השאלה "איזה?" עוד עומדת על הפרק פחות או יותר כפי שזה היה לפני פתיחת התרד'.

hu:alpine 9855

amp1:phase evolution - opus 150.4

amp2: orion 600d

6X9: mac audio - olympic gold

front: morel - hybrid 6 (not ovation)

sub: infinity kappa.

פורסם
תרד' רווי בשטויות והבלים.

ועוד דבר חשוב, לנסיך,

עוצמת המגבר אינה קשורה בשום קשר ישיר לשליטת המגבר באלמנט, גורמים כמו דאמפינג פאקטור,אחוזי עיוות,SNR,ותחום דינאמי כן.

היתרון היחידי שמגבר חזק בכ20-25% יותר מההספק המוצהר של האלמנט הוא רק על מנת לספק לו את העוצמה שדרושה לעבודה גם בפיקים.

במבחן התוצאה גם מגבר של 200 וואט RMS אבל עם נתונים מזוויעים ייתן תוצאה זוועתית גם על סט של 70 וואט RMS.

מגבר חזק לא אומר בהכרך שהוא איכותי.

ובנוגע לSQ ועוצמה...

אין כלל קשר..אפשר לבנות מערכת SQ מתוכננת בקפידה בעלת רכיבים סופר איכותיים ,סטייגינ' ,אימגינ'

מאוזנים ומכוונים היטב וכמובן גם חדות ופירוט המערכת, ונאמנות למקור כמובן.

שום דבר ממה שרשמתי לא סותר שימוש באלמנטים חזקים.

מערכות SQ חזקות, נקראות בשפת העם SQL, ואין שום מניעה לשמוע בעוצמה גבוהה אך איכותית...

להיפך, התענוג הגדול הוא לפוצץ בווליום כאשר עדיין המערכת מאוזנת מכל התחומים והצליל נקי וללא עיוותים.

לא אתווכח עם הדברים שכתבת, רק אתקן

בהתייחסות שלי למגבר חזק, אני חושב שאלמנטרי גם הדאמפינג פאקטור שלו יהיה גבוה יותר, כמו התחום הדינאמי ועוד כהנה וכהנה מילים מפוצצות שלא אומרות כלום למי שקורא את זה.

רצה הגורל ומערכת בונים עם האזניים ולא עם עט ונייר, כך שמראש נראה לי מיותר לפוצץ את ההודעה שלי במינוחים טכניים [שכל כך אוהבים פה] פשוט כי זה לא רלוונטי.

רמקולים ומגברים הם לא משהו שאפשר להתאים מתוך דף באינטרנט ולכן נראה לי מיותר לכתוב שבמגבר חזק הוא גם מקבל "דאמפינג פאקטור טוב יותר" [אני באמת לא רואה קשר בין SNRת THD או תחום דינאמי לשליטה ברמקול, צר לי - ראה מגברי מנורות]

לגבי החלק השני - אכן הרבה מערכות SQ יכולות להעיף למאזין את האזניים [ווילסון וואט-פאפי, מגנאפאן :)] אבל שוב, כשרתה מגביר את העוצמה, אוטומטית האוזן שלך מאבדת פרטים. וזה כבר לא סובייקטיבי אפילו - זו עובדה מדעית.

הדבר האחרון הוא SQL, לדבריך.

האמת שמעולם לא שמעתי על זה, כי שוב, יש סתירה מובנית בין SQ לשמיעה בעוצמה בה אתה לא מסוגל לקלוט פרטים וניואנסים שSQ יכול לספק.

אולי הדבר הזה טוב למערכות PA, כשאתה רחוק מהרמקולים ועדיין רוצה לתת למאזינים שלך איזה מינימום של איכות צליל, אבל ברכב, כשאתה ממוקם מקסימום מטר-מטר וחצי מהרמקולים אני לא חושב שאפשר להגיע למצב של כזה.

לי אישית נראה שהבחור צריך פשוט ללכת לכוון את המערכת אצל מתקין מקצועי \ מישהו שמבין וישאל אותו מה הוא אוהב ויכוון לו את הסאונד לפי זה,

או לחלופין ייקנה סט שמכוון לSPL ויפוצץ את עצמו בווליום

יום נעים

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
לא אתווכח עם הדברים שכתבת, רק אתקן

בהתייחסות שלי למגבר חזק, אני חושב שאלמנטרי גם הדאמפינג פאקטור שלו יהיה גבוה יותר, כמו התחום הדינאמי ועוד כהנה וכהנה מילים מפוצצות שלא אומרות כלום למי שקורא את זה.

רצה הגורל ומערכת בונים עם האזניים ולא עם עט ונייר, כך שמראש נראה לי מיותר לפוצץ את ההודעה שלי במינוחים טכניים [שכל כך אוהבים פה] פשוט כי זה לא רלוונטי.

רמקולים ומגברים הם לא משהו שאפשר להתאים מתוך דף באינטרנט ולכן נראה לי מיותר לכתוב שבמגבר חזק הוא גם מקבל "דאמפינג פאקטור טוב יותר" [אני באמת לא רואה קשר בין SNRת THD או תחום דינאמי לשליטה ברמקול, צר לי - ראה מגברי מנורות]

לי אישית נראה שהבחור צריך פשוט ללכת לכוון את המערכת אצל מתקין מקצועי \ מישהו שמבין וישאל אותו מה הוא אוהב ויכוון לו את הסאונד לפי זה,

או לחלופין ייקנה סט שמכוון לSPL ויפוצץ את עצמו בווליום

יום נעים

רון.

1. אתה טועה, דאמפינג פאקטור הוא לא נתון ששקול בכלל לעוצמת המגבר, אלא יותר להתנגדות היציאה חלקי התנגדות האלמנט.

ישנם מגברי מונובלוק שמספקים 800 וואט RMS ב4 אוהם והאמפינג פאקטור שלהם יעמוד על כ200, לעומת זאת ישנם מגברי 4 ערוצים שמספקים 108 וואט RMS לערוץ והדאמפינג פאקטור שלהם יעמוד על 1000...

כפי שכתבתי זה נתון ששקול עפ"י התנגדויות והיציאה והאלמנטים.

2.לגבי מה שכתבת על מגברי מנורות, אני לא ממש יכנס לויכוח הנ"ל אני רק אציין שיש אנשים ששומעים עם הכיס ולא עם האוזן ובשבילם מגבר מנורות שמספק 2*45 וואט RMS בעיוות של 3% (שמיע וברור לאוזן האנושית) זה פסגת האודיו והוא נשמע הכי "הרמוני" שיש, אבל בגדול מדובר על צליל מעוות ולא נאמן למקור.

אתה רוצה חדות? תיקח מגבר דיגיטלי ואז תקבל סאונד נקי ללא "התערבות פנימית", אבל בגדול, בתור מאזינים לפעמים אנחנו אוהבים דברים שלאו דווקא נאמנים למקור.

3. וזה הכי נכון ממה שכתבת, הבחור לא צריך סט אודיופילי ב5K הוא צריך ללכת למישהו מקצועי שיכוון לו את המערכת וזו הייתה ה-הערה שכתבת וגם אני מחזק טענה זו כפי שכבר כתבתי לפני זה.

יום טוב,

ניר

under construction..

פורסם
אהלן,

יש לי מגבר של phase opus150.4 שמוציא 170rms לערוץ X 4,

בעבר הלא רחוק היו לי מקדימה morel hybrid6, המגבר הרג אותם חודש אחרי ההתקנה (לא הופתעתי)

למה לא הופתעת ?!

היה לך מתקין גרוע ?

רמקול שמת חודש אחרי התקנה יש 3 סיבות:

1. רמקול גרוע (זה לא התשובה הנכונה).

בטח שלא ההיבריד של "מורל" - אולי צליל לא מתאים, אבל לא רמקול גרוע.

2.מגבר גרוע (לא בטוח- אולי כיוונים לא נכונים)

3.התקנה גרועה (מאוד הגיוני) -כדאי שתתקן התקנה / כיוונים לפני שאתה רץ

לרכוש סט חדש.

אני חושב שכדאי לבדוק את ההתקנה ולשדרג לELATE של מורל,

אף אחת מהאופציות שנתת לא מצדיקות את המחיר של 5K ש"ח.

האפשרויות שחשבתי עליהן:

1. mb quart qsd216

2. eton discovery d160sq

3. focal k2 power

4. rainbow cs265p vanadium

5. kicker 65.2ss

.

ZZR

פורסם

כרגע אין ממש מה לכוון אחד מתוך שני הוופרים שרוף והשני עושה רעשים (גם בווליום מאד נמוך והקרוס מכוון הכי גבוה שאפשר) לכן, לפני שאני אלך לכוון את המערכת, ואני אלך, אני צריך סט חדש ואיכותי (למה לא?)

וזה מחזיר אותי שוב לשאלה המקורית מתחילת הסאגה - "האם יש המלצות לסט?"

ואין ספק שדאמפינג פאקטור ונצילטת וRMS וכל שאר המושגים הם מאד חשובים אך לדעתי פחות רלוונטיים לשאלה.

פורסם

כנראה שלא הבנת את מה שאנחנו מנסים להגיד לך כבר 20 הודעות...

גם אם תיקח את הסט של פוקאל בריליום ב20K או סט של ריינבאו הרפרנס ב6K$ עדיין עם התקנה גרועה וכיוון לא נכון אתה תשרוף את שניהם.

תיקח הייבריד אוביישן 6 או K2P של פוקאל ותיגש למתקין מקצועי שגם יבצע לך כיוון מקצועי.

תסגור את כל הנושא הזה...

under construction..

פורסם
כרגע אין ממש מה לכוון אחד מתוך שני הוופרים שרוף והשני עושה רעשים

(גם בווליום מאד נמוך

אין לך אחריות ? מי התקין לך את הסט ?

קודם כדאי להחליף או לתקן , כי זה סט מצויין.

והקרוס מכוון הכי גבוה שאפשר)

אתה רציני?! מי מכוון הכי גבוה שאפשר ?

יש סיבה מסויימת שאתה עובד ככה? או שאתה לא מבין, או שהמתקין שלך גרוע.

.

אולי כדאי לתקן , ואז תוכל להנות מהמורל שברשותך ,

בכל זאת מדובר על מוצר ברמה גבוהה מאוד .

אני לא חושב שצריך להחליף רמקולים ,ואם כבר מחליפים , בטח לא לרמקולים שנתת .

ZZR

פורסם

הפנמתי את עניין הכיוונים ולקחתי לתשומת ליבי ואכן אני הולך לעשות את כל הנדרש על מנת למנוע נזק לרמקולים גם בעתיד וגם לעשות את האיטום הנדרש. בהנחה שכל זה יבוצע כראוי האם לא שווה לי להשקיע בסט איכותי כמו הסטים שפירטתי מקודם למשל?

• תוכן חדש...