Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפיל טיס

l3auer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה אני חיי בסרט? 2 אנשים שאני מכיר קיבלו אפשרות להגיע מיידית לשלדג או 669!

והנה DISCOVER מחזק את דבריי.

זה גם דיי הגיוני, אני לא רואה סיבה שלא לאפשר לאנשים שהגיעו למיונים כאלה להגיע ליחידות הנ"ל.

קודם כל אני בספק אם מה שאותם אנשים אמרו באמת קרה. הרבה אנשים אומרים דברים במצבים כאלה, בעיקר כדי לנחם את עצמם. הרי אם באמת היו מקבלים אופציה ללכת לשלדג בלי מיון הם היו בוחרים בה.. שנית, הדוגמא של דיסקובר מתיחסת למישהו שהיה שנה בקורס. לא חודש.

אולי לך זה נראה הגיוני לאפשר לנפילי טייס כל מיני דברים, אבל האמת היא שונה. קורס טייס זה כלום בפיתה. על מנת להתקבל אתה לא צריך לעשות כלום. בוחנים אותך, מסתכלים עליך, אבל לא נדרשת ממך מחצית מהיוזמה או החוסן שנדרשים במקומות מובחרים אחרים. עובדה שנפילי גף א' או ב' שמאותרים למטכ"ל או שייטת צריכים לעבור גיבוש כמו כולם.

מעטים נכנסים ליחידות מובחרות אחרות עם פרוטקציות או מזל. בשנים האחרונות המגמה הזאת דווקא נחלשת (אני למשל הצלחתי להגיע למקום שהיום לא יתנו לך להכנס אליו בלי מיונים). הצבא מבין שטייס זה נחמד ויפה, אבל זה לא אומר כלום על הבנאדם.

אל תלך על קרבי, המיצוי שלך שם (בהתחשב בזה שאם הגעת לקורס, אז אתה בן אדם נורמלי+) ישאף ל-10% מהיכולת שלך בקושי.
לא מסכים איתך. אני לא יודע עם מי שרתת, אבל אתה ממליץ לו ללכת להיות ג'ובניק בגלל שלך היה משעמם בצנחנים לפני הרבה מאוד זמן?

אני השתחררתי תודה לאל, מיחידה קרבית. ואני עדיין צוחק על אלו עם המזל"טים שעומדים על מסלול עם שלט רחוק, משקפי שמש וקבע של 3 שנים (או כמה שזה לא יהיה).

חשבתי יותר בכיון של 669
אני רק רוצה לומר שמבחינת דרישות, 669 זה לא מאוד שונה משייטת או מטכ"ל. זה מסלול קשה בצורה מבעיתה. בטירונות יחידה אתה זוחל, ומדי פעם גם יוצא הביתה.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
אני השתחררתי תודה לאל, מיחידה קרבית. ואני עדיין צוחק על אלו עם המזל"טים שעומדים על מסלול עם שלט רחוק, משקפי שמש וקבע של 3 שנים (או כמה שזה לא יהיה).

למה צוחק?

האנשים האלה שתיארת - ואני בינהם, הם מקור תפקיד נדיר לחברות מזל"טים באזרחות. החברות האלה נלחמות כדי לשכנע מטיס מזל"טים לעבוד אצלם.

הם מרוויחים כפול מהממוצע במשק (במקרה הרע, במקרה הטוב זה פי שלוש ופי ארבע...), מטיילים בעולם בלי הפסקה ונהנים מתפקיד לא שגרתי בכלל.

לא כל כך הבנתי מה מצחיק....

פורסם

ההיתי ביום אצל הקצין מיון וקיבלתי --- לפנים.

מי שנפל לפני שבוע קיבל ראיונות לכמה יחידות ומי שנפל שלשום לא קיבל כלום.

הוא רצה שאני יבחר מבין ה13 יחידות (גולני.גבעתי.נחל....) ולא הסכמתי .

איך שאני ניכנס הוא ישר תוקף ונותן לי את האפשרויות הקשבתי. יצאתי חשבתי , ניכנסתי אליו עוד הפעם, דיברתי איתו על עוד יחידות אחרות, הוא אמר שאין אפשרות אחרת !

התחלתי להיתוכח איתו וקצת צעקות קצת איומים - הצדעה הוא לא קיבל בסוף השיחה .

יצאתי החוצה קיבלתי פס ואני עובד עצות . :|

פורסם

הבעיה שלך היא שנפלת בשלב שיש כמות רבה של נופלים באותו הזמן לערך.

מכיוון שאין הרבה מקומות ביחידות השונות, לא היה ניתן להציע לך יחידות מגוונות לפי טעמך.

מקווה שתתמקם לך ביחידה המתאימה לך.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם
למה צוחק?

האנשים האלה שתיארת - ואני בינהם, הם מקור תפקיד נדיר לחברות מזל"טים באזרחות. החברות האלה נלחמות כדי לשכנע מטיס מזל"טים לעבוד אצלם.

הם מרוויחים כפול מהממוצע במשק (במקרה הרע, במקרה הטוב זה פי שלוש ופי ארבע...), מטיילים בעולם בלי הפסקה ונהנים מתפקיד לא שגרתי בכלל.

לא כל כך הבנתי מה מצחיק....

שאותי לא מעניין להטיס טיסנים באזרחות. אם זה מה שאתה רוצה לעשות כל חייך, תהנה. לי יש הרגשה שזה לא המצב. אתה כנראה בחור מוכשר, ואתה בטח רוצה ללמוד מקצוע ולעסוק בו. החברות האזרחיות יכולות להמשיך להלחם.

אני צוחק כי אני מקבל את אותם תנאים מתוך בחירה. אני לא בצבא, לא נדרש לתת דין וחשבון לאף אחד, ולא נתון למרותו של אף אחד. אני בוחר את המפקדים שלי ואת התפקיד שלי. כשאני רוצה לנסוע לחו"ל אני נוסע.

גם אם אתה טייס, גם אם נתנו לך 15 תארים, 3 דירות ו-4 מכוניות על חשבון המדינה.. בסוף היום, איזה פלגמט יעשה בעיה איפשהו ואז יחליטו שאתה קצין תורן ושאתה צריך לסגור השבת למרות שכבר סגרת כבר שבת שעברה ובלה בלה בלה. ככה זה הצבא, זה לא תלוי בתפקיד. וזה באמת לא משנה כמה זה נדיר או כמה זה לא סביר שזה יקרה, כי זה בסוף קורה.

אני בשבתות שלי אוהב לשבת בבית ולשמוע מוזיקה. בימי חמישי, אני לא בודק מה השעה כל 2 דקות. כשאני הולך לאנשהו, אני לובש ג'ינס וחולצה. מה איתך?

l3auer:

פס עד מתי? הוא שחרר אותך הביתה כדי לחשוב על זה או מה? הוא דיבר על מז"י?

פורסם

מה שרשמתי, זה בהתחשב שהוא לא הולך למטכ"ל/שלד"ג וכו' כמו שנרשם.

מצטער, אבל מעניין אותי מאוד איפה יש לך אתגר ביחידה קרבית רגילה (אפילו סיירת)?

עד דרגת רס"ן אתה פקידה עם דרגות ברזל (נותנים לך משימות בט"ש, כן כן, גם לסיירת).

אין שום חשיבה יצירתית אין שום יוזמות.

מה שאני חושב על מטיסי מזל"טים או אוכלי דרדרים בנגב, לא רלוונטי (וגם ההערכה שלך אליהם לא רלוונטית).

אם אתה (וגם אני) חושב שמטיס מזל"ים הוא אפס שלא שווה כלום, סבבה. זה לא משנה כלום, אם אכן מאתגרים אותו יותר מאשר לוחם ביח"ש. (המזל"טים הם רק דוגמא, אני לא באמת יודע מה הם עושים).

העובדה היא שיש מקומות שבהם מאתגרים אותך (ניחוש פראי, לא ביח"ש) ויש מקומות שכן.

רמת האתגר שיש בחלק מיחידות המודיעין הוא עצום. כנ"ל גם הדרישות האישיות ביומיום.

ביח"ש אתה פיון, גוש בשר אחד מתוך XX אחרים. אתה תלך, יבוא אחר.

בשביל שיחידת שדה תיזום, תפעל, תוביל, צריך מ"פ+מג"ד+מח"ט תותחים.

ולא, אל תגיד לי שצנחנים/גולני יוזמים משהו. הטפיחות על השכם שהם מקבלים, מקבילות לטפיחות על השכם שכלב השמירה בקאנטרי מקבל.

יש אנשים שעושים את העבודה הזאת.

ויש אנשים שיכולים לעשות יותר.

השאלה אם אתה רוצה לעשות יותר.

כאמור - לא דברתי על היחידות המטכ"ליות וכו'. זה עולם אחר מבחינתי (וכאמור הוא לא יכול להגיע לרובן).

לכן ההמלצה שלי, להמנע מהסנוור ולנסות לבדוק כל מקום לפי התכלס שלו, ולא לפי השם והיוקרה שלו.

נ.ב.

זה שקיבלת פס, זה לא נורא.

אני הייתי שם שבועיים עד ששחררו אותי לצנחנים.

תשב לו על הוריד, אולי תצליח להוציא משהו. כרגע אתה מסופח אליו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

נתנו לי פס עד מחר לחשוב על כל הסיפר .

הוא לא דיבר על מז"י

אני עדיין לא עברתי טירונות ובכללי אני נחשב 0 בשבילם .

ועדין מעבן אותי היחס המגעיל שמקבלים שם מהקצין - אני בטוח שצה'ל עיבד הרבה אנשים שמסוגלים ליותר בגלל אחד שהוא חושב שהוא אלוהים (אני לא חושב שאני בן אדם יותר טוב ממנו, יותר מובחר ממנו או מכל אחד אחר)

אני פשוט חושב שאני יכול למצות את עצמי יותר במקומות אחרים שלא היו ברשימה.

ואני בטוח שאני לא היחיד שחשב על זה ובסופו של דבר קיבל משהוא מתוך חוסר ברירה.

ואו שהוא היסתדר שם או שהוא הוריד פרופיל.

פורסם
שאותי לא מעניין להטיס טיסנים באזרחות. אם זה מה שאתה רוצה לעשות כל חייך, תהנה. לי יש הרגשה שזה לא המצב. אתה כנראה בחור מוכשר, ואתה בטח רוצה ללמוד מקצוע ולעסוק בו. החברות האזרחיות יכולות להמשיך להלחם.

אני צוחק כי אני מקבל את אותם תנאים מתוך בחירה. אני לא בצבא, לא נדרש לתת דין וחשבון לאף אחד, ולא נתון למרותו של אף אחד. אני בוחר את המפקדים שלי ואת התפקיד שלי. כשאני רוצה לנסוע לחו"ל אני נוסע.

גם אם אתה טייס, גם אם נתנו לך 15 תארים, 3 דירות ו-4 מכוניות על חשבון המדינה.. בסוף היום, איזה פלגמט יעשה בעיה איפשהו ואז יחליטו שאתה קצין תורן ושאתה צריך לסגור השבת למרות שכבר סגרת כבר שבת שעברה ובלה בלה בלה. ככה זה הצבא, זה לא תלוי בתפקיד. וזה באמת לא משנה כמה זה נדיר או כמה זה לא סביר שזה יקרה, כי זה בסוף קורה.

אני בשבתות שלי אוהב לשבת בבית ולשמוע מוזיקה. בימי חמישי, אני לא בודק מה השעה כל 2 דקות. כשאני הולך לאנשהו, אני לובש ג'ינס וחולצה. מה איתך?

אתה לוקח את הדיון לויכוח של "למי יש יותר גדול" וזה לא בדיוק מה שבאתי להראות.

רציתי להראות שבדרך כלל חיילים משוחררים מחפשים עבודה בתור שומרים או מתדלקים ומקבלים 17.90 (כמה זה היום מינימום?) אבל בשביל להטיס טיסנים אתה יכול לקבל גם 15000 בתור התחלה. תחשוב שהיית מקבל כזאת משכורת בשביל לשמוע מוזיקה. מתאים לא?

אני שמח שאתה לובש ג'ינס וחולצה כי בדרך כלל זה גם מה שאני עושה. איזה דומים אנחנו....

אני את השירות הצבאי שלי סיימתי עוד לפני גיל 23 וכבר עברו כמה שנים טובות מאז. אם להישאר או לא להישאר בצבא זאת בחירה אידיבידואלית ואני לא חושב שעל זה יש ויכוח בכלל.

פורסם
מה שרשמתי, זה בהתחשב שהוא לא הולך למטכ"ל/שלד"ג וכו' כמו שנרשם.

מצטער, אבל מעניין אותי מאוד איפה יש לך אתגר ביחידה קרבית רגילה (אפילו סיירת)?

עד דרגת רס"ן אתה פקידה עם דרגות ברזל (נותנים לך משימות בט"ש, כן כן, גם לסיירת).

אין שום חשיבה יצירתית אין שום יוזמות.

אני לא מסכים איתך בכל כך הרבה דברים..

1. אתחיל בזה אתה לא הולך לצבא בשביל לחפש אתגרים לשכל. אתה הולך כי אומרים לך. אם אתה מחפש אתגרים תקנה פאזל.

2. בצבא מפתחים יכולות אחרות. לומדים להסתדר עם אנשים שלא היית פוגש במקום אחר. לומדים לעבור דברים קשים ולהתמודד איתם. פוגשים את החברים הכי טובים שאי פעם יהיו לך. אני יכול להמשיך אבל אתה מבין למה אני מתכוון.

3. אתגר זה לא רק לפתור משוואות במתמטיקה. אתגר זה גם להסתדר עם בנאדם שאתה לא אוהב. ולהכנס לשטח שיורים ממנו. ולתכנן פעילות מבצעית. ולפקד על אחרים. גם פה אפשר להמשיך הלאה.. מה יותר מאתגר, זה או לשבת מול מחשב?

4. אני לא מכיר הרבה פקידות עם דרגות ברזל שעושות את כל הדברים שציינתי.

5. אני יכול לומר בשיא הכנות, שהיחידה שלי (חלק מיח"ש) אין לה תחליף. לא ליחידה, לא לאנשים שבה.

מה שאני חושב על מטיסי מזל"טים או אוכלי דרדרים בנגב, לא רלוונטי (וגם ההערכה שלך אליהם לא רלוונטית).

אם אתה (וגם אני) חושב שמטיס מזל"ים הוא אפס שלא שווה כלום, סבבה. זה לא משנה כלום, אם אכן מאתגרים אותו יותר מאשר לוחם ביח"ש. (המזל"טים הם רק דוגמא, אני לא באמת יודע מה הם עושים).

העובדה היא שיש מקומות שבהם מאתגרים אותך (ניחוש פראי, לא ביח"ש) ויש מקומות שכן

לי דווקא אין שום דבר נגדם. הדוגמא הזו באה כתגובה למה שאתה אמרת. אותם מטיסי טיסנים\מפענחי תצ"א\ממר"מניקים יושבים עכשיו איפה שהם יושבים ומאתגרים את עצמם למוות במחשבות "מתי יתנו לי ללכת הביתה". לדעתך הם ממצים את היכולת שלהם? חוצמזה, אתה באמת חושב שלהטיס טיסנים זה יותר מאתגר מלשרת בגדוד חי"ר?

ולא, אל תגיד לי שצנחנים/גולני יוזמים משהו. הטפיחות על השכם שהם מקבלים, מקבילות לטפיחות על השכם שכלב השמירה בקאנטרי מקבל.

אתה בטוח שהיית בצנחנים? אני במקומך הייתי מברר איך הדברים קורים היום, לפני שהייתי כותב אותם. שוב, אתה אומר את הדברים האלה כי לך היה משעמם בצנחנים לפני הרבה מאוד זמן. למה הבחור צריך לשמוע ממך על סמך הנסיון הזה שבכל יח"ש עוברים שירות משעמם היום?

בצבא עושים צבא, בין אם אתה מוכשר ובין אם לא. לא יודע, אולי אני משוגע אבל לי זה נראה מאוד הגיוני.

אתה לוקח את הדיון לויכוח של "למי יש יותר גדול" וזה לא בדיוק מה שבאתי להראות.

מה פתאום. לי יש יותר גדול, בדוק.

הדיון שלי איתך הוא לא על מטיסי טיסנים ולא על אם זה משתלם או לא. הדיון הוא על האם, לנוכח יכולותיו הגבוהות של נפל הטיס ממוצע, כדאי ללכת לקרבי או למכור את נשמתך לשטן (לחתום מאה שנות קבע מראש בתור בקר\פקח\מטיס חוץ וכו'). אני מעדיף לחיות על שכר מינימום כל חיי מאשר לחתום קבע למשך שנה אחת, ולכן אני אומר את מה שאני אומר. אנשים מוכשרים (אולי טייסים, אולי נפילי טייס, אולי מטיסי מזל"טים, אולי קציני מיון בבקו"ם. טוב לא קציני מיון בבקו"ם) לא צריכים שום מקפצה בשביל להצליח במה שמעניין אותם. לדעתי כל רגע שהם יושבים בצבא זה רגע מבוזבז. חשוב לציין שאני לא מתכוון לכל הטייסים וכל מטיסי המזל"טים וכל נפילי הטייס.

אחי בקורס טייס כבר שנה וחצי. הוא כנראה יסיים שם כי (להערכתי) אין לו אומץ לעזוב את המסגרת שבה הוא נמצא. כל יום הוא מתקשר ואומר לי שהוא חייב לעזוב שם. ואני מסכים איתו, כי אני מכיר אותו ואני יודע שהוא אדם רחב אופקים, מוכשר מדי בשביל לשחק בג'ויסטיק 12 שנה ולחכות על מסלולים בבסיסים נידחים לתובלה של יום חמישי בצהריים כדי ללכת סוף סוף הביתה. בזמן שחבריו לקורס מסתנוורים מהתנאים הנהדרים שמציעים להם (תואר ראשון, מגורים, כסף, אוטו, חדר אוכל עם קורנפלקס יאואואואואואו..), הוא רואה ומבין שכל זה שווה לתחת. זה הכל נחמד מנקודת מבט של חייל. באזרחות אתה קונה קורנפלקס ולא חושב על זה בכלל.

ולכן אני צוחק על מטיסי המזל"טים, הטייסים, החובלים, הממר"מניקים, וקציני המיון בבקו"ם.

פורסם
נתנו לי פס עד מחר לחשוב על כל הסיפר .

הוא לא דיבר על מז"י

אני עדיין לא עברתי טירונות ובכללי אני נחשב 0 בשבילם .

ועדין מעבן אותי היחס המגעיל שמקבלים שם מהקצין - אני בטוח שצה'ל עיבד הרבה אנשים שמסוגלים ליותר בגלל אחד שהוא חושב שהוא אלוהים (אני לא חושב שאני בן אדם יותר טוב ממנו, יותר מובחר ממנו או מכל אחד אחר)

אני פשוט חושב שאני יכול למצות את עצמי יותר במקומות אחרים שלא היו ברשימה.

ואני בטוח שאני לא היחיד שחשב על זה ובסופו של דבר קיבל משהוא מתוך חוסר ברירה.

ואו שהוא היסתדר שם או שהוא הוריד פרופיל.

קודם כל תנחם את עצמך בכך שהקצין הדביל הזה ישב שם עוד הרבה זמן ואתה לא (ככה הייתי מנחם את עצמי כל פעם שהייתי מקבל 40 בבצפר).

שנית, התחלת איתו ברגל שמאל. הויכוחים והאיומים ממש לא עובדים לטובתך.

אתה צריך להתעלם מכל השטויות שהם מאכילים אותך. שום הצדעות שום הקשבים.. כשאתה נכנס למשרד שלו תגיע בראש של "אני בא לעשות איתו עסק, לי יש את כל הזמן בעולם". תזכור שהלחץ שהוא מפעיל עליך זה אותו לחץ שהוא מרגיש מהממונים עליו.

אתה צריך לעשות רשימה של תפקידים שאתה חושב שיעניינו אותך. הוא לא יציע לך שום דבר מיוחד, אתה חייב לבקש את זה בעצמך. אם ברשימה רשום 'מפענח תצ"א', תשאל אותו לגבי זה ברגע שאתה נכנס דרך הדלת.

אל תתן לו לדכא אותך בשום שלב. אתה תמיד יכול לומר "אני יוצא לחשוב על זה" ולחזור אח"כ.

פורסם
מה פתאום. לי יש יותר גדול, בדוק.

אם אתה אומר, מי אני שאתווכח...?

לפני שנמשיך, אני חייב להבין אותך. אתה אמרת לאותו בחור:

"אתה תמיד יכול לומר "אני יוצא לחשוב על זה" ולחזור אח"כ"

מה זה בדיוק? ראיון עבודה? תגיד לו גם שיגיד לקצין מיון שמתחת ל-14000 רכב צמוד ופלאפון אין על מה לדבר??

לאן הסירוב הזה יוביל אותו? תסביר קצת יותר ברור מה נכון לעשות מאשר מה אסור לו לעשות...

אם לדעתך להטיס F-16 או סתם איזה יסעור זה בזבוז זמן שלא לדבר על להיות חובל (רחמנא ליצלן, איזה שיעמום) אז איפה באמת נפיל טייס כה מוכשר ואמביציוני יכול להגשים את עצמו? בתחנת הדלק הקרובה למקום מגוריו?

פורסם
7 כאן קודקוד, תעיר ת'מחלקה, תצאו מהזולה זיהינו מטרה!

קודקוד כאן 7, המתן עוד עגולה, החבר'ה כאן בזולה שותים שתייה קרה!

7 כאן קודקוד, כולכם מרותקים, עד שתלמדו לדבר עם קודקודים!

קודקוד כאן 7, כולנו עריקים! עד שתלמד לדבר עם וותיקים!

אכן, לפעמים בשירות קרבי לא מפעילים את השכל כמו בסמינריון מוסר בתואר שני בפילוסופיה. אבל כן יש אקשן וכן יש ח'ברה שיעשו הכל בשבילך. יש גם וואסח אם זה עושה את זה למישהו.

אם לא נראה לך שתסתדר בגדודים (לפעמים צריך להתיישר עם מכנה משותף די נמוך, כלומר לשמוע אבי ביטר באוהל), שווה לך לנסות להגיע ליחידות ייעודיות.

אני ממליץ לך ללכת על מודיעין. חמ"ן או מודיעין שדה. התפקידים מאוד שונים זה מזה, ורוב הסיכויים שתגיע למודיעין שדה ולא לחמ"ן. מודיעין שדה גם עושים עבודת שטח וגם יש מהם טיפה יותר דרישה להפעיל את השכל ומעורבות במבצעים ותכניות שאין לחייל בגדוד רגיל.

פורסם
מה זה בדיוק? ראיון עבודה? תגיד לו גם שיגיד לקצין מיון שמתחת ל-14000 רכב צמוד ופלאפון אין על מה לדבר??

לאן הסירוב הזה יוביל אותו? תסביר קצת יותר ברור מה נכון לעשות מאשר מה אסור לו לעשות...

איזה סירוב?

הוא בסך הכל יוצא לחשוב על מה שהציעו לו. להתקשר לאמאבא ולשאול אותם מה הם חושבים.

ממה שזכור לי, ומאיך שהוא מתאר את המצב כעת, אני מתרשם שקציני מיון מנסים לדחוק אנשים לפינה כדי לגרום להם לקבל החלטות מהר. לכן יש את כל התדריך לפני (הצדעה בכניסה, הצדעה ביציאה, לפנות אליו רק בתור "המפקד"..). כל מה שאמרתי זה שעדיף לצאת החוצה ולא לקבל החלטה פזיזה. את זה מותר וכדאי לו לעשות.

אם לדעתך להטיס F-16 או סתם איזה יסעור זה בזבוז זמן שלא לדבר על להיות חובל (רחמנא ליצלן, איזה שיעמום) אז איפה באמת נפיל טייס כה מוכשר ואמביציוני יכול להגשים את עצמו? בתחנת הדלק הקרובה למקום מגוריו?

רגע אתה מדבר על שירות צבאי או על אזרחות?

אם מדברים על האזרחות, הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. אם תחנת דלק, אז תחנת דלק. כמובן שבמקביל הוא ישתכר כל לילה עד שהוא יחשוב שהוא כלב ים בכלל.

חוצמזה לא אמרתי שלהטיס או להיות חובל זה בזבוז זמן. אמרתי שבשביל אנשים מוכשרים, להטיס ולהיות חובל למשך תקופה כל כך ארוכה, במקום להיות כלבי ים באזרחות, זה בזבוז זמן. צר לי, אני לא מסתנוור מהדברים האלה ולא מהיוקרה שלהם.

פורסם

ההיתי היום עוד הפעם אצל הקצין מיון

וקיבלתי שבוע ראיונות למיתר עוקץ יעל צנחנים .....

זאת אומרת דח'ש עד ה12 לחודש הבא .

אולי בסוף יהיה טוב !

תודה לכל מי שענה.

עדי

• תוכן חדש...