Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני נוסע ביונדאי לנטרה 99, אותה רכשתי מאמא שלי לאחר זו לא הצליחה למכור אותה במשך זמן מה ואני רציתי לשדרג את הלנטרה 96 שהיתה לי.

ידעתי על מספר בעיות ברכב כשרכשתי אותו, אך מעון בספר הטיפולים שלו לא חשדתי בטראומה נוראית לרכב. ידעתי שההגה רועד (הוחלף משולש וצמיגים קדמיים) וידעתי שהאוטו אוכל שמן.

הנחתי שעקב הזנחה הרכב מטפטף. טעות עלתה בידי וכעת נותרתי עם מספר שאלות, עלהן אשמח לקבל תשובת מומחה:

1. הרכב אוכל, או שותה, בערך ליטר שמן ל800 ק"מ. השמן באופן קבוע בצבע שחור פחם ולעתים אני מבחין בעשן לבן, במיוחד כשקר בחוץ והרכב עוד קר. מבדיקה אין נזילות ברכב. ואותי זה מטריד מאד, רכב בן 7 לא אמור לאכול כ"כ הרבה שמן. רעיונות?

2. בנוגע לסעיף הקודם, האם כדאי לפתוח מנוע לבדיקה ותיקון אם צריך, האם כדאי להשאיר ככה, האם כדאי למכור ולא להתעסק עם רכב בעל פוטנציאל לאיכסה במנוע. (פתיחת ראש, 2700 ש"ח - מוסך לא מורשה)

3. איך אני יכול לדעת על מצבה של רצועת הטיימינג מלבד ספרי הטיפולים? אני לא בטוח מה מצבה ומתי החליפו אותה לאחרונה. הרכב עבר 129,000 ק"מ.

4. למישהו יש המלצה על מוסך לכל הדברים הללו באיזור יבנה / רחובות?

בתודה..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

שמן: יכול להיות שהרינגים על הבוכנה שאמורים למנוע מהשמן להגיע לצלינדר התבלו ואז פשוט השמן נשרף בצלינדר. נכון שהרכב לא ישן במיוחד אבל אם היו תקופות ארוכות שבהן הרכב עמד ללא שימוש הרינגים יכולים להתיבש.

טיימינג: אין כמו מראה עיניים, האפשרות הטובה ביותר היא לפרק את מכסה הפלסטיק ולראות אם הרצועה סדוקה.

יום טוב גם לך

פורסם

1. אני יודע שהקטע עם השמן זה כבר הרבה הרבה הרבה זמן.

אני אפילו חושב שהוא נסע איזה פעם כמה ימים בלי שמן בכלל, או עם מעט מעט מעט (אמא שלי מחזיקה בתיאוריה ששמן מחליפים בטיפולים ).

בכל מקרה, גם אם זה רינגים - צריך לפתוח בשביל זה את הראש מנוע, לא?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

1. האם לא עדיף להפטר מהרכב לפני שמתחילים להתעסק עם המנוע ומקס. להוריד ממחירו 3K?

2. לגבי הטיימינג, איפה הרצועה הארורה נמצאת?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

טיימינג: אין כמו מראה עיניים, האפשרות הטובה ביותר היא לפרק את מכסה הפלסטיק ולראות אם הרצועה סדוקה.

מראה עיניים זה רק אם יש לך עיני רנטגן

אם המצב כל כך גרוע שהרצועה סדוקה - קח בחשבון שאוטוטו היא נקרעת

בשביל זה יש ספר טיפולים ומרווח החלפה מסודר (ק"מ או זמן)שלא מסתמך על אלו שלצערם אין להם "מראה עיניים".

פורסם

אני לא נעול לגבי הרכב שלך אבל בדרך כלל הרצועה נמצאת מאחורי מכסה פלסטיק והמחסה נמצא בצד של הרצועה של האלטרנטור

יום טוב גם לך

פורסם

עדיף להחליף טיימיג ולא לעסוק בהימורים

בנוגע לשמן אולי יש נזילה ואתה לא יודע - הכמות די רצינית

ביונדאי יותר הגיוני בעית גומיות שסתומים, עם זאת יש לבדוק אצל מוסך ולא להתעסק בהשערות.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שלום רב

1 רוב הסיכוים כי גומיות השסתומים יבשות ונכנס דרכם שמן לתא השריפה ( בר החלפה )

רצועת טימינג מחליפים כול 75 אלף או 5 שנים לפי היצרן ( היבואן טוען כול 3 שנים או 90000 אלף )

יש לבצע אינפוזיה ולעבור לשמן חצי סנטטי

בברכה זיסו יוסי

פורסם

1. אינפוזיה?

2. אשאל שוב שאלה שמטרידה אותי מאד, האם נכון להפטר מהאוטו לפני פתיחת ראש או לתקן ולהמשיך לנסוע? כמו כן, האם נכון לפתוח ראש כעת, או כאשר שריפת השמן הופכת לרצינית יותר?

בתודה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

זיו שלום.

משהו אחד מטריד אותי..

קנית את הרכב מאמך, ואתה לא יודע מתי נעשו פה טיפולים גדולים הכוללים טיימינג?

ובכל ספק לגבי טיימניג אז-אין ספק מבצעים בטיפול הקרוב או יותר נכון כמה שיותר מהר.

ודבר שני, בעיית הרעידות בהגה נובעות בכך שאתה צריך לעשות כיוון פרונט אחרי שהוחלף כדבריך משולש+זוג צמיגים קדמיים.

לגבי בעיית השמן, אז ליטר שמן כל 800 ק"מ זה לא קצת , זה הרבה ובמיוחד שאתה טוען שהרכב מעשן .

זה יכול להיות גומיות שסתומים יבשות ואו רינג שמן שחוק.

הצעה שלי היא שפשוט תיגש למוסך שיבדוק וימקד את הבעיה, סה"כ במידה ומוחלפות גומיות שסתומים וזה לא פותר את בעיית השמן אזי צריך לראות מצב הרינגים במנוע.

אך זה לא בהכרך בטוח שמדובר על רינג שמן שחוק.

אצלי ברכב שהוא אף יותר ישן מכך,(94) אומנם עם ק"מ מאוד נמוך יחסית לרכב כזה (כ60K), הייתה בעייה של שריפת שמן, והחלפת גומיות שסתומים פתרה את הבעיה.

הגומיות היו יבשות לחלוטין ונשברו לי ביד שהחזקתי אותן...

אך אצלך מדובר על רכב "חדש" יותר ובעל ק"מ גבוה יותר ולכן נדרשת בחינה יותר מעמיקה

ומכיוון שציינת מס' דברים מדאיגים כמו שהרכב נסע כמה פעמים ללא שמן בכלל וכאלה גורמים לי לחשוב שאולי מדובר בבעיה יותר חמורה.

אין משחקים בנושא, גש לבעל מקצוע שיאפיין וימקד את הבעיות ותעדכן אותנו בעניין.

under construction..

פורסם

1. אני עם רכב שלי וגר מחוץ לבית כבר איזה חמש שנים - אז מנין לי מה עובר על זה של אמי...

2. גם הבדיקה פירושה פתיחת המנוע, לא?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...