Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, רועי5 כתב:

ל CX3 מרחב פנים ומטען די מצומצמים. היא גם סובלת מחלונות קטנים יחסית, קצת קלאוסטרופובית.

אני יודע. יש לנו במשפחה אחת כזו משנת 2022 היא אכן לא מתאימה לכל אחד אבל  היא נבחרה לאחר בדיקה של הוניו, והסטוניק (הקודמת) ואחרות ונמצאה עדיפה עליהן למי שנוהגים בה כיום. 

לדעתי יכול להיות שהיא תתאים להורי פות"ש

פורסם
לפני שעה, נירו72 כתב:

לא מצליח להבין למה למרות המוניטין המוצדק של רכבים צרפתיים דרעק שתחת הערך חוסר אמינות יש תמונה שלהן בויקיפדיה, אנשים ממליצים לזוג מבוגרים בלי הבנה מכנית שמחפשים רכב אמין צרפתיות. באיזה יקום בדיוק רכב צרפתי נכנס לקטגוריה אמין? מי רוצה לשלוח את ההורים המבוגרים שלו להתמודד עם קרסו לובינסקי ושות' בלי הבנה מכנית. לא מישהו שאוהב את ההורים שלו כנראה.

איזה הבנה מכנית צריך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

איזה הבנה מכנית צריך?

זו שאלה רצינית?
אתה רוצה לשלוח אנשים שלא יבדילו בין ממיר קטליטי לרדיאטור למוסכי חברה שיחליפו להם 4 צלחות דיסק כל 15,000 ק"מ במקום רפידות כי זה עניין בטיחותי? שזה בדיוק מה שעשו לאמא שלי, רק בקיה כשהייתי בחו"ל. רכב ל-12 שנה בערך שזה מה שהפות"ש אמר שאולי יהיה למקום האחרון שצריך לשלוח אותם זה לקרסו ולובינסקי שאליהם יגיעו בערך פי 20 יותר פעמים מטויוטה למשל. מיונדאי רק פי 15.

• לא הבנתי... 1
פורסם

מה הקשר ידע מכאני לסוג הרכב?

זה רכב חדש, מגיעים פעם בשנה לטיפול.

וגם בתור יד שניה לא מגיעים למוסכים בתדירות המוגזמת שרשמת. ואני החזקתי רכבים צרפתים ישנים.

מעניין איך חישבת את כמות הכניסות.😆

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

מה הקשר??

זה רכב חדש, מגיעים פעם בשנה לטיפול.

וגם בתור יד שניה לא מגיעים למוסכים בתדירות המוגזמת שרשמת. ואני החזקתי רכבים צרפתים ישנים.

לך תקרא שוב מה הדרישות. רכב שיתיישן עד 12 שנה. מה הקשר רכב חדש? 

כן, רכב צרפתי ישן לא מגיע הרבה למוסכים. תביא לי אחד בישראל שיסכים איתך.

עזוב ישן, חדש. 

פורסם

לך תיקרא שוב. הם יחזיקו ברכב 7-8 אולי יותר.

12 שנה הכוונה לרכב יד שניה שזה יהיה גילו כאשר ימכר מהם.

אני מבסס את הדברים מנסיון שלי. איזה בעיות היו לך עם רכבים צרפתיים שנכנסת הרבה למוסכים בשנה ועוד ברכב חדש?

הייתה לי קקטוס בת 10- פעם בשנה לטיפול

קליאו 3 בת  9 פעם בשנה לטיפול.

קליאו 4 של אבא שלי בת 11 פעם בשנה לטיפול.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, yulianx כתב:

לך תיקרא שוב. הם יחזיקו ברכב 7-8 אולי יותר.

12 שנה הכוונה לרכב יד שניה שזה יהיה גילו כאשר ימכר מהם.

אני מבסס את הדברים מנסיון שלי. איזה בעיות היו לך עם רכבים צרפתיים שנכנסת הרבה למוסכים בשנה ועוד ברכב חדש?

לא אחטוף את הנושא לצורך ויכוח סרק כי אני פלוס עוד 9 מיליון פלוס כל כתב רכב בעולם ואיש מקצוע באותה הדעה, ומאידך יש אותך ועוד 100 בעלי פיז'ו שבטוחים שזה רכב מצוין ומשכנעים עצמכם. נסכים שלא להסכים.

פורסם

אוקי, מעניין המספרים הממוצאים האלה, אבל אכן נסכים שלא להסכים.

פורסם
לפני 23 שעות, נירו72 כתב:

לא מצליח להבין למה למרות המוניטין המוצדק של רכבים צרפתיים דרעק שתחת הערך חוסר אמינות יש תמונה שלהן בויקיפדיה, אנשים ממליצים לזוג מבוגרים בלי הבנה מכנית שמחפשים רכב אמין צרפתיות. באיזה יקום בדיוק רכב צרפתי נכנס לקטגוריה אמין? מי רוצה לשלוח את ההורים המבוגרים שלו להתמודד עם קרסו לובינסקי ושות' בלי הבנה מכנית. לא מישהו שאוהב את ההורים שלו כנראה.

אם לתפיסתך מדובר במוניטין מוצדק, הדיון, בינינו לפחות, מתייתר. לטעמי ובמיוחד ניסיוני לא כך הוא. אחריות ארוכה תוכל להרגיע גם את החוששים ולכן אני מאוד ממליץ על המכוניות הללו במיוחד לאנשים מבוגרים עבורם לדברים שלצעירים נראים שוליים כמו כניסה ויציאה מהרכב, נוחות נסיעה וישיבה יכולים להיות מרכזיים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, רועי5 כתב:

אם לתפיסתך מדובר במוניטין מוצדק, הדיון, בינינו לפחות, מתייתר.

הדיון מתייתר, ובכל זאת אתה חש צורך לצטט אותי ולערב אותי. לא מובן העניין. אבל חידשת לי משהו. פיג'ו המציאו את נוחות הכניסה והיציאה מהרכב, ובלעדיהם מה היה עושה עולם הנגישות והמבוגרים. מזל.

אני אסכם דעתי לנושא השרשור. אמי מתקרבת ל-80, יש לה תו נכה. וכתוצאה מנפילה היו לה כמה שנים קשות של שיקום ברכיים. אני זה שבוחר לה תמיד עד 3 מכוניות, יותר מזה טרטור עבורה, ומתוכם היא בוחרת. הבחירה הייתה בין CX-3 ליונדאיו וניו. היא ישבה ובחרה וניו, יש לה אותו מעל שנה, ומרוצה מאוד מכל הבחינות. אני חושב שזה די קרוב למה שפות"ש ביקש. מה שאני לא עושה זה לדחוף אג'נדות ודעות אישיות לבקשות עזרה אינפורמטיביות. אתם חושבים שפיג'ו אמין ורכב מצוין, תהנו. תמצאו לי יועץ רכב אחד בארץ שאין לו קשר לפיג'ו שהיה ממליץ עליו.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני שעה, רועי5 כתב:

ולכן אני מאוד ממליץ על המכוניות הללו במיוחד לאנשים מבוגרים עבורם לדברים שלצעירים נראים שוליים כמו כניסה ויציאה מהרכב, נוחות נסיעה וישיבה יכולים להיות מרכזיים.

זו הסיבה שסבתא שלי רצתה לקנות פג'ו 208 לפני עשור+,

הנוחות.

אבל השאלה אם בעשור הזה, היפנים הדביקו את הפער ועשו את זה גם כן. מושבים ברמת ליגת על, נוחות ברמת ליגת על.

בתאריך 27.5.2026 בשעה 20:07, נירו72 כתב:

שאליהם יגיעו בערך פי 20 יותר פעמים מטויוטה למשל. מיונדאי רק פי 15.

לא יודע על מה אתה מדבר.. על מה אתה מתבסס?

פי 20?

איך הגעת לזה.. 

לא קרה לי שום דבר רציני ברכב, בן 12 ישב בחניון 8 שנים ז"א ב-4 שנים לא קרה לי כלום חוץ מדברים קטנים מאד (פלסטיקות למטה ב Undertray, הוישרים מאחורה היה צריך לחבר איזה צינור לקשר שם) אבל לא היה לי שום דבר רציני, לא משאבת מים לא רדיאטור לא מזגן, לא כלום בינתיים. 

פורסם

נסעתי על גאז, יאריס ישבתי במזדה, מבחינת נוחות זה לא שם. אבל גם תלוי איזה צרפתי, קליאו 4 ו5 לא ממש נוחות.

הC3 למשל כן.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

זו הסיבה שסבתא שלי רצתה לקנות פג'ו 208 לפני עשור+,

הנוחות.

אבל השאלה אם בעשור הזה, היפנים הדביקו את הפער ועשו את זה גם כן. מושבים ברמת ליגת על, נוחות ברמת ליגת על.

לא יודע על מה אתה מדבר.. על מה אתה מתבסס?

פי 20?

איך הגעת לזה.. 

לא קרה לי שום דבר רציני ברכב, בן 12 ישב בחניון 8 שנים ז"א ב-4 שנים לא קרה לי כלום חוץ מדברים קטנים מאד (פלסטיקות למטה ב Undertray, הוישרים מאחורה היה צריך לחבר איזה צינור לקשר שם) אבל לא היה לי שום דבר רציני, לא משאבת מים לא רדיאטור לא מזגן, לא כלום בינתיים. 

לאדם מבוגר ואפילו צעיר שלא מבין, גם החלפת וישרים עושים במוסך. הדברים "הקטנים" בשבילך, או הדברים שלא תתייחס כי יש לך את הידע להבין שזה לא רציני, יכולים להריץ בהיסטריה אדם מבוגר ששם יספרו לו סיפורי אלף לילה ולילה וישחטו אותו. טויוטה לא רואה מוסך זו עובדה וכמעט כל מוסך בארץ יגיד לך. כשיש ריקול לוקחים אחריות ומחליפים, וכשיש בעיה מקבלים שירות. בדיוק השירות שנתנו לבעלי מנוע פיורטק, נכון?

כיום הקוריאניות מתקרבות ליפניות ולכן אמרתי כפול 15.  תקן אותי אם אני טועה אבל אתה קונה מכוניות ישנות כעיקרון או שטועה? יצא לך לקנות רכב חדש להחזיק אותו לפחות 10 שנים ולראות איך הוא מתיישן?

יצא לי להחזיק פיג'ו דווקא בימים שזה היה רכב מהנה באמת, פיג'ו 205 1.4 הזרקה שקיבלה עוד קצת בוסט ממני. רכב חביב מאוד, שהפלסטיקה שלו התחילה להתפורר כמעט מהיצרן. היה שלב אפילו  שחשבתי לקנות RCZ בגלל העיצוב. היו לי לתקופה עוד כמה פיג'ו, ביניהם 508 רכב מרשים על הנייר, יפה, נתונים טובים, מקרקש ומתתפרק כולו עם הילוכים דופקים. והוצאתי מהחברה גם מגאן דור ראשון, מהשבוע השני התחילו הבעיות.

בנוסף מכיר אנשים מהמשפחה הפחות קרובה, שכנים, מכרים וכו' שהיה להם פיג'ו. מכיר אנשי מקצוע מהתחום, ויודע דעתם,  או בערך כל מי שזה המקצוע שלו. זה לא "סטיגמה", אלו רכבים מפוצצים תקלות חשמל ותקלות "קטנות" שהופעות את חיי הנהג לסיוט. אבל זו פיג'ו מאז ומעולם. מתלים טובים, היגוי טוב, פה ושם עיצובים מיוחדים ויפים, אבל "תקלות קטנות" שהופכות את חיי הנהג לסיוט. ולמי שמבוגר ופדנט, קונה רכב חדש וכל קירקוש ומנורה מריצים אותו למוסך הוא יראה מוסך משמעותית הרבה יותר מרכבים אחרים.

ושתדע, עידן התקלות "הגדולות" לפחות חשבנו שעבר מהעולם עד שנכנסו הגירים הרובוטיים ומנועי הפיורטק, אבל בגדול רוב הבעיות שרכבים מושבתים בגללם או סובלים אלו בעיות חשמליות. ומה לעשות שאצל הצרפתים זו מסורת כבר 50 שנה לייצר מערכות חשמל דפוקות. מסורת לא שוברים.

אני לא אשלח אדם מבוגר למוסכים בישראל על כל מנורה שנדלקה וקירקוש, או אתן לו להתמודד מול השירות של לובינסקי. ובנוסף להתמודד עם מוסכים בארץ שלא לצורך גם אם יתנו 20 שנה אחריות, באותיות הקטנות בערך כמו כל הרכבים זה טוב לכלום. זה מכסה מנוע בערך, אפשר למצוא סיבות למה לא לתת שירות, גיר בערך, וזהו בגדול. זה יותר שיווקי מאחריות אמיתית.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מבאס 1
פורסם

חבר החזיק 208 משנת 2014, קנה אותה חדשה ומכר לפני כשנתיים.

הוחלפה משאבת מים וכמה נורות.

לא היו בעיות במנוע או בתיבה, ותקלות חשמל? גם לא.

אבא שלי החזיק 11 שנים קליאו 4. שום דבר לא התפרק ולא היו תקלות חשמל.

אתה החזקת רכבים מתקופה אחרת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הוא כבר אמר שהוא יורד מהאופל ובמקרה שלו - בצדק לדעתי, ככה שאפשר לשמור את הדיון הזה לאחד מעשרות השרשורים בצרפתית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...