Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור - אתה מחפש רכב עם ביצועים של אימפרזה GT, אמינות של קורולה ליסינג, צריכת דלק של פיאט פנדה וגם נפוץ כדי שלא תהיה בעיית חלקים.

אה כן - כמובן שנתון גבוה ושלא יעלה יותר מדי.

:roll:

ושיהיה קטן אך מרווח... :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשביל זה יש את הקליאו, ה-106 והאיביזה.... אלו קטנות, חזקות, לא שותות ובעיית חלקים היא בכל רכב

שונה...אהההה, כן.... והן תהיינה מרווחות גם..

לגבי איזה אוטו יותר מהיר. זה שור רק לכוחות-סוס שלו?!?

מה זה בדיחה??? הצחתם אותי....

לגבי כוח הרכב נמדדים - כוחות-הסוס, משקל, מומנט ועוד דברים רבים אחרים שמוסיפים או גורעים....

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

האיביזה מרווחת יחסית , רכב קומפקטי , והייתי מעדיף אותו למרות הנחיתות בביצועים ,יש כוח , יש הרבה חלקי חילוף , ויש סחירות גבוהה, איבזור יותר עשיר, אתה מקבל יותר בתמורה לכסף

לא רוצה לדבר על צרפתיות , שלא יפלו עליי פה :-P

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אתם מפחידים אותי קצת לגבי הקליאו.

"אחזקה יקרה בטירוף" - עד כמה?

התכנון הוא לקנות קליאו בעוד כ-3 חודשים, האמת מאז ומתמיד הייתי סגור על הקליאו, בייחוד אחרי שנהגתי עליה מספר פעמים ומהפעם הראשונה הבטחתי לעצמי לקנות אחת בבוא הימים. המטרה היא קליאו דור ראשון, עדיפות ל-2002 למרות שהתקציב מאפשר שנתון גבוה יותר.

השאלה עד כמה האחזקה שלה יקרה בטירוף? אמנם אין לי הרבה הוצאות ואני מרוויח יפה, אבל לא מוכן להוציא חצי משכורת על הרכב. מספיק על דלק. הייתי שמח לשמוע מבעלי קליאו, קצת מידע לגבי הוצאות אחזקה, גם שוטפות וגם לא צפויות.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

לפי מהשהבנתי זה אחזקה של 2500-4000 בחודש

(כולל: דלק, ביטוחים, טסטים, טיפולים וחלקים לא מתוכננים כיוצא בזה. כולל הכל.)

ותקנו אותי אם אני טועה...

חלק מהדברים זה בלאי וחלק תלויים בנהג עצמו ובדרכי "התעללותו" ברכב...

פורסם

אני מתקשה להבין - מי מפחיד לגבי הקליאו? מי שמעולם לא היה בעלים שלה? מי ש"שמע עליה ממישהו"?

התשובה, כרגיל, מתחלקת ל-2. יש בעלי קליאו ספורט שיגידו לך שהאוטו יקר לתחזוקה, ויש כאלו שיגידו שלא. אני אגיד - איפה שהוא באמצע. העלויות הבסיסיות זולות יחסית - ביטוח, דלק וטיפולים סטנדרטיים. כולם בגבולות הנורמה. מעבר לכך זה (כמעט) הכל איך אתה מתייחס לאוטו, וכמובן - קצת מזל לא יזיק. אני מכיר בעלי קליאו שיש להם את הרכב 4 שנים והוא היה במוסך אולי פעמיים או שלוש חוץ מטיפולים רגילים, וגם זה בלי הוצאה רצינית, ואני מכיר בעלי קליאו שכל כמה חודשים מוציאים 2000 שקל על תיקונים.

בשורה התחתונה - הרכב יכול בפירוש להיות אמין. אני לא יודע מה יהיה עם הרכב שלי בעתיד ואיזה מחלות הוא יפתח, אם בכלל, אבל עד היום, כמעט 5 שנים הוא על הכביש, והוא היה בסה"כ עוד פעמיים במוסך מעבר לטיפולים השוטפים.

לפי מהשהבנתי זה אחזקה של 2500-4000 בחודש

(כולל: דלק, ביטוחים, טסטים, טיפולים וחלקים לא מתוכננים כיוצא בזה. כולל הכל.)

ותקנו אותי אם אני טועה...

נשמע לי קיצוני לחלוטין. אתה מדבר כאן על 30000+ ש"ח לשנה! דלק יעלה לך נניח כ-8000 בנסועה ממוצעת. ביטוח עוד 5000 מקסימום. טסט עוד 1300. כלומר עוד 15000 ש"ח בטיפולים ותיקונים? אין מצב. אולי רק אם ילך לך מנוע, או משהו דרסטי כזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבא שלי מפחיד אותי על הקליאו... בתור סוחר רכב שהוא היה בעבר (לפני איזה 20 שנה...חחח)

הוא אמר לי לגבי הטיפולים שצריכים לעשות אותם רק במורשה (לדלקמן: קרסו) וגם לחלקים פשוטים

שהולכים אין תחליפים זולים... קיצר הוא מפחד שיהיה לי ימסה בעיות עם האוטו ואני ייפול בהרבה כסף

ולא יוכל להחזיק אותה... יש משהו בדברים שלו סה"כ. למרות שאני מאוד קיצוני ורוצה את האוטו, אני מפחד ליפול בסכומי כסף שפשוט לא יהיו לי... :)

פורסם

הגזמת. אף רכב אלא אם כן אתה חושב שאתה משחק איתו בסרט המשך של ספיד, לא יקח ממך 4000 שקל בחודש אחזקה (מדבר על רכבים הגיונים בסכומים האלה כמובן).

מבחינת ביטוח אני מופתע, כרגע אני משלם מקיף על הרכב שלי 5.5K. לגבי דלק כבר שמעתי שההוצאה לא נוראית כ"כ, מה גם שהיתה לנו WRX במשפחה אז שום דבר כבר לא יכול להפיל אותי.

רוני, תודה על המידע, רשמתי בהודעה הקודמת שלי בשורה האחרונה שאני פונה לבעלי הקליאו, זה עונה על השאלה שאיתה פתחה את ההודעה שלך.

אגב, יצא לי לנהוג רק על דור ראשון. כמובן שמי שמחזיק דור שני תמיד יטען שדור שני מוצלח יותר, ולהיפך. מבחינת תקציב כמו שאמרתי אני יכול לקנות 2003 ואולי 2004, השאלה אם זה יהיה שווה את ההשקעה כמו בMK1?

פורסם

אני לא חושב שבשימוש נכון קליאו ספורט תהיה יקרה יותר לאחזקה ממשפחתית גדולה סטנדרטית. הרבה תלוי גם באיכות האקזמפלר שאתה מוצא.

בנוגע לדור ראשון מול שני - רבים דווקא טוענים שדור שני קצת איבדה מהקיצונית וכוילה ליותר לינאריות בתגובה. שהיא מרגישה יותר בוגרת. יהיו כאלו שיאהבו את זה פחות. בצע חיפוש לת'רד של obarshad בנושא (משהו שנפתח לאחרונה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זו בדיוק הנקודה. אני מאוד שומר על המכונית. ממש בקנאות וקיצוניות, אני לא מאמץ את האוטו יותר מהנדרש שלא לדבר על לעיתים רחוקות שאני באמת בודק מה אפשר להוציא מהאוטו (ומהקליאו אפשר הרבה). הקליאו שתגיע אלי תהיה ברת מזל, העניין הוא שאני צריך את המזל כדי ליפול על אחת שכבר לא התעללו בה.

לגבי התר'ד על דור ראשון מול שני, אני בדיוק בזמן מת בעבודה, ננצל אותו לקרוא קצת דברי חכמה. תודה.

פורסם
נשמע לי קיצוני לחלוטין. אתה מדבר כאן על 30000+ ש"ח לשנה! דלק יעלה לך נניח כ-8000 בנסועה ממוצעת. ביטוח עוד 5000 מקסימום. טסט עוד 1300. כלומר עוד 15000 ש"ח בטיפולים ותיקונים? אין מצב. אולי רק אם ילך לך מנוע, או משהו דרסטי כזה.

רוני

אולי הוא התכוון שחלק גדול מה15,000 האלו זה ירידת ערך, ורק השאר טיפולים ותיקונים.
פורסם
אולי הוא התכוון שחלק גדול מה15,000 האלו זה ירידת ערך, ורק השאר טיפולים ותיקונים.

זה לא חוכמה. קח כל אוטו בן 3-4-5, חבר את כל המרכיבים כולל ירידת הערך וגם הוא יעלה לך בסופו של דבר קרוב ל-25000-30000 ש"ח בשנה. אבל החישוב הזה שגוי מיסודו כי את עלות ירידת הערך אתה סופג רק בעת המכירה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אבל בסופו של דבר אחי אתה סופג הכל.... זה גם סוג של שיקול

על הדרך... איך הסיאט לאון 1.8T שנת 2002

הבנתי שהיא באה עם 4X4, סאנרוף, 180 כוח ועוד...

ואפשר למצו כאלה טובות בשוק...

אז אם מישהו יודע משהו עליה, הוא מוזמן להוסיף ולהציע

פורסם

אנ'לא צעיר .. אבל אני מכיר אנשים שהם מפחדים לצאת לעקיפות , מחשש התהפכות וכול מניי דברים ..

אז האימפריזה רכב מדהים בגלל ההנעה הכפולה .. אז זה נותן קצת בטחון עצמי ..

מקווה שהבנתם אותי !

פורסם
אבל בסופו של דבר אחי אתה סופג הכל.... זה גם סוג של שיקול

על הדרך... איך הסיאט לאון 1.8T שנת 2002

הבנתי שהיא באה עם 4X4, סאנרוף, 180 כוח ועוד...

ואפשר למצו כאלה טובות בשוק...

אז אם מישהו יודע משהו עליה, הוא מוזמן להוסיף ולהציע

הלאון יותר חזקה במקור מהאיביזה, ולדעתי יותר יפה, וזו דעתי בלבד לגבי היופי.

יש את ה4X4 שמקנה לך נסיעה בטוחה וטובה, בקשר לנסיעות שהן בינעירוניות, לדעתי הלאון הכי מתאימה לך.

יש לה 6 הילוכים מאוד נוחים וגמישים, בנסיעה מנהלתית על 140 מרגישים שזה 100.

מכל הילוך כאשר אתה לוחץ על הגז האוטו מושך ומושך.

תעשה חיפוש על האוטו תראה את כל המגרעות והפלוסים של האוטו.

• תוכן חדש...