Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עניין שלא מסתדר לי בראש והייתי רוצה שמישהו יסביר לי איך אני מבצע את התהליך הזה

עכשיו אני בקרוב אמור לקנות רכב... ועכשיו נתאר את כל העניין

אני גר באריאל ונגיד המוכר בת''א... אני נוסע לראות את הרכב והכל... עושים העברת בעלות ואני נוסע עם הרכב הביתה. איך אני עושה שכאשר אני נוסע עם הרכב הביתה כבר יהיה לו ביטוח חובה? מדבר אם חברת הביטוח או משאיר את הרכב לעמוד איפשהו ליום, מסדר את הביטוח ורק אז נוסע?

איך כל זה הולך?!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לפני שאתה קונה את הרכב ממש, אתה מרים טלפון לחברת הביטוח שלך ונותן לה את פרטי הרכב שאתה קונה.

הם מוציאים תעודה זמנית שיכולים לפקסס לך גם, עד קבלת תעודת ביטוח החובה הקבועה. אני לא יודע אם ביטוח החובה של המוכר תופס גם כן, אבל אם כן - אז עד שהוא מבטל את ביטוח החובה שלו, יש לך כיסוי ממנו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ברגע שמבוצעת העברת בעלות על הרכב, הביטוח מתבטל גם אם המוכר רוצה להשאיר.

בעבר, בעת מכירת רכב שהיה ברשותי, השארתי לקונה את הביטוח למספר ימים, עד שיתארגן...

אח"כ התברר שברגע ביצוע העברת בעלות, הביטוח לא תופס יותר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בדרך כלל מבקשים מהמוכר שישאיר את הביטוח עד למחרת העסקה, אבל זה בתנאי שיש לו ביטוח לכל נהג וסעיף של נהג חדש או צעיר במידת הצורך. אם אין אפשרות כזו מטלפנים לחברת הביטוח לפני הקנייה ומבקשים שיעשו ביטוח, ינפיקו תעודה זמנית ויפקססו לך אותה עד לקבלת התעודה הקבועה. במקרה ששוטר עוצר אותך התעודה הזמנית לא תקפה, זאת אומרת שאתה עלול לקבל דו"ח על נסיעה בלי מסמכים. במקרה של תאונה חס וחלילה אתה מכוסה.

אני לא יודע מה המדיניות של חברת הביטוח שלך לגבי הנפקת תעודה זמנית, אבל בביטוח ישיר לדוגמא זה מאוד שכיח.

עוד דבר, תמיד רצוי לבדוק את עלויות הביטוח לפני הרכישה כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות, ותמיד טוב שיהיה לך ביטוח צד ג'. אל תסע אפילו עד הבית בלי ביטוח צד ג', לכל צרה.

אני עד היום במשפטים בגלל תאונה שלו היתה באשמתי והייתי חוסך הכל אם היה לי ביטוח צד ג' (הכל היה נופל על חברת הביטוח).

בהצלחה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

תודה רבה :)

לגבי חברת ביטוח שאבחר אני עוד לא יודע... בכל מקרה תודה רבה לכם!

ביטוח של המוכר אני לא חושב יהיה תקף עליי כי אני נהג חדש בן 17 אז אני ממש בספק

אז להתקשר לחברת ביטוח לברר מחיר לפני שאני בכלל נוסע לראות את הרכב, אח''כ במקרה ואני קונה אותו להתקשר לבקש ביטוח זמני (הוא ללא תשלום?)

לשלוח לי פקס בעקרון אין לאן אבל אפשרי לסדר משהו אני מאמין... ובמקרה ששוטר עוצר אותי אני יכול לקבל דו''ח וזימון לתחנה להראות לו את הביטוח תוך כמה ימים כן?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
תודה רבה :)

לגבי חברת ביטוח שאבחר אני עוד לא יודע... בכל מקרה תודה רבה לכם!

ביטוח של המוכר אני לא חושב יהיה תקף עליי כי אני נהג חדש בן 17 אז אני ממש בספק

אז להתקשר לחברת ביטוח לברר מחיר לפני שאני בכלל נוסע לראות את הרכב - כן ותבדוק האם גם אפשר לעשות אצליהם ביטוח זמני, אח''כ במקרה ואני קונה אותו להתקשר לבקש ביטוח זמני (הוא ללא תשלום?) - כן, הוא עולה כסף, מן הסתם, אם זה נעשה טלפונית אני מניח שהתשלום יהיה באמצעות כרטיס אשראי, אבל תבדוק את כל זה לפני שאתה הולך לראות את האוטו. בכלל מומלץ לבחור בחברת ביטוח שעוד רכבים מהמשפחה מבוטחים שם, וכך גם ניתן להוזיל את הביטוח עם מיקוח טוב וגם יש לך גב יותר גדול במקרה שקורה משהו (חברת הביטוח לא תסתכן בעזיבת כל הרכבים שמבוטחים שם מאותה המשפחה בגלל חילוקי דעות).

לשלוח לי פקס בעקרון אין לאן אבל אפשרי לסדר משהו אני מאמין... - לא בעיה, אפשר לשלוח פקס לבית של הבחור עם האוטו, למשרד שלו, למכון הבדיקה, לדואר וכו'... חשוב שיהיה לך את הפקס עם הביטוח הזמני לפני שאתה עולה על הרכב, וכך סביר להניח שאם שוטר יעצור אותך ותראה לו הפקס הוא לא יעשה כלום, כי הרי יש לך ביטוח. ובמקרה ששוטר עוצר אותי אני יכול לקבל דו''ח וזימון לתחנה להראות לו את הביטוח תוך כמה ימים כן - אני לא סגור לגבי זה, כל שוטר עם הדרך שלו, בדרך כלל זה עובד לפי חשק, אבל שוב, חשוב שיהיה לך את הביטוח הזמני?

זהו, בהצלחה

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אני בכלל לא מבין למה צריך ביטוח זמני...

כמה ימים לפני העברת הבעלות מתקשרים לסוכנות הביטוח, מבקשים לעשות ביטוח חובה וצד ג'. ביום המכירה קופצים לסוכנות הביטוח, לוקחים את התעודות ונוסעים לקנות את הרכב. לסוכן ביטוח לא לוקח יותר מיומיים לקבל את תעודות הביטוח שלך.

את כל הפרטים שצריך על הרכב אפשר למצוא בזכרון הדברים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה במקרה שהעבר הבעלות לא נמשכת כמה ימים זה בעייתי...

מבחינתי אני בא, רואה את הרכב שהכל בסדר וישר קונה אותו בלי למשוך את זה יותר מדיי זמן...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אצל אנשים נורמליים התהליך מעט ארוך יותר.

מעפים מבט כללי, קובעים עם המוכר זמן לבדיקה במכון, חותמים על זכרון דברים ונפגשים כעבור כמה ימים למעמד המכירה.

אתה מסתובב עם אלפי שקלים בכיס, מוכן לכל מקרה? :roll:

פורסם
בדרך כלל מבקשים מהמוכר שישאיר את הביטוח עד למחרת העסקה, אבל זה בתנאי שיש לו ביטוח לכל נהג וסעיף של נהג חדש או צעיר במידת הצורך.

לעולם לא.

הביטוח תקף אך ורק כל עוד הרכב בבעלות בעל הפוליסה. ברגע שהועברה בעלות הביטוח אינו תקף.

אין טעם לבקש מהמוכר להמשיך את הביטוח עוד יום, כי זה לא תלוי בו בכלל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שאני קניתי את ה306 שלי פיקססתי להם את ההצהרה על המיגון באוטו ואת הפרטים שלי

ותוך 20 דקות שלחו לי תדפיס של הפוליסה שאני יוכל לנהוג בו באותו הרגע כבר

ראוי לציין שאני מבוטח בביטוח לעובדי מדינה בשירביט ושיש לנו עוד 4 מכוניות שמבוטחות שם במשפחה

פורסם
אני בכלל לא מבין למה צריך ביטוח זמני...
הכוונה היא לא לביטוח זמני, אלא לביטוח רגיל למשך שנה. המילה זמני מתייחסת לפוליסה, שהיא למעשה העתק של המקור (כזכור נשלחה בפקס), ומסתובבים איתה עד שמקבלים את המקור בדואר או עד שאוספים אותו מהסוכן ביטוח.

אצל אנשים נורמליים התהליך מעט ארוך יותר.

מעפים מבט כללי, קובעים עם המוכר זמן לבדיקה במכון, חותמים על זכרון דברים ונפגשים כעבור כמה ימים למעמד המכירה.

אני לא בטוח. כשלוקחים רכב לבדיקה, אם הוא עבר קונים במקום (הולכים לבנק קרוב ומוציאים המחאה בנקאית...), למה לחכות כמה ימים עד לקניה? ובכל מקרה לא עושים ביטוח לפני הבדיקה למקרה שהרכב לא יעבור אותה בשלום.

לעולם לא.

הביטוח תקף אך ורק כל עוד הרכב בבעלות בעל הפוליסה. ברגע שהועברה בעלות הביטוח אינו תקף.

אין טעם לבקש מהמוכר להמשיך את הביטוח עוד יום, כי זה לא תלוי בו בכלל.

את זה לא ידעתי וטוב לדעת...

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אני לא בטוח. כשלוקחים רכב לבדיקה, אם הוא עבר קונים במקום (הולכים לבנק קרוב ומוציאים המחאה בנקאית...), למה לחכות כמה ימים עד לקניה? ובכל מקרה לא עושים ביטוח לפני הבדיקה למקרה שהרכב לא יעבור אותה בשלום.

למה לחכות כמה ימים?

כדי לחשוב על זה שוב, כדי להכין את הכסף (למי יש כמה עשרות אלפי שקלים שוכבים בעובר ושב? :roll:), כדי לברר שהרכב לא משועבד אצל רשם המשכונות וכדי לעשות ביטוח חובה.

לי אלו נשמעות כמו סיבות מספיק טובות...

אחרי הבדיקה אפשר לחתום על זכרון דברים, משם כבר אפשר להיות בטוחים שהרכב "בידים שלך".

פורסם

אממממ... הרכב שמדובר בו כרגע (אחד שקשה למצוא) הוא גולף דור ראשון 2 דלתות!

הרכב עולה עד 5 אלף תלוי במצב ולרוב קשה למצוא אותו ואם מוצאים אז אצל זוג מבוגר (אני מדבר על אחד כזה במצב מקורי בלבד)

אין פה על מה לחשוב פשוט בגלל זה הקניה על המקום... ומחיר של 5 אלף זה הכי גבוה לדעתי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...