Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפיל טיס

l3auer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום טוב לכולם (לא כל כך טוב לי )

אתמול הועדה אמרה את דברה ואני בחוץ

מי שלא הבין נפלתי מהקורס (בשלב המכין-צק 15)

מחר יש לי זימון לקצין מיון ואין לי עוד שום מקום שאני חושב עליו ברצינות

אם יש פה מישהוא שעבר או יודע את התהליך או מה יקרה איתי, אני ישמח אם לקבל תשובה ממנו.

תודה מראש עדי

פורסם

לא נורא... הכל קורה לטובה...

קצין מיון בבקו"ם חוויה לא מפחידה כמו שחושבים...

אישית הגעתי לשם ונפלתי על אחד בסדר והעניינים טיקטקו שם..

אתה אומר לו מה מעניין אותך, בסיס סגור\פתוח , יציאות והוא מתחשב בך.. כמובן שגם בוחר משהו שמתאים לך.

אם לא מוצא חן בענייך משהו אל תפחד לסרב..

פורסם

בתור נפל טיס אתה תקבל אפשרות לשיבוץ ביחידות מהמובחרות ביותר שקיימות בצה"ל.

אם כבר חשבתי בכיוון של טייס בחי"א הייתי ממליץ לך לנסות להתקבל ל-שלדג או ל-669.

קורס יוקרתי ,איכותי ,מקביל לטייס ומכובד בערכים דומים תמצא גם בחובלים.

בהצלחה.

פורסם

שורוק אתה קצת חיי בסרט. הוא יגיע לתא לחימה, שום בסיס פתוח סגור.

BMW הרבה חיי בסרט. אם יצליח להכנס לחטיבת חי"ר מצבו יחסית טוב.

עברתי את זה לפני הרבה שנים, אבל הרעיון אותו רעיון. תתעקש איפה שאתה יכול - תכתוב מכתבים, תרים טלפונים, תתקשר למפקדי יחידות אם אתה צריך. זה משתלם בסוף.

מה היה בימ"מ?

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

חבר שלי נפל לפני כחודש-חודשיים, לאחר שנה בקורס..

הציעו לו דברים ממש שווים כמו שלדג, יחידת החילוץ, מטיס מזל"טים וכו'..

אבל - אם הגעת לקצין מיון בבקו"ם ולא בתוך חיל האוויר, כנראה שלחיל אוויר כבר לא תחזור..

בגדול, אני משרת בבקו"ם ומכיר את רוב הקציני מיון - רובם סבבה ובאמת מתחשבים במה שאתה רוצה..

(במיוחד אם כבר היה לך שיבוץ, והועברת משם בכח)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם אין כיוון אני לא ממש יכול לעזור לך.

מה שכן - מז"י זה תמיד בעדיפות אחרונה. אני לא אומר שצריך להמנע מללכת לשם, אני רק אומר שבדרך כלל אם יש להם משהו להציע, הם יציעו בבקו"ם. במז"י לעומת זאת הם ממהרים לשבץ אותך ביחידת שדה, שזה הנדסה\תותחנים\שריון. בנוסף, אם מציעים לך משהו שדורש מיונים ויתן לך כמה ימים בבית על חשבון הפז"ם (הכוונה לזיק או ראיונות לכל מיני דברים) לך על זה. אתה צריך את המנוחה בשביל עצמך. אתה תמיד יכול להתקשר יום לפני ולהגיד שאתה לא מעוניין, ואז לחזור לבקו"ם.

אם לא מציעים כלום אתה יכול לשאול לגבי דח"ש או גיבושים (בהנחה שזה מעניין אותך). יש פה סוג של הימור, לפעמים הם נותנים דח"ש כדי לגייס אותך לצנחנים ובסוף מחליטים אחרת.

אני במקומך הייתי מגבש עמדה, לפחות כיוון כללי. הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות זה להכנס לקצין מיון (שהוא על פי רוב בחור מתוסכל שראה אלף נפלים כמוך, וכולם מורעלים) ולומר לו שאין לך כיוון, שהוא יכול להחליט מה שבא לו. מהר מאוד תמצא את עצמך בגדוד של תותחנים.

(שזה לא רע, אבל זה אולי פחות טוב מדברים אחרים)

זו תקופה קשה. אל תתן להם לעצבן ולדכא אותך. אתה תמצא את מקומך בצבא.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
חבר שלי נפל לפני כחודש-חודשיים, לאחר שנה בקורס..

הציעו לו דברים ממש שווים כמו שלדג, יחידת החילוץ, מטיס מזל"טים וכו'..

BMW הרבה חיי בסרט. אם יצליח להכנס לחטיבת חי"ר מצבו יחסית טוב.

למה אני חיי בסרט? 2 אנשים שאני מכיר קיבלו אפשרות להגיע מיידית לשלדג או 669!

והנה DISCOVER מחזק את דבריי.

זה גם דיי הגיוני, אני לא רואה סיבה שלא לאפשר לאנשים שהגיעו למיונים כאלה להגיע ליחידות הנ"ל.

אגב, אני נפלתי בזמנו לאחר ירפ"א א'.

אמיר.

פורסם

היחידי שכתב דברי טעם הוא הפרא.

עברתי את אותו מסלול כמו שלך. אתה מגיע לבקו"ם ולא מקבל שום "טובות הנאה" על זה שאתה נפל טייס.

אני לא מכיר אותך, אבל תן לי לספר לך משהו, בד"כ נפלי טייס באים מורעלים רצח. טעות. טעות ענקית.

אני יכול להגיד לך שרובנו הגענו ליחידות קרביות (צנחנים, מגל"ן, יעל, רחף שיריון, סיירות חטיבתיות וכו') 90% סיימו את השירות לא מרוצים (10% הנותרים, התפוצצו מטיל בלבנון).

אל תלך על קרבי, המיצוי שלך שם (בהתחשב בזה שאם הגעת לקורס, אז אתה בן אדם נורמלי+) ישאף ל-10% מהיכולת שלך בקושי.

חפש אתגר. אמיתי, רצוי לראש. לא לגוף.

דווקא השניים שהגיע למזל"טים, הכי נהנו (בהתחלה צחקתי עליהם, היום אני בוכה).

שלא ישתמע שאני בכיין שהצבא דרס אותו.

הייתי בצנחנים ועשיתי מספיק דברים מעניינים שם. אבל להגיד שהתאמתי? שמיציתי טיפה מהיכולת שלי? לעשות מסע כומתה כל אחד יכול, אפילו 90 ק"מ.

אבל לחיות 3 שנים כשהמוח שלך על STAND BY זה לא נעים.

תבלה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שלום

נסיוני בקורס הוא ארבע חודשים בלבד לפני כ 5 שנים.

גם אני נפלתי בצ'ק 15 ולאחר בחינת האופציות אצל קצין המיון של חיל האוויר והידיעה שברצוני לשרת כלוחם החלטתי לנסות את מזלי אצל קצין המיון של הבקו"ם. קצין המיון בבקו"ם לא "יצא מעורו" בכדי לעזור - ההצעות שלו היו גיבושים שונים (מטכ"ל, שייטת, שלדג - גיבוש מיוחד לנפלי טייס או חובלים) או שיבוץ באחת חטיבות בחי"ר גולני, גבעתי או נח"ל. כמו כן הוצעו תותחנים, שיריון וכו' במסלולי קצוינה יעודיים. להגיע לצנחנים או ליחידות חצי מיוחדות (עוקץ, יחס"פ וכו') לא היה על מה לדבר. קצין המיון היה הכי מעוניין לשלוח אותנו (קבוצה של חמישה) למסלולי הקצונה היעודיים.

האופציה האחרונה היתה ללכת למז"י ולנסות את מזלנו שם.

הגענו למז"י, קיבל את פנינו קצין מיון ותיק וישר הודיע לנו שמי שרוצה צנחנים יקבל. כמו כן עקב הקישור הטוב בין מז"י לכוחות היבשה הציע לנו קצין המיון יותר פירוט - קרקל, מדריכי קליעה, לו"טר וכו'. כמו כן היה 2 מקומות בקורס מדריכי צניחה שנפתח באותה שנה. כל זאת ללא קשרים או וויטמינים.

עם קשרים וויטמינים הוצעו באופציות המיוחדות - או במילות הקצין: "חוץ מסיירת צנחנים וגולני כל האופציות אפשריות במסגרת החי"ר". דובדבן, מגלן, אגוז, פלס"ר נח"ל וגבעתי וכל שאר היחט"יות.

בסופו של דבר ניתן להגיע לכל היחידות החטיבתיות דרך הגיבושים לאחר הגיוס.

הרבה בהצלחה.

אדם

נ.ב

יש אמת או שתיים בדברי המגיב מעלי. בסופו של דבר יש המון סיפוק עצמי בפיקוד ומבצעים אך זו אמת שלא צריך להיות גאון בכדי לקחת חלק פעיל ביחידה קרבית.

הצעתי לך: בחר ביחידה מענינת וצא לפיקוד. בסופו של דבר אפשר לצאת מכל מקום אם אתה באמת לא מסוגל לסבול יותר. ועכשיו שקיצרו את השירות יהיה עוד יותר מעניין

...Spead is nothing without Control

פורסם

באמת תודה לכולם על התשובות

יש כמה יחידות שהמליצו לי עליהם ואני חושב שאני יבקש אחת מהם .

אני לא בן אדם של שיטת ומטכל (זה לא מושך אותי)

חשבתי יותר בכיון של 669

או חובלים

או מזלטים

• תוכן חדש...