Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audiobahn AW1051SE דרך CARDOMAIN

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה...

חשבתי לרכוש את הסאב הנ"ל 10' דרך האתר קאר דומיין . (יש מבצע 38.95 דולר?! מחשיד...)

http://www.cardomain.com/item/ABNAW1051SE

למי שהיה ניסיון איתו או שמע מאחרים על הסאב יכול לספר לי איך הוא בכללי ?

חשבתי להחליף את ה305C שלי בזה .

הבעיה שלי זה איך להביא אותו ארצה .

אשמח אם תפרטו לי צעד צעד כולל מחירים , ומה אני יצתך לעשות ...

בתודה רבה

כפיר.

פורסם

זה המחיר שלו בארה"ב (לפני משלוח+ מכס),ואגב אפילו בשביל ארה"ב זה יקר,מוכרים אותו ב33 דולר בכל מקום אחר.

סאב, דיי אומלל,נראה יפה נשמע זוועה,לא נותן אפילו תמורה למחיר הנ"ל.

באותו מחיר ניתן לרכוש פיניקס גולד אוקטן R

קיקר COMVR.

שישמעו הרבה יותר טוב ממנו...

לא מומלץ בכלל ,ניתן להשיג אותו בארץ בערך ב700-800 עם תיבה ואחריות לשנה.

רק התיבה תעלה בסביבות 250 ש"ח ובמחיר של יבוא אישי של הסאב הזה אתה תגיע לאותו מחיר ,בלי אחריות...

המשלוח יעלה לך "רק" 80 דולר ואל תשכח את המכס (35% מהמחיר שלו+המשלוח).

under construction..

פורסם

מנסיון שלי נדירים המקרים בהם על מוצרים שעליהם מוטל מכס בגובה 0% יבוקש גם מע"מ.

הסיבה לכך היא טכנית/בירוקרטית.

אגף מכס והמע"מ (שהיום הינו חלק מרשות המיסים) קובע את שווי המוצר לצורכי מכס. בחלק גדול מהמקרים הם מקבלים את הצהרת השווי שהצהיר השולח. במידה והשולח הצהיר על מוצר שעליו מוטל שיעור מכס 0% ופקיד המכס יאשר את ההצהרה המוצר ימשיך קדימה בשרשרת הדואר ללא מגע עם פקיד המע"מ.

לא תמיד זה ככה אבל מנסיון שלי (קיבלתי בדואר; פאלם, כרטיסי XD ו- SoDIMM, כרטיס SBLIVE וכרטיס ג'יפורס) ומניסיון של חברים ומכרים, מוצרים עם שיעור מכס 0% לא חוייבו במע"מ.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אבל בגדול - הם אמורים לגבות מע"מ.

לא נראה לי שאפילו הם מודעים על מה הם אמורים לגבות מע"מ... כי חוק המע"מ או אחד מהחוקים היותר מוזרים שנחקקו בארץ.

לפי חוק המע"מ כל שירות הניתן לתושב ישראל (גם תאגיד) בארץ או בחו"ל חייב במע"מ.

מתוך מערכת תקדין:

חוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 [תיקון אחרון 1/6/03] . .

========================================

15. במתן שירות ובניהול פעילות [תיקון: תשל"ט(2)]

(א) יראו שירות כניתן בישראל אם נתקיימה אחת מאלה:

(1) נתן אותו מי שעסקו בישראל; מי שיש לו סוכן או סניף בישראל יראוהו, לענין זה, כמי שעסקו בישראל;

(2) הוא ניתן לתושב ישראל, לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלענין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל;

אתה מכיר משהו שהצהיר בפני מע"מ על כך שג'וני ווקר לקח אותו במונית שלו לטיול בסקוטלנד ושילם על הסכום ששולם לנהג מע"מ?

חוסר העקביות של פקידי המכס הינו אניגמטי לחלוטין וכל ניסיון להעריך את התנהגותם הוא בגדר הימור.

ב 1 לספטמבר יורד שיעור המע"מ ל16.5% לא שינוי מהותי אבל נקודה שיהיה מעניין להסתכל עליה היא שינוי המחיר בהתאם לירידת שיעור המע"מ

הערכה שלי היא שלא נראה כל ירידה (אפילו קטנטנה) במחירי מוצרי האודיו באתרים ובחנויות, יעשו עלינו קופה קטנה...

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

לא מדובר על כך שכל ישראלי בחו"ל צריך להצהיר על מה שהוא שילם שם ולשלם מע"מ.

מדובר על חברה שהיא בין לאומית או מחוץ לישראל שנותנת שירותים לתושב ישראלי,ועפ"י החוק המע"מ רואה בהם כתושבי ישראל,ולכן החברה זאת תהיה חייבת בתשלומי מע"מ על השירותים שהיא נתנה לתושב ישראלי.

ואגב כל מס שאתה משלם בחו"ל כמו המע"מ אצלנו,אם אתה קונה משהו ומצהיר עליו במכס בחזרה לארץ,אתה יכול לשלוח לשירותי המס של אותה מדינה ולקבל זיכוי על המס ששילמת כי אתה לא תושב אותה מדינה,והוכחת שהוצאת את המוצרים שלך מחוץ לגבולותיה,הבעיה היא שהמכס הארץ כל כך נוקשים שאתה תשלם פי 2 ויותר מאשר המס ששילמת בחו"ל ,לכן אם ניתן להתחמק מההצהרות למכס בארץ זה מבורך.

ולגבי הנושא הנ"ל אז חוץ מכבלים ,אקולייזרים,מעבדים וכאלה שעליהם יש רק חובת מס בשיעור של המע"מ (16.5%),כל רכיב אודיו אחר לרכב חייב במס של 35% (מדובר בחישוב של המוצר+דמי המשלוח), עפ"י חוק מיסים מרוכזים..

אתה יכול לעיין במדריך המס ליבוא אישי ולראות בדיוק כמה אתה "עתיד" לשלם,ורק חשוב לזכור שבמידה וזה לא מופיע במדריך המס(שאגב לא ממש מעודכן ברשת),אתה נתון לחסדיו של המעריך ,שיש 2 אופציות או שהוא יבקש ממך להציג קבלה ,וכך לשלם 35% מס ממה ששילמת,או שהוא יפתח את האינטנרט ובד"כ ימצא את האתר הכי יקר,ויערוך לך חישוב של 35% מס ממה שהוא "מעריך".

כל מה שכתבתי נכון ומעודכן להיום,והוא כתוצאה מהנסיון שיש לי עם עמילות המכס,ויבוא אישי.

ואל תשכח עוד דבר,אם הזמנת משהו מח"ל והוא נשלח דרך אחת החברות הגדולות כמו UPS,FEDEX,TNT אתה תשלם גם עמלה לחברה על כך שהיא "שיחררה" לך את הפריט מהמכס,ואם לא היית בבית ואתה צריך לתאם הגעה נוספת,אז על כל יום "אחסון" אתה משלם עוד סכום לא מבוטל,לכן יש להזהר מאוד עם מה שמזמינים וממי מזמינים,הפתרון הכי פשוט הוא שהמוכר יצהיר על זה אתה הערך וכך תמנע ממפגש עם "המעריך" ורצוי להוסיף מס טלפון נייד בשביל שהשליח יצור איתך קשר לפני שהוא מגיע וכך תמנע מתשלום עבור "ימי אחסון".

בברכה,

G.Mr

under construction..

פורסם

כל מוצר שנכנס לארץ משלמים עליו מע"מ !!!

אבל הפקידים של המכס מעבירים חלק מהדברים כי אין להם זמן לבדוק כל

חבילה, ולכן הם מסננים את החבילות גם לפי מה שכתוב על החבילה משקל ומצב הרוח של הפקיד/ה.

ולכן אם לא שילמת מכס/מע"מ סימן שהחבילה לא ניבדקה ויצאת בזול.

פורסם
לא נראה לי שאפילו הם מודעים על מה הם אמורים לגבות מע"מ... כי חוק המע"מ או אחד מהחוקים היותר מוזרים שנחקקו בארץ.

לפי חוק המע"מ כל שירות הניתן לתושב ישראל (גם תאגיד) בארץ או בחו"ל חייב במע"מ.

מתוך מערכת תקדין:

(1) נתן אותו מי שעסקו בישראל; מי שיש לו סוכן או סניף בישראל יראוהו, לענין זה, כמי שעסקו בישראל;

(2) הוא ניתן לתושב ישראל, לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלענין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל;

..

חבל שאתה מטעה מעמ מוטל אך ורק על שרותים וצריכה בארץ בלבד. תושב ישראל שנותן שרות (לדוגמא עו"ד ) לתושב חוץ בחול נותן חשבונית עם מעמ בשיעור 0 .

לעצם העניין כל טובין המיובא לארץ חייב במעמ . כמובן שאם זה עד 50$ במשלוח או 200$ פיזית עם האזרח אז פטור.

פורסם

ערן,זה לא שהוא מטעה,הוא פשוט לא הבין את נוסח החוק,שכמו תמיד ברור רק למי שמתעסק עם זה און חופר קצת בנושא..

בכל מקרה כבר ציינתי זאת בפירוש החוק למעלה.

under construction..

פורסם

מע"מ לא מוטל רק על עסקה או שירות בתוך ישראל - שירותים שניתנו לישראלי בחו"ל יראו כאילו ניתנו בישראל.

פרק ב' : הטלת המס ושיעורו

2. הטלת מס ערך מוסף ושיעורו

על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יוטל מס ערך מוסף בשיעור אחד ממחיר העסקה או הטובין, כפי שקבע שר האוצר בצו לאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת.

פרק ד' : מקום העסקה

14. במכר

יראו נכס כנמכר בישראל אם הנכס היה בישראל בעת מסירתו לקונה, או אם יוצא מישראל, ובנכס בלתי מוחשי - אם המוכר הוא תושב ישראל.

(2) הוא ניתן לתושב ישראל,(או) לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלענין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל;

(3) הוא ניתן לגבי נכסים המצויים בישראל.

(ב) יראו פעילות במנוהלת בישראל אם נתקיימה אחת מאלה:

(1) היא התנהלה כולה או מרביתה בישראל;

(2) ניהל אותה מי שעיקר פעילותו בישראל והיא בתחום הפעילות שהוא מנהל;

(3) היא החלק שנוהל בישראל מפעילות שמרביתה נוהלה מחוץ לישראל.

שירות שקיבל ישראלי בחו"ל יראה כאילו קיבל אותו ברץ והוא חייב במע"מ. ישראלי הוא אדם או ישות משפטית כמו תאגיד שעומד בקריטריונים להיקרא כישראלי.

כאשר ישראלי נושא לארה"ב לקבל יעוץ עיסקי/משפטי/טכנולוגי הוא חייב בדיווח למע"מ וחובת התשלום חלה עליו ולא על נותן התשלום. נקודה זו לא נאכפת עקב הקושי העצום ויחס עלות/תועלת למדינה מלרדוף אחרי ישראלים בחו"ל.

אפשר גם לשלוח חבילות לחיילים כי הם יש להם פטורים ממס. לחיילים בודדים יש הטבות עודפות. בזמן השירות הצבאי שלי היו כאלה שהשתמשו ב"קומבינה" הזו להזמין מוצרים מחו"ל וולשלוח אותה לחיילים בודדים ביחידה כדי לעקוף תשלומי מס.

יש הרבה קומבינות מאחר וחוקי המס בישראל בנויים כמו מסננת. הסיבה שהחוקים כתובים בתורה הזו היא בשביל לפרנס את האנשים שכתבו את החוקים הללו בוועדות שהוקמו לצורך כך לדוגמא, המתעשרים מוועדת רבינוביץ (הרפומה במס...) הם חברי הוועדה רו"ח יאיר רבינוביץ, ד"ר אבי אלתר עו"ד, רו"ח אביגדור יצחקי ועוד... שהכירו את החורים שהשאירו בחוק טוב מכולם.

עכשיו בחזרה לעניינו. לא שווה לשלם הוצאות משלוח ומיסים ככל שיהיו על מוצרים שעלויות אלו יהיו גבוהות משמעותית מהעלות של המוצרים. ובטח לא של סאב בינוני מינוס שרוב העלות שלו היא קישוטי הניקל/כרום האלה. סאבים איכותיים הם מוצרים כבדים מאוווווד ואתה משלם גם על המשלוח מע"מ ככה שכל העסקה של משלוח סאבים היא בדיחה גרועה. העיסקאות הטובות ביותר למשלוח הם H/U ופרוססורים.

אם כברי אתה רוצה סאבים בזול אז אפשר לרכוש סרווין HED באיזור ה-50 דולר, VMAX ב~80, הלנזארים גם נמכרים בגרושים בארה"ב.

מחירי מוצרים ביבוא מקביל בארץ לא גבוהים מהותית ממחירהם בחו"ל ולכן הכדאיות של משלוח מוצרים היום יורדת. מחירי המשווקים המורשים... זה כבר סיפור אחר לגמרי.

פורסם
מע"מ לא מוטל רק על עסקה או שירות בתוך ישראל - שירותים שניתנו לישראלי בחו"ל יראו כאילו ניתנו בישראל.

פרק ב' : הטלת המס ושיעורו

פרק ד' : מקום העסקה

14. במכר

יראו נכס כנמכר בישראל אם הנכס היה בישראל בעת מסירתו לקונה, או אם יוצא מישראל, ובנכס בלתי מוחשי - אם המוכר הוא תושב ישראל.

(2) הוא ניתן לתושב ישראל,(או) לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלענין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל;

(3) הוא ניתן לגבי נכסים המצויים בישראל.

(ב) יראו פעילות במנוהלת בישראל אם נתקיימה אחת מאלה:

(1) היא התנהלה כולה או מרביתה בישראל;

(2) ניהל אותה מי שעיקר פעילותו בישראל והיא בתחום הפעילות שהוא מנהל;

(3) היא החלק שנוהל בישראל מפעילות שמרביתה נוהלה מחוץ לישראל.

שירות שקיבל ישראלי בחו"ל יראה כאילו קיבל אותו ברץ והוא חייב במע"מ. ישראלי הוא אדם או ישות משפטית כמו תאגיד שעומד בקריטריונים להיקרא כישראלי.

כאשר ישראלי נושא לארה"ב לקבל יעוץ עיסקי/משפטי/טכנולוגי הוא חייב בדיווח למע"מ וחובת התשלום חלה עליו ולא על נותן התשלום. נקודה זו לא נאכפת עקב הקושי העצום ויחס עלות/תועלת למדינה מלרדוף אחרי ישראלים בחו"ל.

.

למרות שסטינו מהנושא העיקרי אני אגיב... אני חושב שלא הבנת את כוונת החוק.

א-סעיף 15 שהזכרת הוא סעיף שבא למנוע תיכנון מס -כלומר אם א תושב ישראל נתן שרות ב תושב ישראל ו-א+ב נסעו לחול ושם התבצע התשלום -הרי למרות שהתשלום בוצע בחול יחול עליו מעמ,זה כמו שאני אקנה דירה מקבלן בנין תמורת מיליון שח +המעמ ואנסה להתחמק מתשלום המעמ ע"י חתימת החוזה בחול-ותשלום התמורה בחול וזה מה שבא הסעיף למנוע.

שירות שקיבל ישראלי בחו"ל יראה כאילו קיבל אותו בארץ והוא חייב במע"מ. ישראלי הוא אדם או ישות משפטית כמו תאגיד שעומד בקריטריונים להיקרא כישראלי."

.

ב-שוב אתה מתעקש וזה לא נכון -מעמ משולם רק על שרותים וצריכה בישראל למעט מקרים מאוד מאוד חריגים. (שבאים למנוע פיקציות)

לפי מה שאתה אומר אם אני מתקן את השעון שלי בחול אני צריך לשלם על זה מעמ בארץ?

• תוכן חדש...