Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

106 שנת 98 ידנית.

עכשיו נסעתי, האוטו נכבה לי באמצע נסיעה.

זה קרה כך:

נוסע רגיל בתוך העיר, כ 15 דקות, אז אני יוצא מכיכר מושך מעט הילוך שני עד 3000 טורים ומעלה לשלישי- האוטו לא מגיב ,נורת K צהובה של מנוע נדלקת,המנוע עדיין דולק, ואז מקרטע מעט ונכבה.

אני ישר יוצא לבדוק רצועת טיימינג (חדשה ממש),הכל בסדר מניע שוב, נוסע ואותה בעיה קוראת שוב.

מניע שוב, על סרק הכל טוב , אני מעלה לאט לאט טורים בעמידה על ניוטרל,

טורים מגיעים ל 3000 נכבה המנוע ,שוב מנורת K נדלקת.

המיכל על רבע הבאתי עוד דלק ,לא עוזר.

עכשיו זה בכלל לא מניע,יש רק סטרטר.

משאבת דלק הוחלפה לפני חודש וחצי,חדשה (בגלל שהיה בעיה של רכב לא מניע לפעמים,וחשבו שזה זה,אבל זה לא,בכל מקרה משאבה חדשה)

מה הבעיה?

משהו במזרקים? דלק?

(אני צריך לעשות ראש מנוע שבוע הבא בגלל שמן במים. יש קשר?)

אשמח לתשובה מהירה עוד הלילה,כדי שמחר בבוקר אדע מה לעשות...

תודה

I30 CW

פורסם

כן, יכול להיות קשר בין נושא האטם לתקלה שלך - ובכל מקרה מחשב ההזרקה זיהה תקלה ורשם אותה בזיכרון. ניתן יהיה לבדוק זאת במוסך ע"י חיבור מחשב ייעודי לאוטו שלך.

באותה הבדיקה ניתן יהיה לפרק מצתים ולבדוק אם הם רטובים לגמרי בשמן או מים, מה שיסביר את העובדה שהרכב כבה לך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל יש ניצוץ עכשיו, אם יש אז אתה עובר האלה לא משנה אם המשאבה הולחלפה לפי חודש או יום צריך לחבר מד לחץ ולבדוק לחץ משאבה , לחת מערכת עם ואקום בלי ואקום, "ולחץ שיורי" הכוונה אם המערכת מחזיקה לחץ לאחר שאתה מכבה את המנוע.

המנורה נדלקת סימן שיש תקלה יתכן חיישן חמצן תנסה להוציא את התקע ולבדוק מה קורה :wink: אולי החיישן מקוצר יכול לשגיע לך את המחשב.

פורסם

עדכון מהחשמלאי שלי :

ברכב שלי אין חוטי הצתה, אלא יש חליל הצתה, שנכנס ישר למיקום הפלאגים ונותן להם חשמל. החליל לא מקבל חשמל לסירוגין ופה הבעיה- למצוא מדוע.

כשנותנים סוויץ, החליל מקבל חשמל יחד עם המשאבת דלק, לשנייה וחצי, ואז כבר לא מקבל חשמל (כדי שלא יתחם סתם וישרף אם נשאר עם סוויץ פתוח),

ורק בהנעה הוא מקבל שוב חשמל- אז פה בעיה שהוא לא מקבל !

החשמלאי שלי עקב אחרי על החיווט, עד שהגיע למחשב. פירק אותו וגילה מתחת למחשב מן "ריליי" שהוא "יחידת התנעה ". עשה בדיקות,שאל חברים והגיע למסקנה שהחלק הזה תקול.(שחור,גודל כ 7 ס"מ).

הוא יודע בוודאות , שעם החלפת החלק הזה בעיית ההתנעה תיפתר לתמיד!

שאלה- מישהו יודע מה החלק הזה בדיוק?

מהיכן ניתן להשיגו ומה מחירו ? (אולי למישהו יש כזה מפירוק?)

אשמח לתשובות מהירות,

תודה

**עדכון**

החלק עולה 380+מע"מ, והוא נותן לי התחייבות שאם שזה לא זה ועדיין יש בעיות התנעה, הוא לוקח את החלק חזרה, מחזיר כסף ומחפש שוב מקור הבעיה.

I30 CW

פורסם

לפני שאתה קונה, תבדוק:

ב106 דור שני, לא GTI, היה חוטי הצתה, כמו בכל רכב רגיל.

ב106 GTI, היה מודל הצתה, ולא חוטים.

בדוק את הנושא !

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון לMAIN_RELAY ,

אבל, שים לב, אם בזמן סוויץ' הוא מקבל חשמל, נראה על פניו שהוא בסדר, הוא מקבל פקודה מהמחשב יחד עם משאבת הדלק לשניה הראשונית הזו.

חוץ מזה, אפשר בשנייה וחצי הזו לבדוק מאיזו יציאה הוא מוציא פלוס, ולתת שם ישירות לאחר ניתוק המיין ריליי (יתכן ויש לו שתי יציאות מקבילות.)

נראה לי שיש בעיה בחיישן קראנק.

אם אין סיגנל ממנו, המחשב לא יתפקד,

בדוק את התקע של החיישן קראנק כלומר את החיבורים של התקע,

אם נראה בסדר ועדיין לא מניע, הוצא אותו, ובדוק שהוא נקי בצד הקורא שלו (ואל תקפצו עלי, בסובארו ג.לאונה זו מחלה ידועה)

אם נקי ולא מניע,

יש לבדוק האם הוא מייצר סיגנל, עם סקופ מעבדה, או עם סקנר בתקשורת למחשב הרכב.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הינה הפתרון:

החשמלאי עקב אחרי החיווט, כי לא הגיע חשמל לחליל ההצתה.

הוא הרים את המחשב ומתחת ישב מין ריליי, קטן, "ביטרון".

יש לו 2 ריליי, אחראי על הצתה,דלק והזרקה.

החלק הישן אצלי, הוא נפוח ומעוות ,כנראה התחמם מאוד.

הרכב מניע כמו גדול, אין שום בעיה, מניע בנגיעה קטנטנה...

מקווה שתיפתר אחת ולתמיד הבעיות של החשמל.

מחיר: החלק+מע"מ+החלפה+קריאות מחשב= עלה 370 ש"ח. מחיר טוב, לא?

כל אלה שיש להם בעיות שנעה/כיבוי מנוע- ממליץ לכם לבדוק את החלק הזה.

* מה זה חיישן קראנק? איפה הוא ב 106 יושב?

תודה

I30 CW

• תוכן חדש...