Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שבעוונותיו שירת במ"צ, אני יכול לומר לך שאין לך, או לאף אחד אחר מה לחפש שם.

אין שם שום תפקיד ראוי.

הכל בלאי, תפקידים חרא, יחס זבל, קצינים מנייאקים, ומילואים מחורבנים.

זו קללה שתלווה אותך כל החיים... תאמין לי, אני יודע, יש לו צו מילואים ב-9 לאוגוסט להתנתקות הארורה הזו...

אני אישית העברתי את השרות שלי על BMW R-80 ביחידת האופנועים של פיקוד דרום.

הקמתי את מחלקת הרוכבים, והייתי המפקד שלה.

הגעתי לבסיס כל יום ב-10:00 בבוקר

הייתי בדרך הבייתה ב-16:30

ב-9 חודשים האחרונים שלי לפני השחרור, כבר הייתי יוצא הבייתה ב-12:00, לפני הארוחת צהריים.

זה לא מוריד מהעובדה שהחיל הזה דפוק, התפקידים כפויי טובה, אין הערכה על העבודה הקשה והגועלית, ובקיצור - אם אתה לא אסרטיבי, ויודע איך לסובב את המערכת לכיוון שלך, אין לך מה לחפש שם.

תבקש קב"ן ביום הראשון ששולחים אותך לבה"ד 13 (בסיס ההכשרה של מ"צ)

אם תתמהמה עם זה יותר מידי, סיכוייך לצאת ממ"צ, אפסיים

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמע, כללי יש לי פה ואני יודע לסובב אנשים לא שאני גאה ונהנה מזה אבל זה לצערי הכרחי בארצינו אם אתה לא רוצה לשקוע בחול תובעני..בכל אופן יש לי פרוטקציה טובה מאד במ"צ אבל משום המ אתה ואחרים הראתם לי כניראה את המציאות בחייל הזה ככה שאני כניראה יקפיא אותו ובקשר לשאלון הנוסף שלי.

לגבי חיל האויר ,תקשוב, חימוש מה עדיף בהתחשב בנסיבות האישיות והרצונות שלי שהבאתי בדיון הזה?

מה לדעתכם יכול הכי להתאים לי מבין האופציות הנ"ל , ולמה לדעתכם?

תודה מראש [ומכל הלב] לכל העוזרים .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

לא יודע איזה פרוטקציות אתה חושב שיש לך... אבל אם זה לא לפחות סא"ל בתפקיד מפתח באחד הפיקודים/בסיסי הכליאה, שיוכל לספח אותך קרוב אליו וידאג לך... חבל לך על הזמן.

אנשים שחושבים שיש להם פרוטקציות נטחנים עד דק בחיל הזה, ולעיתים קרובות הפרוטקציה באה לעוכרם - בגלל שכל-כך רע, ואתה כל כך רוצה לשנות תפקיד/בסיס/אווירה, לאותו "מישהו שדואג לך" כבר נמאס לשמוע ממך ומהצרות שלך - מה גם שזה חיל קטן, וכולם יודעים על כולם, ומי מסדר את מי, אז זה בעיתי מאד!

ובקשר לסובב את המערכת, לא התכוונתי להיות עם פה, או בעייתי... גם הם סובלים בסוף!

צריך לדעת להתברג בתפקיד טוב, ולהכין מצגות יפות ב-PowerPoint... כי זה מה שכולם בצבא אוהבים!

פורסם

לא בדיוק פרוטקציה אלה יותר מישהו שידאג לי[בעיקר אם אני יסתבך] מדובר במישהו מהמשפחה שלי מה שידוע לי עליו שהוא מפקד בכלא 6 .

בכל אופן אני לא ניכנס לויכוח בנושאים הללו מה אני יכול ומה אני לא יכול וכל זה כי זה ממש לא מוביל לכלום.

כל מה שביקשתי הוא לגבי חיל האויר ,תקשוב, חימוש מה עדיף בהתחשב בנסיבות האישיות והרצונות שלי שהבאתי בדיון הזה?

פורסם

אני במקומך היתי מוריד ל 45 בריאותי או נפשי! גם בדרך כלל קלב גם אפשר לשחק על זה ולקבל דברים טובים.

שום כל אחד מה שמתאים לו,אני היתי עושה יומיות מ 9 ועד 14 ולא היתה מרוצה ועשיתי בעיות,כי לא היה לי כוח לצבא כל יום!

בבסיס שאני נמצא בו כרגע התומחי לחימה עושים חמשושים והרבה מרוצים,אז זהו שכל אחד איך שמתאים לו ומה שהוא רוצה לעשות בצבא ועד כמה הוא רוצה להתפשר על זה למען היצאיות.

פורסם
לא בדיוק פרוטקציה אלה יותר מישהו שידאג לי[בעיקר אם אני יסתבך] מדובר במישהו מהמשפחה שלי מה שידוע לי עליו שהוא מפקד בכלא 6 .

בכל אופן אני לא ניכנס לויכוח בנושאים הללו מה אני יכול ומה אני לא יכול וכל זה כי זה ממש לא מוביל לכלום.

כל מה שביקשתי הוא לגבי חיל האויר ,תקשוב, חימוש מה עדיף בהתחשב בנסיבות האישיות והרצונות שלי שהבאתי בדיון הזה?

אם זה לא מפקד הכלא בכבודו ובעצמו, או לפחות הסגן שלו (אני מכיר אותו אישית, קצין מעולה!) אז חבל על הזמן.

שום מ"פ בכלא, או מ"מ לא יוכלו לעזור לך...

כדאי שתכיר בעובדה הזו עכשיו, אחרת תתעורר במציאות מאד עגומה!

פורסם

תודה לך על "מילות העידוד" בכל אופן לא זכור לי שכתבתי חד משמעית שהיעד שלי הוא משטרה צבאית. בכל מקרה אשמח סוף סוף אם מישהו יוכל לענות לי על שאלתי האחרונה.

פורסם
אני במקומך היתי מוריד ל 45 בריאותי או נפשי! גם בדרך כלל קלב גם אפשר לשחק על זה ולקבל דברים טובים.

שום כל אחד מה שמתאים לו,אני היתי עושה יומיות מ 9 ועד 14 ולא היתה מרוצה ועשיתי בעיות,כי לא היה לי כוח לצבא כל יום!

בבסיס שאני נמצא בו כרגע התומחי לחימה עושים חמשושים והרבה מרוצים,אז זהו שכל אחד איך שמתאים לו ומה שהוא רוצה לעשות בצבא ועד כמה הוא רוצה להתפשר על זה למען היצאיות.

אז זהו שאני פוחד לנסות להוריד את הפרופיל שלי [82 על פלטפוס] לרמה כזו על נפשי ובעיקר לו במפגש אצל הקבן בו אני ישחק מולו. כי ממקרים ששמעתי הוא יכול לקבל גנאנה ולהעיף אותי מצה"ל ולנקנק לי תחיים ועוד משהו ששמעתי זה גם להעלים לי את הרישיון. זה לא שווה תאמין לי. אין לי מחלה בריאותית חוץ מפלטפוס שמשגע לי תחיים כבר מגיל קטן ועם השנים הוא מעצבן אותי יותר ומקשה עליי. חוץ מזה אין ממש משהו שאני יכול להתעלק עליו.לגבי חיל האויר ,תקשוב, חימוש מה עדיף בהתחשב בנסיבות האישיות והרצונות שלי שהבאתי בדיון הזה?

פורסם

אסף,

עם כל הכבוד, אם אתה לא מסוגל לדעת מה טוב בשבילך, מה מעניין אותך, ובמה אתה רוצה להתמקד בצבא - אתה תאכל אותה בגדול בצבא, ובחיים שאחר כך.

אין ספק שההחלטה לגבי המנילה היא קשה, אבל אתה צריך לעשות אותה עם עצמך.

אף אחד כאן אל מכיר אותך ברמות כאלה שאפשר לייעץ לך לגבי איזה תפקיד אתה צריך לבחור, ואם ימליצו לך כאן, אל תקשיב, מאותה סיבה.

מקווה שהבהרתי כמה דברים.

שלד

פורסם

ולא משנה לאן פניך מועדות בצבא... תשנן את המוטו "רק לא מ"צ"

אבל, והיה ו... ביום הגיוס שלך יש גיוס של משטרה צבאית, ראה עצמך כמסומן...

יש סיכויים של מעל 80% שיעלו אותך לאוטובוס.

כשתשאל את הנהג לאן נוסעים, הוא לא יגיד לך (רמז עבה!!!)

כשתחפש את החייל שאמור ללוות אותכם לבה"ד 13, לא תמצא אותו... ואם בטעות תראה אותו, הוא יהיה מאחורי אחת המכונות שתייה, מתחבא, שלא ידעו לאן האוטובוס הזה מגיע.

בשלב מסויים הדלתות יסגרו, ואף אחד לא יורשה לרדת (לא להשתין, ולא לקנות פחית קולה - הם לא פראיירים)

לקצין מיון של מ"צ (שכעבור מספר ימים יתברר כמ"פ הטירונות) יש עדיפות מס' 1 בבחירת מי שהוא רוצה מאותו יום גיוס.

קודם הוא ממלא את המכסות שלו, ורק לאחר מכן שאר החיילים ממויינים לתפקידים אחרים.

אם ידוע לך בוודאות שזה גיוס מ"צ... תנסה לדחות את הגיוס, אפילו ביום אחד, או יומיים (עדיף יומיים - לפעמים מגייסים פלוגה של טירונות במהלך יומיים)

סמוך על הנסיון הרע שלי.

בסופו של דבר עשיתי בית זונות בצבא, אבל ירקתי הרבה דם בשנה הראשונה לשרות שלי.

פורסם

לפותח השרשור, הנהנ התרומה הדלה שלי:

לא לבקש ללכת על המקצוע שלך, בשביל להגיע ליחידות פיתוח אתה צריך להיות עתודאי ואח"כ לעשות הרבה קורסים. התפקיד הכי טוב שתוכל לקבל זה אולי בגירוז טנקים.

אם חשוב לך יציאות וקל"ב אז אני ממליץ לך לנסות להוציא פרופיל 45, זה יפתור לך את כל הבעיות של הקל"ב והיציאות. סתם בשביל לתת לך דוגמא, יש לי חבר שנפל בגיבוש לטייס, נתנו לו תפקיד מעפן והוא עשה קצת בעיות, הגיע לקב"ן ואמר לו "אם אתה נותן לי 21 אני יורה בעצמי", הוא המשיך לזיין לו בשכל ובסוף הוא נתן לו 45. כרגע הוא משרת בתל השומר (10 דקות נסיעה מהבית שלו) ויוצא יומיות.

לפי דעתי תוריד את הדרישות שלך. יהיה לך קשה להשיג תפקיד מעניין שהוא קרוב לבית בלי מקצוע שלמדת. וכשאני אומר מקצוע אני מתכוון לעתודה כי מה שאתה לומד בתיכון זה בדיחה לקרוא לזה "מקצוע". ואני לא סתם אומר לך את זה כי אני גם למדתי פיזיקה, מתמטיקה, רובוטיקה, אנגלית, מחשבים הכל 5 יחידות ולא מזמן סיימתי י"ג-י"ד במכטרוניקה.

אני התקבלתי ליחידת פיתוח בחיל חימוש (רפ"ט) ואני מאוד מרוצה. כשאני באתי לראיונות לא דרשתי קל"ב (למרות שאני משרת בתל השומר שזה 10 דקות מהבית שלי) ועד היום לא בררתי כמה אני "אטחון שמירות" כי זה לא מעניין אותי. אני בסך הכל בקשתי תפקיד מעניין, הציעו לי הרבה תפקידים מעניינים ולבסוף בחרתי במה שבחרתי. אני שלם עם ההחלטה ואני גם שמח ששיחק לי המזל (כי במערכת הצבאית אם אין לך פרוטקציות אתה צריך הרבה מזל).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אוקיי יהיה בסדר . אשמח אם מי שיצא לו להיות בשירות בחיל האויר , התקשוב ,חימוש ..יוכל לומר לי מה אפשר לעשות שם ולספר לי כללי מה הולך שם..?

מה דעתכם על חיל האויר ?

או יותר פשוט תנו לי הצעות לתפקידים של קל"ב כמה שיותר "סבירים" לדעתכם שיכולים להתאים לי כללי.

תודה ומכל מה שעד כה רשמתם לי אני די מבולבל ואבדתי אתכם בנקודה מסויימת..:roll:

נ.ב: איך בדיוק אני יכול להוציא פרופיל 45 ? תנו לי הצעות מציאותיות ויצירתיות מול הקבן ושלא בסוף יזמבר לי את החיים וישגע אותי ויהרוס לי את הבריאות.

תודה מראש.

פורסם

אוקי חברה החלטתי ללכת לכיוון חיל האויר . דיברתי עם כמה ששירתו שם וזה פשוט עשה לי את זה.

הבסיס הוא בית הבראה .גם התפקידים שיש שם מתאימים לי מעניינים אותי.

מה דעתכם על החיל הזה?

פורסם

יצאיות חרא...משמעת וחוקים דפוקים!

כמו שאומרים חתונה ל 3 שנים,שזה תאמת לא ממש נכון אם רוצים אפשר לצאת מכל מקום. בידיוק כמו מ מ"צ ובידוק כמו לרדת מהאוטובוס גם עם זה להכנס בנהג שיפתח את הדלת.

עוד דבר..

חיל אוויר זה לא צבא זה עולם אחר ..יש צבא ויש חייל אוויר. :)

פורסם

הג'ובניקיה חוגגת פה בפורום...

מה רק אני את הסילבסטר 2000 ביליתי בתוך שיח בוואדי סלוקי?

אני בצבא חרבנתי בשקיות, השתנתי לתוך בקבוקים, 65 קילו על הגב, אפילו חופשות נורמליות לא היו לי כשהביפר הורס רגילות ומקפיץ באמצע דייטים...

והיום אני טוחן מילואים...

טוב בסדר... הייתי צעיר, טיפש, מתלהב, מורעל וראיתי כלום העיניים. כל הראש בלהיות ג'ובניק!!!

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...