Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ודרך אגב אני מחפש מקסימום 1000 rms ב 1 אום אני רוצה שישאר למגבר הרבה אורך נשימה .
למגבר שבנוי כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה לספק את הכח אותו הוא מוצהר לספק

בלי בעיות או דרמות למינהן ולכן ההיפוניקס שלך גם אם יעבוד במלוא עוצמתו לא אמור

לעשות בעיות מיוחדות או לקצר את חייו כמו שרמזת(במידה ומערכת החשמל ברכב שלך תאפשר

לו להפיק את המקסימום).

לגבי הסאב הייתי שוקל ברצינות להביא IDMAX למרות שפשוט זה לא יהיה ויכול לגרום

קצת עלייה בתקציב,אבל לטעמי שווה בדיקה.

לניר ותמיר,עניין של העדפות שונות וטעם שונה,שניכם צודקים כל אחד לכיוון שלו,

כבדו אחד את השני כי שניכם מדברים מאהבה לתחום.

פורסם
תמיר למה אתה זורק הצהרות חסרות כל שחר לאוויר???

מה הקשר עכשיו נפחי תיבות?

חסר סאבים מאוד חזקים,מדוייקים בעלי הספק אדיר שלא דורשים תיבות של 50-90 ליטר?

אתה יודע מה? כל סאב שבאמת נחשב לסאב כזה לא דורש את הנפח הזה ובד"כ מדובר על נפחים קטנים יותר (28-40 ליטר)

המממ...מס' דוגמאות להמחשה?

IDMAX by image dynamics

13W7, 12W7,10W7 by jl audio

XXX by RF

TITANIUM by eclipse

TITANIUM ELITE by PHOENIX GOLD

HX2POWER by rockford fosgate (3120,3110)s

והרשימה עוד ארוכה ואני אפילו לא ימשיך...

אגב מדובר פה על סאבים בהספקים של 500-1500 וואט RMS.

תמיר מתי תבין שסאבים זה לא רק SPL ותדרים נמוכים, סאב צריך לדייק להיות מהיר חד ולא מתפשר.

וכל התיבות הפתוחות,סלוט פורטד,אימפריליות,ארונות קבורה וכו', מאבדות מהיכולת של הסאבים לדייק ולהיות פאנצ'ים, רוצה תנועת אוויר מסיבית?---> תתקין מפוח אוויר מאחורה(גם יותר זול ,גם לוקח פחות מקום,וגם לא דורש הספק אדיר), מעבר לכך,בד"כ תיבות אטומות בנפחים קטנים, מצליחים להפיק מהסאב את המירב,גם בתדרים נמוכים ויותר חשוב בתדרים הגבוהים יותר (80-100HZ).

חבל שאתה מתווכח סתם, לפי מה שאני רואה, ידע בכול מה שקשור בתיבות אין לך וזה חבל.

אני חוזר, שום סאב לא יענה לדרישות של ג'ינגל בתיבה הזו, אני עכשיו לא מיחס חשיבות לSPL\SQ

שאם נדבר על זה גם בזה אתה טועה, כי SQ יכול להיות תיבה גם של 60L וגם יכולה להיות פתוחה.

בSQ אתה חייב שיהיה לך גרף אם הענות כמה שיותר שטוחה, ואת זה אתה מקבל עם תיבה פתוחה לא סגורה, וההבדלים בDelay - "הדיוק" הם זנחים, כ10-15mS הפרש בין תיבה פתוחה טובה לסגורה.

בSPL מכוונים את התיבה ל55-70HZ שזה אומר גיין של מעל 10dB לפחות בגלל שאין תדרים נמוכים ופה באה העוצמה.

זה בכללי שתלמד.

בכול מקרה אם תפנה ליצרן יצרן, ותבדוק מה התיבה לעבודה אופטימלית של כול הסאבים שרשמת, היא בחיים לא תהייה 28 ליטר, ותכניס את זה לראש שלך תיבה אטומה לא נותנת הענות שטוחה והתדרים הנמוכים לא מודגשים.

אני לא יתיחס למשפט שלך "תנועת אויר מסיבית בלה בלה בלה..." כי פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר, אתה פשוט מראה על ידע נמוך וחבל.

המשפט האחרון שלך הוא שגוי לחלוטין שאני אוכיח? , אתה מטעה הרבה אנשים בפורום בהתחכמויות שלך, אבל לך על הזמן אם אני רושם משהו זה לא סתם זה אך ורק מנסיון מוכח, לא תצליח להוציא אותי טועה אני חושב פעמיים לפני שאני רושם.

תמיר

פורסם
חבל שאתה מתווכח סתם, לפי מה שאני רואה, ידע בכול מה שקשור בתיבות אין לך וזה חבל.

אני חוזר, שום סאב לא יענה לדרישות של ג'ינגל בתיבה הזו, אני עכשיו לא מיחס חשיבות לSPL\SQ

שאם נדבר על זה גם בזה אתה טועה, כי SQ יכול להיות תיבה גם של 60L וגם יכולה להיות פתוחה.

בSQ אתה חייב שיהיה לך גרף אם הענות כמה שיותר שטוחה, ואת זה אתה מקבל עם תיבה פתוחה לא סגורה, וההבדלים בDelay - "הדיוק" הם זנחים, כ10-15mS הפרש בין תיבה פתוחה טובה לסגורה.

בSPL מכוונים את התיבה ל55-70HZ שזה אומר גיין של מעל 10dB לפחות בגלל שאין תדרים נמוכים ופה באה העוצמה.

זה בכללי שתלמד.

בכול מקרה אם תפנה ליצרן יצרן, ותבדוק מה התיבה לעבודה אופטימלית של כול הסאבים שרשמת, היא בחיים לא תהייה 28 ליטר, ותכניס את זה לראש שלך תיבה אטומה לא נותנת הענות שטוחה והתדרים הנמוכים לא מודגשים.

אני לא יתיחס למשפט שלך "תנועת אויר מסיבית בלה בלה בלה..." כי פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר, אתה פשוט מראה על ידע נמוך וחבל.

המשפט האחרון שלך הוא שגוי לחלוטין שאני אוכיח? , אתה מטעה הרבה אנשים בפורום בהתחכמויות שלך, אבל לך על הזמן אם אני רושם משהו זה לא סתם זה אך ורק מנסיון מוכח, לא תצליח להוציא אותי טועה אני חושב פעמיים לפני שאני רושם.

תמיר

מורנו ורבנו תמיר, כדאי מאוד שבאמת תחשוב לפני שאתה כותב כי אתה "קצת" מגזים.

1.תאמין לי שיש לי מספיק נסיון עם בניית תיבות, אל תזלזל בי אתה מעליב את האינטיליגנציה שלי.

2.כתבתי לך את מה שכתבתי גם קצת בהומור, וגם בגלל שאתה יוצא בהצהרות שאת האמת, כנראה שלך באמת אין ממש בסיס מאחוריהם.

3.אני יודע שיש לך הרבה ידע, אבל אתה קצת מסבך את עצמך :"בSQ אתה חייב שיהיה לך גרף אם הענות כמה שיותר שטוחה, ואת זה אתה מקבל עם תיבה פתוחה לא סגורה,"

ומצד שני:"כי SQ יכול להיות תיבה גם של 60L וגם יכולה להיות פתוחה"

4. דיליי של 10-15mS,לכל אלמנט באשר הוא, מאוד משמעותי במיוחד לSQ (אם כבר בSQ עסקינן).

5. אני יקח בשבילך את הIDMAX כדוגמא, התיבות המומלצות בשבילו אטומות והם בין 1-1.3C^F= 28-36L-אגב, ההענות הכי שטוחה הוא מקבל בתיבה אטומה.

וההמלצה של החברה היא רק על תיבה אטומה, לכל קהל המאזינים.

6.את המשפט שלי לגבי התנועת אוויר כתבתי בהומור,כנראה שהומור זה לא הצד החזק שלך ולכן אני אפסיק

7.ואחרון- תמיר,אף אחד לא מנסה להתחרות בך או"להוציא אותך טועה" או כל דבר אחר, גם אני חושב טוב מאוד לפני שאני כותב, ואני מדבר אך ורק מנסיון ולא מאיזה ידע תיאורטי,קצת מעצבנת אותי הגישה שלך שאתה חושב שאתה יודע הכל ומכיר הכל,בפועל אין לך היכרות עם כל האלמנטים לדוגמא אילו שהצגתי למעלה והבעיה שלך שאין לך נסיון עם אלמנטים יוקרתיים כאלו ורק עם אלמנטים ממוצעים,כי אחרת לא היית כותב את מה שאתה כותב פה.

שתגיע פעם אחת למפגש כמו שצריך ותוכל לשבת ולדבר איתי, תוכל באמת להבין מה רמת הידע שלי,

ואנחנו נניח גם לויכוח הנ"ל להגיע לשם ולא על גבי דפי הפורום,עד אז תשאיר את הזלזול בצד, כי באמת שאין לך מושג על מה אתה מדבר, ותכבד את מי שאתה מדבר איתו.

ודבר אחרון, מתי בדיוק בנית מערכת SQ לאחרונה.???

under construction..

פורסם

סליחה על השאלה , היא מופנית לשניכם לתמיר ול GREEN MONSTER

מה קורה אם שמים סאב בתיבה סגורה יותר גדולה מהמלצת היצרן ? האם הוא ירד לתדרים יותר נמוכים ?

האם גרף ההעינות שלו יהיה יותר שטוח ובמיוחד בתדרים יותר נמוכים ? וכולי'

כלומר מה תהיה ההתנהגות שלו בכללי?

בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תלוי כמה גדולה?

אם מדובר בגודל 10 קיוביק פיט לסאב 12' סטנדרטי אז ההתנהגות של תהיה דומה להתקנת IB. משמע, ירידה ביכולת הסאב לספוג הספק. המגבלה תנבע לא מאילצויים תרמיים אלא מאילוצים פיסיים של מגבלות תנועה של הסאב.

תיבה מספק גם התנגדות לתנועת הסאב ומאפשר לתנועתו להיות "קפיצית" יותר. כלל אצבע הוא שתיבה גדולה יותר תשפר את היענות התדרים הנומוכים תוך התפשרות על יכולת ספיגת ההספק של הסאב ונצילותו.

יצרנים בד"כ ממליצים על התיבה הקטנה ביותר שתשמע סביר וזאת בד"כ גם מגיה שהי יותר SPL מאשר SQ. הדוגמא הבולטת לכך היא קיקר, שמציעה תיבות 1 קיוביק פיט אבל המלצותיה לתיבות SQ הם באיזור ה 3 קיוביק כאשר מדובר ב-CVR למשל.

Q של 0.707 זה לא קדוש. יהיו אלו שיעדיפו Q גבוה יותר באיזור ה 0.85 לטובת "קיק" יותר חזק ויכות עדיפה לספוג הספקים ויהיו אלו שירצו Q נמוך יותר כמוני למשל שהתיבה האטומה שלהם תוכננה לפי Q של 0.6

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
סליחה על השאלה , היא מופנית לשניכם לתמיר ול GREEN MONSTER

מה קורה אם שמים סאב בתיבה סגורה יותר גדולה מהמלצת היצרן ? האם הוא ירד לתדרים יותר נמוכים ?

האם גרף ההעינות שלו יהיה יותר שטוח ובמיוחד בתדרים יותר נמוכים ? וכולי'

כלומר מה תהיה ההתנהגות שלו בכללי?

בתודה מראש יהודה

מעולה OOGEE,

אני אוסיף כמה מילים, בקשר לשאלת גו'ק, אם נגדיל את הנפח של תיבה הסגורה, התדרים הנמוכים ישמעו קצת יותר חזק, ובכול אופן אם אתה מצפה לתדרים ממש נמוכים, לא תקבל מתיבה סגורה, אלה פתוחה, וכנל אם אתה מצפה להענות שטוחה, בתיבה פתוחה יהיה יותר קל להגיע להענות שטוחה כזו,

אתה יכול לעשות ניסיון , תכניס נתונים לתוכנת WINISD של סאבוופר (למשל פיוניר 306C),

התוכנה מנסה לחשב את התיבה עם הענות הכי שטוחה שאפשר, ואתה תראה רק בתיבה פתוחה הענות תהייה ישרה יותר,

כמו לכול דבר יש יתרונות וחסרונות, תיבה סגורה תהייה יותר מדוייקת כי היא תרסן את תנודות הסאב,

ותיבה פתוחה תשמע יותר עמוק או חזק במידה מסויימת, בכול אופן זו ההתנהגות של רוב הסאבוופרים כמובן יש יוצאים מהכלל,

יש הרבה סוגי תיבות ומתכננים אותן לפי דרישה.

תמיר

פורסם

תודה על ההסבר אבל עדיין לא הבנתי איך אני משיג תגובה מדוייקת עם ירידה לתדרים נמוכים או שאין "חיה" כזו? או שאני בוחר עמוק ורך או פחות עמוק וחד ?

ואין לי גישה לתוכנה ולא בטוח שאבין אותה.

ולדוגמא פינקס גולד ZR אוקטן 12אינטש, או אימג' דיינמיקס מאקס הם שניהם (בשתי דרגות הספקטרום כמובן , הזול והיקר), נחשבים לסאבים SQ מעולים בכך שהם מאוד מדוייקים ומפורטים , איך מורידים אותם יותר נמוך ומשאירים את הדייוק שבשבילו קנינו אותם ?

ודרך אגב האם אם אקנה מגבר עם דמפינג פקטור יותר טוב אקבל יותר מהם? כי שמעתי על חברה בשם קראון או קראנץ' שמישהו אמר לי ש"המגברים שלהם מוציאים דמפינג פקטור אדיר ולכן הם מגברי על " ציטוט שלו . מה נכון בזה ?

תודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

CRUNCH הם לא בדיוק מגברים יוצאי דופן

CROWN הינה חברה בבעלות הרמן שהפטנטים שלה נמצאים במגברי המונובלוקים של JBL מסדרת פאוור ו-GTI. בכל מקרה ההבדלים בין מגברים הזהים בכוחם הם זניחים.

בקשר לסאבים. SQ זה דבר אישי יהיו אלו שסאב X ישמע להם טוב יותר מסאב Y למרות שסאב X פחות "נחשב" מסאב Y ולכן זה אינדווידואלי וסובייקטיבי. התוכנות הפיסיקליות של הסאבים בשילוב עם התכונות הפיסיקליות של התיבה הם אילו שיקבעו את התנהגות הסאב. אם סאב מסויים נשמע לך טוב ניתן לבצע לו "כיוונים" על ידי כיול התיבה לפי טעמך ולפי הרכב הו יותקן הסאב. מניסיון שלי סאבים צריכים מרווח ראש (HEADROOM) של כוח כדי להישמע מדוייקים. תזכור גם שסאב ששמעת עובד ברכב X לא ישמע זהה ברכב Y ולכן יש לבצע התאמות וכיולים לתיבה ולעיתים גם להחליף סאב כי הוא פשוט לא נשמע טוב באפליקציה הספיציפת ברכב שלך.

הכיול שאני ביצעתי לתיבה היה כך:

בניתי תיבה גדולה יחסית ל-Q של 0.5. אספתי בקבוקים של חלב - 2 ליטר, בקבוקי מים של ליטר ובקבוקי חצי ליטר ואת כל הבקבוקים מלאתי בחול. התקנתי את הסאב בתיבה וכל פעם צמצמתי את נפחה כך "שיחקתי" עם הנפח עד שמצאתי את הנפח שהתאים לי. לאחר הזנת נפח התיבה התברר לי שה-Q שלה הוא טיפה מעל 0.6

אז ככה, סד"פ OOGEE לרכישת סאב:

1. לך תשמע סאבים בטווח המחיר שלך

2. תמצא סאב שאופי הצליל שלו נראה לך המתאים ביותר לטעמך

3. כייל את התיבה

4. תהנה מהמוזיקה...

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
מעולה OOGEE,

אני אוסיף כמה מילים, בקשר לשאלת גו'ק, אם נגדיל את הנפח של תיבה הסגורה, התדרים הנמוכים ישמעו קצת יותר חזק, ובכול אופן אם אתה מצפה לתדרים ממש נמוכים, לא תקבל מתיבה סגורה, אלה פתוחה, וכנל אם אתה מצפה להענות שטוחה, בתיבה פתוחה יהיה יותר קל להגיע להענות שטוחה כזו,

אתה יכול לעשות ניסיון , תכניס נתונים לתוכנת WINISD של סאבוופר (למשל פיוניר 306C),

התוכנה מנסה לחשב את התיבה עם הענות הכי שטוחה שאפשר, ואתה תראה רק בתיבה פתוחה הענות תהייה ישרה יותר,

כמו לכול דבר יש יתרונות וחסרונות, תיבה סגורה תהייה יותר מדוייקת כי היא תרסן את תנודות הסאב,

ותיבה פתוחה תשמע יותר עמוק או חזק במידה מסויימת, בכול אופן זו ההתנהגות של רוב הסאבוופרים כמובן יש יוצאים מהכלל,

יש הרבה סוגי תיבות ומתכננים אותן לפי דרישה.

תמיר

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח אבל בכל זאת רוצה להגיד משהו.

אני משתמש אם התוכנה WINISD שאגב אתה תמיר אמרתה איך בידיוק להישתמש בא (כל הכבוד) אבל שם בתוכנה הזאת רואים בבירור שקו שטוח יוצא לנו (בכל המקרים שאני עשיתי) רק בתיבה אטומה ו לא פתוחה. בכל הסאבים שעשיתי תיבה פתוחה מעלה את התדר הנמוך באיזה 2 3 DB. מה אתם אומרים על זה?

פורסם

רומן, תבדוק שוב את מה שעשית,

עשיתי דוגמה, (כול הנפחים והתדרים זה חישוב אוטומטי של התוכנה לקבלת גרף הכי שטוח שאפשר).

סאבוופר קנווד דגם 3009, תיבה פתוחה 70L מכוון ל30HZ צבע כתום.

סאבוופר קנווד דגם 3009, תיבה סגורה נפח 34L צבע צהוב.

סאבוופר סוני אדום דגם 122P5, תיבה פתוחה 65L מכוון ל27HZ צבע סגול.

סאבוופר סוני אדום דגם 122P5, תיבה סגורה 38L צבע וורוד.

סאבוופר פיוניר דגם 306C, תיבה פתוחה 63.5L מכוון ל31HZ צבע כחול.

סאבוופר פיוניר דגם 306C, תיבה סגורה 30L צבע כחול בהיר.

עכשיו לאיזה תיבות יש את הענות השטוחה ביותר?.... התשובה לפתוחות.

תמיר

פורסם
תודה על ההסבר אבל עדיין לא הבנתי איך אני משיג תגובה מדוייקת עם ירידה לתדרים נמוכים או שאין "חיה" כזו? או שאני בוחר עמוק ורך או פחות עמוק וחד ?

ואין לי גישה לתוכנה ולא בטוח שאבין אותה.

יש תיבה כזו היא ניקראת 4th Order Band pass. שילוב של פתוחה וסגורה,חיסרון שהסאב בתיבה לא ניראה, כי הוא מוסתר בין שתי מחיצות התיבה. לאילו שרוצים לראות את הסאב אין הוא נע והכול אפשר לעשות צד אחד מפרספקט שקוף צריך חתיכה ממש עבה, כדי שהביצועי התיבה לא ירדו כתוצאה מתנודות הפלסטיק.

יתרונות\חסרונות התיבה:

+ דיוק כמו של סגורה.

+ ירידה לתדרים נמוכים יותר מסגורה.

+ ביצועים גבוהים יחסית לגודל של התיבה.

- הגרף יהיה פחות שטוח מאשר סגורה (שהגרף שלה פחות שטוח מפתוחה).

- גודל התיבה כ170-200% יותר מאשר תיבה סגורה המתוכננת לסאב.( אם נפח התיבה הסגורה של הסאב כ30 ליטר נפח התיבה מסדר 4. כ50-60 ליטר).

- הסאב לא ניראה, והוא מוסתר בתוך התיבה, לחובבי היופי, או לאליו שאוהבים לראות את הסאב נע,

צריכים לוותר על החלום, יש כמה פתורנות אבל לקבלת ביצועיים טובים עדיף שישאר בכול מימדי התיבה עץ, ולא פלסטיק שקוף.

בקשר לWINISD

פה קישור לגישה לתוכנה והסבר איך להשתמש בה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=770221#post770221

תמיר

פורסם
יש תיבה כזו היא ניקראת 4th Order Band pass. שילוב של פתוחה וסגורה,חיסרון שהסאב בתיבה לא ניראה, כי הוא מוסתר בין שתי מחיצות התיבה. לאילו שרוצים לראות את הסאב אין הוא נע והכול אפשר לעשות צד אחד מפרספקט שקוף צריך חתיכה ממש עבה, כדי שהביצועי התיבה לא ירדו כתוצאה מתנודות הפלסטיק.

יתרונות\חסרונות התיבה:

+ דיוק כמו של סגורה.

+ ירידה לתדרים נמוכים יותר מסגורה.

+ ביצועים גבוהים יחסית לגודל של התיבה.

- הגרף יהיה פחות שטוח מאשר סגורה (שהגרף שלה פחות שטוח מפתוחה).

- גודל התיבה כ170-200% יותר מאשר תיבה סגורה המתוכננת לסאב.( אם נפח התיבה הסגורה של הסאב כ30 ליטר נפח התיבה מסדר 4. כ50-60 ליטר).

בקשר לWINISD

פה קישור לגישה לתוכנה והסבר איך להשתמש בה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=770221#post770221

תמיר

לתמיר דבר ראשון תודה רבה.

דבר שני , אניעאעבור על זה , אני מניח שאם אתן את התוצאות לנגר אזי כל אחד יוכל להכין לי תיבה כזו , או שצריך מישהו מקצועי? כי לי אין "ידיים" טובות אז אצטרך עזרה מנגר .

ובאמת תודה יהודה.

בברכה יהודה

• תוכן חדש...