Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

{פרויקט מצולם} - החלפת הנורות לנורות "לד" לתאורת פיקוד המזגן

איתמר
שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם!

במסגרת הטיול שלי בתאילנד נכנסתי לחנות לאביזרי רכב וראיתי סט לדים המותאם לשימוש במתח רכב, 12V. כידוע, לדים סטנדרטיים פועלים על מתח נמוך יותר, ובכדי להשמישם לשימוש ברכב יש לחבר נגד בטור או במקביל ע"מ שיעבדו כמו שצריך. כמו כן צריך להתאים אותם לבית הנורה ולא תמיד זה אפשרי. מאחר ועל הלדים היה מצויין במפורש כי הם לשימוש ברכב במתחים בין 10.5V-15.8V לקחתי אותם.

קניתי 3 סטים (כל סט 2 נורות) של נורות קטנות, ועוד 3 סטים של נורות גדולות יותר, לתאורת לוח המחוונים.

את ה"ניסוי" ערכתי על תאורת לוח הפיקוד של בקרת האקלים (או תאורת הכפתורים האלה של המזגן...)

להלן תהליך ההחלפה עם הסברים... תהנו!

1. מצרכים נדרשים: מברג פיליפס, לדרמן (שבסוף לא היה צורך בו) וסט נורות לדים 12V קטנות.

attachment.php?attachmentid=47767&stc=1

2. בחלק התחתון של פאנל בקרת האקלים והרדיו ישנם שני ברגי פיליפס קטנים שיש לפתוח אותם...

attachment.php?attachmentid=47770&stc=1

3. לאחר שחרור הברגים הפאנל (מסגרת) השחורה יוצאת בקלות ביחד עם מכשיר הרדיו. המסגרת תפוסה למעלה (באיזור פתחי היציאה המרכזיים) בשלוש לשוניות אשר עם לדרמן או פשוט עיקום קל למעלה של המסגרת משחרר אותן.

attachment.php?attachmentid=47771&stc=1

4. יש לשלוף את הכפתור המלבני שבורר בין מהירויות המאוורר, ואת הכפתור המלבני שבורר את זרימת האוויר, סירקולציה פנימית או אוויר חיצוני.

attachment.php?attachmentid=47775&stc=1

5. לאחר שליפת הכפתורים, הפאנל שמכסה את בקרת המזגן פשוט נשלף החוצה וחושף את שני בתי הנורות.

attachment.php?attachmentid=47776&stc=1

6. הוצאת הנורות מבוצעת ע"י שליפה והכנסת שתי נורות הלד החדשות. לאחר ההכנסה פשוט מדליקים אורות לראות אם הנורות עובדות... אוואלה...

attachment.php?attachmentid=47777&stc=1

זהו. סוגרים את הפאנלים בסדר הפוך מזה שפתחנו.

סה"כ עבודה 10 דקות.

כנראה שיש רק בעייה אחת, נורות הלד ארוכות ב 2 מ"מ מהנורות המקבילות (16 מ"מ לעומת 18 מ"מ). נורת הלד הימנית נוגעת בפאנל כיסוי של בקרת המזגן ולא מאפשרת התפזרות האור לכל מצבי המזגן. בלילה, אם אראה שבאמת שום אור לא מגיע לבורר כיווני התפזרות האוויר, אצבע נורה סטנדרטית בצבע כחול המיועד לזכוכית ואתקינה במקום הלד.

לשימושכם...

איתמר.

IMG_0001.jpg

IMG_0002.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0009.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0007.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקצה של הנורות לד שטוח?

במידה וכן ההתפזרות אור שלהן טובה יותר מהלדים הרגילים, ואכן תהייה לך התפזרות אור לא רעה, אבל יהיו לך אזורים בהירים יותר .

נראה באמת נחמד, חכה ללילה ואז צלם שוב.

מה שכן, לצבוע בצבע לזכוכית, לפחות אצלי התברר כחסר תועלת.

הנורות אצלי בלוחית רישוי, רציתי כחולות, קניתי מנורות רגילות עם ציפוי כחול, אחרי בדיוק שעה הציפוי נהפך לירוק דהוי, קניתי צבע, צבעתי את הנורות המקוריות שהיו, ולאחר כמה שעות הצבע דהה, והנורות גם לא מתחממות עד כדי כך.

לבסוף רכשתי זוג מנורות לד בעלות התפזרות טובה, ונראה לא רע.

אבל כמו שאמרתי , נחכה ללילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, הנורות שטוחות בקצוותיהן. אני אצלם צילום נוסף בלילה.

לגבי הצבע, אני בזמנו קניתי צבע גרמני ייעודי לזכוכית. הקטע עם הצבע הזה הוא שצריך לצבוע לפחות 4 שכבות בכדי לקבל גוון כחול. אחרי כל שכבה צריך להמתין חצי שעה לייבוש. עדיין, האפקט שמתקבל הוא לא כמו של לד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, כמו שהבטחתי הנה צילום לילה. כמו שזה נראה בתמונה ככה זה גם נראה במציאות...

היכן שהלד ממוקם ישנה תאורה מצויינת, כל מה שמסביב לא רואים בכלל. חבל.

היום אני אצבע את הנורות הסטנדרטיות ונראה איך זה יצא.

(בתמונה השנייה - פרופיל של נורת הלד).

איתמר.

IMG_0010.jpg

IMG_0006.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני לא טועה הנורה השמאלית יותר מאירה יחסית בסדר.

תראה אתה יכול לשים שמה נייר כסף, שיחזיר קצת את האור, יתרום לפיזור.

לגבי הנורה הימנית, אפשר לקצר אותה, רק מאוד בעדינות כי הנורות לד האלה לא באיכות הכי טובה והרבה מידי משחקים איתןרק יהרסו אותה.

מה שכן, אני אומר לך שלצבוע לא יעזור, אמרת בעצמך שניסית כבר.

אתה יכול לנסות להתקין כמה לדים בשורה, או ללכת לחנות למוצרי מחשב, לקנות פשוט קטודה קטנה, ולחבר.

עריכה

גם בחיפה בחנות חלפים אחת ראיתי קטודה קטנה, בעלת תקע שהתאים לי לנורות חניה, לא בדקתי אך אני בטוח שישנם גם ללוח מכוונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הבעייה עם לשייף לדים? יצא לי לעשות את זה כמה פעמים במסגרת פרוייקטים שלא קשורים לעולם הרכב והם עדיין עובדים בסדר טפו טפו טפו (מדובר בלדים אולטרא ברייט 5V בצבע כחול קוטר 3-5 מ"מ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיוף לא יעזור...

לד נותן אור ממוקד. הלד השמאלי רחוק מהפאנל שמכסה אותו, ועדיין לא רואים בכלל את החלון של "סירקולציה פנימית", שים לב בתמונה בצד שמאל...

היום צבעתי נורות חדשות ב 4 שכבות צבע יעודי לזכוכית והן נראות כהות מאוד כרגע, מחר נעשה ניסוי נוסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השיוף, בלדים בעלי ראש שטוח לא יעזור, רק יהרוס את התפזרות האור לגמרי.

הלדים שאצלך דווקא בעלי תפזורת אור טובה יותר משל ממוקדים, לי יש כאלה בלוחית רישוי.

מה שכן, אם תקצר את הלדים הם יתנו לך התפזרות אור טובה יותר, עצה שלי, נסה להוריד כמה מ"מ מהבסיס של הלד, סה"כ ההתפזרות אור של השמאלי לא רעה, אני מאמין שאם תשים אותו עוד יותר לעומק, ותשים שמה נייר כסף התוצעה תהייה לא רעה בכלל, אני במקומך הייתי מוותר ישר על צביעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה המחיר לנורת קטודה ?

אוקי .. נורת קטודה עולה בסביבות 100 שקל לשתיים + מפסק + מתאם + חטים

ועכשיו יש לי שאלה אחרת שלא רציתי לפתוח ת'רד חדש בשבילה

אני יכול לשים נורת לד כמו שמפרסם ההודעה עשה רק שבמקום לשים 2 כמוהו לעשות מעגל ולשים 4 נורות

?

בתודה

רועי

Nothing But Music

למכירה מגבר 4 ערוצים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=99702

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...