Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות רכב משפחתי (יתכן גם רכב גדול) אבל צריכת דלק נמוכה חשובה לי (מחירי הדלק ... או.. הדלק...). אני כמובן מתכוון לרכב בנהיגה רגועה עם המשפחה.

כיוון שידוע שפרסומי הייצרן לא מייצגים את צריכת הדלק האמיתית, מישהוא יכול לתת מספר כללי אצבע לגבי מה ואיך לחפש?

האם נכון שגיר ידני הוא החסכוני ביותר? (אבל אין להסיג כאלה בקטגורית הרכבים המעניינים כמו סיוויק, אקורד, פסאט, קורולה ודומיהן). מה ההבדל בין סוגי הגירים האוטומטיים?

האם יש הבדל מהותי בין רכב יפני, אמריקאי או ארופאי?

HELP ....

תודה

פורסם

1. צריכת הדלק מושפעת מאוד מאופי (עירוני /בין עירוני) וסגנון הנהיגה.

באתר נט קאר של רוני אהרונוביץ יש דירוג שלו ממבחנים בנהיגה משולבת. www.netcar.co.il

שם תמצא ממוצע צריכת דלק ברכבים חדשים המשווקים בארץ.

שאלות על נתוני צריכה של דגם מסויים אתה יכול לשאול פה בפורום, או למצוא במנוע החיפוש שרשור שעוסק רק בזה (מבוסס על נתונים שנמדדו ע"י חברי הפורום).

2. גיר ידני הוא אכן חסכוני בדלק. משפחתית אוטומטית גדולה תמיד תהיה פחות חסכונית מדגם ידני קטן של אותו יצרן. (:oops: טוב נו, במקרה שלי לא תמיד).

בכל מקרה, בחירת רכב כשהשיקול העיקרי הוא צריכת דלק לדעתי שגויה, ואם אתה מחפש מכונית משפחתית גדולה תאלץ להתפשר.

3. אם אתה מרבה בנסיעות, ובכל זאת צריכת הדלק היא השיקול העיקרי שלך - שקול רכישת רכב עם מנוע דיזל. (חפש בפורום שרשורים על כדאיות הדיזל בצריכת דלק).

4. סיוויק, אקורד, פסאט, קורולה ודומיהם הם לא רכבים מעניינים. לא ציינת אם אתה מחפש רכב חדש או משומש, אבל קיימות משפחתיות משומשות בשוק בגרסה ידנית. לדעתי הפוקוס הידנית היא המומלצת מבינהן (אבל משיקולים אחרים, שכנראה לא מעניינים אותך).

5. חפש שרשורים במנוע החיפוש על ההבדלים בין סוגי התיבות האוטומטיות.

6. תגדיר מהם "הבדלים מהותיים בין יפני/אירופאי/אמריקאי". יש הבדלים בין רכבים, שנובעים מהרבה סיבות, ולאו דווקא מארץ המוצא של החברה.

למרות שבד"כ ברכבים אמריקאיים נפח המנוע גדול יותר והם פחות חסכוניים בדלק (שיקולך העיקרי) לקביעה שיש הבדלים מהותיים בין יצרן יפני/אמריקאי/אירופאי בלי לציין באילו קטגרויות תהיה לא רצינית.

בכל מקרה, אם צריכת הדלק היא השיקול העיקרי שלך - אל תקנה משפחתית אוטמטית גדולה עם מנוע בנזין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בהמשך למה שראזמל אמר, הפערים בבזבוז הדלק בין תיבה אוטומטית לידנית היום פחותים מבעבר. הטכנולוגיה השתנתה, המחשבים נכנסו והיום רכב אוטומטי חדיש יכול להגיע לתצרוכת דלק דומה לרכב ידני.

לגבי מכונית משפחתית... מה לעשות, ככל שיש יותר "פח" צריך יותר כוח כדי להזיז אותו ומנוע יותר גדול. 1600 זה בהחלט נפח מספיק למכונית משפחתית. לא צריך לחפש 1800 ו 2000.

סה"כ רכבים חדישים משנת 2000~ שמתוחזקים טוב - יתנו צריכת דלק סבירה בהתאם לאופי השימוש.

פורד פוקוס - צריכת דלק של 1:12 בנסיעה משולבת. טויוטה קורולה וניסאן אלמרה צריכה דומה ואמינות מצויינת.

אם יש ברשותך את הממון ואתה מוכן להיות בין "שפני הניסוי" הראשונים בארץ - טויוטה פריוס. נדמה לי ש 22 או 24 ק"מ לליטר... :-P

סה"כ אם תטפל ברכב בזמן, תשמור על לחץ אוויר נכון בצמיגים, לא תפעיל כל הזמן מזגן, לא תסע מהר, לא תעמיס ציוד מיותר בבגאז' ולא תבצע נסיעות קצרות - גם אימפרזה טורבו עלולה להפתיע לטובה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכו שכחתי לציין שאני מחפש רכב משומש (בין 60 ל 70 אלף ש"ח).

אכן צריכת דלק היא פרמטר חשוב מאוד עבורי אבל כמו שרז אמר/רמז זה לא השיקול היחידי. נוחות נסיעה והמושבים (סובארו למשל זה לא בא בחשבון), אמינות יתחזוקה זולה חשובים כמו הבטיחות הפסיבית (אקטיבית? ... אולי כי אני נוסע מאוד רגוע).

רז, למה אתה ממליץ על פוקוס?

מה דעתכם על אקורד ידנית או משהוא בגודל דומה? (לדעתי אין פסאט ידנית נכון?)

תודה.

פורסם

יש ויש פאסאט ידנית. יש אפילו פאסאט 1.6 ידנית (אבל עדיף להתרחק ממנה).

אני לא יודע אם אתה בעל רכב או לא נכון לעכשיו - אבל! להחזיק אקורד או פאסאט זה עסק יקר, יקר מאוד.

בכלל להחזיק רכב זה עסק יקר ואני לא מצליח להבין בן אדם שרוצה לקנות רכב גדול ויקר (יחסית) אבל עם תיבה ידנית ע"מ לחסוך. זה אבסורד.

זה פחות או יותר כמו ללכת לזונה, לשכב איתה בלי קונדום ואח"כ לשטוף ידיים בשביל לא להידבק במחלות.

אתה יודע כמהה ההוצאות הנוספות על הביטוח/טיפולים/טסט וכו' של הפאסאט/אקורד לעומת רכב קטן יותר?!

פורסם

אז מה, רכב משפחתי זול בהרבה?

אני כנראה מתכנס לכוון הונדה סיוויק, רנו סניק, או פורד פוקוס.

האם לדעתכם כדאי לחפש ידני או אטומאטי (שנת 2000/1)? למשהוא דעה שונה על ידני משל נקמיצי?

כמה עולה להחזיק מכוניות מהסוגים הללו? (צריכת דלק, ביטוח, אמינות, חלקים, זמינות חלקים משומשים או חליפיים?).

יש לי היום רכב קטן (פונטו) ואני מרוצה ממנו מאוד מלבד העובדה שהוא קטן.

תודה.

• תוכן חדש...