Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצבר שלי הוחלף ונשארתי עם הישן, בדקתי והוא נטען היטב ולא נפרק מעצמו. חשבתי לעצמי למה לא להשתמש בו כמצבר לUPS שלי שכרגע מכיל מצבר שקיבולתו כעשירית בלבד (7 אמפר/שעה)

-האם ניתן לבצע זאת ישירות? ע"פ נראה לי בגדול שכן כי ההבדל היחידי הוא בזמן ההטענה אבל יש משהו שלא חשבתי עליו?

-ראיתי מערכות דומות בעלי (בעיקר אינוורטרים ללוחות סולאריים) עם אופציה ל UPS, מישהו התנסה בהם?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר הכול, אבל ההתעסקות לא כדאית בעליל אם הכוונה היא לחסוך/למחזר ולא פרויקט DIY .

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תלוי באל פסק שתרצה לחבר אליו, יש 12V (מצבר אחד) ויש 24 וגם 36V, לא תמיד מצבר אחד יספיק.

לאל פסק משתמשים במצברי פריקה עמוקה, לכן הם יותר יקרים, היתרון שהיא שהם יכולים להפרק כמעט לגמרי כמעט ללא נזק, שבעוד מצבר לרכב, יכול להפרק לגמרי אולי 2-3 פעמים לפני שהוא יחדל לעבוד.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, hans כתב:

לחסוך/למחזר

היייתי שמח להפוך את ה UPS הקטנצ'יק שלי שנגמר אחרי 10 דקות עבודה לאחד שמחזיק שעה+ בעומס מלא. ד"א, מחיר UPS שיכול לעשות זאת הוא אלפי שקלים...

מוזר לי לשאול את זה, לפני 30+ שנה תיכננתי מערכות כאלה😁 אך היום אני כבר לא בטוח כיצד ואיך מחושבים פרמטרי המצברים החדשים...

לפני 1 דקה, saay222 כתב:

תלוי באל פסק שתרצה לחבר אליו, יש 12V (מצבר אחד) ויש 24 וגם 36V, לא תמיד מצבר אחד יספיק.

יש לי כרגע מכשיר עם מצבר 12 וולט/7 אמפר

לפני 3 דקות, saay222 כתב:

מצבר לרכב, יכול להפרק לגמרי אולי 2-3 פעמים לפני שהוא יחדל לעבוד.

חשבתי על זה, אני מאמין כי מקרה קיצון כזה יהיה ממש נדיר (שלא נדבר שאם אהיה ליד המחשב אז אכבה אותו) ובכל מקרה יש לי כרגע מצבר בחינם ומחדש מצברים🤨

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם (נערך)

תבדיל בין עומס לבין זמן החזקה.

עומס - מה שמחובר ל-UPS - היחידה תידרש ליכולת לספק חשמל לעומס, נמדד ב- VA, כשההנחה היא שמקדם ההספק הוא 100%, כלומר רזיזטיבי מלא, כלל אצבע אומר ש VA*0.8=w. 

זמן החזקה - קח UPS ב-100 שקל, חבר אותו למספיק מצברים, יחזיק לך ימים, ה-UPS עצמו הוא סה"כ INVERTER, לא יותר. 

אם יש לך מצבר בחינם, חבר אותו במקום מה שיש לך, אם הוא מצבר עופרת רגיל, אני לא רואה שום בעיה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

היייתי שמח להפוך את ה UPS הקטנצ'יק שלי שנגמר אחרי 10 דקות עבודה לאחד שמחזיק שעה+ בעומס מלא. ד"א, מחיר UPS שיכול לעשות זאת הוא אלפי שקלים...

לפני כשעה, saay222 כתב:

תבדיל בין עומס לבין זמן החזקה.

סמוך עלי שאני מבין את ההבדל. כרגע, עם עומס של 300 וואט ה UPS קרוב להתרוקנות אחרי כמה דקות.

לפני כשעה, saay222 כתב:

זמן החזקה - קח UPS ב-100 שקל, חבר אותו למספיק מצברים, יחזיק לך ימים, ה-UPS עצמו הוא סה"כ INVERTER, לא יותר. 

זו הייתה גם המסקנה הראשונה שלי אך מה שמטריד אותי הוא האם ספי המתח שונים בין מצברי פריקה עמוקה (כמו בכל UPS שמכבד את עצמו) לבין מצבר רגיל. לא הייתי רוצה לרוקן לגמרי את המצבר אם אני יכול להמנע מזה...

פורסם (נערך)

בסופו של דבר את ספי הפריקה קובע ה-UPS שלא מסוגל להחזיק את העומס במתח כניסה מסויים וכבה.

מודה שלא עשיתי מחקר בנושא, אבל ההגיון אומר שאם מדובר במצבר עופרת, הספים אמורים להיות זהים, יחד עם זאת, התנגדות המצבר הגדול תהיה כנראה נמוכה יותר, ככה שהוא תאורטית ייפרק עמוק יותר.

מה אתה מחבר ל-UPS?

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

זה מצבר "ללא תחזוקה", הוא פולט בעיקרו מימן. במצברים של פעם טעינת יתר הייתה מרתיחה את החומצה הגופריתית וזה היה רעיל.

לפני 16 שעות, saay222 כתב:

אם מדובר במצבר עופרת, הספים אמורים להיות זהים

לא מדוייק, אפילו מצברי חומצה עופרת מכילים לא מעט טכנולוגיות (ג'ל, פריקה עמוקה וכו.) כך שאני לא בטוח שהסף של מצבר UPS של 7 אמפר זהה למצבר רכב.

לפני 16 שעות, saay222 כתב:

מה אתה מחבר ל-UPS?

כרגע כלום אך חשבתי על אופציה לשעת חירום להפעלת מקרר, הצריכה הצפויה לא גבוהה במיוחד אך להרבה זמן. ה UPS הנוכחי יוכל להפעיל לשעתיים+ אך במקרה של הפסקת חשמל רצינית של יממה מצבר הרכב יחזיק אותו. 

פורסם

בן כמה המצבר? למצברי עופרת יש תוחלת חיים של כ-4 שנים, גם אם עמדו על המדף ללא שימוש.

להערכתי ה-UPS יעבוד עם המצבר של הרכב אבל אורך החיים של המצבר יתקצר משמעותית בגלל שהוא לא מתאים לכזאת עבודה (פרופיל טעינה/ פריקה שונה לגמרי).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 19 שעות, Haim_gds כתב:

כרגע כלום אך חשבתי על אופציה לשעת חירום להפעלת מקרר, הצריכה הצפויה לא גבוהה במיוחד אך להרבה זמן. ה UPS הנוכחי יוכל להפעיל לשעתיים+ אך במקרה של הפסקת חשמל רצינית של יממה מצבר הרכב יחזיק אותו. 

תיאורתית, עם מקרר זה בעייתי, כי למרות שהצריכה הנומינאלית היא נמוכה, זרם ההתנעה של המדחס הוא גבוה משמעותית (כמעט קצר בחלקיק השנייה הראשון), וכנראה יפיל גם מערכות חזקות ממה שאתה מתכנן.

• מעניין 1
פורסם

מה דעתכם?

https://he.aliexpress.com/item/1005011851269245.html

המצבר אכן בן 4 אולם נראה תקין, אחרי טעינה הגיע ל 12.4 (בלי עומס) ולא הייתה ירידת מתח כל השבוע. שיהיה לי זמן אחבר לו נורת לוח רישוי (8 וואט אאל"ט) ונראה מה עקום הפריקה.

לפני שעה, saay222 כתב:

הצריכה הנומינאלית היא נמוכה, זרם ההתנעה של המדחס הוא גבוה משמעותית

אתה מתאר מקרר "של פעם" עם טרמוסטט מכני שחיבר/ניתק מנוע מדחס לפי הצורך, מקררים מודרניים עם בקר inverter מבצעים (בדרך כלל) התנעה רכה. 

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

אחרי טעינה הגיע ל 12.4

אחרי טעינה, רגע אחרי הניתוק מהמטען, המתח, צריך להיות בסביבות 13+. אם עבר פרק זמן של שעות אחרי הניתוק, אז יכול לרדת לסביבות 12.9~.

12.4V זה בערך מצב של 80% טעינה. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

ד"א, זה גם המתח בבוקר במצבר הרכב לפני התנעה. אם בעבר הייתה הנעה בנגיעה העום לפעמים אני צריך להחזיק את המפתח כחצי שנייה לפני שהמנוע מותנע.

• תוכן חדש...