Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1500 ש"ח ב -217 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במילה אחת - רמאות!

מעשה בסיפור שהיה היום.

נחזור קצת אחורה,בערך חודשיים לפני.

נסעתי רוורס ושמעתי מעין "טק" מכיוון הגלגלים הקדמיים. חשבתי שזה יעלם וזה אכן נעלם לזמן מה אך הופתעתי כשזה חזר ואף החמיר. הרעשים נוצרו מכיוון הגלגל הימני קדמי כשהייתי מסובב את ההגה חזק ימינה ושמאלה וגם במהלך נסיעה. חששותי גברו כשאחי שיחק בהגה ואני נגעתי במשולש לבדוק חופש - ואכן הרגשתי חופש.

היום:

החלטתי לקחת את מכוניתי למוסך שאני מטפל בו בקביעות, הרימו לי את הרכב על ליפט, וקבעו אחרי דקה שהמשולש לא תקין (לא אמרו לי מה לא תקין בו כששאלתי) ושיש צורך מיידי להחליף כיוון שיש סכנת שבירת המשולש במהלך נסיעה. ביררתי את המחיר : 1200 ש"ח לא כולל מע"מ ולא עבודה, הייתי בשוק :shock: .

הלכתי למוסך אחר, גם שם הרימו לי את הרכב על ליפט ומנהל המוסך קבע בנחרצות שיש צורך להחליף את המשולש כי זה לא בטיחותי. נכנסתי לדיכאון עמוק :cry: , יש לי המון התחייבויות, ביטוח לשלם ולימודים, ועכשיו זה?

המזל שלי, שהלכתי עם מישהו שעבד במוסך השני כ- 17 שנה (הוא ערבי שהכרתי והוא ריצף לנו את הגינה עד לפני שבוע), הוא מכיר את הבעלים של המוסך,הוא דיבר איתו קצת, ולאחר שיחה עימו, בעל המוסך אמר : "שמע, בוא ננסה לפרק , לחזק את הברגים,לגרז, ואולי זה זה, לפני שנחליף את המשולש".

בעל המוסך הביא את אחד המומחים שלו, שעובד שם כבר יותר מ -20 שנה, אותו מכונאי מומחה (שגם הוא היה בן-מיעוטים) התחיל לפרק ואמר לנו בשקט, שבעל המוסך ניסה לרמות אותי בהחלפת החלק!! המשולש תקין לחלוטין, אין סימני עיקום, ואין חופש בתפוחים. הוא אמר לי שזה בטיחותי ושאין מה לדאוג, הוא פתח את הבוקסות, גירז, וחיזק, נסיעת מבחן - והופ : אין רעש!.

חזרתי מאושר ועם חיוך על הפנים, שילמתי 217 ש"ח כולל עבודה ומע"מ במקום החלפת החלק שהייתה עולה לי ב -1500 ש"ח ,ונסעתי.

מסקנה " לקחת את הרכב לכמה מוסכים, ולהיזהר מרמאויות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אצלי באוטו נידפקה הנעילה המרכזית

במוסך דיברו על משהו כמו 500 שקל תיקון!

בסוף פתחתי בעצמי את הבגז' (שם נימצא המנגנון) וגיליתי שיש חור קטנטן והוא מהווה את הבעיה, סתמתי את החור והופ הנעילה המרכזית עובדת.

עלק 500 שקל...

פורסם

באמת צריך להיזהר מרמאויות אצל חברינו המוסכניקים.

אבל תקן אותי אם אני טועה....

אם בשני מוסכים היו אומרים לי את אותו הדבר הייתי עושה בדיקה כפולה ומכופלת על תיקון המשולש (כמובן בלי לזלזל באף אחד).

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

שני המוסכים המדוברים הם מוסכים מורשים של מזדה ופורד בי-ם :

נתן אקספרס (המוסך הראשון שבקרתי בו)

מוסך תאוצה (המוסך בו טופלה הבעיה)

לאחר יממה אני רוצה לציין שהרכב נוסע טוב, ללא רעשים!.

:o

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...