Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרמוסטט, יתרונות וחסרונות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כידוע לחלק יש לי גולף 92 1300, הכנסתי את הרכב למוסך אתמול,

הראש מנוע נשלח למקום מקצועי שבו בודקים את הראש אם הוא יעמוד בלחצים ואם הוא יהיה תקין או פסול כי הוא ממש היה אכול לפי דיברי המוסכניק, אבל היה אפשר לסדר אותו בלי בעיה.... עכשיו... חשבתי.... מספיק טרמוסטט שנהרס וזה חלק שהחלפתי דיי הרבה, יכול לגרום להרוס שוב את ראש המנוע. וזה עסק דיי יקר...סגרתי את המחיר בכ2200 שקלים.

לכן.... חשבתי, השמן שאנחנו מכניסים למנוע מסוגל גם לעבוד בטמפרטורה נמוכה מאוד של 0 מעלות ויש כאילו של מינוס 20 מעלות, וגם אין לי חימום ברכב, אז חשבתי, אם אני מוציא את הטרמוסטט,

הייתרון יהיה שהמנוע לא יעבוד בטמפרטורה של 80-90 מעלות, והרי הוא לא יתקרר לטמפרטורה קיצונית, לכן אני מאמין בנסיעה הוא יעבוד על כ40-50 מעלות, כידוע החלקים מתבלים פחות בחום,

אבל יש חיסרון שיש כמה שזה לדעתם פסול משום שהמנוע צריך לעבוד בטמפרטורת עבודה מסויימת, אבל שאני חושב אם המנוע יעבוד בטמפרטורה של כ40 מעלות, זה לא יזיק לו, להפך הוא יתחמם פחות,

אני לא חושב כאשר המנוע חם אז יהיה פחות חיכוח , משום שגם בחום הבלוק מתפשט וגם הבוכנה, אז זה יחסי.

מה דעתכם המקצועית לעניין? יהיה קריטי אם אני יוריד את הטרמוסטט?... ואם זה רלוונטי הרכב עבר 157K.

תודה רבה

תמיר

פורסם

תמיר שלום רב!

בתור חבר פורום וותיק, אני מאד מתפלא על שאלתך, אתה אמור לדעת על יתרונותיו של הטרמוסטט!!

ואלו מספר יתרונות עיקרים:

1- הבאת המנוע לטמפרטורת עבודה , נכונה ובריאה , שהיא ערובה להארכת חיי המנוע!

2- חיסכון בדלק על ידי סיבוב קל יותר עם שמן חם יותר, חודר יותר מסכך ומקרר יותר!

***ברכבך שהוא בעל קרבורטור בעל צוק אוטומטי, חימום מיהקירור והגעתם לטמפרטורת העבודה בצורה מהירה יותר, מקצרת את משך העבודה של הצוק האוטומטי, ובכך חוסכת דלק, ושחיקת המנוע בגלל תערובת עשירה, שנובעת ממשך פעולה ארוך של העשרת הדלק על ידי הצוק!

3- החימום בתא הנהג יהיה מהיר יותר , וחם יותר!!

חיסרון?

אחד בלבד: בסבירות של אחד למאה הוא עלול להתפס , ולגרום להתחממות יתר, נהג מקצועי ,

המקפיד לטפל ברכבו, להרשיב למנוע בנסיעה, להסתכל מדי פעם על שעון חום, הסבירות לנזק אצלו קטנה ביותר!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תאוריה מעניינת.

אבל היא לא מתחשבת,בהצתת דלק אופטימלית,כתוצאה מכך גם ירידה בסחיבה,חימום בתא הנוסעים.

אל תיסע בלי טרמוסטט(בעיקר בחורף)

לרכב שלך דרוש טרמו" 84 מעלות.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ואם נוסיף על דברי צביקה - לטרמוסטט אין שום חסרון - זהו אחד ממרכיבי הרכב (שדורש טיפול כמו כל חלק אחר), וטמפרטורת עבודה נכונה היא חלק מתכנון הרכב.

מעבר לכך - הקפד על מילוי מים "ירוקים" איכותיים - ואז תאריך את חיי המנוע ואת חיי הטרמוסטט.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אבל הקטע של הטרמוסטט הזה דיי מערער אותי משום שלדעתי זה חלק לא אמין, שמעתי כבר הרבה מקרים שפתאום הוא ניתפס והחום זינק לקצה העליות והלך ראש מנוע...... פיאט פונט של דוד...

כבר בנסיעה עם הילדים שלו והאישה חזרה מטיול החום מנוע זינק למעלה, וכבר הראש התחיל לזייף.. עלה לו תיקון 2000 שקל, לא האמנתי שבכזו קלות נהרס לו הראש... וזה רכב 2003.

בכול מקרה... יש טרמוסטטים מסוגים שונים? טמפרטורת עבודה שונות,? איכויות שונות?..

תודה רבה

תמיר

פורסם

לפי אותו הגיון אל תשתמש בסטרטר חשמלי - תרכיב מנואלה ישר על הקרנק.

סטרטר זה מתקלקל הרבה, לוקח המון חשמל ואם זה לא עובד באוטומט אכלת אותה.

אל תוציא טרמוסטט סתם, המנוע מתוכנן לעבוד בחום מסויים ובחום אחר (ככה קראתי בשרשור אחר) השחיקה בין הבוכנות לצילינדר לא תהיה אחידה והמנוע ינזק. כמובן שתצרוך גם יותר דלק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היום נתפס הטרמוסטט, תוציא אותו ומחר יתפס המאוורר.

אין גבול לאפשרויות ולתקלות

מנוע ללא טרמוסטט - רק חסרות. הדיון הזה כבר מוצה.

פורסם

תמיר, בקיצור, הרכב מתוכנן לעבוד בטמפרטורה מסויימת, ככה הוא תוכנן על ידי מהנדסים שקיבלו הרבה כסף על זה, אתה לא יכול לבוא ולהגיד סתם ככה שלא צריך או שהוא לא אמין, ראיתי ברלינגו חדש לגמרי לפני שבוע שנשרף לגמרי ליד כרמיאל, קורה, אבל אתה לא יכול לחיות על פי מקרים ספציפיים, ראיתי מטוסים שהתרסקו, אז לא נטוס?

על אותו משקל, יש תאונות, לא ננהג?

זה לא עובד ככה....

שים טרמוסטט וסע לשלום, אם מערכת הקירור תקינה, לא יקרה כלום.

פורסם

עשיתי חושבים, תודה

לילה טוב

תמיר

• תוכן חדש...