Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נו מה העניין, יש המון רכבי ספורט עם תיבה אוטומטית (על כל סוגיה), דובר אפילו על STI אוטומטית באוסטרליה, ואם אינני טועה הM6/5 החדשות באות עם תיבה אוטומטית...רוב (או 99%) רכבי מרצדס באים עם תיבות אוטומטיות כשהדוגמא הבולטת ביותר באה הצורת הSLR (מכונית ספורט לכל דבר ועניין), וכלה בכל דגמי AMG,בראבוס ושאר הסדנאות המשפרות...מיאטה,Z3,Z4,בוקסטר גם כן יכולות להגיע עם תיבה אוטומטית..

1.8T 8)

פורסם
הM6/5 החדשות באות עם תיבה אוטומטית
כפירה!!

ה-SMG של BMW היא לא אוטומטית,ממש לא.

תיבה ידנית מתופעלת אוטומטית תהיה הגדרה יותר נכונה.

ובאופן כללי, מכונית ביצועים כלשהי, עם תיבה אוטומטית, תמיד תהיה פחות טובה מהמקבילה הידנית שלה.

עצם העובדה שאתה מעביר סמכות למערכת כלשהי ונותן לעוד גורמים להיכנס בינך לבין קבלת ההחלטות יגרע מהביצועים,בין אם מדובר בהקפה במסלול(בחו"ל כמובן) או בסתם לחימת סוף-שבוע בכבישי הארץ...

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

מכונית ספורט אוטומטית זה כמו לז**ן בכאילו... כל אחד וההעדפות שלו, אני אשאר עם גיר ידני או ידני סטייל ה-SMG של BMW / תיבת ה-F1 של פרארי וכו'.

איכס (כן כולל ה-SLR, אוטו ספורט למתחזים מגעילים).

מוטי.

פורסם

**אני לא חושב שאני מגזים עם ה-SLR, אני כן חושב שאתה מגזים עם הציטוטים המיותרים :-P **

מוטי אתה לא חושב שאתה מגזים קצת בקשר ל SLR?..

רק בגלל שיש לה תיבה אוטומטית???

אמנם היה עדיף אם היא הייתה עם תיבה ידנית, כמובן, אבל להעביר הילוכים זה לא הכל בחיים... הרי חוץ מהעובדה שהיא אוטומטית קשה למצוא מכונית שהיא ספורטיבית ממנה כיום בשוק..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
רגע falou ה slr לא מספיק "ספורטיבית" בשבילך? פעם אחרונה שבדקתי אין הרבה מכוניות שהן יותר "ספורטיביות" ממנה נכון לעכשיו..

עמוס

לא, היא לא.

פעם אחרונה שבדקתי היא לא היתה ספורטיבית בכלל, אלא גירסה אוטומטית של מכונית ספורטיבית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עמוס -

לא, היא לא מכונית ספורט אמיתית (נא להבחין בין ספורטיבית למכונית ספורט).

גם 600+ כוחות סוס הם לא הכל בחיים :idea:.

כל הונדה S2000 או טויוטה MR-S ראויות להגדרה "מכונית ספורט" יותר מהצהרת ההון למתחזים שקוראים לה SLR.

מוטי.

פורסם

רגע, מה ההבדל בין מכונית ספורט למכונית ספורטיבית?

זה לא נשאל בטון של זילזול.. אני באמת לא יודע ומבקש הסבר..

עמוס

פורסם

אני לא רואה סיבה לקנות מכונית ספורט אוטומטית אלא אם כן אתם חלילה נכים.

יצרנים שחכו מהי מכונית ספורט. שמים להן הגה שכידון של אופניים יותר מתוקשר ממנו, תיבות שהורסות את המכוניות (בטופ גיר, כמה שהם אוהבים את המכוניות הבריטיות, ג'רמי ציין לרעה את התיבה האוטומטית אם אני לא טועה זה היה ב- DB-9 ) לא רק זה, גם כתבי הרכב בישראל מוסיפים למצב ומעודדים קניית וייבוא רכבים אוטומטיים (באחד העיתונים היומיים היה כתוב שהמיאטה החדשה היא לא אופצייה טובה מכיוון שהיא לא תשווק בנתיים עם גיר אוטומטי...) היבואנים מבחינתם מביאים מה שהולך (כימעט לא מיובאות לארץ מכוניות עם גיר ידני, הרוב אוטומטיות).

פורסם

ההגדרה של מכונית ספורט היא דבר לא לגמרי אבסולוטי אבל אני אנסה לשים לה קווים -

* מטרתה המוצהרת של מכונית הספורט היא הנאה מנהיגה, המכונית מכוונת כולה לנהג.

* רובן בעלות 2 מושבים אבל לא כולן...M3 היא מכונית ספורט ארבע מושבית למשל.. גם פורשה 911 למרות שמאז ה-996 היא מתקלקלת).

* רובן מהירות אבל זה ממש לא הכרח (פיאט X1/9 היא עגלה מבחינת תאוצות אבל היא מכונית ספורט אמיתית).

* מכונית ספורט היא כזו שמערבת אותך בחוויית הנהיגה, לא מנתקת אותך ממנה.. תקשורת, תקשורת ועוד פעם תקשורת.

* הרבה מכוניות ספורט הן פתוחות אבל לא כולן.

* 2 דלתות כמעט באופן בלעדי, כנראה שרק רפליקות ראלי מהזן של השנים האחרונות שוברות את הכלל הזה.. מכוניות כמו איבו 8 RS ואימפרזה STI, ה-WRX לדעתי האישית לא.

* אין כזה דבר מכונית ספורט אוטומטית! אם המחשב מעביר בשבילך הילוכים על דעת עצמו הרכב הוא לא מכונית ספורט אמיתית.

מכונית ספורטיבית היא -

* מכונית שמשלבת תכונות ספורטיביות ברכב שמטרתו המקורית היא לא הנאה מנהיגה נטו. להגדרה הנ"ל נופלות רוב המכוניות שסביבך שאתה עלול לקרוא להן בטעות מכוניות ספורט - הקליאו למיניהן, 106ים, 205ים, 306ים, GTIים וכו'.

* גרסאות למכוניות שנבנו כמכוניות ספורט לנהג במקור וסורסו ע"י גיר אוטומטי, או מכוניות שהן מתחזות למכוניות ספורט אמיתיות אבל גם הן אוטומטיות - הכל כולל הכל.. גם ה-SLR המדוברת נופלת להגדרה כמו כל אוטומטית אחרת, מפורשה 911 אוט' ועד מאזדה RX7 טווין טורבו אוט'... למה? ככה!

נהגים אמיתיים לא נוהגים על מכוניות אוטומטיות אלא אם נקטעה להם רגל וגם אז אפשר למצוא פתרון לקלאצ' ידני.

* כל דבר עם ניחוח ספורטיבי שלא נכנס להגדרת מכונית הספורט.

מקווה שאתה מקבל רושם יותר ברור, הגדרת מכונית הספורט היא קצת יותר קשה ממה שאפשר אולי לחשוב...

מוטי.

פורסם

* אין כזה דבר מכונית ספורט אוטומטית! אם המחשב מעביר בשבילך הילוכים על דעת עצמו הרכב הוא לא מכונית ספורט אמיתית.

מוטי.

פה בדיוק נכנס הפואנטה שאני העלתי.

בכל התיבות הרציפות/חצי אוטומטיות/ללא קלאץ' הנהג מעביר בעצמו את ההילוכים, לא המחשב.

(כמובן שיש מצב אוטומטי לחלוטין אבל לא נתייחס אליו כרגע)

תאורטית, הSLR היא מכונית ספורט אבל מסורסת.

לז**ן עם קונדום זה עדיין לז**ן. לא משנה אם יש לך חצי מטר (או 600 כ"ס, תלוי איך מסתכלים על זה..) או 5 ס"מ.

אור.

פורסם

רגע מוטי למה למשל 106 ראלי היא "ספורטיבית" ואימפרזה sti היא "ספורט"?

ויש משהו במה ש Lotus Omega אומר..

בקיצור זה לא כזה פשוט לקבוע מה זה מה..

ובלי קשר, למה אתה אומר שה 911 התקלקלו מאז ש 996?

עמוס

פורסם
כפירה!!

ה-SMG של BMW היא לא אוטומטית,ממש לא.

תיבה ידנית מתופעלת אוטומטית תהיה הגדרה יותר נכונה.

ובאופן כללי, מכונית ביצועים כלשהי, עם תיבה אוטומטית, תמיד תהיה פחות טובה מהמקבילה הידנית שלה.

עצם העובדה שאתה מעביר סמכות למערכת כלשהי ונותן לעוד גורמים להיכנס בינך לבין קבלת ההחלטות יגרע מהביצועים,בין אם מדובר בהקפה במסלול(בחו"ל כמובן) או בסתם לחימת סוף-שבוע בכבישי הארץ...

המממ...

ניתן לחלוק על זה מעט, מכיוון שכמה שהנהג יהיה מיומן ומהיר בהחלפות הילוכים, מחשב יהיה מסוגל לעשות זאת מהר יותר (ראה ערך F1). כמובן שזה בהתייחסות לרצון להחלפה מהירה יותר והשגת LAP TIMES טובים יותר, אין זה אומר שיש מכך הנאה גדולה יותר.

אבל בהיבט של זמן החלפה "נטו", יש לתיבות האוטומטיות מה "לומר" בנושא.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

ד"א מוטי יש בעיה רצינית בקשר למה שאתה אומר בקשר לאיבו שאצלה, כידוע לך, הרבה מאוד מחשבים דואגים שלא תאבד שליטה בפניות מהירות ושתראה כמו קולין מקריי בעיני החברים שלך עם החלקות צד שבעצם המחשבים במכונית אחראים להן.

וזה די דומה במה שקורה בפרארי למיניהן.

עמוס

• תוכן חדש...