Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי בעיה שנגררת אצלי כבר הרבה זמן מאז שאחי טחן את הגאנט כשעלה על מדרכה לפני שנה.

הגאנט הוחלף ,גם הציריה ,גם צלחות ברקסים,גם כיוון פרונט ואיזון צמיגים.

אחרי שהציריה הוחלפה ,נקרעה שוב הגומיה וגריז השפריץ על רפידות הבלם ,דבר שגרם לרעידות בהגה+ שמיעת מכות קטנות שנעלמו בעת לחיצה חלשה על הברקס( גם לאחר החלפת הצלחות).

כאשר האיזור היה יבש מהגריז, הרעידות המשיכו יום כן ,יום לא, יום למה לא,אבל הרעש הפסיק ,לדעתי בגלל שהיה שם יבש מגריז אבל משהו עדיין נגע אחד בשני בעיקר כאשר סובבתי את ההגה.

לאחר שקט מהבעיה במשך חצי שנה, הרעידות שוב מופיעות , יש ימים שאין רעידות בכלל ,ויש ימים שהאוטו ( לא ההגה) רועד אפילו במהירות נמוכה של 40 קמ"ש.

אני רק אציין שעכשיו הציריה השניה(לא בצד של המכה ) התחילה לתקתק.

יש קשר בין הרעידות לתקתוקי הצירה? איך זה שזה פתאום מסתדר ואין רעידות?(אני בודק את זה באותם כבישים כל הזמן)

אילו עוד דברים אוכל לבדוק ?כי במוסך נאמר לי שהכל תקין.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שלום

יש לי בעיה שנגררת אצלי כבר הרבה זמן מאז שאחי טחן את הגאנט כשעלה על מדרכה לפני שנה.

הגאנט הוחלף ,גם הציריה ,גם צלחות ברקסים,גם כיוון פרונט ואיזון צמיגים.

אחרי שהציריה הוחלפה ,נקרעה שוב הגומיה וגריז השפריץ על רפידות הבלם ,דבר שגרם לרעידות בהגה+ שמיעת מכות קטנות שנעלמו בעת לחיצה חלשה על הברקס( גם לאחר החלפת הצלחות).

כאשר האיזור היה יבש מהגריז, הרעידות המשיכו יום כן ,יום לא, יום למה לא,אבל הרעש הפסיק ,לדעתי בגלל שהיה שם יבש מגריז אבל משהו עדיין נגע אחד בשני בעיקר כאשר סובבתי את ההגה.

לאחר שקט מהבעיה במשך חצי שנה, הרעידות שוב מופיעות , יש ימים שאין רעידות בכלל ,ויש ימים שהאוטו ( לא ההגה) רועד אפילו במהירות נמוכה של 40 קמ"ש.

אני רק אציין שעכשיו הציריה השניה(לא בצד של המכה ) התחילה לתקתק.

יש קשר בין הרעידות לתקתוקי הצירה? איך זה שזה פתאום מסתדר ואין רעידות?(אני בודק את זה באותם כבישים כל הזמן)

אילו עוד דברים אוכל לבדוק ?כי במוסך נאמר לי שהכל תקין.

תודה רבה.אם קראתי נכון לא ציינת איזה צד טופל ?

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

תודה צבי ,שקראת עד הסוף.

הצד של התאונה הוא צד ימין-הוחלף שם לאגר ציריה צלחות בלמים . הציריה שמתקתקת עכשיו היא השמאלית.

יכול להיות שנאבה עקומה תגרום לגלגל לנסוע "בשמיניות"?

כי גם לאחר שהחלפתי לצלחות חדשות, בעת הבלימה נשמעו שריקות לא אחידות -כלומר משהו אחר היה עקום שם.

תודה

פורסם

תודה על התוספת.

1: ציריה מתקתקת, בייחוד שמאל, לא תרעיד את הרכב. לעומת זאת, מאחר וב205 זה לא ציריה עם פעמון, כן יש סכנה כאשר יש רעש מהציריה והייתי ממליץ לך להחליפה.

2. שמיניות בצלחת, אם היו לך כאלה היית מרגיש זאת בדוושה , מכות קלות כנגד הרגל שלך בעת בלימה. קשה לי להניח כי ה"נבה" עקומה. לעומת זאת חימום בלמים יכול לעוות את הצלחות. אם יש לך ספק כלשהו, תן זאת לבדיקה. שריקות קלות כלשעצמן, לא מטרידות מעבר לתוכן האסטתי..

עתה נחזור לרעידה גם במהירויות נמוכות: דווקא לאור העובדה כי תוקן צד ימין, זה די מפתיע. ואין לי רעיון ממש מגובש ללא איבחון מקרוב, בכל זאת הייתי בודק שני דברים, את מיסב התמיכה של הציריה הימנית על תושבת המנוע תחתונה ואת תושבת מנוע עליונה, אם זו קרסה, יכול להיווצר מצב בו ה"פעמון הפנימי של הציריה ישפשף בחלק אחר, מנוע או גשר.

בכל מקרה, אל תזניח .

בברכה ZVIDOC

פורסם

שוב תודה צבי.

האם התכוונת שב 205 זה מסוכן לנסוע עם ציריה מתקתקת? מה עלול לקרות ?

לגבי הרעשים ה"לא עגולים " בבלימה, ,אני מרגיש קפיצה קלה בדוושה,לא תמיד ,ולפני שהחלפתי צלחות זה היה יותר גרוע מהבחינה הזו.

בגלל זה אני חושב שזו הנאבה, אתה אומר שבכל מקרה אין מצב שג'אנט מתגלגל עקום בגלל נאבה עקומה?

מדוע כאשר אני לוחץ על הברקס, הרעידות של האוטו והמכות הקטנות שאני מרגיש נחלשות? אולי הקאליפר נדפק מהמכה?

תודה רבה.

פורסם

1: ציריה ב-205 בנויה עדיין בשיטה הישנה, זאת אומרת , שתי אצבעות באות מהציר מול שתיים של קצה הציריה. ביניהן יושבות גולות מיסב גדולות. כאשר מתחילה להיווצר שחיקה עקב עייפות חומרים, נוצר שקע בין כל שתי אצבעות , במקום בו נעה הגולה. בשלב מסוים החריץ הנוצר בונה גם מדרגה אשר בסיבוב כאשר הגולה יוצאת מהמרכז , היא מרעישה, אבל הסכנה היא כי המדרגה לא תתן לגולה לחזור למקומה ואז עלולים להישאר עם היגוי תפוס בלי יכולת להתיישר. זה אמנם מקרה נדיר אך כבר קרו מספר תאונות בגין זה.2. העובדה כי הרעשים נחלשים בבלימה מראה דווקא על סגירת חופשים היכולים להיות על צירי משאבת הבלם (קליפר).

בכל מקרה אני מציע לך החליף ציריה ולבדוק בהזדמנות חגיגית את כל המטריד אותך בבלמים זה משתלם.

בברכה ZVIDOC

פורסם

דווקא אני נסעתי כמה חודשים עם ציריה שמאלית שדפקה ולאחריה גם הימנית החלה לדפוק.

למרות שהרעש לא היה כ"כ חזק ואני לא נוסע הרבה באוטו החלפתי 2 ציריות לפני הטסט שהיה בתחילת החודש.

אני מבין שזה מסוכן למשוך עם זה הרבה, אבל לפחות בסובארו יש מרווח לנשימה (ואולי לארגן קצת כסף לטיפול) לפני שחייבים לטפל בבעיה.

אבל כמובן שזה אחד מהדברים שחייבים לעשות, ועדיף שמוקדם בכדי שיהיה אפשר לנסוע בראש שקט.

אצל חבר בלגאסי הציריות ממש דפקו והוא אמר שהרגיש אותם גם בהגה והוא היה מוכרח לעשות אותן, אצלי זה היה הרבה פחות חמור, היה צריך להתאמץ להקשיב, ולשמוע את הציריות (השמאלית ובעקבותיה לאחר זמן מה גם הימנית) דופקות. זו מחלה בסובארו.

אז כמו שאמרתי, אין לחץ מיידי להחליף ציריות כאשר הן דופקות מעכשיו לעכשיו, אבל עדיף לעשות את זה כמה שיותר מהר ולא להזניח.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
דווקא אני נסעתי כמה חודשים עם ציריה שמאלית שדפקה ולאחריה גם הימנית החלה לדפוק.

אתה מדבר על סובארו עם פעמוני ציריה אשר אינם מהווים סכנה כלל.

עמית מדבר על פג'ו 205 וכאשר הסברתי קודם , זה מצב שונה ומהווה סכנה.

• תוכן חדש...