Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לקראת סוף ההסבה של הג'יפ להזרקת דלק ו...

נשרפה לי המשאבה. משאבה מקורית של ספארי, שהיתה טבולה אצלי בתוך הSURGE TANK .

ממבט במשאבות דומות בEBAY , אני רואה שיש להם מעין סינון מוקדם-סוג של גרב שמתלבשת על המשאבה מלמטה ומונעת כניסה של חלקיקים גסים לתוכה. אני לא קיבלתי כזה דבר עם המשאבה ממגרש הגרוטאות. יש כזה במקור?

למה משמש שרוול הגומי שעוטף את המשאבה? הוא נפל לי לאחר הפעם הראשונה שהמשאבה היתה טבולה בבנזין.

אני אקבל משאבה אחרת במקום זו ממגרש הגרוטאות, אבל אני רוצה לוודא שסתם נפלתי על משאבה עייפה, ולא שאני עושה משהו לא נכון.

פורסם
אני לקראת סוף ההסבה של הג'יפ להזרקת דלק ו...

נשרפה לי המשאבה. משאבה מקורית של ספארי, שהיתה טבולה אצלי בתוך הSURGE TANK .

ממבט במשאבות דומות בEBAY , אני רואה שיש להם מעין סינון מוקדם-סוג של גרב שמתלבשת על המשאבה מלמטה ומונעת כניסה של חלקיקים גסים לתוכה. אני לא קיבלתי כזה דבר עם המשאבה ממגרש הגרוטאות. יש כזה במקור?

למה משמש שרוול הגומי שעוטף את המשאבה? הוא נפל לי לאחר הפעם הראשונה שהמשאבה היתה טבולה בבנזין.

אני אקבל משאבה אחרת במקום זו ממגרש הגרוטאות, אבל אני רוצה לוודא שסתם נפלתי על משאבה עייפה, ולא שאני עושה משהו לא נכון.

בכל משאבות ההזרקה (טבולות) שנתקלתי עד היום, היה פילטר (כמו גרב לטענתך) מחובר לקצה ממנה יונקת המשאבה (למנוע כניסה של חלקיקים גסים).

בנוגע למשאבת דלק של הספארי שנשרפה - מדובר בתקלה מאוד נפוצה בדגמי הספארי (מ 95 ומעלה), ככל הנראה עקב מיקום מחורבן של המשאבה במיכל הדלק. למי שיש נטיה לנסוע עם מעט דלק במיכל, יאכל הרבה מהנושא הזה... (לעיתים מכות עדינות עם אבן או חתיכת קרש על תחתית מיכל הדלק "משחררות" את המשאבה -> עד הפעם הבאה).

משאבת דלק "טבולה" שירדה מרכב ולא אוחסנה כראוי (רצוי בתוך ניילון סגור - לא לפני שהכניסו לתוכה קצת שמן ע"מ שלא תחליד) לא תחזיק מעמד ויכול להיות שלא תעבוד בכלל.

למה שלא תקנה חדשה (יש סיניות זולות מאוד) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

למה שלא תקנה חדשה (יש סיניות זולות מאוד) ?

כי מגיעה לי אחת אחרת, תקינה :wink:

סתם, אם יש כאלה חדשות, זולות, אז אולי באמת אני אקנה חדשה ואשמור את החליפית, שבעל המגרש יתן לי, כספייר.

כמה הן עולות הסיניות?

פורסם

בדקתי, ומשאבה אמריקאית של AC , עולה 324 ש"ח, לפני מע"מ. מצוין.

אבל, יש לי שאלה נוספת: יהיה לי יותר נוח לטפל במשאבה, אם אני אתקל בבעיות בעתיד, אם היא תהיה משאבה לא טבולה-INLINE . במיוחד שמדובר שהמשאבה אצלי לא יושבת במיכל הדלק אלא בSURGE TANK שבניתי, והפתיחה שלו לא לגמרי טריוויאלית.

יש משאבה כזו, מרכב אחר, שתתאים לי?

פורסם
בדקתי, ומשאבה אמריקאית של AC , עולה 324 ש"ח, לפני מע"מ. מצוין.

אבל, יש לי שאלה נוספת: יהיה לי יותר נוח לטפל במשאבה, אם אני אתקל בבעיות בעתיד, אם היא תהיה משאבה לא טבולה-INLINE . במיוחד שמדובר שהמשאבה אצלי לא יושבת במיכל הדלק אלא בSURGE TANK שבניתי, והפתיחה שלו לא לגמרי טריוויאלית.

יש משאבה כזו, מרכב אחר, שתתאים לי?

לא יצא לי (אישית) להתקל במשאבות הזרקה לא טבולות א-ב-ל כן שמעתי שיש דבר כזה.

בכל מקרה בשביל מה אתה מתעסק בשטויות כל היום ? משאבת הזרקה זה לא משהו שמחליפים כל שנה או שנתיים, זה רכיב ש"הולך" אחת לכמה שנים טובות (ובמקרים טובים יותר מחזיק בקלות 10-15 שנים בלי צייץ). שים את המשאבה בטנק דלק, כמה שיותר קרוב לקרקעית (אבל לא קרוב מידי ! שלא תקבל מכה ושלא תהיה קרובה יותר מידי לליכלוכים ששקעו) וסע לשלום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לוולוו יש משאבה שאיננה טבולה, עד כמה היא תתאים? תלוי בך .. שמים אותה הרבה באימפרזות טורבו כדי לתת ספיקה טובה (היא נותנת 4 או 5 באר כמדומני) המשאבה של בוש .. כל מי שמכיר אימפרזות טורבו ידע להגיד לך על מה אני מדבר שכן אני לא זוכר את שם הדגם (אולי משהו עם 5?)

פורסם
בכל מקרה בשביל מה אתה מתעסק בשטויות כל היום ? משאבת הזרקה זה לא משהו שמחליפים כל שנה או שנתיים, זה רכיב ש"הולך" אחת לכמה שנים טובות (ובמקרים טובים יותר מחזיק בקלות 10-15 שנים בלי צייץ). שים את המשאבה בטנק דלק, כמה שיותר קרוב לקרקעית (אבל לא קרוב מידי ! שלא תקבל מכה ושלא תהיה קרובה יותר מידי לליכלוכים ששקעו) וסע לשלום.

איציק

היי איציק.

לא יודע אם שמת לב, אבל לא מדובר כאן בסתם ספארי שאני צריך להחליף לה משאבה, כי אז באמת הייתי הולך על הפתרון הפשוט ביותר.

מדובר בהסבה של הג'יפ המאוייד שלי להזרקה, ויש כמה סיבות לא לשים את המשאבה במיכל הדלק:

1. הג'יפ בן 20, ומיכל הדלק המתכתי כבר ראה ימים יפים יותר, מה שאומר שאם המשאבה תהיה בתוכו היא תקבל בנזין חלוד. לא טוב. במקום זה אני מוביל את הדלק , בעזרת המשאבה המכנית המקורית למיכל דלק קטן- SURGE TANK , בדרך מסנן את הבנזין בכמה מסננים , ברמות סינון שונות, וכך המשאבה מקבלת בנזין נקי.

2. אם עקבת אחרי השרשור של מוטי בפורום הכללי- ימי מסלול- ראית שהוא נתקל בבעיה שכאשר לא היה הרבה דלק במיכל, המשאבה בלעה אוויר, והוא איבד כוח מנוע בסיבוב מהיר. גם אנחנו, בשטח, סובלים מזה, בשיפועים חריפים, ולכן בניתי SURGE TANK , כאמור, שהמשאבה יושבת בתוכו, והוא מלא כל הזמן עד סופו בדלק. כך המנוע ימשיך לעבוד גם בשיפועים חריפים וגם כאשר אין הרבה דלק במיכל הגדול.

3. המשאבה מוגנת לחלוטין ממכות במיכל הדלק, אירוע לא נדיר ברכב שטח.

כך או כך, השטויות של אחד הם הכיף של האחר, ואני מאוד מאוד נהנה מהתהליך של ההסבה.

בכל מקרה, הזמנתי משאבה חדשה, של AC , עם מסנן מוקדם מבד . תודה על הייעוץ, לכולם.

• תוכן חדש...