Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כשבוע קניתי בפומפה את המגבר של Premier PS600 120x4 RMS

התקנתי אותו, וחיברתי אותו לשני זוגות רמקולים דרך היציאות RCA יענו Low Input.

עכשיו... הכל עובד פצצה (למעט היללת אלטרנטור שאני בשלבי טיפול בה - זה לא מהמגבר - בדוק)

אבל מה: ברגע שאני מנסה לשחק עם הכיוונונים על המגבר עצמו, כל מה שמיועד לכיוון הרמקולים הקדמיים - שולט באחוריים, ולהיפך...

כלומר - אם אני רוצה להגביר את הGAIN של הרמקולים הקדמיים - אני בעצם צריך לסובב את הגלגלת של האחוריים.

אני בדקתי את החיבורים אלפי פעמים ובמאות קומבינציות שונות... אבל אני סגור ב300% שהרמקולים מחוברים נכון, וגם יציאות הRCA מחוברות נכון.... יותר מזה - אני ניסיתי לחבר דיסקמן ישירות למגבר - כדי לוודא שאין איזה פאק בחיבורים בHU - אבל גם עם דיסקמן זה היה הפוך....

בקיצור - זה שיגע אותי לחלוטין - והחלטתי להחליף את המגבר בחנות....

בקיצור - היום נסעתי להחליף אותו (דרך אגב - החליפו לי אותו בלי שאלות בכלל! - אחלה שירות!), וכשהגעתי הבייתה, חיברתי אותו ו......... ב-ד-י-ו-ק אותה הבעיה!!!!

אנא מכם! אני מרגיש ממש מטומטם לפנות לשם שוב - לפני שאני מוודא שזה לא משהו דפוק אצלי....

(כי גם ככה הם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח - וגם אני בחיים לא ראיתי דבר כזה - וגם חבר שלי שהתקין את המגבר הראשון ביחד איתי)

כל מי שיש לו רעיונות, למה זה יכול לקרות, או כל מי שנתקל בתופעה דומה - אנא ספרו לי איך פתרתם את הבעיה!!

ושאלה נוספת: האם מישהו יודע משהו לגבי האיכות של מגברים של לנזאר כיום?? כי גיליתי (אחרי שקניתי את פרמייר) שבפומפה מוכרים גם מגברים של לנזאר בכולה 100 שקל יותר - שנותנים בדיוק את אותה העוצמה (וגם המגבר נחשב כביכול כיוקרתי מאוד)... וכשהעלתי את הטענה שלי בפני המוכר (למה הם בעצם לא הציעו לי את המגבר של לנזאר, שהוא יותר טוב??) - הוא אמר שלנזאר אכן בזמנו נחשבו לחברה מאוד איכותית ויוקרתית - אבל עכשיו המפעל ייצור שלהם עבר לסין או תאילנד או משהו כזה, והאיכות שלהם הדרדרה למצב חרא...

האם מישהו כאן יכול לאשר את הטענה הזו?? (אבל רק מי שיודע באמת - לא משמועות אקראיות) או שהמוכר סתם ניסה להפטר ממני? (למרות שזה לא כל כך הגיוני - כי זה באינטרסים שלו שאני אוסיף עוד 100-200 שקל)

תודה מראש!

יונתן.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לא מכיר את החברה הזאת

אבל פעם היה לי מגבר פשוט שהיציאות של הרמקולים מהמגבר פשוט היו הפוכות

והיו עליו מדפקות חפריות כאלה על מה זה כל חיבור , שמתחתם כאילו היו הסירטוטים של המקוריים

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

אני חותם איתך ב100% שחיברתם ריר לפרונט ופרונט לריר!

ז"א שבחוטים הצבעוניים שיוצאים מהפאנל ומתחברים לחשמל של הרכב חיברתם הפוך בצבעים.

זו הסיבה היחידה , אין מצב שבעולם שהמגבר לא יהיה תקין.

וכן מי שאמר לך שלאנזר עכשיו הם על הפנים צדק, פעם הם היו מוערכים יותר,לאחר שחליפו בעלות המצב הדרדר לגמריי!

פורסם

וכן מי שאמר לך שלאנזר עכשיו הם על הפנים צדק, פעם הם היו מוערכים יותר,לאחר שחליפו בעלות המצב הדרדר לגמריי!

לי יש את הלאנזר 2600D ואני מבסוט ממנו לגמרי

"רוצה מסאג'? - שב לי על הבגאז" :-P

למכירה סאב לאוהבי SPL ו SQ http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=750709#post750709

פורסם

עדין... לאנזר של פעם הם לא אותו לאנזר כמו היום..

חלילה לא זילזלתי באף חברה.

ואם יש לך מגבר של לאנזר ואתה מבסוט ממנו אז מה איכפת לך מה חושבים האחרים.

לתקציבים בינוניים המגברים שלהם סבבה לא יותר.

פורסם
עדין... לאנזר של פעם הם לא אותו לאנזר כמו היום

זה תקף לגבי הרבה חברות

אך עדיין אין לזלזל..

ולגבי השאלה שלך. מצדד את כפיר

או שפשוט נראה לי שחיברת את המגבר דרך יציאה אחת והשתמשתה במפצלי RCA וחיברת אותם בהצלבה וזה תופעה שאמורה לקרות כתוצאה מזה!

"רוצה מסאג'? - שב לי על הבגאז" :-P

למכירה סאב לאוהבי SPL ו SQ http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=750709#post750709

פורסם

1) אוקיי אז ככה - המגבר שיש לי כרגע, הוא לא של לנזאר, אלא של פרמייר - וכן - זה המגבר שמופיע בקישור שנתת, אבל חלילה לי מלקנות אותו במחיר מופקע זה!!! (אני לא עד כדי כך מטומטם...:roll:) - המחיר ההתחלתי שהם רצו עליו היה 900 - ובסוף הוצאתי אותו מהם ב700 ש"ח. (דרך אגב, האם זה מחיר טוב למגבר כזה?)

2) זה נורא מוזר העסק הזה עם הכבלים, כי כביכול חיברתי הכל נכון - ובכל זאת יש בעיה... אומנם אני טיפה לא סגור לגבי איך חיברתי את הכבלים לHU (לגבי המגבר - אני סגור על זה שהכל נכון)...

אני עכשיו אלך לאוטו ואנסה לבדוק שוב מה הסיפור....

אבל לא הבנתי אותך כאן:

אשמח אם תסביר לי איך קשור לשם העניין של החוטים הצבעוניים של החשמל של הHU??

או שאתה מתכוון לכבלי הRCA (ואז הצבעים הם בעצם רק אדום ולבן...)

3) ואם כבר מדברים על בעיות - במידה ומדובר על הבעיה של חיבורים הפוכים, האם זו יכולה להיות גם הסיבה ליללת האלטרנטור שיש לי??

4)

ובקשר לשאלה של לנזאר - אני פשוט תוהה איזה מגבר יהיה יותר טוב מבין השניים, הפרמייר או בכל זאת הלנזאר??...

ובמידה ולנזאר הוא עדיין יותר טוב מפרמייר - אז איזה מבין שני הדגמים הבאים נחשב יותר טוב? ולמה?

1. לנזאר VIBE421

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^2147,'normal_sales')

2. לנזאר HTG424

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^2168,'normal_sales')

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני יענה לך על השאלה בקשר לחיבור החוטים.

התכוונתי לחוטים הצבעוניים שמתחברים בעזרת ליפוף ובידוד עם אזולירבנד.

תבדוק אם לא חיברת הפוך ז"א בכל הצבעים יש לך 4 זוגות שקשורים לרמקולים והם:

ימין קדמי -+

שמאל קידמי -+

ימין אחורי -+

שמאל אחורי -+

במידה ולא חיברת כמו שצריך חוט אל חוט (אחרי בדיקה עם סוללה קטנה לראות איזה רמקול עובד בכל סוג חיבור) יש מצב שחיברת הפוך .

אני כמעט בטוח שחיברת במקום ימין קדמי לימין קדמי

חיברת ימין קדמי לימין אחורי

ושמאל קדמי לשמאל אחורי

ולהפך

ובגלל זה במערכת גם אם תשים הכל על REAR תראה שרק הקידמיים עובדים (זה צריך להיות ההפך)

ואם תשים הכל על FRONT תראה שרק האחוריים עובדים .

וזה הפוך

היללת אלטרנטור לא קשורה לחיבורים ההפוכים במידה וזו באמת הבעיה ..

פורסם

הכל נחמד ויפה - אבל אני לא מחבר את הרמקולים דרך HIGH INPUT... אלא דרך חיבורי הRCA הקיימים מאחורי הHU...

ואם אני לא טועה - אז החיבורים הפשוטים (האלה עם האיזולירבנד) מבודדים כל אחד בנפרד ולא נוגעים אחד בשני.

בברכה!

יונתן.

פורסם
לא מכיר את החברה הזאת

אבל פעם היה לי מגבר פשוט שהיציאות של הרמקולים מהמגבר פשוט היו הפוכות

והיו עליו מדפקות חפריות כאלה על מה זה כל חיבור , שמתחתם כאילו היו הסירטוטים של המקוריים

סאונד בראש-אתה בטח מתכוון למגבר era.....

פורסם

זה לא קשור לזה שהם נוגעים אחד בשני בצמה של החוטים

כפיר התכוון לזה שהצמה של הרדיודיסק לא מחוברת כמו שצריך(טעות בחיבור הנכון של הצבעים )

ודרך אגב.. המגבר שלך לעומת הלאנזר.. על הפנים!!!! הלאנזר יותר טוב ממנו בהרבה.. וגם המחיר ששילמת עליו לדעתי קצת יקר יחסית לרמה כזאת של מגבר מעפן..

לדעתי שווה כבר להחליף ללנזר אם זה הרמה שאתה מחפש.. או שתוסיף עוד קצת כסף ותביא משהו ברמה יותר טובה בהרבה..(תוספת של 300 ש"ח בערך)

בהצלחה..

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.
פורסם

מצטער על הבורות, אבל איך חיבורים של כבלים צבעוניים (שיוצאים מהרדיודיסק ומיועדים ישירות לכל רמקול) בכלל משחקים תפקיד כשאני בעצם מחבר את כל הרמקולים דרך יציאות RCA???

ולצורך העניין - כל כבל מכל ה8 שמיועדים לרמקולים בחיבור ישיר - עטוף ומבודד באיזולירבנד. כלומר הם בכלל לא מחוברים ביניהם או לשום דבר אחר.

ובנושא השני של המגברים והאיכויות שלהם - אני בעקרון מחפש משהו יחסית איכותי - אבל לא במידה מופרזת ושיכנס לתוך התקציב שלי.... עכשיו - אני מודע לחלוטין שהדגם שקניתי אינו עונה על הקריטריון של האיכות - אבל בחירתו בזמן הקניה היה בגלל כל מיני סיבות שאני לא אפרט עכשיו...

בכל מקרה המצב שלי נכון להיום הוא: שיש לי אפשרות להשאר עם המגבר הנוכחי, או שיש לי אפשרות להחזיר אותו ולקבל שם זיכוי על סך 700 שקל.... (אלא אם כן, אני אעשה שם בלאגן ואנסה להוציא החזר כספי).

ומהמצב הזה - להוסיף מקסימום עוד 400-500 שקל = ולקנות מגבר יותר איכותי.

כלומר אם אני לא עושה בלאגן, ואולי גם אם אני עושה - אני כבול כבול לקנייה בפומפה, ויחד עם זה בתקציב של עד 1100-1200 שקל...

הרמקולים שיש לי כרגע הם מורל מקדימה ומאחור:

קדמיים: קומפוננט מילניום 5.25 אינץ' עם 100 וואט RMS

אחוריים: פולס 6X9 אינץ' עם 150 וואט RMS

אני שואף להגיע למקסימום ניצולת של שני הזוגות, מבלי לשרוף את החלש יותר... ולכן הלכתי על הפשרה של

120X4 RMS. (אשמח לשמוע אם זה היה רעיון טוב או לא)

ואני מחפש את השילוב האופטימלי שיתן לי את הניצולת הזו בגבול של 1200 שקל... (בין אם אלה יהיו שני מגברים נפרדים, או אחד בעל 4 ערוצים)

סנייק - אמרת שבתוספת של 300 שקל - אפשר להביא משהו הרבה יותר ברמה... אתה יודע היכן אני יכול לעשות זאת? (ועוד בתוספת כספית כל כך קטנה)???

בברכה!

יונתן.

פורסם

טוב... ככה:

היום פתחתי שוב את כל המערכת שלי... חפרתי בכל החוטים, בכל החיבורים, ובכל הכיוונונים האפשריים במגבר..... והוא עובד הפוך!!

הלכתי אף מעבר לזה: חלק כאן אמרו שמדובר באיזה חוטים צבעוניים שיש ברדיודיסק, או משהו כזה.... אז ניתקתי את המגבר מהרדיודיסק לחלוטין (השארתי רק את הREMOTE - כדי להדליק את המגבר - כי לא רציתי לקצר אותו עם הפלוס)

עשיתי דבר מאוד פשוט: לקחתי דיסקמן - חיברתי אליו כבל שמצד אחד הוא בננה (כמו של אוזניות רגילות) ובצד שני יש זוג RCA (נו יענו ימין ושמאל) (או במילים אחרות מתאם RCA לבננה סטנדרטית)

וחיברתי אותו למגבר: בהתחלה לכניסות RCA של הקדמיים ואחרי זה לכניסות של האחוריים.... ונחשו מה!

כאשר חיברתי את הדיסקמן לRCA (במגבר) שמיועד לרמקולים האחוריים - אז אכן החלו לנגן האחוריים... עד כאן הכל בסדר, נכון?

אבל מה, כשניסיתי לכוון את עוצמת הGAIN או הBASS או כל כיוונון אחר - דרך הכיוונונים של האחוריים - אז שום דבר לא השתנה... ורק כשהגברתי את הGAIN שכביכול מיועד לקדמיים - הווליום באחוריים הגיב ועלה.

בדיוק אותו דבר (רק הפוך) קרה כשניסיתי לשחק עם הקדמיים....

אחרי דבר כזה, אני לא יודע אם יש עוד משהו להוסיף... כי איך שאני רואה את זה - שני המגברים (הראשון שהחזרתי, והשני שיש אצלי עכשיו) מולחמים בצורה הפוכה!

אם בכל זאת למישהו כאן יש רעיון טוב מה אפשר לעשות, אז אני אשמח לשמוע!

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...