Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נראה לי הפורום הנכון...:wink:

קיבלתי 2 ארגזי כלים ענקיים השבוע, הרוב זה בוקסות,ראצ'טים, מפתחות.

זה ציוד קומפלט שמספיק בערך למוסך.:).

הבעיה היחידה שמדובר בכלים שישבו במחסן קרוב ל25 שנה וכמו כל מתכת, הם סובלים מחלודה.

מדובר על כלים מקצועיים נטו, ומאוד חשובים לי מבחינה רגשית...

אתמול התחלתי בעבודות הניקוי, הכלים היותר איכותיים כמו של CRAFTSMAN,SIGNET,VACO,STENLY לא החלידו, ורק מכוסים בשכבה דקה ששום דבר שקצת שמן וסקוץ' לא פותרים.

הבעיה היא הכלים היותר פשוטים, עכשיו התחלתי לנקות את הכל ואחרי כ40 בוקסות ועוד כמה מפתחות פתוחים האמת שדי נשבר לי...:).

אולי מישהו מכיר חומר שמסיר חלודה שאני יכול לרכוש כזה ופשוט להשרות את הכלים וכמובן לנקות ביתר יעילות?

ואולי אתם מכירים איזה "שיטת קסמים " אחרת?

כל פתרון ולו יצירתי יעזור לי מאוד!.

אני מודה לכם מראש ומקווה למצוא פתרון יעיל, פשוט מדובר על עשרות מפתחות פתוחים,מאות בוקסות,מובילים ומאריכים וזה מאוד חשוב לי להשיב אותם לעבודה.:).

תודה מראש!

ניר

under construction..

פורסם

שמן WD-40 ומברשת (קשה או רכה) יכולים לעשות את העבודה, גם נפט.

לטבול בנפט אפשרי, לטבול בסולר אפשרי.

גם אלכוהול, קצת פחות טוב, אבל גם עובד, גם חומצה עובדת, אבל אין לך אני מניח.

פורסם

תודה על התגובות בנתיים, כן אני ממשיך עם השמן והמברשות למינהם, הבעיה שאני לא ממש רואה את הסוף...

אני יודע שיש חומרים יעודיים לזה שפשוט אפשר לטבול את הכלים לאיזה לילה ואז רק לעבוד עליהם עם מברשת .

הבעיה שאני לא מכיר חומרים כאלו, אני יודע שיש פה כמה בעלי מוסכים שיוצא להם לנקות כלי עבודה, אולי מישהו מכיר חומר מסויים?

under construction..

פורסם

אני מקפיץ,

עדיין מחכה לתגובות ממכם, אם יש כאן בעלי מוסכים(ואני יודע שיש= רמז!), שמכירים חומרים שיכולים להיות יעלים בנושא הזה.

תודה מראש.

under construction..

פורסם

הבעיה היחידה שמדובר בכלים שישבו במחסן קרוב ל25 שנה וכמו כל מתכת, הם סובלים מחלודה.

זה לא הם שסובלים, אלא אתה... :wink:

רוב הכלים, כגון, בוקסות, מפתחות פתוחים, רינג, כלים ללא חלקים נעים, וכו' מתפקדים בצורה זהה כאשר הם חלודים. אתה יכול להתחיל לעבוד איתם, וזה כשלעצמו כבר ישנה את המראה והתפקוד שלהם, לטובה.

כלים אחרים, עם חלקים נעים, כגון פליירים למיניהם, שוודי וכו', טבול באמבט שמן למשך הלילה, נגב אותם וודא שהחלקים הנעים אכן נעים. משם כבר אתה יכול להתחיל לעבוד איתם.

עד כאן פרקטיות. אם המראה החלוד הוא מה שמפריע לך ולא העניין הפרקטי, אז זה כבר עניין לאיש מקצוע. לאוו דוקא לאיש מקצוע מתחום המכונות... :wink:

פורסם

תראה אני מהסס ליעץ לך ותכף תבין למה.

בעבודה היינו פוטרים את הבעיה כך:

מיצרים תמיסה של מים +פתיתי סודה קאוסטיק בריכוז 5%

וטובלים את הכלים לשעה שוטפים טוב וזהו.

צריך לשם כך זהירות ,כפפות גומי +משקפי מגן.

רק אם אתה זהיר תוכל לנסות!

פורסם

גם אבא שלי קיבל פעם ארגז כזה ישן ומחליד.

הייתה לנו חומצה שאין לי מושג מאיפה היא הגיעה , זה היה מדהים טבלנו את כל הכלים בתוך דלי והם יצאו מבריקים לגמרי מחלודה ונראו חדשים ללא שפשוף בכלל!

הבעיה היא שאם אתה לא משמן אותם מיד אחרי זה הם מחלידים שוב.

אם זה נראה לך פתרון טוב אני אנסה לברר את שם החומצה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תנסה לקחת איזה שהוא קופסת פלסטיק ,למלות אותה ב"קוקה-קולה" ותכניס את הכלים לבפנים תן לזה כמה ימים לשכב בפנים ,הקולה אוכלת את החלודה. זה ישמע מצחיק אבל ככה אני עושה לציוד דייג שלי שהוא מקבל חלודה מניסיון לי זה עובד.

פורסם

מה שתומר תיאר היה בכדי לנקות משומנים או גריז, שכן סודה קאוסטית אינה יוצרת ראקציה עם חלודה. החומצה שתוקפת חלודה היא חומצה מלחית. בקוקה קולה יש חומצה פוספורית שגם היא תוקפת חלודה.

פורסם

טוב, קבל עיצה של זקנים (לא אני):

אבל אני מכין אותך צריך הרבה סבלנות.

קח איזה שהוא כלי עם מכסה אטום, שים בפנים את הכלים, שים בפנים לחם (אתה קורא נכון, כתבתי לחם. אפשר גם חלה של יום שישי), מלא את הכלי מים קצת מעל גובה הכלים והלחם וסגור את המכסה.

היחס הוא בערך כיכר לחם על דלי רגיל. אפשר גם לחם ישן.בכל מקרה לקרוע את הלחם לתוך הכלי וצריך שיהיה יותר מים מלחם.

עכשיו הקטע ה"בעייתי", ע"מ שכלים ייתנקו בצורה טובה מהחלודה, צריך להמתין כחודשיים.

אם יש לך זמן, זהו פתרון לא יאמן.

התסיסה של הלחם מורידה חלודה בצורה מדהימה, וגם מפתח שוודי ששכב מספר שנים בתוך שלוליות של מים ובוץ ייצא נקי ללא רבב מתוך התערובת המוזרה.

עברו להם חודשיים, והנה אתה מוכן להוציא את הכלים, אך יש להזהר, הכלי אטום מסריח בפנים בצחנה שלא תתואר. חובה לעשות את הפתיחה של הכלי מחוץ לבית.

מייד אחרי ההוצאה יש לשטוף את הכלים במים, לייבשם רצוי בלחץ אויר, ולשמנם במהירות. המתכת תיתפוס חלודה מהלחות באוויר תוך מספר שעות.

חשוב לציין הפטנט הזה נוסה עשרות ואף מאות פעמים על כלי עבודה של האסכולה הישנה, וההצלחה הייתה כל פעם. לגבי חלק מהכלים שציינת יש ציפוי כרום ונדיום שאינני סבור שזה ציפוי ברמה טובה כמו הכלים של פעם. לכן קח בחשבון שאולי יגרם נזק לציפוי של הכלים.

שיהיה בהצלחה

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...