Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאור הבעיה שקרתה:

לאחר נסיעה של בערך רבע שעה שמעתי רעשים מוזרים 

לפני הנסיעה הבאה בדקתי מים ולא היה 

מילאתי מים מחדש

נסעתי עוד פעם רבע שעה בערך ( על מנת להגיע לבית ) ואז ראיתי שכל המים כאילו משפריצים למטה

עכשיו אם אני ממלא מים ומדליק את האוטו נגיד רק כמה דקות לא רואים נזילה

הגיע מכונאי פרטי לבית אמר שאני צריך מוסך אמר שהתפוצץ הצינור פלסטיק , אמרתי לו איזה צינור אמר לי כולם יודעים מה זה הצינור פלסטיק שיוצא מהמשאבה מים 

כמה עלות של החלפה של החלק כולל עבודה האם מישהו יודע ?

פורסם

יכול להיות שיש לך אויר במערכת ולא ניקזו אויר? כי א זו פרוצדורה פשוטה [במידה והמים בורחים מהמיכל פלסטיק בצד ימין של האוטו, שמאל שלך ממול האוטו]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 17 דקות, PASHUT כתב:

יכול להיות שיש לך אויר במערכת ולא ניקזו אויר? כי א זו פרוצדורה פשוטה [במידה והמים בורחים מהמיכל פלסטיק בצד ימין של האוטו, שמאל שלך ממול האוטו]

מעניין , כי אם זה נכון זה אומר שהבחור לא זיהה טוב את הבעיה ( רק יש לציין שהוא אמר את זה עוד לפני שהאוטו הגיע למצב של מים מתפוצצים החוצה הוא רק התכופף מתחת לרכב כאשר האוטו היה במצב עבודה של איזה 3 דקות ונסיעה קצרה בחחניון על כל פנים איך בודקים את מה שאתה אומר?

פורסם

פותחים מכסה באוטו קר

מורידים פקק רדיאטור

מניעים

מתחילים להוסיף מים

מפעילים חימום [שיפתח המים שם] שים לב *ללא A/Cָ*

מוסיפים עד שמבעבע למעלה

אמור לרדת עוד ולהוסיף עוד

אחרי שנדלקה הונטה פעם ראשונה זה סימן שטרמוסטט נפתח, סוגרים פקק, מים מלא והאויר בחוץ.

בעצם אם יש אויר כלוא, הוא ינסה לצאת דרך מיכל העיבוי וזה מקור הרעש.

האם הוספת או שהיה חסר מים לאחרונה בכמות משמעותית?

אני מכיר את הבעיה הזו הבדיוק מיונדאי דומה!!!

תחפש באינטרנט סרטוני הסבר איך מנקזים אויר בשיטה הישנה שאמרתי לך [בערך 10 דק' לתת למנוע לעבוד עד שסוגרים פקק עם ההסבר שלי]

*מה שכן, ייתכן ואיבוד המים הוא אכן מצינור שהתפוצץ כפי שאמר לך המכונאי, אבל לאבחן את זה צריך בדיקת לחץ.

יש לך ביטוח גרירה?

הערה: @גולדן191 יסביר לך טוב ממני איך לנקז אויר [נדמה לי רשם פה שעשה זאת בעבר]

משתדל לעזור

פורסם

כן יש ביטוח גרירה . 

הוספת המים שהוספתי הייתה משמעותית כי לאחר שזה קרה כל הרדיאטור התרוקן אבל מעניין שהמיכל עיבוי נשאר מלא

פורסם

נשמע שיש נזילה פלוס בעיית ניקוז אויר!

צריך כפי שאמרתי בדיקת לחץ לאיתור הנזילה, ומילוי מחודש של מים וניקוז האויר [שקרה בגלל שברח כמות גדולה וחדר אויר למערכת]

מיכל העיבוי לא יתרוקן אם אינו נוזל

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, roxo89 כתב:

נסעתי עוד פעם רבע שעה בערך ( על מנת להגיע לבית ) ואז ראיתי שכל המים כאילו משפריצים למטה

ברור שאתה צריך מוסך, לא כל דבר אפשר לפתור ב DIY, אולי רק אם אתה אחד מהאנשים הנדירים שיש בפורום שכן עושים את זה ב DIY, בשביל רובנו זה לא DIY.

יש לי נסיון של 10 שעות בשטח נטו, אני חושב שמי שיכול לפתור דבר כזה יש לו פי 5-10 יותר זמן ממני בשטח. או אפילו יותר מזה. זה לא בא ברגל.

לפני 5 שעות, PASHUT כתב:

הערה: @גולדן191 יסביר לך טוב ממני איך לנקז אויר [נדמה לי רשם פה שעשה זאת בעבר]

אתה מאלה שחושבים שאפשר לפתור הכל ב DIY.. שמע, יש פה כאלה שיכולים. לא כל אחד. זה גם לא משהו שבא לבד, זה דורש אומץ, ניסיון, שעות. כמה נסיון יש לי בסה"כ בשטח? נניח 10 שעות?

מה החלפתי? נוזל קירור, פלאגים, רצועת אלטרנטור, פילטרים, נורות, התקנת מצלמה ועוד כל מיני שטויות. אפילו שמן עוד לא החלפתי.

בתואר לימדו אותנו שאוויר, גז, יכנס לכל מקום שהוא יכול. ז"א, שאם נזלו לו הרבה מים ויש מקום אוויר ייכנס לשם, סבבה, צריך לנקז אוויר, אבל זה זניח ביחס לתקלה האמיתית שלו:

לפני 6 שעות, roxo89 כתב:

עכשיו אם אני ממלא מים ומדליק את האוטו נגיד רק כמה דקות לא רואים נזילה

הגיע מכונאי פרטי לבית אמר שאני צריך מוסך אמר שהתפוצץ הצינור פלסטיק , אמרתי לו איזה צינור אמר לי כולם יודעים מה זה הצינור פלסטיק שיוצא מהמשאבה מים 

זה תקלה אמיתית... לא משהו שאני או אתה יכולים לפתור בפורום, לך למוסך @roxo89

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא ללכת למוסך אלא לגרור למוסך. כל נסיעה עלולה לגרום נזק גדול למנוע (בתקווה שטרם נגרם).

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה שהבהרת, חייבים להבין את זה שאם יש נזילות כאלה ברור שחייבים לגרור ואסור לדבר על אוויר בכלל

ברור שאוויר ייכנס אם יש נזילה 

גז יגיע לכל מקום שהוא יכול להגיע

מלמדים את זה בשנה א בתואר

• אהבתי 1
פורסם

הייתי תחת הרושם שסתם נכנס אויר, אבל כשחשבתי למה ברח המים המלצתי לו על בדיקת לחץ לבדיקת נזילה שגרמה לכך.

הבעבוע ששמע הוא תסמין קלאסי של יונדאי עם אויר במערכת.

ברמת העיקרון מכונאי נייד יכול לחבר שעון לחץ ולבדוק גם בבית של פות''ש.. אבל אם יצטרכו צינור מאיפה יביא? לכן גרור למוסך!!

משתדל לעזור

פורסם

כל פעם שמישהו מדבר על נזילה, שכח מאוויר

אוויר בטוח ייכנס

אין מה להתעסק עם זה

רק לגרור ולטפל בנזילה

אחרי שהכל מטופל שינקזו אוויר אחרי שמילאו נוזל אחרי שהצינור תקין 

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

זה תקלה אמיתית... לא משהו שאני או אתה יכולים לפתור בפורום, לך למוסך @roxo89

אני מסכים איתך אני פשוט העלתי את הנושא על מנת להתייעץ מה העלות של דבר כזה במוסך שלא יעבדו עליי

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, גולדן191 כתב:

שיגידו לך כמה שעות עבודה זה תעדכן

איך אפשר לדעת? 

אתה הולך למוסך שמומלץ על ידי הפורום? 

איפה יש המלצות למוסכים בפורום לא ראיתי ?

עריכה אחרונה על ידי roxo89

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...